Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym, trzecim. Niech nam brzuchy lekkimi będą. ;)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 12.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=450681&c=1&k=16&hl=8055708#op8055708
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a znam ten ośrodek :) tylko w sumie wolimy ze znajomymi pojedynczy ogrodzony domek żeby nie musieć weekendu na biegach za dzieciakami spędzić :)
Dziewczyny, tylko pozazdrościć Wam tych planów wakacyjnych. Ja z Mężem też planowaliśmy wyjechać ale na Wdzydze lecz z uwagi na przeprowadzkę i dodatkowe koszty niestety chyba sobie odpuścimy;/

Byłam w czwartek na 2 wizycie i z dzidzią wszystko w porządku. Ma już prawie 4 cm i bardzo dobrze się rozwija. Kolejna wizyta 4 kwietnia. Gin będzie przeprowadzał dokładne badanie maluszka, jego budowę, narządy wewnętrzne coś na zasadzie badań genetycznych. Już się nie mogę doczekać, żeby maluszka znowu zobaczyć. Na razie wyniki mam dobre i nie muszę brać żadnych witamin. Zalecił mi jedynie urosept bo mam bakterie w moczu i muszę powtórzyć badanie.

Powiedzcie mi Mamuśki jakie miewacie sny? Bo ja strasznie realistyczne. Niektóre fajne... :) a niektóre jak z filmu akcji. Nigdy tak nie miałam i żebym jeszcze do tego tak pamiętała swoje sny po przebudzeniu. Dzisiaj na przykład na ratunek przybył mi Jason Statham :)bardzo lubię tego aktora... :) Ciekawe za to co dzisiaj będzie mi się śniło :)

Miłego dzionka:*
Dorotiii, to niestety nie pomogę, bo my praktycznie zawsze jeździmy do tego typu ośrodków ;).

Asia1611 - gratuluję! :) Super, że wszystko z maluchem ok :).
Asia1611 ja codziennie mam senne przygody - dzisiaj z mega brzuchem byłam na jakimś meczu i strasznie kibicowałam :) ogólnie to te sny mnie wykańczają bo zamiast się zresetować i odpocząć to ja codziennie mam nowe przygody !
Byłam dziś u nowego lekarza,bardzo dobre wrażenie na mnie zrobił,przeprowadził dokładne USG,sprawdzał narządy,zmierzył,brzuszek,główkę oraz całe dziecko,mierzy teraz 10 cm i jest CHŁOPCEM! No to się synek mój ucieszy:)Wszystko wygląda dobrze,oprócz tego że w mózgu lekarz dopatrzył się torbieli,noi mam skierowanie do poradni genetycznej na dokładne USG,ponoć mają tam zupełnie inny sprzęt.Noi bardzo się zmartwiłam,choć lekarz uspokajał,że mam się nie martwić,bo to jest rozwój mózgu jeszcze nie zakończony i wszystko może się zmienić,czytałam też w necie i ponoć w 90% przypadków samo się wchłania,a jak nie to po porodzie i o niczym złym nie musi świadczyć.Termin na to badanie mam dopiero na 30.04 więc mam cały miesiąc niepokoju,ale spróbuję się jakoś uspokoić bo muszę przecież normalnie żyć i myśleć pozytywnie.
Ania27, w poradni genetycznej rozwieją Twoje wątpliwości - będzie dobrze. Ja w to wierze:)

A jesteś umówiona do poradni genetycznej koło Akademii? Bo jeśli tam, to ja żeby przyspieszyć termin wizyty u nich wydzwaniam tak co 2,3 dni z zapytaniem czy może zwolniło się jakieś miejsce. I przeważnie umawiają mnie szybciej;) Pewnie mają dosyć moich telefonów i marudzenia hihi.

Trzymaj się, bedzie dobrze:)

aaaa, i gratuluje Chłopca:) Niech się teraz chowa zdrowo w Twoim brzuszku!
Nie we Frajburgu,mieszkam w Niemczech,ale muszę dojechać jakieś 60 km,fajnie,zobaczę ładne miasto i najcieplejsze w całych Niemcach,tak mówią,bo całkiem na dole:)Tylko termin dość odległy,niestety,u mnie to jest jeszcze to że my z mężem języka nie znamy,więc chyba wykonam telefon do koleżanki jak już będę na tym badaniu.
Aniu, super że znalazłaś w końcu konkretnego lekarza no i gratuluję synka :) Wydaje mi się, że ostatnio więcej chłopaczków się rodzi.

A co do wyjazdu, to planujemy lecieć ze znajomymi samolotem z Gdańska do Dubrownika właśnie. W podróżny poślubnej byliśmy w Makarskiej i było przepięknie :) W zeszłe wakacje lecieliśmy do Hiszpanii i rozczarowałam się. Chorwacja wg mnie wiele lepsza :)
Zazdroszczę wakacji,my nie byliśmy nigdzie za granicą na wakacjach i wogóle tego odpoczynku było tak jakoś mało,bo np.Zakopane na 5 dni,Kaszuby też coś koło kilku dni i to wszystko na 13 lat naszej znajomości.Teraz też nigdzie nie pojedziemy bo ciąża,brak urlopu...ale już w przyszłym roku to sobie nie odmówimy,może Hiszpania albo Chorwacja-tam zawsze chciałam pojechać.W tym roku naszym urlopem będzie Polska,no ale wiadomo to nie to samo.
Ja to chyba żadnych wakacji nie będę miała, bo jak mdłości i wymioty mi nie przejdą, to chyba wykituje :/

Aniu! gratuluję syneczka ! :)
Ja się właśnie zastanawiam czy będę w stanie pojechac na chrzciny i ślub.
Ania, super! Moje gratulacje :)

Rany, dziewczyny, ale ja Wam współczuję tych mdłości... I zarazem skaczę z radości, że mnie to nie dotyczy...

Ale ten dzień kompletnie nie jest mój... To się rozpłakałam, to mi było słabo, ani leżeć, ani chodzić... Masakra. Forma fizyczna kompletnie odpowiada nastrojowi - wielka kicha. Na szczęście już wieczór i zaraz ten koszmarny dzień się skończy.
Kurczę wziełam ostatnio trochę kropli miętowych żeby sobie ulżyć w mdłościach i zgadze, a teraz czytam, że nie powinnam bo w składzie jest etanol.
Jak weżmiesz raz kiedyś to przecież nic się nie stanie,ja dziś zamierzam się napić melisany,a ta też na alkoholu,no ale cóż to za ilość.Mam mega problemy ze snem,jestem już tym wykończona,póżniej nic mi się nie chce,chodzę nieprzytomna,jeść mi się nie chce a przy tym codziennie boli mnie głowa,okropieństwo!
Też tak mysle, ze kilka kropel nie zaszkodzi. Mam juz tak serdecznie dosyc tych mdlosci. Juz 9 tygodni mnie meczy dzien w dzien.

A wlasnie odebralam dzies wiadomis od lekarki w sprawie testu pappa: wynik prawidlowy. Miesiac temu mnie nastraszyla niepotrzebnie.
Dora ja też się męczę z tymi mdłościami codziennie.

Dorotii ja byłam w zeszłym roku w Wielu. Fajny dom mogę polecić. Tylko na tej stronie zdjęcia mają słabe a nie mogę ich innej strony znaleźć. W środku dom szału nie robi ale ma cudowny ogromy ogród. Ogrodzony, mój syn w nim szalał od rana do wieczora. 4 huśtawki, domek ze zjeżdżalnią dla dzieci, dmuchany basen, piaskownica, miejsce na grilla i ognisko, mini boisko do kosza, bramki do piłki nożnej i miejsce do grania w siatę. właścicel też udostępnia różne piłki i zabawki do piaskownicy. Do jeziora bliziutko a jezioro piękne duże.

http://www.jankovic90.tvc.pl/jankovic90/index.php
Witam wtorkowo.

Mój wczorajszy dzień też nie należał do najlepszych, niestety. W niedzielę połaziliśmy trochę z Młodym, żeby mu kupić kurtkę i buty na wiosnę, a już wczoraj miałam przez to takie skurcze, że aż się przestraszyłam. Wygląda na to, że już nawet zwyczajne zakupy są pond stan mojego organizmu. :/

ania27, gratuluję synka!

Miłego dnia, Dziewczyny! :)
Cześć wszystkim!
ania27 gratuluję syna :)
ja też wczoraj średnio z samopoczuciem. Rano było super, a potem mnie dopadły takie bóle pachwin i kręgosłupa, że ledwo się ruszałam. Dzisiaj to samo. Najchętniej przeleżałabym cały dzień w łóżku :(.
Fajnie macie z tymi wyjazdami. My się też szykowaliśmy na Paryż lub Londyn, ale chyba nie damy rady. Więc pozostaną nam Kaszuby w okolicach wakacji i teraz na majówkę uderzamy w Bory Tucholskie. W zasadzie już się nie mogę doczekać, trochę człowiek odetchnie na łonie natury :)
Miłego dnia :)
sonia dzięki za namiar, zaraz zadzwonię i popytam czy jeszcze wolne :)

ja dzięki temu że mam mega katar i nic nie czuję to lepiej mi się je :) nie czuję żadnych zapachów i od razu wczoraj obiadek zjadłam! też mi mdłości minimalnie odpuściły - są jeszcze ale jakby mniejsze. Tyle tylko że o 21 zazwyczaj już śpię bo nie jestem w stanie o tej godzinie już funkcjonować :(

Ja uwielbiam Bory i Kaszuby i mogłabym tam cały czas jeździć :) Byliśmy teraz zimą w Egipcie i szczerze mówiąc w porównaniu do wakacji na kaszubach to zmarnowane pieniądze :)
Jak tam u Was z r******i dzidziusia,mamtu,co czujesz?Ja chyba jeszcze nie czuję albo wydaje mi się ze czasem to już dziecko się odzywa,a że ciągle mam wzdęcia,ruchy jelit to nie trudno to pomylić.

Czy Wasze maluszki podczas USG są bardzo ruchliwe,czy np.potrafią leżeć sobie i tylko trochę się ruszać?Pytam bo mój pierwszy synek był bardzo ruchliwy,a teraz wręcz odwrotnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry