Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
1985słoneczko nie mogę ci rozwiązać umowy jak jesteś w ciąży a w lipcu będą musieli ci przedłużyć umowę do momentu rozwiązania więc spokojnie.
I szkoda nerwów na pracodawców to w ogóle niczego nie jest warte. Trzymaj się i spróbuj dystansu nabrać.
Dorotii ja mam umowę zlecenie a nie umowę o pracę - nie podlegam pod kodeks pracy :/

chociaż jak się wkurzę złożę do Sądu Pracy o zmianę bo moja praca na zleceniu ma znamiona pracy etatowej ;) już się dokształciłam szukając co i jak w ciąży na zleceniu :P
aaaa to widzisz mi się pomyliło z umową o pracę ale na czas określony ;/
tak czy siak trzymam kciuki żeby było dobrze :)
Witam i ja:)
Co się dzieje u Was z tą pogodą?To jakiś dramat z tym śniegiem,u nas alejki żonkili wzdłóż ulic roskwitły,pięknie to wygląda:)
Do mnie mój tatko jutro przyjeżdza i chyba się zdziwi jak przyjedzie w zimowej kurtce,tutaj wskoczy w wiosenną,chociaż ta wiosna to nie tak do końca,rozkręca się ale narazie rano zimno,pózniej do10-12 stopni,noi nie zawsze świeci słoneczko.

Mi się dzisiaj śniło że pojechałam z klasą z podstawówki na jakiś wypoczynek,bo było pełno domków i każda szukała najlepszego,a były tak śmiesznie porostawiane że jedne stały przy ciemnym lesie,a inne w centrum miasta,jakoś w bloku niektóre,w klatce,bez sensu,i ja zostałam sama bo mnie koleżaki najlepsze wyrolowały,że one 4 a dla mnie już miejsca w domku nie było.
A tak wogóle to spałam w łóżku małego bo ten przyszedł do sypialni w nocy a że ja z nim się nie wysypiam,to został z tatą,a ja się wyniosłam.

Mamtu,to dziwne że tak szybko masz takie mocne ruchy dziecka,że aż boli,hmm,z pierwszym też tak miałaś,a wogóle podobne ruchy,znaczy czy tak samo intensywne?Masz spokojne dziecię czy bardzo ruchliwe?
no ja mam roczne umowy, przedluzane w pazdzierniku, od tego roku juz mi sie nalezy bezterminowa, ciekawe czy mi przedluza. tu nie ma obowiazku, i ochrony kobiety w ciazy, maciezynski placi pracodawca a nie ZUS tzn ZUS placi 500 funtow miesiecznie przez 9 miesiecy a 90% pensji przez pierwsze 6tyg. Jezeli pracowawca chce to placi wiecej, moj placi 14tyg pelnej pensji ale musze wrocic na 3 miesiace do pracy po zakonczeniu, inaczej musze oddac roznice. Mam pewne obawy ze mi nie przedluzy, niby moge sie z nim sadzic ale czy mi sie bedzie chcialo w to pakowac, zaraz po urodzeniu dziecka - nie sadze.
Hej laseczki :)

Pogoda nie zachęca dziś do niczego. Mój młody dziś ewidentny kryzys przedszkolny. Płakał straszliwie :( A ja się akurat spieszyłam na badania do invicty. No nic mam nadzieję, że mu przejdzie.

Walerka a czemu myślisz, że Ci nie przedłuży. Powiedziałaś już o ciąży?
hej hej dziewczyny :)
witam Was poniedziałkowo

Dziś przypomniało mi się że w prezencie ślubnym dostaliśmy książkę "Wielka Księga Dziecka" i zabrałam się za lekturę... muszę przyznać że póki co, bardzo mi się podoba treść i forma
Sonia, wytrwałości. :) Z takimi początkującym przedszkolakiem to istna loteria jest zanim się oswoi z nową sytuacją. Trzymam za Was kciuki!

Mi z poprzedniej ciąży zostały jeszcze dwa tomiska: "W oczekiwaniu na dziecko" i "Będziemy rodzicami". Zostawiłam je tak na wszelki wypadek, chociaż wydawało mi się, że mam już taką wiedzę, że nie będą mi potrzebne. I co? I teraz co rusz do nich zaglądam, bo nic już nie pamiętam. ;)
A przy okazji - mnie wciąż męczy senność. Jestem w stanie zasnąć wszędzie i o każdej porze dnia. Dzisiaj zasnęłam czytając książkę (obudziłam się o 13:00 tylko dzięki temu, że pralka zaczęła wirować), notorycznie zasypiam oglądając telewizję, ale w sobotę prawie zasnęłam na lekcji pływania Młodego. Dobrze, że mąż był obok i mnie 'puknął'. ;) I nieważne czy to przedpołudnie czy wieczór - nawet nie jestem w stanie zarejestrować momentu zasypiania czy zmęczenia w ogóle. Myślałam, że takie cuda to tylko w pierwszym trymestrze. Też tak macie?
mamtu ja jestem też masakrycznie śpiąca i bardzo trudno mi się rano obudzić ale jeszcze nie udało mi się niekontrolowanie zasnąć :) na szczęście bo mieliby ubaw w pracy ;p
mamtu ja jestem też masakrycznie śpiąca i bardzo trudno mi się rano obudzić ale jeszcze nie udało mi się niekontrolowanie zasnąć :) na szczęście bo mieliby ubaw w pracy ;p
Mi już senność przeszła, razem z mdłościami na szczęście. Chociaż wieczorem wytrzymuje max 22 - 22.30 Za to często mi się zdarza, że się czuję słabo, kręci mi się w głowie albo brakuje oddechu.
Jeszcze na dodatek falami mi wychodzi 8 na dole i akurat dzisiaj mnie dopadło. Normalnie pół szczęki mnie boli i nie mogę się na niczym skupić :/
Sonia85 my to chyba ze względu rocznik będziemy miały podobnie ;P
Mi nudności i senność przeszła, chociaż czasami jeszcze jakieś tam zakręcenie w brzuszku czuję ;P

Jeśli chodzi o słabość czy kręcenie w głowie póki co zwalam to na grypę - okaże się w przyszłym tygodniu co i jak jest na prawdę ;)

dokładnie 7 dni zostało do podglądania Maleństwa!! :D czemu tak dużo i super że już tylko 7 ;P

Miałam ambicje że skoro mam zwolnienie i zakaz wychodzenia z domu do końca tygodnia to się przygotuję na zmianę w domu, czyli poprzekładam powoli rzeczy z obecnej sypialni (przyszłego pokoju dziecinnego) do salonu (przyszłego "dużego pokoju" czyli pokoju rodziców") ale mi się nie chce ;P a poza tym się załamałam jak zobaczyłam ile mam roboty ;P
Sloneczko, nas też czeka w najbliższym czasie 'sypialniana' przeprowadzka i urządzanie pokoju dla Młodszego, ale czuję, że podobnie jak ostatnim razem, będziemy wszystko robili na ostatnią chwilę. Poprzednio mój mąż kończył malowanie pokoju Młodego w towarzystwie moich skurczy porodowych. Urodziłam kilka godzin po zakończeniu malowania. ;)
Bo On chciał by wszystko było idealnie świeże i nietknięte dla Młodego!! :P wiesz późnej kolor się trochę zmienia, brudzą się ściany po 5 latach trzeba odświeżać... ;)
Bede mowic po usg w czwartek, mam ciezko sytuacje w pracy, beznadziejny projekt, ktory nie za bardzo ma jak wychodzic a szef mnie wini. Sam jest bardziej teoretykiem, ktory nie siedzi w labie na codzien i pomimo ze jest niesamowicie inteligentny i ma switne pomysly, nie zawsze sie je da praktycznie wykonac, a wina spada na wykonawce. mialam juz ciezko z nim, ale na szczescie moja druga szefowa, bardziej praktyk uzmyslowila mu ze to nie do konca tak jak on sobie mysli. Ale mam wrazenie ze pewne niedomowienia zostaly wiec sie troche boje, wiem ze nie bedzie zachwycony moja ciaza i bardzo sie boje mu powiedziec.
Sonia zazdroszcze ze ci mdlosci przeszly, bo mi do mdlosci doszly zawroty glowy i brak oddechu, jedynie co to tak jakby mi wracala energia, w ten weekend cos w koncu w domu zrobilam i nawet wstalam jeden ranek z mloda bo do tej pory nie bylam w stanie. w poprzedniej ciazy mialam takiego kopa w drugim trymescie, energia mnie rozpierala, mam cicha nadzieje ze tak samo bedzie teraz.
Z dobrych wiadomosci wyniki krwi mam wzorowe, hemoglobina pod gorna granica i nie mam HIV, syphilisu, thasalemi oraz zoltaczki co radosnie obwiescilam mezowi.
Tiaaa... Też tak to sobie tłumaczę. ;) I obiecuję sobie, że tym razem nie będzie powtórki z rozrywki.
a propo remontu to mnie tez czeka ale jak sobie pomysle ze mloda pewnie zaraz po odmalowaniu przejedzie wszedzie kredka albo farbkami bo to jest nieuniknione, a potem drugie dolozy, to tak sobie mysle ze moze by ten remont odlozyc. aczkolwiek to bym musiala go odkladac na nastepne 5 lat.
Walerka, a może warto polubić dziecięcą twórczość naścienną? ;) Czasem po prostu nie ma wyjścia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry