Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym, trzecim. Niech nam brzuchy lekkimi będą. ;)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 12.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=450681&c=1&k=16&hl=8055708#op8055708
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Doroti gratuluję córeczki! Szybko się dowiedziałaś.
Pech nie pech...ale myślę że już sytuacja się stabilizuje,jestem w dobrych rękach jeśli chodzi o tarczycę,a w poniedziałek idę do nowego ginekologa,tu na miejscu bez zbędnego dojeżdzania,tracenia czasu i pieniędzy.Jednego tylko już od niej się nie dowiem,a ciekawe czy miałaby rację,bo dwie wizyty temu mówiła że coś podejrzewa odnośnie płci ale nie powiedziała bo pewności nie miała i chyba najszybciej dowiem się w Polsce jak będę w maju,bo mam zamiar iść na połówkowe.

Doroti gratuluję córeczki,bardzo szybko już wiesz,normalnie to około 20 tygodnia mówią,pewnie zależy jak się ułoży i ile czasu i chęci ma lekarz do tego,ale widzę że dla Was mają czas,nie możecie nażekać,jednak prywatnie to inaczej.
super ze wszystko ok selene. zazdroszcze wam ze juz wiecie. ja kombinowalam zeby pojsc prywatnie w 11 tyg ale nijak mi nie pasuje bo to akurat wielkanoc i wszystko zamkniete.

ania - mam nadzieje ze to nie jest nowy lekarz bo nieciekawie, domyslam sie ze to jest panstwowo, nie mozesz zlozyc zazalenia?

mi mamusia gotuje ogorkowa, ale mi slinka leci na jezyk, tyle ze dalej mi niedobrze.

ogladamy z tata mecz i zawalu mozna dostac
Nowy od poniedziałku tak jak pisałam,zażalenie?hmm...nie znam języka,nie wiem gdzie,nic to nie da,miałam o wiele gorsze problemy tutaj i też nic nie mogliśmy zrobić.
Julka ja wyszlam po 17 bo ponad pol godziny trwala wizyta i mega dokladnie na usg wszystko lekarz sprawdzal. Nie minelysmy sie przy samochodzie??
Dorotii, tak, w takim razie minęłyśmy się przy samochodzie. Mieliśmy zaparkowane auta obok siebie...jak przechodziłam obok Ciebie to tak myślałam żeby zaczepić, ale nie ta godzina była i się obawiałam że wyjdę na wariatkę...
Witam dziewczynki w ten mroźny aczkolwiek słoneczny poranek :)

Qrcze.... nie wiedziałam, że tak szybko można poznać płeć swojego dzidziusia :)
Czy ma to znaczenie, że masz już jednego bąbla??
Cześć. Olimpia to czy to kolejna dzidzia nie ma znaczenia. Kwestia dobrego ułożenia. Mój syn ujawnił się już w 13 tygodniu,idealnie się wystawił. Teraz kompletnie nic nie było widać.
Miłej soboty :)
Hej w sobotę :) My już po zakupach, rosołek dochodzi i zaraz obiad gotowy :). Dzisiaj założyłam bluzkę, która zawsze była mi trochę luźna (nie jakoś bardzo, ale trochę) i... Opięta! Hehe. Ale w dżinsy jeszcze się mieszczę ;) Choć niektóre zapinam na wdechu ;)

Witam pierwszą damę! :) Super, że tak się ułożyła :)
Dziewczyny a jak u Was z libido? bo u mnie przez te mdlości i zmęczenie to kiepścizna.
U mnie mdłości brak, samopoczucie dobre, a ta kwestia też jakoś licho...
Jeśli chodzi o libido... to mi się bardzo chce tak jak przed ciążą, ale... boję się i jak ma dojść do czegoś to ze strachu przed stratą upragnionego i wyczekanego dziecka odpycham Męża :/ i mimo że wiem że nie ma żadnych medycznych zakazów u nas (póki co przy pierwszej wizycie u lekarza wszystko było ok) to odczuwam jakiś paniczny lęk :/

co do ciuchów... stanik mam już zmieniony - 2 rozmiary miseczki biust mi urósł ;) na wadze przybrałam już połowę tego co w całej ciąży powinnam ;P ale od razu powiem że nie przez obżarstwo i zaznaczę że ciąża pojedyncza ;P tylko byłam na diecie dukana właściwie to od jakiegoś czasu zamierzałam przejść na stabilizacje no ale gdy się okazało ze jestem w ciąży od razu wprowadziłam w swoją dietę zmiany - maleństwo najważniejsze :) niestety taka szybka zmiana i nieprzestrzeganie zasad spowodowały co spowodowały - ale jakoś się tym nie przejmuję - po porodzie zrzucę ;P
Ja zaczynam dzis 15t. Przytylam jakies 2 kg nie wiem czy to duzo czy malo bo prawe caly czas leze, jem raczej malo. Stanik mam o 1 rozm.wiekszy.
Odkad dowiedzialam sie o ciazy to jakos o seksie nie mysle. Najpierw byl strach zeby cos sie nie stalo. Po 2tyg. zaczely sie mdlosci i mega zmeczenie. Samr starania byly dla Nas tez dosyc stresujace;-).
Czekam az moze nabiore jakiejs wiekszej ochoty w tym II trymestrze.
Ja też już musiałam wymienić stanik i bardzo mnie to cieszy, bo przeszłam z A (ewentualnie małego B) na konkretne C :D. Także wcale mi ta zmiana nie przeszkadza ;). No nic, czas na jakąś lekką kolację i do wyra na seansik :)
Ja przeszlam z A na B i mogloby tak zostac juz na zawsze!
no niestety moje najwieksze rozczarowanie po ciazy i karmieniu ze rozmiar nie zostaje, mialam takie piekne C jak karmilam a jak tylko przestalam to wrocilam do tego mojego marnego A.

u nas maz jest niezbyt skory bo tez sie boi, w pierwszej mielismy zakaz przez pierwszy trymesrt i mimo ze teraz nie mamy oboje mamy lekka blokade.

moi rodzice pojechali i jest mi bardzo smutno, dlugo ich nie zobacze
Ja nie mam problemu z libido bo mąż do czerwca na morzu :)
no u mnie też niestety biust dużo większy, co wcale mnie nie zadowlala bo i tam mam duży :P na szczęscie tak jak piszecie potem wraca do normy

Co do libido to na początku w ogole ale to przez zle samopoczucie , teraz wraca do normy :))
cześć dziewczynki :) u mnie libido jest, ale przeważnie tylko rano...:P a tak, to raczej mi się nie chce....ale podobno to w 2gi trymestrze wraca do normy :)
No i pomimo braku przeciwskazań.... ja też się troszkę boje :/

Co do biustu - ja właśnie w tym tyg. wybieram się na zakupy.... bo dzięki Bogu siedzę w domu i mogę sobie chodzić bez stanika :D ale poza tym - wszytskie zaczęły mnie cisnąć i uwierac :/

A co do wagil.. to ja mam na minusie 2 kg :/..... i dziwne to jest, bo czuje, że spodnie trochę mnie już zaczynają cisnąc i moja mama mówi, że widać że zaczynam się rozszerzać :/....a waga pokazauje co innego. Ale fakt - mniej jem przez te mdłości no i zostały odstawione piwka, przekąski itp. a za słodyczami mnie w ogóle nie ciągnie.
Witam przy niedzieli :)

Ja normalnie mam duży biust, i muszę wybrać się na zakupy bo został mi tylko jeden biustonosz który mieści te nowe i większe....

Z libido miałam ciężko przez okres 2 tygodni... wczoraj cały dzień oglądałam "Sagę Zmierzch" - choć nigdy mnie ten film nie ruszał, wręcz przeciwnie, a jak się tak naoglądałam to już wiem że moje libido wróciło do normy :P Ta seksualna aura wisząca w powietrzu ....... ach :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry