Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Marta a nie możesz tych worków w piwnicy trzymać?
W sumie fajnie by było, miałabys zapas ciuszków na długi czas :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie piwnice mam zawaloną i nie dam rady tam coś wcisnąć. Chyba wezme od niej te wory, ale przejrze od razu co się nadaje a co nie i reszte oddam.
Wiesz, ja z tych co wolą mieć mniej ale fajniejszych rzeczy. No i ja nie jestem chomikiem ;) Tylko dlaczego te ciuszki dla dzieci są takie drogie? Gdyby nie cena, to w ogóle bym się nie zastanawiała...
Może niedużo będziesz chciala zostawić :)
No ceny powalają niestety, a te ubranka tak krótko służą :(
Witam wtorkowo :)

Dzisiejsza noc przespałam bez przerwy na wc, wydaje się to prawie nie możliwe na 2 tyg przed terminem, a jednak ;) Ale mimo wszystko nie czuje się wypoczęta przez tę pogodę, bo jestem taka zamulona.

Marta właśnie przed ciąża nigdy nie miałam problemów z ciśnieniem, a tym bardziej wysokim. Ale i białka w moczu tez nie miałam, wiec mam nadzieje, ze nie mam, co panikować z tymi skokami.

Byłam dziś na ostatnim pobraniu krwi. I moja jedyna etatowa żyłka do pobierania krwi niestety jeszcze się nie zagoiła po wenflonie i musiała mi pani pobrać z nadgarstka. Nie zbyt to przyjemne było :( Pani pielęgniarka śmiała się ze ta etatowa żyłkę musze do szpital trzymać. Az mnie ciarki przechodzą jak sobie pomyśle ze znowu będzie problem żeby gdzieś się wkłuć. Chyba bardziej mnie to przeraża, niż cc. Za to Mikołaj tak szalał w brzuchu jak czekałam na korytarzu, az starsza pani dziwne patrzyła na mój ruszający się ciągle brzuch. Mały żarłoczek, bez jedzenia długo nie wytrzyma ;)

A z tymi hormonami po ciązy to faktycznie bywa gorzej, dlatego teraz lepiej nie narzekać. Moja koleżanka, która urodzila pare dni temu pisala mi ze ciągle ryczy, a jej miłość do męża i dziecka jest tak ogromna, ze nie potrafi tego wyrazić. I ciągle płacze z tej czułości :) Ja poki co cieszę się dobrym humorem, bo za tydzień, dwa moze się on diametralnie zmienić ;)

Marta warto skorzystać z tych ubranek od koleżanki, tym bardziej na taki dlugi okres 2-4 lat. Później będzie jak znalazł :)
Arabelka, u mnie to chyba czułość to będzie ale do dziecka (mam nadzieje;), bo tatuś to mnie permanentnie wkurza. I troche się obawiam tego okresu po porodzie, bo charakter to ja normalnie mam paskudny a jak dojdzie huśtawka hormonów to chyba się rozstaniemy...

A co do wenflonu to ja tak samo reaguje jak Ty Arabelka hihi. Samo cc mnie tak nie przeraża, jak wkłuwanie się pod wenflon. Ale co tam, damy rade:) Nie mamy wyjścia!
Hej :)

To i ja się dołączam do wyspanych inaczej. Nie żebym miała sama z siebie problemy ze snem. Wczoraj o 21 myślałam że zasnę na stojąco, zaczęłam oglądać film, zadzwonił Piotrek i już zaczęłam zasypiać kiedy obudził mnie dziki ryk mojego synka...i tak przez 2 godziny, później znowu po 2 godzinach i znowu...i od 6 koniec słodkiego wylegiwania w wyrku i od rana znowu ryk na przemian z marudzeniem. Nie wiem co jest, raczej nic go nie boli, dawałam nurofen ale to chyba dlatego że taty nie ma :( wcześniej przesypiał pięknie noce...

Mycie podłóg czy o 1 czy o 8 to dla mnie aktualnie abstrakcja więc podziwiam Was. Jakbyście nie mogły opanować szału sprzątania to zapraszam do siebie, u mnie to dopiero wszystko się klei :)

Marta nie bierz tych worów, za 3 lata mole je zjedzą. Ja też zostałam obdarowana worem ciuchów na...7-8 lat! I one leża i mnie wku...ją za każdym razem kiedy na nie patrzę a nie wyrzucę bo to od P. siostry więc byłaby obraza. Hmm...chociaż...muszę uprzątnąć szafę i w sumie te ciuchy mogą się zawieruszyć...;)

Marta a jak sobie radzisz bez używania ciągu kanalizacyjnego i wody? Hm?
Marta ja bym nie brała tych worków. 2-4 latki są bardzo aktywne więc i ciuszki są bardziej zużyte to raz, dwa nie wiesz jak Twoja młoda będzie rosnąć i może się okazać że rozmiarówką nie dopasujesz i w sumie mało co się przyda a trzy to będziesz się wkurzać, że miejsce zajmuje.

Julka a może ząbki?

Ja uciekam do kina :) Trochę relaksu się należy
Sonia udanego seansu :)
A na co się wybierasz?
ja bym zwalila te chwile szalenstawa z myciem podlog na ciaze i hormony i to wicie gniazda, nawet mi sie ostatnio coraz czesciej zdarza robic porzadki w nocy, co ta ciaza robi z czlowieka.
Melduje ze sie wyspalam, mialam tylko 2 pobudki i to pol godzinne wiec jak dla mnie rewelacja.
Marta - wez te ciszki, zobacz co ci sie podoba, oddaj reszta, tu chetnie biora a to co zostawilas wloz w worki prozniowe, zajmuja nta czesc tego co normalne i nie masz problemu z molami, plesnia itd, a ciuchy sa drogie i raczej moda sie dla dzieci nie zmienia.
Bylam z mloda u lekarza bo strasznie kaszle w nocy, ale nic nie ma osluchowo tylko mnie postraszyl lekarz ze to moze byc krup bo teraz panuje latem.
A wogle pochwale sie wylicytowalam Juli 2 wozki i lozeczko i jeszcze dostala 2 lale do tego i zaoszczedzilam chyba 100 funtow, wiec prezent prawie skompletowany.

za to wyprawki dla mlodego jak nie ma tak nie ma, ale przeciez ja jeszcze mam tyle czasu. moj tata dzis przylatuje wiec mam zamiar ich wykorzystac i popiora i poprasuja mi ciuchy dla mlodego. tylko jeszcz sie nie zdecydowalam czy prac te najmniejsze czy dac sobie spokoj jak on ma byc taki duzy, w sobote usg wiec zobaczymy ile urosl, ostatnio wazyl 1620gr i byl 2 tyg do przodu.
Wróciłam z zakupów i zaspypiam na stojąco.Co za pogoda i ogólnie do d*py dzień;(
Hej

Jesteśmy po wizycie. Ginka zrobiła mi wymaz z pochwy, wynik będzie za 3-4 dni. Poza tym stwierdziła,że mam jednak za dużo bakterii w moczu, wiec dostałam jednorazową dawkę antybiotyku do wypicia. Dodatkowo szyjka mi się skróciła do 1,93 więc do końca 37tc zostaję na luteinie, potem odstawiam.
Żadnych więcej badań mi nie zlecała, bo twierdzi że nic już nie potrzeba.
Kolejne wizyty już 04.09, 16.09 i (25.09).

ps: za 2 tyg. ma byc dokładne mierzenie małej.
ps: lekarka zapytała, czy "chcę" rodzić SN czy CC;P
Ten brak kanalizy będzie w czwartek;)) Własnie kombinuje co tu zrobić, by nie być w domu...

Młoda chyba dzisiaj przechodzi samą siebie. Taką gimnastyke wyczynia, że szok! Chyba czas się ruszyć z kanapy...

Sonia, relaksuj się Kochana i fajnego seansu życze:)

Julka, pamiętam jak syn mojego brata zrywał sie w nocy jak tata wyjeżdżał do pracy poza PL. Trwało to kilka nocy, a potem wracało do normy, ale aż serce ściska jak widzisz taką rozpacz za tatą... Trzymam kciuki, żeby Młody szybko wrócił na swoje tory:))
Dora, a masz jakieś wskazania do cc? Fajna lekarka:))
A czy przy takiej krótkiej szyjce i pomimo brania luteiny to mozliwe, byś urodziła szybciej?
mam pytanie jak wam mierza szyjke, w czasie usg dopochwowo czy przez brzuch.
i jeszcze jedno co wam mierzyli na tym usg w 32 tyg bo chce zeby mi wszystko sprawdzila lekarka a ona cos ostatnio fuszerke odwala.
Dziewczyny nie mam żadnych wskazań do cc, póki co. No i zamierzam podejść do porodu SN, chyba że się będzie jakoś za bardzo przedłużać, to wtedy będzie to wskazanie, do zrobienia cc i na pewno lekarz nie będzie z tym zwlekać, bo mam to w umowie:)

Szyjkę mam badaną zawsze przez usg dopochwowe. Co do wcześniejszego porodu, to przed 38 tc raczej nie urodzę, nie ma takich obaw. A później to mogę rodzić!:) jak sobie pomyślę o przenoszeniu ciąży to mam gęsią skórkę.. już się czuję jak słoń i ledwo dycham;)
dzieki za odpowiedz, musze ja poprosic zeby zmierzyla.
wiecie co, niby spalam ale czuje sie bardziej snieta niz wczoraj kiedy wogle nie spalam, nic nie rozumiem.
no to ja Was wszystkie dzisiaj pobiłam: zasnęłam wczoraj przed tv po 22, potem przed północą przeniosłam się do łóżka i od razu zasnęłam, a dziś obudziłam się o.... 11:06 !!!!! a w nocy tylko jedna pobudka do wc.... nie pamiętam, kiedy ostatnio tyle spałam, to chyba przez ten deszcz i dziadoskie ciśnienie...
nie mogę się doczekać dzisiejszego USG u Doeringa, moja lekarka na wizytach sprawdza jedynie, czy serce bije i czy się rusza, więc umieram z ciekawości ile Mały waży i w ogóle co z nim... no i dziś też SR, Panda, pamiętasz?
Marta, Ty przytyłaś 17 kg w ciąży??!! w ogóle tego nie widać, to jaka ty chudzizna musiałaś być przed ciążą!!?
Dora, moja kuzynka w Swissie też próbowała urodzić SN, jak w końcu wykończona zażądała cc to błyskawicznie ją przewieziono na salą operacyjną, nikt problemu nie ronił ani nie dyskutował, także możesz być spokojna:)
ania milego podgladania, jak mozesz to powiedz mi po co ci lekarz badal, wiem ze chce szyjke, wody plodowe, przeplywy wlacznie z zylami w mozgu.
Dzień dobry! :)

Ale dziś pogoda. Nic mi się nie chce. Na dodatek Tadek zafundował nam nocny maraton, więc chodzę na rzęsach. Na szczęście mąż pojechał z Młodym do dziadka, a Tadzio, w ramach spaceru, wietrzy się na balkonie. ;)
No i muszę pochwalić mojego Nowego Syna, że odkąd wróciliśmy do domu, przybrał już 500 gramów, żarłok jeden. :D

Marta, ja przez piwną nawet przechodziłam, więc spokojnie możecie mnie utłuc za moje gapiostwo. Zupełnie mi się ten dzień nie kojarzył ze spotkaniem. ;)
Gratuluję udanych badań - ładnie rośnie ta Twoja córcia. A to picie mniejszej ilości płynów ma związek z Twoim ciśnieniem?

Walerka, podsycasz tylko moją zazdrość tymi lawendowymi zdjęciami. Nawet przez chwilę miałam wrażenie, że czuję ten zapach. :)
Zdrówka dla Julki!

Arabelka, co do ubierania to wciąż jeszcze nie mam wprawy i przed każdym wyjściem jestem w kropce, jak ubrać tego mojego zmarźlako - wcześniaka. Generalnie wczoraj miał krótkie body i na to bawełnianego pajaca + skarpetki i cienka czapka. Niby teoretycznie powinno się ubierać o jedną warstwę więcej niż sobie, ale nie wiem jak to się ma do takich przypadków jak nasz.

Co do hormonów, to u mnie to działa chyba w drugą stronę, szczególnie w nocy. Budzę się z takim wku*wem na mojego męża, że mam ochotę go zadźgać na miejscu, nie żartuję. Do szewskiej pasji doprowadza mnie świadomość, że on sobie śpi, a ja muszę karmić co 2 godziny. A najlepsze jest to, że rano mi wszystko przechodzi, jak ręką odjął i w miłej, rodzinnej atmosferze konsumujemy wspólne śniadanie. Normalnie szał, mówię Wam. ;)

Sonia, miłego wypadu! :)

Ania, cholernie Ci zazdroszczę tego spania, nawet nie masz pojęcia jak bardzo. :P

Miłego dnia!
Ania83, fajnie że piszesz o tej kuzynce:)

Mamtu a jak tak ogólnie z nocami? śpicie trochę?

Ja dziś pobiłam rekord we wstawaniu do wc- bo chyba z 5 razy wstawałam, ten deszcz dodatkowo mnie budził. Dobrze, że zasypiam bez problemów.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry