Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sonia, a nie możesz zrobić pappa na nfz np w inviccie? Wystarczy tylko skierowanie od gina.
No to zaczynamy kolejny tydzień. Dzień dobry! Powrót na forum po weekendzie to istna masakra - piszecie jak nawiedzone i potem mam pół godziny nadrabiania. ;)

Aga, jak impreza? Udała się? Żyjesz? ;)

Ania83, witamy! Miło, że się dopisałaś. Ja do lekarza chodzę prywatnie, więc niestety nie pomogę w tej kwestii. Ja testu Pappa nie robiłam, bo usg genetyczne nie dało podstaw do jego wykonania, a jestem już po 30.

Jeśli chodzi o komórki macierzyste i krew pępowinową to zgadzam się niestety z Walerką - imho w Polsce jest to tak niepewna inwestycja, że zwyczajnie szkoda zachodu. Ogromne finansowanie na reklamę i promocję zrobiło swoje, ale do umiejętnego "rozporządzania materiałem" jest nam niestety jeszcze bardzo daleko. W sumie szkoda, bo idea fajna, tyle, że nie u nas, niestety...

Walerka, z tymi snami to rzeczywiście jest hardcore. Mnie w piątek w nocy tak 'scenariusz' wymęczył, że całą sobotę miałam w głowie tylko ten durnowaty sen.

Miłego dnia! :)
Walerka ja też praktycznie od początku mam sny jak z filmów akcji :) A jakie realne... :)

Mój maluszek też coraz więcej kopie, w sobotę i wczoraj był taki moment, że strasznie szalał :) Najlepiej go czuć jak się położę, wczoraj nawet już czułam przez brzuch, jak rękę położyłam, ale mąż się jeszcze nie załapał... I na niego przyjdzie pora :p
Mamtu, upominki zebrane, piękny bukiet tulipanów stoi na stole - jednym słowem opłacało się ;). A tak serio, to zebrałam w sobie energię i jakoś poszło ;). Pomału chyba zaczynam odzyskiwać siły witalne, całe szczęście.

Jeśli chodzi o test pappa, to ja nie robię (mam nadzieję, bo przecież usg genetyczne przede mną, ale wierzę, że nie będzie takiej potrzeby :) ). Nie ma u mnie kwestii wieku zalecającego wykonanie go, no i tak jak pisałam, mam nadzieję, że innych wskazań też nie będzie :)

A co do krwi pępowinowej to niestety, ale zgadzam się z Walerką i Mamtu. Widać jeszcze nie pora...

Zazdroszczę Wam tych kopniaków ;) Ja jeszcze pewnie sobie poczekam... Co prawda to już 13 tydzień (kiedy to zleciało?!), ale pierwsza ciąża, także nie liczę na nic przed 18/20 tygodniem...
Aga, cieszę się, że impreza udana. :)

Kiedy wreszcie ta wiosna ma przyjść? Odkładam szaleństwo zakupowe z tygodnia na tydzień, bo nie mam chęci latać po sklepach opatulona jak bałwan, ale jakoś nie mogę się tego ocieplenia doczekać... Wiosno, przyjdź!

Mi już leci 20. tc i też wciąż wydaje mi się, że dopiero co robiłam test. ;)

Gdzie jest narzeczonaaa? Długo się nie odzywała...
Też już myślałam o narzeczonaaa, miejmy nadzieję, że niedługo się odezwie...

Wiosna w natarciu - ja w to wierzę ;). Chociaż jak tak patrzę za okno, to mam ochotę z powrotem zasłonić rolety...

Dziewczyny, pisałam wcześniej o problemach z cerą w ciąży, pamiętam, że kilka z Was też miało ten problem - zaczęłam naprzemiennie stosować maść cynkową i sudocrem punktowo i jest poprawa :) Oczywiście jeszcze nie olśniewam super gładką cerą, ale jest zdecydowanie lepiej :) Także polecam te dwa produkty ;)
Rany, Aga, po Twojej wzmiance o roletach spojrzałam za okno i co? U mnie PADA ŚNIEG. Czy już pisałam, że mam dość zimy? ;)
Mamtu, u mnie padał jakieś dwie godziny temu... Teraz nieśmiało wychodzi słońce. Ale naprawdę nieśmiało... A wspominałaś coś o tym... ;)
witam i ja :)
jutro jadę w delegację na 3 dni także w piątek pół dnia będę nadrabiać pewnie co napiszecie ;p
mamtu ja w sobotę czułam wiosnę a dzisiaj jak znów samochód odśnieżałam to zeszłam na ziemię ;p
dzien dobry:)

a u mnie na Chełmie świeci słoneczko:)))

a te sny to jakiś dramat.Przed ciążą co noc miałam sny, ale teraz są tak męczące, że wstałam rano z bólem głowy.

Dziewczyny, dzięki za Wasze opinie o komórkach macierzystych. Czyli w sumie nic się nie zmieniło od lat w tej kwestii w Polsce.

Nim skończyłam pisać posta słońce się schowało ;)
Ja pierdziu. Niby jedno miasto, a jakbyśmy na dwóch końcach świata mieszkały. Słońce? Zazdroszczę. I zaczynam doceniać fakt, że nie muszę z domu nosa wyściubiać. ;)
u mnie w pracy (przymorze/oliwa) właśnie jest zamieć śnieżna!! co za koszmar nawet do sklepu po smakołyk jakichś nie ma jak wyjść ;p
U mnie na Zaspie zimno i pada.... ale deszcz ;)

Ja mam szczęście w nieszczęściu bo przez zwolnienie na grypę, mam zakaz wychodzenia z domu więc mnie zimno nie dotyczy ;P

A w między czasie pisania tego posta zauważyłam płatki śniegu... ale jak!! sypie na maksa i się ciemno zrobiło!! I chyba płatki śniegu razem z deszczem padają... porażka :/

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego kopania!!
Marta znajde te artykuly, to mysle ze bedziesz miala wieksze rozeznanie i sama podejmiesz decyzje. zupelnie bezpodstawne to nie jest, bo jednak ma czasami zastosowanie, problem jest ze tylko dla dziecka - bo za malo dla doroslego, no i ze ta choroba autoimmunologiczna moze byc tez w komorkach z krwi wiec i tak nie mozna wykorzystac. Tu sa banki gdzie mozna oddac swoja krew i to ma wiecej sensu, ale sa bardzo duze obostrzenia kto moze a kto nie itd. do tego masz pewien dualizm, z jednej strony inwestujesz pieniadze zeby pomoc dziecku a z drugiej modlisz sie zeby byly to pieniadze wyrzucone bo nie chcesz zeby twoje dziecko tak powaznie zachorowalo. Mnie glownie zniechecilo nie pieniadze a minimalne zastosowanie, no i brak pewnosci ze da sie je uzyc.

Ja sie dzis cos kiepsko czuje, pewnie ta pogoda bo juz bylo ladnie a teraz znowu zimno i wieje.
Sloneczko, kopanie jest fajne, ale do czasu. Ja zaczynam mieć już powoli dość. Młodszy jakoś tak leży, że kopie mnie wciąż tak intensywnie i boleśnie, że zaczynam się obawiać co będzie później. Także - na początku jest ok, ale potem - tylko gorzej. ;)
Dzięki Walerka:) Jak znajdziesz te artykuły to na spokojnie mi podeślij. Poczytam sama i podejme decyzje. Chociaż od samego początku jak temat sie pojawił to nie byłam przekonana do tego sposobu inwestowania w dziecko.

No nic to;) Czas uciekać z neta. A dziś mam ochotę na jakiś dobry koktajl...

U mnie znowu słonko wyszło:)
No to ja już nic nie piszę...
Marta, a ja właśnie zaraz zamierzam zrobić koktajl truskawkowy ;)

Dziewczyny, u mnie cały czas słońce (ale wiatr nieźle zawiewa). Tylko obawiam się, że jak będę wracała z uczelni to przypałęta się tu ten gdański śnieg... I jak tu się ubrać?!
heh ja już koktajl z truskawek o 8 rano piłam :) mniami mniami!
Miałam przed chwilą super tel od mojego "zleceniodawcy", aż mnie trzęsie z nerwów :[
Zapytał czy to będzie dłuższe zwolnienie i czy ma kogoś na moje miejsce szukać - bo dziewczyny w biurze dodały 2 do 2 i się domyśliły że jestem w ciąży. Kutwa weź daj zwolnienie na grypę z określonymi datami od do a i tak swoje wymyślą :/

kurde szukam pracy normalnie - to mi potwierdziło że na bank mi ani nie przedłużą w lipcu zlecenia ani na nic więcej nie mam co liczyć - zaczynam się zastanawiać czy rozwiążą umowę jak potwierdzę że jestem w ciąży :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry