Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fakt, szkoda, ze forum tak sie uszczuplilo, ale ja tez go nie opuszcze i czasem, jak do tej pory cos napisze :) niestety segregacja tu dokonana byla dosc smutna...

Ja w trakcie 34 tygodnia i kompletnie nic nie przygotowane wiec dziewczyny no stres, ze wszystkim damy rade :) pierwsze dziecko urodzilam prawie 2 tyg po terminie, ale licze, ze tym razem ominie mnie przyjemnosc lezenia na patologii.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w 38 chcę rodzić :P
Jestem w 32tc, a upłynęło 31tygodni i 2dni :P
Chcę rodzić wcześniej bo: chcę wagę a nie skorpiona ;P i od początku słyszę że to będzie duży chłopak, zatem 2 tyg wcześniej zawsze trochę mniejszy będzie :P
Ostatnio dowiedziałam się że mój Dziadek jak się urodził miał 5500g, nic dziwnego że i Jego prawnuk będzie duży :P (a myślałam że moje 3800 to było dużo ;P)
Słoneczko, lepiej niech dzidzia posiedzi tyle ile potrzeba niż gdyby miało za wcześnie wyjść. Ja od 3 tygodni walczę by donosić choćby do tego 36/37 tygodnia. Na szczęscie powoli "dochodzę" do tego terminu. Udało mi się również wszystko przygotować więc teraz mogę sobie pozwolić na leżenie, ale strach był, nadal jest.

Mój pierwszy synek również na usg miał być duży, urodził się w 39 tyg 53cm i 3060g wagi, malutki, szczuplutki :) nawet ciuszki na 50cm kupowaliśmy bo 56 były za duże, więc spokojnie :)
Cześć, dziewczyny ; )
co do wyprawki, to ja mam już prawie wszystko, zostało mi do kupienia łóżeczko tak naprawdę. I dla mnie stanik do karmienia i jakieś drobiazgi.
Łóżeczko w przyszłym tyg, mam zamiar kupić i w przyszłym tyg również pakować torbę do szpitala. :)

co do forum zamkniętego, no cóż dziewczyny tak postąpiły, jak chciały.
ja może nie udzielałam się,bo kilka razy tylko, na spotkania nie mam czasu niestety ze względu że caly czas pracuje. Ale codziennie czytalam i dużo się również dowiedziałam. Ale fajnie że pare dziewczyn zostało, będzie z kim popisać;)

a miałam pytać, któraś wspomiała że dużo przytyla, a jak reszta??:D
bo ja niestety też przytyłam bardzo dużo i tak naprawde nie mam pojęcia od czego.. ;)

Miłego dnia ;)

Miłego dnia ; )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja na początku bardzo się pilnowałam i najwięcej przytyłam - taki paradoks. W połowie waga stanęła a teraz rośnie w miarę wolno.
35 tydzień i mam 8kg do przodu.

A co do pakowania torby, zmuszałam się przez kilka dni, szczególnie wtedy kiedy lekarka postraszyła mnie, że w każdej chwili mogę urodzić (to był 32 tydz). Miałam listę, podchodziłam do tej torby z kilka razy i nic. Wena uciekała - dziwne, bo na początku nie mogłam się doczekać ,a teraz coś mnie od niej odrzucało. W końcu po wizycie w szpitalu ze skurczami następnego dnia wzięłam się za to..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hehehe ja ambitnie tydzień temu od Mamy zabrałam niedużą torbę "na poród" w której będę miała rzeczy potrzebne do samego porodu, a w innej większej będą rzeczy już na "po porodzie" dla Synusia i dla mnie :)
Ambitnie też w poniedziałek w zeszłym tygodniu zamówiłam koszule do karmienia, teraz Mąż mi od kilku dni przypomina że miałam sobie męskiego 5xl t-shirta na poród zamówić :D ale przypomina mi nie dlatego bym ja miała, tylko dlatego że On chce przy okazji kilka t-shirtów :P

polecam na allegro na męskie t-shirty Fruit of The Loom wejść za niecałe 9zł /sztuka :)
Oj, będziesz kupować koszulki.. niech mąż się z Tobą podzieli swoimi ;) niech tez się przyłoży do porodu ;)
Ja rzeczy do samego porodu wpakowałam do siatki i wrzuciłam na górę do torby. Z tego co pamiętam dużo nie potrzebowałam do samego porodu - koszula, kapcie, skarpetki i dokumenty. Natomiast dla maluszka mam osobną torbę, pampersy, ciuszki, itp...
Niestety mój Mąż jest wagi kurczakowej :P I to nie tych teraz karmionych antybiotykami czy innym świństwem :P musiałabym wziąć od Niego dwie (jak nie 3:P) koszulki i je pozszywać razem :P
No widzisz to moje pierwsze dziecko, stąd trochę może przesadzam - ale to wynika z podczytania porad gdzieś w internecie ;) może jak sie zacznę pakować okaże się że nie potrzebna mi druga torba, ale zawsze lepiej mieć ją już w domu by szybko z szafki wyciągnąć i sie zapakować niż później kombinować "kiedy i jak" podjechać do Mamy by od Niej zabrać torbę :P

Czy któraś z Was robiła zakupy w sklepie internetowym MAPU http://www.mapu.com.pl/index.php ??
Oj Aneczko27 widzę, że bardzo Cię to ubodło. I tak się dziwie, że dziewczyny wytrzymały tak długo na tym forum. Ty je założyłaś i nikt Ci go nie zabrał :) ono cały czas istnieje a to, że ktoś otworzył własne forum to chyba normalne nikt nie trzyma nikogo tu na siłę.

Tylko się cieszyć, że jest kolejne prężnie rozwijające się forum :)
A że zamknięte? To chyba jeszcze lepiej, przynajmniej dziewczyny o tych samych potrzebach nie muszą wysłuchiwać niepotrzebnego marudzenia i nieudolności życiowej innych. Poza tym jak widać bez dziewczyn forum trochę umarło czyli tak na prawdę to one je tworzyły. Więc teraz przynajmniej masz niebywałą okazję by stworzyć coś własnego. Powodzenia! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie muszę niczego tworzyć i może praw takie uwagi w wątku listopadowych mamuś,bo z tego co wiem nie rodzisz we wrześniu ani też w pażdzierniku.Jak byś dokładnie czytała to tu było sporo marudzenia i użalania się nad sobą jakoś inni to czytają a przecież nikt nikogo nie zmusza do tego,także może niech każdy pilnuje swojej zaradności życiowej i będzie dobrze.A skąd wiesz że wszystkie mają takie same potrzeby,siedzisz w głowie każdej z nich?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wystarczy z nimi porozmawiać :) i zapytać ;)

Widzę, że nie możesz przeżyć mojego terminu więc z żalem muszę Ci oznajmić, że termin mam przesunięty na 30 października ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A skoro jesteś już tak szczegółowa to od początku zastanawiam się co robisz na forum trójmiasta skoro tu nie mieszkasz, może powinnaś poszukać sobie forum w swoich stronach? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Termin jest terminem z ostatniej miesiączki,inny nie istnieje,jest tylko przybliżony,ale nie daje też 100% pewności.Swoimi złośliwościami zaśmiecasz ten wątek,więc może oszczędz sobie a i jeszcze jedno jak już coś do mnie masz to pisz na priv.A na forum jestem długo,ponad 5 lat,mieszkałam w trójmieście,tam też urodziłam pierwszego syna,udzielałąm się w wątku styczniowym więc nie mów mi gdzie mam szukać innego forum bo to bardzo niegrzecznie z Twojej strony,każdy ma prawo do tego forum bez względu na miejsce zamieszkania,swoją drogą bardzo zaczepna i kłótliwa jesteś,może poszukaj ofiary wśród bliskich znajomych i wyżywaj sie na nich,ja nie mam ochoty prowadzić z Tobą dalszej dyskusji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hehe.. może bardziej będę w temacie i odpowiem tylko na post sloneczka. :)
Nie korzystałam w tego sklepu internetowego ale z babypol - mają siedzibę w Pruszczu Gdańskim i muszę przyznać, że sporo zaoszczędziłam kupując u nich - więc polecam. Można odebrać w sklepie więc kolejny plus jak ktoś mieszka niedaleko.
Rany Aneczko jaka ty nerwowa. Współczuje Ci z całego serca :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mama co do wagi to ja kolei na początku schudłam jakieś 3 kg,póżniej raczej waga stała w miejscu i dopiero tak od 6-7 miesiąca najbardziej zaczęła rosnąć noi najwięcej tyje się pod koniec czyli cały 3 trymestr.W tej chwili mam 10 kg na plusie,więc nie za dużo,a Ty też masz ładną wagę,do 12 możesz przybrać,ja tyle w pierwszej ciąży miałam z tym że 42 tyg w niej chodziłam.Mam nadzieję że teraz szybciej urodzę.

Słoneczko,dzidzia sama wie kiedy ma sie urodzić,a to że lekarze mówią że duże dziecko,to tym się nie sugeruj,ja tam nie wierzę w szacunkowe pomiary z USG to jakaś abstrakcja jest,nikt tak naprawdę nie wie ile tkanki tłuszczowej ma dzidzia,mój lekarz ciagle powtarzał ze małe dziecko będzie,teraz jak juz dochodzi wagą do 3 kg nic nie mówi,a i tak nikt nie wiem z jaką wagą sie urodzi.Z synem mi też w szpitalu przed samym porodem mówili nie więcej niż 3400 nie będzie a urodził się 3800.
Od połowy 2 trymestru mam ok. 1kg na plusie miesięcznie.. więc mam nadzieje, że na tych max. 10 kg stanę. Ale i tak najważniejsze by potem się tego pozbyć jak najszybciej :)
No właśnie,niektórzy tyją dużo i szybko to tracą albo ważą nawet mniej niż przed ciążą,ja po pierwszej ciąży przytyłam 12,zaraz po porodzie zeszło mi 7 i a te nieszczęsne 5 kg już zostało aż do drugiej ciąży(4 lata) tak że w żadne z ulubionych spodni już się niestety nie wcisnęłam,ale że ja z tych szczupłych bardzo to nie mogę nażekać:)
No ja już na siebie patrzeć nie mogę :/ niestety prosto z łóżka mam widok na lustro :/ już sie nie mogę doczekać by sie wziąć za siebie :D
Nie no żartuję z tym dogadanym terminem z Synusiem (swoją drogą czemu nie mogę dać Mu właśnie "Synuś" na imię??:P).

A pytałam o tamten sklep konkretnie bo tylko w dwóch w Trójmieście mają wózek który chcemy :P i chyba u nich zamówię :)
Aniu mi po pierwszej ciąży zejść nie chciało, a nawet po porodzie doszło niż spadło. Ale jak się wzięłam konkretnie za siebie to w 2m-ce poleciało 10kg..:) teraz jak nie będzie waga chciała sama spadać to od razu biorę się za siebie.. nie ma na co czekać! Sloneczko a dużo przybrałaś? Najważniejsze by szybko zrzucić!

Słoneczko nie masz jeszcze imienia dla synka? My długo myśleliśmy, wypisaliśmy swoje typy i nasz 5 letni synek wybrał imię dla braciszka.
Z pierwszym nie było problemu ale z drugim dzieckiem już tak.

Jaki wózek macie na oku?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry