Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym, trzecim. Niech nam brzuchy lekkimi będą. ;)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 12.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=450681&c=1&k=16&hl=8055708#op8055708
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Karolina, z tego, co mi mówiła moja lekarka to najlepsze są właśnie spacery i basen. Ale też bez przesady oczywiście. No a potem ćwiczenia pod okiem instruktora, ale tak jak piszesz - większość dopiero od około 14 tygodnia.
Dziewczyny a czy w 9tyg ciąży można ćwiczyć? Może jak koleżanka jakieś spacery po kilka kilometrów czy joga? Wszystkie zajęcia są od 14 tyg ciąży, więc do tego czasu mam siedzieć i czekać? Jestem dość szczupła, nigdy za bardzo nic nie trenowałam, zero regularnego ruchu, już widać mi brzuszek i myślę że może czas zacząć coś ćwiczyć bo jak tak szybko pojawił mi się brzuszek to co będzie później? Odżywiam się zdrowo, jem co 2-3h. Nie objadam się jakoś specjalnie. Nie wiem czy brzuch jest wynikiem ciąży czy tłuszczyku. Dziewczyny poradźcie coś!
Ania, no to super ! :) Gratulacje!

Karolina, nie pomogę, bo ja z Gdyni (zresztą też się przymierzam do pójścia na basen, ale zawsze coś wyskakuje...). Jak tam nastroje? Świąteczne ? :) Ja dzisiaj jakaś taka śpiąca jestem, może to przez to obżarstwo ;) (ale 5,5 km spaceru zaliczone, na usprawiedliwienie ;) ).

Czekam, wyczekuję wręcz 12 kwietnia - usg prenatalne :). Także wiem co czujecie dziewczyny :).
To normalne że ciągle sobie coś wkręcamy,dużo myślimy,martwimy się o nasze serduszka,ja tak czekałam na ruchy i muszę się pochwalić że wczoraj w Wielkanoc,póżnym wieczorem,leżę sobie na plecach(czego dzieci nie lubią bo im nie wygodnie) i tak czuję puk...za chwilę puk,przyłożyłam rękę i poczułam jeszcze na własnej skórze,a za chwilę mąż podbiegł,połozył rękę i też się załapał,więc teraz mogę oficjalnie powiedzieć że czuję ruchy dziecka!huuurraaa,aż się wczoraj popłakałam.
Noi wychodzi na to że w pierwszej ciąży jak i w tej pukanie poczułam w 17 tygodniu,a wcześniej około 15 to takie przelewanie,bąbelki,choć z Matim częściej i wyrażniej czułem,no ale jeszcze wszystko przede mną,zobaczymy jak ten szkrab się rozkręci.
Dziewczyny czy ktoś chodzi na basen w Gdańsku i może polecić jakieś dobre miejsce? Czysta i ciepła woda?

Jestem w 9 tyg ciąży i chcę zacząć chodzić może ktoś chce się przyłączyć?
za 2 dni wejdziesz w 13 t.c , teraz kończysz 12.
Co do brzucha to mi dopiero cos zaczyna wystawac a jestem w 18 tygodniu. Ruchów jeszcze nie czuje, jakos w tamtej ciazy poczułam ok 20 tygodnia
Z pierwsza ciaza tak jest ze nie widac brzucha. U mnie zaczelo byc widac w 4/5 miesiacu I bardzo sie z tego cieszylam.
Co do reszty to jak pisze Sonia to znika po pierwszym trymescie. Na ruchy za wczesnie. Wdrugiej ciazy najwczesniej kolo 14 a w pierwszej kolo 16/17 i pozniej.
Ja mam przeciwny problem. Za duzy brzuch I martwie sie jak to ukryje.
z tymi tygodniami to jest trochę dziwne :P Kązdy suwaczek pokazuje mi inaczej :P

Poza tym 11 tydzien i 5ty dzień to skończony 11 tydzień, czyli teraz jestem w trakcie 12.

Tak mi moja lekarka tłumaczyła.
Do 11 szybko zleci! :) Pozatym po Twoim suwaczku wnioskuję że wchodzisz w 12 a nie 13 tc ;)
Soniu ale Ci zazdroszczę ! ja też chcę mieć USG :(

A tu dopiero 11 kwietnia! :(
Spokojnie, wchodzisz w II trymestr ciąży więc to normalne, że nudności i tkliwość piersi ustępuje. Nic tylko się cieszyć :) Moim zdaniem na ruchy dziecka trochę za wcześnie ja czułam dopiero koło 19 tyg. Brzuszka też jeszcze nie musi być widać, jeszcze się pokaże w swoim czasie! :)

Ja mam jutro wizytę u gin. Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć fasole :) Już pewnie będzie się ruszać trochę.
helloł :)

Ja również Wam wszytskim składam najlepsze życzenia z okazji Świąt :)
Oby z Waszych jajeczek wykluły się cudowne dzieciaczki :)

Dziewczyny....a kiedy zaczyna być widać brzuszek ?:P Bo u mnie już zaraz 13 tc , a brzuch jaki był taki jest :P i trochę się martwie :P
No właśnie tak czytam.... że to w sumie sprawa indywidualna... Bo ja już sobie wkrecam, że dziecko nie rośnie czy coś :P
Panikara głupia......a kiedy pierwsze ruchy czułyście ??
Born ja nie wiem czy sobie wkręcam, czy mogę już coś czuć :P Dziś miałąm rntakie jakby ...hmmm...jakby uczucie smyrania....takie jakby bicie serca,rn ocieranie.. nie wiem jak to nazwać... Tak w brzuchu na wysokości linii rnkości miednicy....
Chyba sobie wkręcam co ?:P ale już tak bym chciała.....
No i jeszcze jedną się rzeczą martwię... przetały mnie boleć piersi,... no może trochę wrażliwe są po bokach jak dotknę, ale nie tak jak parę tyg. temu.... to normalne że mogą przestać boleć?
Może to od mniejszej dawki d*phastonu ?
I mdości też ustały zupełnie.....

Ja już wiariuje!!! USG co miesiąc to stanowczo za mało !!! :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wesołych Świąt dla Was Dziewczyny i Waszych Rodzin!
Mamuski:) Wesołego Alleluja i żebyśmy w listopadzie wszystkie bez wyjątku pochwalily się zdrowymi kochanymi Dzieciaczkami.

Wesołych Świąt Wielkiej Nocy!
Spokojnych Swiat. Odpoczywajcie duzo no I milego objadania. Ja niestety mam angielskie swieta wiec z jagniecina. Je dyne co to wcinam jaja na twardo.
Ja również składam Wam wszystkim drogie Ciężaróweczki najserdeczniejsze życzenia. Aby wszystko co będzie na stole Wam smakowało :)

PS: W mojej babce którą upiekłam jest zakalec :( a miała być taka dobra...
Dziewczyny ja również przyłączam się do życzeń, zdrowych , pogodnych świąt Wielkiej Nocy. Oby te świata były pełne radości i rodzinnej atmosfery, bez żadnych problemów i pełne pozytywnych ciążowych myśli;)

PS Mnie ominęły wszystkie świąteczne przygotowania, bo jutro z samiuśkiego rana wyjeżdżamy do mojej babci,wiec święta poza domem :)

Buziaki :*
Drogie Mamuśki... Na te przecudnej urody Święta dużo spokoju i radości w rodzinnym gronie :)
Zdrowych i Wesołych Swiąt. Mokrego Dyngusa i Wesołego Prima Aprilis :)
Odpocznijcie i nabierajcie sił.
Mamuśki - wszystkiego, co dobre dla Was i Waszych rodzin :). Przede wszystkim spokojnej i wesołej atmosfery podczas tych i każdych następnych dni :) !

Wracam do pieczenia mazurków ;) Sztuka pierwsza już gotowa :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry