Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć dziewczyny, ale dzisiaj tu cisza :)
Ja dzisiaj NIC oprócz pójścia po zakupy nie zrobilam, pół dnia w łóżku przeleżałam, jakos nie za dobrze sie czułam, ale już jest ok.
Jutro ostatni dzień do pracy idę, cieszę się bo już powiem szczerze że brakowało mi sił chwilami.
A wy co dziś robicie, że na forum taka cisza?:)

Miłego wieczoru.
Dziewczyny może któraś z Was byłaby zainteresowana:
- oddam pieluchy rozm 1 - 29 szt zielonych pampersów i 23szt zółtych BabyDream z Rossmanna za tabliczkę czekolady
- oddam ciuszki rozm 56 https://picasaweb.google.com/100566458821116864080/CiuszkiDlaMaluszka plus śpiochy z szopem praczem - wszystko za 1 paczkę pieluch BabyDream z Rossmana rozm. 2

Odbiór Gdańsk Zakoniczyn
Mogłabym odkupić od ciebie ciuszki :)
MamaM napisz mi prosze maila climb7@wp.pl ;-)
Napisałam :)
Witajcie! Dzisiaj pierwszy dzień szkoły.. u nas to zerówki :)
Właśnie się zbieramy, synek dumny, że już do SZKOŁY (prawie) a nie przedszkola idzie.. :) Szkoda tylko, że pogoda nie rozpieszcza, brzydko, zimno, wieje..

Nawet nie wiem kiedy te 5 lat minęło...

Miłego dnia.
No pogoda taka by uczniom żal nie było że muszą iść do szkoły :D

Ja wczoraj czytałam o szczepieniach - podjęłam decyzję, później o kosmetykach - podjęłam decyzję :D

A w między czasie Mąż z kumplem poprzenosili meble w pokoiku, później odkurzyłam podłogę, Mąż umył na kolanach ściereczka cały parkiet - nie tylko w tym pokoiku, ale w całym mieszkaniu!! - muszę Go pochwalić :D złożył stolik do przewijania który w piątek kupiłam, już stoi na swoim docelowym miejscu razem z wanienką i pojemnikami na przybory dla Synusia :D aaaa jeszcze Mżonek umył oświetlenie podsufitowe - jak robić to robić :D

Mama mi wczoraj podrzuciła poprane i poprasowane ubranka po mnie - więc komoda to za mało na ubranka dla Synusia ;P albo po prostu za dużo mam tych ubranek :P

Dziś mam wizytę u dr - zobaczymy/ę Synusia :D a propo Synusia właśnie bawi się w "You can dance" :P

Idę do sklepu po banany bo zauważyłam że jak rano koktajlu nie wypiję to mam zgagę w ciągu dnia :/ i w sobotę i wczoraj musiałam sie rennie ratować bo było hardkorowo :/ i za każdym razem jak rano się nie napiję bananowego koktailu to mam takie ekscesy :/ nie chodzi o mleko, bo jak nie mam bananów to i tak przydział mleka na śniadanie wypijam ;P
MamoM to również dla Ciebie ważny dzień pewnie - Twoje dziecko robi kolejny wielki krok w swoim rozwoju :D
MamaM, powodzenia z "zerówkowiczem" - niech mu się spodoba. :)

Ja dziś ogarniam do końca pakowanie i siebie i... jutro do szpitala. Nadchodzi w końcu ten dzień. :)
Bambosz a jak się czujesz??
Bambosz trzymamy kciuki .. :)) Tobie to dobrze, znasz ten dzień! Ja wstępnie miałam mieć cesarkę ale odłożyli do rozstrzygnięcia przy akcji porodowej i teraz trzeba czekać na niewiadomą.

Sloneczko, oczywiście, że ważny, mimo, że zerówkę ma w tym samym przedszkolu co chodził 2 lata, ale inny sala, inna Pani... dumnie szedł, ale trochę się obawiał jak wchodził do sali, a sala już prawie szkolna :)
Na biureczku pakiet książek leżał, teraz tylko trzymać się za kieszeń :)

Mój mąż w weekend też poszalał, umył okna (a mamy ich 17!), wyszorował gres szczotą (mamy jasne kafle więc od czasu do czasu trzeba je potraktować ostro), zrobił porządki w ogrodzie.. dumny jak paw był.. i padnięty jak nie wiem co ;)
witam z rana :)

dziewczyny ..... mi chyba powoli odpada czop śluzowy :/ trochę o nim poczytałam i wydaję mi się, że to to ..... dzwoniłam do kumpeli położnej i podobno nie mam panikować, bo to na tym etapie ciąży może być, że po kawałku już się odkleja. Jeśli nie ma krwi, to spoko. że czasem te skrawki odchodzą na miesiąc przed. także chyba Ulka faktycznie jednak na początku października się pojawi :)
Pojutrze mam wizytę, także opowiem doktorkowi o wszystkim :)

Maz dziś ma wolne, bo u nas straaaaasznie pada i inspektor zabronił im pracować :D. Zjedliśmy śniadanie, ja wstawiłam pranie. zaraz poprasuje to co wisi. A on pojechał na chwilkę do firmy rozliczyć faktury.
Potem skoczymy na zakupy i do Black Red White, bo chcemy kupić sofkę do Ulci pokoju :)
Poza tym mamy plany składać dziś łóżeczko, montować półki itp. :)
No i ja może torbę powoli spakuje :)

A teraz Was doczytam :)
Olimpia jak coś się dzieje, to warto tą torbę spakować. Jak czop się już odkleja to rzeczywiście, może poród być za miesiąc, tydzień lub na dniach. Mi odszedł w ten sam dzień co urodził się synek ale towarzyszyły temu skurcze. Lekarz zapewne powie Ci po badaniu jak to wszystko wygląda. Nie ma co się martwić na zapas :)
a może to taki bardziej gęsty śluz był...sama nei wiem....
nie będę tu opisywać wrażeń organoleptycznych :P ale jak czytam na innych forach, to właśnie wyglądało identycznie u innych dziewczyn i to był ten czop.
Mojej jednej koleżance po kawałku szedł właśnie na miesiąc przed porodem, a innej cały odszedł na tydzień przed. więc chyba bywa to różnie.
Czuję się poza tym dobrze, skurczy brak. Więc chyba jest ok ;)
Bambosz - ale Ci zazdroszczę, że już za 3 dni zobaczysz swoją córcie :)
Ja już się nie mogę doczekać :)
A zdecydowaliśmy juz co z imieniem ? które wybieracie ?:)
Czuję się ogółem dobrze, poza normalnymi dolegliwościami na tym etapie - czyli np. ból kości łonowych i inne cuda. :) Rwa kulszowa trzymająca mnie od 2 miesięcy cudownie kilka dni temu ustąpiła, bo mała się opuściła niżej.

Z jednej strony dobrze wiedzieć, kiedy się mała urodzi, bo to pozwala w 100% przygotować się psychicznie, a z drugiej - powiem wam, że wolałam nie wiedzieć... Ale teraz nie ma już co gdybać.

A imię wybrane - będzie Róża. :)
Cześć dziewczyny ;))
wybiera się któraś na warsztaty 19.09 ??bezpieczny maluch, o ile się nie myle, w Gdańsku.

Mnie od wczoraj z rana pobolewa brzuch i to dosyc mocno, jak na okres, ale to chyba już całkiem normalne na tym etapie?
Chętnie bym poszła na te warsztaty, ale czy będę jeszcze w jednym kawałku? :(

Co do bóli, to również je mam. Lekarka zaleciła mi no-spę na to. Jak nie przechodzą za kilka minut to biorę tabletkę 40mg i przechodzi.

Mój mały z zerówki zadowolony, nie chciał iść do domu :)
Robili dzisiaj swoje wizytówki, mieli na blankietach wpisać swoje imię i ładnie przyozdobić. Imię mu się udało calkiem ładnie napisać, może troszkę krzywe kulfony zrobił ale da się rozczytać :)) heheh
hej hej
Ale mi już jest ciężko , w tamtej ciąży jakoś lżej mi było pod koniec a teraz dochodzi jeszcze zbuntowana 3 latka i wieczorem opadam już z sił :(
Kregosłup mnie boli strasznie, do tego krocze czuje takie naciskanie doslownie :/ wieczorem mala urzadza sobie z mojego brzucha worek trengingowy , chyba mam już dosc :)

Mi czop w poprzedniej ciazy odchodzil 5 dni, a ostatniego dnia byl zabarwiony krwia.
Kurczę Olimpia obyś za szybko nie urodziła,ten czop nie brzmi za dobrze,podobno może odejść na dwa tyg.przed a o miesiącu nie słyszałam,mi odchodził jakieś 3 dni,też po kawałku,tylko że ja juz byłam po terminie.Teraz ciekawi mnie kiedy urodzę,boję sie że minie termin a tu po 7 zaraz wywołują,a ja tego nie chcę.Narazie brak jakichkolwiek objawów porodowych oprócz nocnych lekkich skurczy które mam już od 8 miesiąca i są normalne nie świadczące jeszcze o porodzie,czekam na bardziej bolesne hihi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry