Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym, trzecim. Niech nam brzuchy lekkimi będą. ;)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 12.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=450681&c=1&k=16&hl=8055708#op8055708
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam dziewczyny :)

Byłam na drugiej wizycie u lekarza, miałam strasznego stresa, bo na pierwszej wizycie zabrakło kilku dni, żeby zobaczyć bicie serduszka... A teraz już nie ma fasoli, tylko jest "mały miś". Jestem mega szczęśliwa, stres zszedł :D
Następna wizyta 15 kwietnia :)
Aga, dzięki za pomoc:) Już poslalam mojego Mena do apteki.

Wszystkim Mamusiom miłego wieczoru:))
Apoloniaa, super! Gratuluję :)

Marta, nie ma sprawy :) Przy okazji - to samo powiedziała mi o tabletkach na gardło (do ssania) - one działają miejscowo i również się nie wchłaniają :)

Na mnie już pora - łóżko wzywa ;) Dobranoc!
Z naturalnych rzeczy to migdaly pomagaja na zgage
anavaw oby pediatra się myliła i może to jednak nie różyczka,szczepiona powinnaś była być,ale to nie daje 100%gwarancji,zapytaj gina co masz robić,może da zastrzyk z przeciwciałami żeby w razie czego łagodnie przejść,no ale nie powiedziane że zachorujesz,oby to nie była różyczka,a nawet jak to musi być dobrze.Ja też się bałam jak w przedszkolu wywiesili kartkę z ospą,na drugi dzień już go tam nie zawiozłam,siedzieliśmy z młodym 1,5 tygodnia w domu.

Będzie dobrze,napisz jutro jak będziesz miała jakieś wieści.
w wielkim skrócie relacja z wczorajszej wizyty bo zmykam do pracy :D
wizyta jak to wizyta na nfz :P pani zdziwiona że Mężą wzięłam ze sobą ale dzięki temu Tatuś widział jak Jego Maleństwo do Niego macha rączką :P co prawda tłumaczyłam Mu że to skurcz mięśni, ale powiedział że nie mam racji, że wie co widział i się chwali wszystkim że dzieciątko do Niego machało :D dostałam skierowanie na mocz, morfologie, antygen hbs i glukozę, reszte prywatnie... nie ma jak nasza państwowa służba zdrowia - no ale zawsze 4 badania za free ;) a pytania które miałam - chyba pani dr była nieprzygotowana i nadal nic nie wiem :/ no poza tym że powiedziała że "przytulanki z Mężem - wręcz trzeba!!" i że jeśli nie będzie jakiś bóli albo krwawień to śmiało ile i jak często chcemy :D Maleństwo ma 28mm i wg badania był to 9t4d :D
Miłego dnia kochane Ciężaróweczki :*:*:*:*
Witam środowo!

Apolonia, gratuluję "misia"! :)

anavaw, trzymam kciuki, żeby podejrzenia o różyczkę okazały się bezpodstawne. Będzie dobrze.

1985sloneczko, gratuluję dobrych wieści. :)

Ja właśnie wróciłam z porannych zakupów, teraz popijam kawę i chyba zaraz wezmę się za jakieś sprzątanie, bo inaczej zwariuję od nic-nierobienia. ;)

Miłego dnia!
anavaw czytałam kiedyś że w dzieciństwie można przejść różyczkę również bezobjawowo praktycznie, więc głowa do góry. Poza tym pamiętam, że jak byłam w podstawówce to dziewczyny miały obowiązkowe szczepienie przeciwko różyczce. Trzymam kciuki żeby u Ciebie wszystko było w porządku...
anavaw - nie martw sie na zapas. Zrób badania jak najszybciej, abyś się uspokoiła.
Pytanie czy lekarka dobrze rozpoznała różyczkę,a moze to faktycznie alergia?
Powodzenia i samych pozytywnych myśli życzę:)
mi też się wydaję że byłyśmy szczepione na różyczkę - ja pomimo tego już dwa razy byłam na nią chora ;/ ponoć to możliwe bo nigdy się nie przechodzi w 100% czy jakoś tak mi wtedy tłumaczyli.

ja jestem tak przeziębiona że dzisiaj nie poszłam do pracy tylko zaraz lecę do lekarza i tylko się boję że pójdę z przeziębieniem a tam taki tłok zawsze jest że coś gorszego przyniosę :( no ale skoro nie jestem w pracy to muszę iść żeby zwolnienie mi wypisali na kilka dni ;/
Witam dziewczyny!

Chciałabym dopisać się do wątku :) Jestem w 11tym tygodniu ciąży i termin mam na 18.10 :)

Próbowałam Was trochę poczytać, ale niestety piszecie tak dużo, że sobie odpuściłam ;) Z tego co się zorientowałam, to znamy się z Dorotiii z wątku Styczniowo-Lutowych mamuś 2011 :) i teraz też będziemy razem na forum :)

Ciążę ponownie prowadzę u dr Brzóski w Invictcie. Bardzo ją sobie cenię i chwalę. Świetny specjalista, ma dobre oko i super podejście do pacjentek. Teraz czekam na wizytę 10.04 na badanie genetyczne. Poza tym, mdłości mi chyba już minęły, bo jeszcze z tydzień temu, to wieczorami wytrzymać nie mogłam. Senna dalej jestem, więc staram się spać, gdy Ala ma drzemkę (teraz śpi i mogłabym to wykorzystać, ale postanowiłam tutaj trochę napisać). Jestem aktualnie na zwolnieniu do świąt. Poprosiłam, bo chciałam trochę odetchnąć, wyspać się rano i jakoś dojść do siebie. Potem wracam do pracy, ale pewnie już nie na długo. Spoko podeszli do mojej ciąży w pracy, szukają już kogoś na zastępstwo, więc nie mam stresu.
Trochę się podziębiłam, mała od wczoraj ma podwyższoną temperaturę, więc walczymy z wirusem! Mam już dosyć tej zimy :(

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013
hej mami80 :) subcio że się spotykamy!

ja po lekarzu i mam mega wirusa, we wtorek mam iść do kontroli i pani zdecyduje co dalej.
Dobrze że nie mam gorączki to w drodze od lekarza godzinkę pospacerowałam w pięknym słoneczku!
Witaj, mami80! :) Miło, że dołączyłaś.
Witaj mami.

Ja dziś bez energii kompletnie, więc zaraz uciekam na drzemkę. Trzeba korzystać puki młody śpi :) Rano byłam na badaniach HCV i różyczka i już jestem gotowa do wizyty :) We wtorek wizyta u gin, ciekawa jestem bardzo. Mam nadzieję, że torbiel już mi się całkiem wchłoneła.

Miłego dnia
Hello Mami:) Miło Cie gościć w naszych "progach" :))

a ja od rana mam nerwa... mam telefon w orange i miesiąc temu zmieniłam taryfe i zrobili mnie w bambuko:( Mam full minut do wygadania ale ani jednego smsa - o czym miła pani zapomniała mnie poinformować. I zamiast zaoszczędzić to dopłacam ponad stówe:((((
wiem, że to nie temat ciąży, ale musiałam się komuś wyżalić, bo sama jestem w domu.

tak sie zdenerwowalam, że brzuszek mnie zaczął boleć... echhh życie.
Marta13, czyżbyś miała tę samą taryfę co ja? I też niedawno zmieniałam. Teraz w ogóle nie wysyłam sms-ów i z każdą pierdołą dzwonię po ludziach. ;)
Hej Mami.80 :) Tym bardziej mi miło, że mamy ten sam termin :).

Ja właśnie wróciłam z zakupów (bezowocnych, chyba że liczą się okulary przeciwsłoneczne) i padam - plecy mnie strasznie bolą. Na szczęście (i nieszczęście) mąż wraca dziś wieczorem, więc obejdzie się bez obiadu ;) Coś tam sobie przekąszę i już. Kurcze, niby ta pogoda fajna, niby słońce, ale ja jakaś taka nijaka jestem... Coś mi nie gra...
Mamtu, zadzwoniłam tam i zrobiłam awanturę. Napisałam skarge do orange i do wiadomości do UOKiK. I tyle pewnie mojego co sobie pogadałam, bo i tak rachunek musze zapłacić:(

Ale dowiedziałam sie na stronie orange, że jest pakiet 500 smsów do wszystkich sieci w PL za 6,15 zł. Uruchomiłam to od razu, bo wysyłam bardzo dużo smsów. No to chociaż Ty rozumiesz mój ból, bo mój Men pewnie się wścieknie. A miało być tak pięknie;)))

No nic, już mi lepiej. Ide w końcu coś zjeść, bo z tych nerwów to kompletnie o tym zapomniałam. A w koncu nie jestem sama;))
Witaj Mami80 na wątku :)

Dziewczyny cos dzis chyba wisi w tym powietrzu,bo ja tez sie czuje fatalnie :( Głowa mnie boli i na nic nie mam ochoty,tylko leżeć,a i to czasami męczy ;p
W dodatku wystraszyłam sie jak mnie w prawym boku tak konkretnie zakuło i oczywiście przez chwile przeszły czarne mysli, ale mam nadzieje, ze to tylko jakieś narządy sie buntują, ze im miejsca brak,a nie dzidzia.
Arabelka troche za wczesnie na brak miejsca ale nie przejmuj sie to normalne ze czasami cos tam zakuje z jednej czy z drugiej strony, dzieje sie to jak nie jestes w ciazy tylko sie tym nie przejmujesz,albo nawet nie zwracasz uwagi.

ja dzis wymiekam, biegam od rana zeby sie ze wszystkim wyrobic i dopiero co usiadlam. plus - dzien w pracy biegnie bardzo szybko i nie mam czasu myslec o glupotach i panikowac a pewnie tak by bylo jakbym siedziala w domu. na pewno sie nie nudze.

ja odliczam dni do prenatalnego i kusi mnie zeby wziac wolne i pojechac prywatnie tylko ze przed 11 tyg nie mam co a panstwowe mam 11tydz i 4 dni wiec juz chyba wytrzymam.
opieka w Uk jest srednia ale badania pappa sa za darmo, tak samo jak na HIV, zoltaczke, rozyczke i anemie sierpowata i thassalemie (schorzenia krwi). te ostatnie wynikaja z tego ze maja duza populacje orginalnie z Afryki a tam to wystepuje dosc czesto.

ja mam teraz tesciowa i bratowa w gosciach i tak powoli mam gosci dosc, plus - Jula zachwycona dzis ciocia musiala ja ubierac, kaze sobie rysowac, bawic sie a one robia co ona chce, tak samo jak moi rodzice, znalazla naiwnych i nimi rzadzi.

juz sie nie moge doczekac tych 4 dni wolnego bo tu Wielki Piatek tez jest wolny.

nie wiem czy sie juz pisalam ale dostalam zapewnienie ze na 99% bede mogla miec planowa cesarke

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry