Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym, trzecim. Niech nam brzuchy lekkimi będą. ;)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 12.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=450681&c=1&k=16&hl=8055708#op8055708
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też mam tak z płaczem. Te reklamy na TVN dzieciach mnie od razu doprowadzają do łez. Ale potrafię też beczeć bez powodu. Mam nawet akcje typu, że chce coś zjeść, a tu już tego nie ma a ja w ryk. Jak histeryczka normalnie ;) Mąż przyzwyczajony bo w pierwszej ciąży było to samo :)
Ja sobie sprawiłam żonkile do domu, pięknie wyglądają, tylko to mi nie pomaga poczuć klimatu Świąt!
Ale wy ranne ptaszki jestescie!! Mamyu ty to juz w ogole!! Ja jeszcze w lozku leze :) po wczorajszej robocie skurcze w nogach mnie w nocy lapaly masakra :((
Ja nigdy nie ogladam ani nie sluchamnawet o krzywdach dzieci albo o zwierzakach bo mi bez ciazy serce peka a potem spac nie moge :((
Czy Wy też tak macie, że płaczecie z byle powodu? Ja nie wiem co się ze mną dzieje, ale zrobilam się bardzo płaczliwa. A już jeśli coś jest o krzywdzie dziecka to rycze na maksa...
No to w takim razie nieźle Ci poszło, skoro tyle zgubiłaś. Naprawdę, niezależnie od wagi przed, jestem pełna uznania. I wciąż zazdroszczę. ;)
Mamtu, to ja nie pamiętałam że to torbiele u dzidziusia. A swoją drogą to mam przeczucie, że ten lekarz Aniu pomylił się i niczego takiego nie ma u Twojego dziecka. Ja wiem, że będzie dobrze:)

Mamtu, ale ja sporo ważyłam przed ciążą. Lekarz mi sam mówił, że powinnam schudnąć troche, bo potem będzie mi ciężko ;))
A ja zajadałam stres wszystkim co napotkałam do jedzenia...
O, dobrze, że piszesz o tej zmianie czasu, bo nawet nie wiedziałam, że to już. Dobrze chociaż, że wypadają święta i w poniedziałek ludzie nie muszą gnać do pracy z rana.
W nocy z soboty na niedzielę zmieniamy czas z zimowego na letni. 31 marca nad ranem wskazówki zegarów przesuniemy z godz. 2.00 na 3.00, przez co będziemy spali godzinę krócej...

Nie rozumiem tego przestawiania czasu... dla mnie to bezsens
Marta13, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tej wagi...

A co do tych torbieli to wydaje mi się (jeśli dobrze pamiętam), że ania27 pisała, że to nie Ona ma torbiele tylko dziecko w mózgu. Jeśli się mylę, to mnie popraw, Aniu.
Cześć Dziewczyny:)
ja wczoraj zakupiłam mnóstwo kwiatów do domu jaki zaklinacz zimy atu co? jakiś dramat za oknem... Te prognozy pogody są o kant d...;]

Ania, wczoraj rozmawiałam z koleżanką, u której podczas ciąży stwierdzili torbiel. Była pod stałą kontrolą ginekolożki przez całą ciąże, a podczas cc usunęli torbiel z jej organizmu. Jej lekarka mówiła, że torbiel w większości przypadków wchłania się. U niej się nie wchłonęła i dlatego usunęli ją podczas porodu przez cc. Także spokojnie, wszystko będzie dobrze:))

Co do spodni ciążowych to ja ostatnio zakupiłam w H&M dżinsy. Super leżą i stwierdzam, że lepiej w nich wyglądam niż w tych zwykłych. No i ten pas jest faktycznie bardzo wygodny:) Co prawda brzuszka jeszcze nie mam dużego (zależy od pory dnia), ale jest wygodnie. No i na stronie H&M jest informacja o 25% zniżce na pierwsze zakupy, jeśli się zapisze do newslettera.

A waga? Jak sie ważyłam w zeszłym tygodniu u gina, to ważyłam -6 do swojej wyjściowej wagi, wiec teraz troche bezkarnie wcinam już cukierki:))) Pewnie do czasu jak wejde znowu na wagę hehehe.

A tak poza tym to musze wyjść do mięsnego po kiełbaski białe i nie chce mi się... Bo znowu kłuje w dole brzucha - raz z lewej, raz z prawej.
Rany, Selene, mam te same obawy. Czuję, że nie odmówię sobie niczego w te święta i że porządnie odbije się na mojej wadze i wyglądzie (na razie też +3). Że też w ciąży, jakby nie wcelować, zawsze trafi się okazja, żeby się utuczyć... ;)

Zapomniałam dodać, że w piekarni nie mogłam się powstrzymać i kupiłam sobie dwa pączki. Tak na mnie patrzyły, że musiałam je zabrać do domu...
Cześć cześć!
ale dzisiaj pogoda, kto zamawiał ten śnieg przyznać się :P
Ja wczoraj polegałam wieczorem o 20, byłam tak padnięta, że ledwo na nogach stałam. I co o 3 pobudka i już nie mogłam zasnąć i tak się kręciłam do 5 kiedy zadzwonił budzik wrrr. Póki co jakoś noc przesypiam bez wstawania na siusianie, ale jak wstaje po 6 to już biegiem do łazienki. Za to w ciągu dnia mam wrażenie, że nie wychodzę z łazienki.
Mi się waga zatrzymała i ciągle +3 chociaż brzuch duży, ale to się zmieni bo apetyt mam taki, że ja już nie jem, tylko pochłaniam :) Aż się boję co będzie święta te serniki i inne pyszności :)
Witam piątkowo, zimowo, przedświątecznie.

U mnie właśnie sypie śnieg i znowu jest całkiem biało. Chyba rzeczywiście jutro ze święconką pojedziemy na sankach. ;)

Ja też jakoś świąt nie czuję, chyba właśnie przez tę zimę za oknem. Poza tym w domu spędzamy tylko niedzielny poranek - zjemy śniadanie wielkanocne, a w południe jedziemy do teścia na obiad. W poniedziałek za to gościmy się u moich rodziców.

Zastanawiam się właśnie czy zabierać się już za gotowanie i pieczenie czy jeszcze czekać. Nie lubię przygotowywać jedzenia wcześniej, bo mam potem schizy, że będzie nieświeże. Z drugiej strony potem na ostatnią chwilę sterczę przy garach i panikuję, że nie zdążę. ;) Chyba chociaż sernik upiekę dzisiaj, bo z tym zawsze trochę roboty, a wszystkie żurki, mięsa, kiełbasy, sałatki i jaja zostawię na sobotę. Ehh... Nie ma to jak przedświąteczne dylematy ciężarnej.

Dzisiaj z rana wpadłam do piekarni równo z otwarciem, bo bałam się, że nie zdążę kupić chlebka do święconki. Pani patrzyła na mnie trochę dziwnie zza wielkiej góry chlebków. ;)

Miłego dnia!
Sloneczko, tylko pozazdrościć takiego wiosennego wnętrza! :) Jak dzisiaj spojrzałam co się wyprawia za oknem to myślałam, że mnie szlag trafi... Swoją drogą planowałam się dzisiaj wyspać, ale mój pies miał inne plany - na tulenie się "bydlakowi" zebrało ;).

Co do nocnego wstawania, to ja muszę raz wstać. A jeśli wypiję coś wieczorem to i dwa razy... Niestety czasem się zdarza, że po tym wstaniu mam problem z ponownym zaśnięciem :(.

Mami.80 - u mnie też nie ma tradycji przygotowywania paschy, ale jak dziewczyny tak zachwalają to chyba czas zmienić tradycję ;).

Nie wiem czy już o tym pisałam, ale we wtorek wybieramy się z mężem na desant Matarni i w związku z tym postanowiłam kupić ciążowe spodnie (12 tydzień...). Prawdę mówiąc nie wiem czy są mi one już potrzebne, a właściwie - zależy kiedy. Raz mam brzuch, raz nie. Ale kiedy już jest i mam sporo zajęć na uczelni i siedzę tyle godzin to odczuwam dyskomfort, także wtedy po prostu będą do użytku ;).

Poza tym wczoraj okrutnie bolały mnie plecy - na dole po prawej stronie. Ale to nie nerka, nie ten ból... Może przeciążenie? Pewnie czas najwyższy zacząć się oszczędzać...
Mowilam zebyscie sie nie przejmowaly bo w Polsce sa bardzo zadkie i dlatego sie nie bada. Mi wrocily mdlosci a juz dwa wieczory bylo lepiej. Tez mam wielki brzuch, taki jak mialam w piatym miesiacu przeraza mnie to na przyszlosc
Mami bo jak tu czuc wielkanoc jak mam balwana w ogrodku :))) chyba w sobote koszyczek zamiast zoltymi kwiatkami trzeba bedzie przyozdobic choinka ;)
Ania, a'propos torbieli - ja miałam w pierwszej ciąży. Tzn ja tak uważam, bo lekarze na Zaspie twierdzili, że to guz i już prawie leżałam na stole operacyjnym. Można powiedzieć, że uciekłam im spod noża, bo w 17tym tygodniu ciąży, kiedy miałam wyznaczoną operację, zrobili mi usg i stwierdzili, że już go nie ma! A mieli wycinać mi cały przydatek, czyli jajnik z jajowodem, kroić brzuch pionowo... Pół biedy ten przydatek, ale strasznie bałam się o dziecko, czy nie stracę ciąży. No więc guz raczej sam by się nie wchłonął, a musiała to być torbiel, bo przed zajściem w ciążę brałam hormony na przyrost pęcherzyków i któryś mógł po prostu nie pęknąć.

Ale co strachu się najdałam to moje...

Mój mąż niestety w Norwegii jest teraz i wraca za 1,5tyg, więc z małą święta spędzimy u moich rodziców. Mieszkanie ogarnęłam z grubsza, sprzątnęłam kuchnię, łazienkę (standardowo), ale udało mi się umyć okna. Od soboty będę pomagać mamie w pichceniu. Muszę się przyznać, że nigdy nie miałam okazji spróbować tej paschy, o której mówicie... Pewnie wiele tracę :/ ale u nas nigdy się tego nie przygotowywało w domu.

Ale tak poza tym to tych świąt jakoś nie czuję...
1985sloneczko to pieknie musisz miec z tymi tulipanami!! Ja zamierzam jutro tez kupic :)
I super ze napisalyscie o pashce (hmm tak sie pisze?) ! Mialam piec sernika jak zawsze ale pascha to jest pomysl!!!
Mi 14 tydzien sie konczy wiec ksiazkowo wraca energia! I obiad 2 dzien z rzedu zjadlam :)) jutro ciag dalszy sprzatania no i obowiazkowo zakupy bo trzeba zaczac pichcic :)
Ania ja jak sie nie obudze na siku kolo 2 tylko np kolo 4 to ledwo do lazienki dochodze. Kichanie i inne takie przypadlosci tez nie sa mi obce niestety :(
Ja mam juz naprawde duzy brzuch - jak w zaawansowanej ciazy; wczoraj lekarka pyta ktory to tydzien to mowie ze 14 ona spojrzala dziwnie i mowi 24? A ja ze nie, dopiero 14 to ona sie usmiechnela i mowi: skoro pani tak twierdzi :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Walerka jak napisalas o badaniach na anemie sierpowata i thessalemie to odrazu musialam sprawdzic co to za choroby i dlaczego w Polsce sie ich nie bada w ciązy ;p

Ostanio odbierając wyniki krwi tak spanikowałam, ze zadzwonilam do swojego gina. No ale kobieta w ciazy chyba zawsze panikuje, jak czegos nie wie. Wystraszyłam sie bo na rozmazie krwii bylo napisane "obecna ziarnistość toksyczna". Lekarz mnie uspokoił, ze w ciązy w rozmazie wychodza rozne dziwne rzeczy, szczegolnie jesli to jest rozmaz robiony komputerowo. Ale nawkrecalam juz sobie ze pewnie mam jakas poważna chorobe ;p

sloneczko85 - dom pelen żywych kwiatów to prawdziwie wiosenny i piękny dom :) I mysle, ze to taka nieszkodliwa "zachcianka" :) Ja sie troche bardziej popisałam ;P Mam zakaz od laryngologa jedzenia w ciąży lodów i zimnego jedzenia.A co ja wczoraj zrobiłam? Nie moglam sie powstrzymać i kupilam sobie lody ;p Tak za mna chodzily,ze nie moglam tego opanować. I teraz mam... dzis zaczęło mnie bolec gardło. I jak tu w ciąży nie zwariować ;p
ja robiłam toxo x2, cmv x2, wr, tsh, ft4 i grupę krwi
Muszę się pożalić na moją głupotę (i to niestety wina hormonów:/)
do pracy przyjeżdża "na zamówienie" Pan z kwiatami. Kilka dni temu Go zamówiłyśmy na dziś i przywiózł świeżo ścięte, piękne, żółte tulipany i co ja zrobiłam?? Kupiłam ich 3 pęczki po 25szt w pęczku!! Nasze malutkie eM jest całe zapełnione wazonami w tulipany - kwiaty przepiękne, ale wygląda to... katastroficznie :/ jak tak przemyślałam co zrobiłam... sama siebie bym zabiła na miejscu mojego - mam szczęście że w ciąży jestem ;P

może któraś z Gdańska Zaspy chce trochę odkupić, tanio sprzedam ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry