Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O, Apolonia, to świetnie. Będziesz wcześniej? :)

Ja się dziś nie wybierałam, bo w czwartki mąż wraca dopiero po 19:00, a nie mam z kim Młodego zostawić.

Arabelka, zaczepiaj wszystkie przy windzie i w kocach. ;) Fajnie, że będziesz.
tak tak... mam zamiar być wcześniej trochę,
koleżanka mówiła mi, że trzeba się rejestrować przed tymi warsztatami i przed samym rozpoczęciem jest zawsze duża kolejka, więc warto chyba być chwilkę szybciej :)
Pytanie do zaawansowanych lub doświadczonych ciężarówek... kiedy usg jest już robione przez brzuch, a nie przez pochwę?:>
Sloneczko, ja za każdym razem mam robione i tak i tak. Od pierwszej wizyty. To chyba zależy od Twojego lekarza - nie ma w tym względzie żadnych wytycznych imho.
prenatalne juz mialam robione przez brzuch.juz wszystko ladnie widac

ale ulga ze nie musze tego brzuchola ukrywac
Dziewczyny polecam przepis na śląskie - http://anikagotuje.blogspot.com/2012/12/kluski-slaskie.html prościzna a jak smakują!! mniami!! zawsze myślałam że to się Bój jeden wie jak długo robi, a to szybciej i łatwiej niż kopytka!! a jaki smak... :D chociaż określenie "lekko osolona woda" to dla mnie 1 łyżeczka - a po pierwszej partii klusek okazało się że zdecydowanie powinny być 2 łyżeczki ;) zapamiętam na przyszłość - bo zdecydowanie kluski sląskie będą u mnie często gościć :D wyszło mi 37 klusek z ok 1kg ziemniaków :D sama zjadłam... 16 ;P
A jaki bigos....!!!!!!!!!!!!!!! Jaka kwachotka - o ludzie!! pycha!!

A to dla Was kochane Ciężarówki - moja ulubiona ciążowa piosenka o.... ciąży ;)

http://www.youtube.com/watch?v=8M_lgjLYn9Y
u mniw 19 t.c i teraz na wizycie miałam usg dopochwowe i przez brzuch
ja w poniedziałek (17tc) miałam robione już przez brzuch.
u mnie dzisiaj kopytka i pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym z koperkiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardziej się zastanawiam czy w poniedziałek jak będę miała usg robione to czy będzie już przez brzuch czy tak jak do tej pory :) ale doczytałam że jak jest więcej tłuszczyku na brzuchu to może nie być takiego dobrego obrazu, a skoro mam mieć te ąę badanie to chyba będzie musiała zrobić (u mnie jest duuużo tłuszczyku ostatnio;P) tak jak do tej pory ;)
to pewnie znowu roznica miedzy Uk a Polska.
Ja nawet nie przytylam jeszcze, nie pamietam jak to bylo w ostatniej ciazy.

jutro lece na krew ale udalo mi sie skombinowac kogos do mlodej to nie bede musiala ja ciagnac z soba, bo tam sie zawsze czeka wieki.
Sloneczko, bardzo Ci dziękuję za przypomnienie tej piosenki. Uwielbiam ją, a na końcu - jak na ciężarówkę przystało - zawsze ryczę. Ja to jednak mam zachwiania. ;)
Dziwne, że Wam tak późno lekarze robią badanie przez brzuch. Ciekawe, że moja robiła już na pierwszej wizycie, żeby mężowi i Młodemu pokazać, bo przy dziecku nie wolno robić badania dopochwowo.
Mamtu ja ją puszczam z 10 razy dziennie i też ryczę na końcu ;P mam chwiejność ;P
Dziewczyny, dostałam właśnie maila z BM:

"Szanowni Państwo,
Z przyjemnością przypominamy, że już w najbliższy poniedziałek (15.04.2013) spotykamy się na bezpłatnych warsztatach organizowanych w ramach Kampanii Bezpieczny Maluch. Spotkanie odbędzie się w hotelu Scandic przy ul. Podwale Grodzkie 7 w Gdańsku. Warsztaty rozpoczynają się o 17.00, a kończą o 21.00. Zapraszamy do punktu rejestracyjnego już od godziny 16.30."

W związku z tym proponuję zmianę godziny spotkania przy windzie na 16:25, przynajmniej wszystkie zdążą. :)
Jestem mamą z wątku wrzesien-pazdziernik 2012 mam ubrabra po synku same firmówki na jesień/zimę może ktoś by chciał https://picasaweb.google.com/105509275549940423776/Ciuchy?authkey=Gv1sRgCNfEoeiOleD_uQE

kontakt aga-m małpa wp.pl
hej hej dziewczynki :)

Trzymam kciuki za badania.
Ja mam też tarczycę ibiorę eutyrok 504/75 raz to raz to 18 idę na kontrolę. Lekarz mi ostanio powiedział, że lepiej większą dawkę w ciązy . Ja miałam sajgon po ciąży, z tą tarczycą. najpier zrobiła mi się nadczyność a potem zaczłam mieć mega objawy nie doczynności, włosy wypadały mi garściami przytyłam nie stety, ale teraz sie jakoś trzymam:) przytyłam narazie 1 kg, a niby to już koniec 13 tygodnia, więc jak na mnie nie jest żle,
Zazdroszcze Wam tych klusek i bigosów. mówszę uważać co jem :( najlpiej nic :(
KUrna jak po tej ciąży beda też takie jazdy to chyba będą mnie triem ciągać :(

A dołączam do koszmarów sennych, szczególnie przed wizytą u lekarza :(
Witam nową mamusie.
hej:)
ja dzis się "ujawniłam" w pracy - serce walilo mi jak szalone, ale okazało się, że niepotrzebnie, bo zostało to przyjęte przez kierownictwo sympatycznie i bezproblemowo. Zapytano jedynie, czy nie ma przeciwwskazań, bym chodziła do pracy, jak się czuję i jeżeli nie będę chciała już latem chodzić do pracy, to mam trochę szybciej poinformować. także positive:)
A co do ziemniaków, to też mam ostatnio straszny apetyt, wszystkie zupy gotuję z ziemniakami, a zaraz zabiorę się za smażone placki bo aż mi się w nocy śniły!
Dziewczyny, a na jakie szkolenie się umawiacie?
Ania83, to dobrze, że już po wszystkim. Jeden problem z głowy. :)

A szkolenie toto:
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/
Mi waga pokazuje że od momentu kiedy się dowiedziałam do zeszłego tyg (od zeszłego tyg nic się na wadze nie zmieniło - na szczęście;P) przybyło mi 7,8kg... ale tak jak Wam kiedyś pisałam, jak tylko się dowiedziałam o ciąży w momencie porzuciłam dietę (byłam na dukanie), z czego podobno w pierwszym trymeście waga rośnie o ok. 1,2kg to tak ok. 6,6kg kosztowało mnie porzucenie dietki ;)
nie jest źle na diecie zrzuciłam 25kg więc nawet 1/3 nie przytyłam porzucając ją ot tak - ufff ;P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry