Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym, trzecim. Niech nam brzuchy lekkimi będą. ;)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 12.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=450681&c=1&k=16&hl=8055708#op8055708
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z kolei ostatnimi czasy narzekałam na malutki biust po dietowy (malutki - czyli brytyjskie G) a teraz znów rośnie i rośnie i jestem przeszczęśliwa :) Mąż też ;P mając całe życie baaaaaaaardzo duży biust bardzo go pokochałam i zdecydowanie nie pasowało mi że tak się zmniejszył :/ No ale już się zwiększa ;)

Co niedziele mam coś dziwnego, tzn dzieje się ze mną coś dziwnego, taki reset organizmu chyba... wstaje jak codziennie o 6:00 bo spać już nie mogę (tzn na co dzień wstaję o 5:30:P) jest wszystko ok, śniadanie, herbatka, ja pełna energi i nagle tak po 2-3 godzinach czuję się coraz gorzej coraz słabsza i nagle hmmm "padam" zasypiam nic nie słyszę, nic do mnie nie dociera, jak się sama z siebie obudzę po 2-3godzinach jestem prze-rozpalona, gorąca jakbym miała gorączkę, słaba jak przy jakiejś grypie (lub całodniowych wymiotach) i ogólnie bardzo źle się czuję, po jakimś czasie leżenia, powoli wszystko wraca do normy :/
Witam niedzielnie.
skradam chwile albo coś napisać dziś. Mała moją pierwszy raz chora, bidulka katar ma na maxsa.teraz troszkie śpi.
kurna ale będzie ciężko z druga dzidzią. teraz mam czas aby sobie trochę odpocząć bo mała marudna z dwójką, to się tak już nie da.
Libido och, nie mam wcale, zero, tak jak poprzednio. ale pod koniec ciązy mi wróciło. długo ten mój mąż będzie musiał czekać ;)

Słoneczko ale masz, ja padam wieczorem na maksa , ale rano, no ale to pewnie hormoany szaleją. za jakiś czas się pewnie unormuję. te nasze organizmy naprawdę muszą się teraz napracować, że ho ho. Twój pewnie z rana sobie pracuje na maxa.
dorotiii - jak mogę zapytać, może wcześniej pisalas już, ale gdzie chodzisz do ginekologa, i ile płaciłaś za USG prenatalne? :)
Julka ja sie usmiecham do dziewczyny ktora wchodzila po mnie ale to byla jakas sztywniara wiec sie ucieszylam ze to nie ty :)
Chodze do dr F.iutowskiego i place za kazda wizyte 120 zl. Usg jest zawsze w cenie.
Wiadomo te wazne usg trwaja duzo dluzej a te pomiedzy to tak zeby mamusia byla spokojniejsza :)
Co do ulozenia to nie tak do konca gwiazdeczka chciala sie pokazac. Najpierw probowalismy przez brzuch, z podskokami, kaszleniem i innymi sposobami az w koncu podejscie z drugiej strony zrobilismy czyli dopochwowo i tez przy roznych zabiegach w koncu lekarz zobaczyl wszystko co trzeba bylo :)) oczywiscie dla lekarza to glownie chodzilo zeby wszystkie organy zbadac porzadnie a plec to przy okazji :) takze dwie pieczenie na jednym ogniu :)
Nie wiem tylko czy tak samo placi ktos kto jednorazowa przychodzi sle jak chcesz to dam ci numer i zawsze mozna spytac :)))
no u nas na chwile cisza i spokoj, rodzice wyjechali a we wtorek przyjezdzaja tesciowa z bratowa i potem jej chlopak a potem wszyscy jedziemy na wielkanoc do tesciowej. najchetniej zostalabym w domu i nic nie robila ale obowiazki wzywaja.
najgorsze ze moich rodziciw juz do porodu nie zobacze bo sama latac nie moge a ustalilismy ze Jula pojedzie do moic rodzicow na wakacje na 2 tyg. sama nie wiem czy to dobry pomysl ale zawsze mozemy ja odebrac szybciej jakby cos bylo nie tak.
Hej dziewczyny :) Jak tam początek tygodnia? U mnie chyba dzisiaj będzie ciężko - od rana nic mi nie wychodzi... Najpierw obudziłam się sporo przed budzikiem przeświadczona o tym, że dziś niedziela... A potem to już równia pochyła - zepsute śniadanie, głowa zostawiana co chwilę w drugim pokoju... No cóż, pewnie i takie dni muszą być.

W dodatku wczoraj na styk dopięłam swoją dżinsową koszulę... Jakoś tak mnie to przybiło - wiem, głupota i bezsens, w końcu jestem w ciąży. Ale jakoś tak... Przecież to dopiero 10 tydzień (leci już 11 w sumie) i ja się zaczynam nie dopinać?! A wcale się nie objadam...

Zresztą chyba załapałam jakąś fazę i wszędzie się czegoś doszukam. Poza tym wpadłam w nostalgię po wczorajszym seansie - byłam w kinie na "Miłości Fabickiego" z przyjaciółką

Mimo wszystko, miłego dnia! Oby Was ta chandra nie dopadła :)
Witam się w 15 tygodniu :) Wczoraj ustaliliśmy, że na początku czerwca chcemy lecieć do Chorwacji :) Lipiec i sierpień z wiadomych względów całkowicie odpadają, ale myślę, że w czerwcu jeszcze spokojnie zniosę podróż :) Zobaczymy jeszcze co na to mój doktorek...
Gratulacje żonkaa :) Kolejny tydzień do przodu :)

Zazdroszczę :) My mamy w planach Paryż na rocznicę. Ale nie wiemy jeszcze jak to rozegrać - czy w czerwcu na rocznicę "związkową", czy pierwszą ślubną w lipcu :) Ale to się jeszcze zobaczy. No i właśnie - co na to pani doktor...
Żonka my też w czerwcu mamy zamiar odwiedzić Chorwację :) Lecicie samolotem do Dubrownika? Czy autem gdzieś wyżej? Byliśmy w Chorw. kilka lat temu i zostaliśmy oczarowani tym pięknym krajem. Wspaniałe widoki, mili ludzie, czysto...
Witam poniedziałkowo! Chciałoby się już przywitać wiosennie, ale za oknem taka szaruga, że nic się nie chce.

Całe szczęście, że chociaż Młodego, po ponad tygodniowym siedzeniu w domu, doprowadziłam 'do porządku' (obyło się bez leków, uff) i wysłałam do przedszkola - będę się dziś obijać na całego. ;)

Miłego dnia!
ja byłam raz w Chorwacji i też jestem zakochana. Byłam bez męża i też chcemy kiedyś razem pojechać. Także zazdroszczę wam bardzo :)

Ja od wczoraj jestem mega zakatarzona :( do tego mega ból gardła... przyszłam dzisiaj do pracy ale jak nic się dzisiaj nie zmieni to pójdę po kilka dni zwolnienia jutro.

Wczoraj w aptece dostałam na gardło Prenalen gardło i powiem wam że nie dość że jest pyszny to już po pierwszej tabletce czułam poprawę także bardzo polecam :)
My myśleliśmy nad toskania w czerwcu ale to się jeszcze okarze bo nie wiem jak mąż z pracą będzie kombinował, żeby być na poród. Ja w poprzedniej ciąży leciałam dosyć daleko w 7 m-cu i dałam radę.

Aga mi się też już brzuch zaokrąglił a to dopiero 10 tydzień.

A mnie dalej prześladują mdłości :( już mam dość
Czesc Dziewczyny poniedziałkowo:))

Jak czytam Wasze plany na podróże to aż zazdroszcze (pozytywnie ma się rozumieć:) Ja niestety nie dostałam przyzwolenia od lekarza na podróże i musiałam odwołać wakacje we Włoszech...
No i pozostaje mi urlopik w Borach Tucholskich albo nad otwartym polskim morzem:)

A tak poza tym to słoneczko świeci i jest cudnie!
Tylko kolka mogłaby mi już odpuścić, bo męcząca jest...
jejku ja nawet mogę w domu siedzieć ale niech już przyjdzie ta wiosna!!

dzisiaj w nocy dominik coś stękał i się rozbudziłam i nie mogłam zasnąć - byłam tak głodna że niestety ale o 4:40 zrobiłam sobie kanapkę i od razu wtedy zasnęłam :)
Marta13 - to do zobaczenia w Borach, bo ja tam jestem co roku od zawsze ;). Bez tego nie może się obyć sezon letni. Nie wiem gdzie Ty, ale ja jeżdżę do Męcikału/Czernicy :).

Sonia85 - wczoraj czytałam o tym zaokrąglaniu i właściwie to normalne, wszystko to kwestia organizmu... Tylko jakoś tak mnie to zaskoczyło ;).
Dorotiii, dokładnie, niech już przyjdzie... Słyszałyście o najnowszych badaniach? Opisują, że klimat zmierza ku temu, że za jakiś czas będą tylko trzy pory roku... Bez wiosny właśnie :(
no ja tez nie moge latac, wiec z wakacji nici, biorac pod uwage angielska pogode to zostalko mi czekac do przyszlego roku i tyle. aura za oknem nie pomaga bo zimno okrutnie.
sonia mi te juz brzuch wychodzi zwlaszcza wieczorem a jeszcze sie kryje w pracy wiec kombinuje strasznie z ubraniami.
no i mdlosci mi nie przechodza. u mnie 9.5tyg wiec sie pocieszam ze jeszcze gora 4 i bedzie lepiej
Aga, my jeździmy w Bory tam, gdzie uda nam sie znaleźć wolną kwaterę:)) Zapewne w tym roku też tak będzie.

Chociaż mnie ciągnie nad otwarte morze... Bryza, spacer brzegiem plaży,potem rybka na obiad... ale się rozmarzyłam:)) A tu dopiero wielkanoc i to biała hehe.

a co do brzuszka to wczoraj zakupiłam spodnie ciążowe w h&m i w koncu mój Men dostrzegł, że brzuszek już coraz większy:))

Dziewczyny, miewa któraś z Was kolkę? Jak sobie z nią radzicie?
Aga uwielbiam te okolice!!
szukam właśnie czegoś na majówkę - masz może namiary na jakiś domek? najlepiej dla 6 osób :)
Dorotiii, polecam domki w Czernicy :)

http://www.aos-czernica.pl/informacje.php

Niestety są one 5-osobowe, ale o ile mi wiadomo istnieje możliwość dostawki i dogadania się ;). Poza tym jest tam spora (i bardzo niedroga) wypożyczalnia sprzętu, można też zrobić ognicho, no i jezioro na wyciągnięcie ręki (no może dwóch ;) ). Jeżdżę tam od lat :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry