Widok

WąTEK DLA MAMUś...2

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wątek dla mamuś 1 jakoś usechł, więc zasadzam nowy i niech rośnie :)
Dzieńdoberek wszystkim mamom i ich pociechom!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moceza napisał(a):

> Wątek dla mamuś 1 jakoś usechł, więc zasadzam nowy i niech
> rośnie :)
> Dzieńdoberek wszystkim mamom i ich pociechom!
ćzejsc ja też zapraszam do tego wątku mamuski i przyszłe mamki , ja mam juz córcie 21 miesięcy ma i oczekuje dzidziusa , juz niedługo bo za 2 miesiące , czuje sie jak małe słoniątko
ja też popieram ten wątek, niech trwa.
Przy okazji chciałabym się odwołać do waszych doświadczeń i poradzić: czym walczyć z kolkami, dawać herbatkę koperkową czy nie(słyszałam żeby nie dawać bo szkodzi, inni mówią żeby dawać). Jak wzmocnić pokarm jeśli czuję że jest słaby. Moja córcia ma miesiąc
Na zwiększenie pokarmu piłam herbatkę mlekopędną Herbapolu, ale najlepiej poradzić się pediatry. A na kolki, cóż, chyba nie ma idealnego skutecznego środka. Podobno trzeba przetrwać :) Herbata z kopru włoskiego nie zaszkodzi. Życzę duzo cierpliwosci. Ja, całe szczęście nie miałam tego problemu, a mój synek ma już 8 miesięcy i 3 tygodnie.
lisiczka napisał(a):

> Przy okazji chciałabym się odwołać do waszych doświadczeń i
> poradzić: czym walczyć z kolkami, dawać herbatkę koperkową czy
> nie(słyszałam żeby nie dawać bo szkodzi, inni mówią żeby
> dawać).

U mojej córki lepsze wyniki dawał Esputicon. Pamiętaj, że koper "wzmaga" (!!!) wiatry.

Jak wzmocnić pokarm jeśli czuję że jest słaby. Moja
> córcia ma miesiąc

W aptekach są granulki homeopatyczne (nazwy nie pamiętam, jakieś literki i cyfra 5). Mnie pomogły, gdy córcia miała pół roku i musiałam wracać do pracy. Całkiem odstawiłam ją od cyca na tydzień przed drugimi urodzinami. Poza tym - przystawiać, przystawiać i przystawiać. Miesięczne maleństwo powinno jeszcze cycać tyle razy nocą, co w dzień.
lisiczka napisał(a):

Jak wzmocnić pokarm jeśli czuję że jest słaby. Moja
> córcia ma miesiąc

Pokarm zawsze jest "WARTOŚCIOWY" Moze go tylko byc mniej lub więcej. Na wzmocnienie produkcji polecam picie herbatki HIPP dla matek karmiących - codziennie 2-3 szklaneczki i napewno wiecej mleczka będzie. Do tego pij dużo wody, soków ( sok polecam jabłkowy rozrobiony z wodą, bo nie uczula) Samego jabłkowego podobno nie wolno pic dużo.....
Nie wolno pic dużó kawy (mała nie bedzi espała i bedzi eniespokojna) oraz herbaty. jesli już to słabizny....
No i stary zabobon, z etrzeba do herbaty dawac mleko lub pić dużo mleka na produkcję mleka jest własnie zabobonem :) Nadmiar spożywania nabiału mzo espowodowac uczulenie małej na białko mleka krowiego ( u nas niestety tak sie stało :( )

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ja dawałam herbatke z kopru , ale i masarzyk brzuszka pomaga, a najlepiej to podejdz do lekarza moze przepisze cos lepszego , w razie tych kolek , i zawsze będziesz miała pod ręka
my kolek nie mamy na szczescie ale z doswiadczen innych mlodych mam:
plantex
infacol
gripe water
ale to tylko na zlagodzenie - podobno nic nie pomoze w 100%.
Ach, no i raczej lekkostrawna dieta mamy
Może pochwalicie się dziewczyny swoimi pociechami? Wkleiłabym zdjęcie mojego synka, ale nie wiem, jak to zrobić. Moze mnie któraś poinstruować?
http://www.trojmiasto.pl/galeria/Moj-syn-5314.html?&id_w=239&strona=0
image

prosze bardzo:)

image

wchodzisz na http://www.imageshack.us/ w przeglądaj wybierasz zdjęcie, robisz host it i wybierasz ten cały link dla forum i wklejasz jako wiadomość:)

image

Moge prosic o instrukcje krok po kroku od host it..? To juz mam zrobione , co mam czynic dalej..? Z gory dziekuje za odp..
MOceza, to Twój synek? :) Jaki słodziutki uśmiech!!!

po host it masz pod spodem opcje hotlink for forums(1) i to co jest pod tym kopiujesz i wklejasz do wiadomości,którą piszesz na forum i to wszystko

image

Dziekuje bardzo!!!!
image
Wielkie dzięki.
A cóż to za tajemniczy facet w ciemnych okularach?
Hmmmm.. chyba chodzi Ci o mojego przystojniaka heheh.. To moj synus - Mareczek... ;)))
a to moja martula

image
MIcka, Martusia rośnie jak na drożdżach :) jeszcze niedawno to był taki maluszek :) Ale ten czas leci...

czejsc mamki ja zwracam sie z prośbą moze któras z mam miałaby zbędne łuzeczko lub łuzeczko turystyczne , chetnie przyjme , mamy cięzką sytuacje finansową , a pod koniec czerwca malenstwo ma przyjsc na swiat .Będziemy bardzo wdzięczni
faktycznie martusia rośnie jak na drożdżach:)

image

http://img465.imageshack.us/img465/2026/img20070326004vn1.jpg
mirakula napisał(a):

> http://img465.imageshack.us/img465/2026/img20070326004vn1.jpg
o to moje 22 mies ziolko:)
mirakula napisał(a):
>
> > http://img465.imageshack.us/img465/2026/img20070326004vn1.jpg
> o to moje 22 mies ziolko:)

Wygląda jak aniołek, ale ma coś szelmowskiego w sobie.
Twoj synek tez jest super ale masz racje on ma niezlego diabełka za skora:)moceza napisał(a):

> mirakula napisał(a):
> >
> > >
> http://img465.imageshack.us/img465/2026/img20070326004vn1.jpg
> > o to moje 22 mies ziolko:)
>
>
> Wygląda jak aniołek, ale ma coś szelmowskiego w sobie.
Cześć. Odświeżam wątek.
Jutro jest pogrzeb mojej mamy. Pomału oswajam się z myślą, że juz Jej nie ma, choć to bardzo trudne. Ale niezmiernie pomaga mi mój Kubuś. Przy nim trochę zapominam... Szkoda tylko, że nie będzie pamietał swojej babci...
Moceza, trzymaj się... Może to banalnie brzmi.... Ale to szczerze...

dziewczynki, czy przed zajściem w ciażę, powinno się zaszczepić na żółtaczkę??
Możesz, ale to chyba nie jest wymagane.
jestem mamą 49-cio dniowej Kasieńki, moją zmorą jest nieodpadnięty pępek!!!! Nie pomaga gencjana nie pomaga spirytus, w piątek jedziemy do chirurga na jakieś podwiązanie. Co robiłyście z pępkami żeby odpadły, bo ja naprawdę o niego dbam, ale nadal się trzyma?
moja Kasieńka- mój mały, różowy aniołek!

image
Śliczne maleństwo, lisiczko. Wybierz sie faktycznie z tym pępkiem do lekarza, bo normalnie powinien kikucik odpasć w ciągu 2 tygodni. Mojemu małemu, ostatecznie odpadł 13 dnia, wczesniej po trochu sie odrywajac.
Bardzo TOBIE wspolczuje trzymaj sie dzielniemoceza napisał(a):

> Cześć. Odświeżam wątek.
> Jutro jest pogrzeb mojej mamy. Pomału oswajam się z myślą, że
> juz Jej nie ma, choć to bardzo trudne. Ale niezmiernie pomaga
> mi mój Kubuś. Przy nim trochę zapominam... Szkoda tylko, że nie
> będzie pamietał swojej babci...
lisiczka napisał(a):

> jestem mamą 49-cio dniowej Kasieńki, moją zmorą jest
> nieodpadnięty pępek!!!! Nie pomaga gencjana nie pomaga
> spirytus, w piątek jedziemy do chirurga na jakieś podwiązanie.
> Co robiłyście z pępkami żeby odpadły, bo ja naprawdę o niego
> dbam, ale nadal się trzyma?
Wiesz a byla u ciebie pielegniarka na wizycie patronazowej??
ja smarowalam malemu gencjana i odpadl kolo 16 dnia
Dzięki, mirakula. Już chyba wypłakałam wszystkie łzy jakie miałam. Wczoraj pożegnałam ostatecznie mame. Nie powiem, że czuję się wyśmienicie, ale już jest lepiej.
moceza, dobrze, że lepiej...

Lisiczko, WSPANIAŁE zdjęcie!

była położna, na ten jej pępek nic nie pomaga, uparcie się trzyma i poci, tzn. cały czas jest mokry. Na szczęście nie wydziela brzydkiego zapachu. Jutro jedziemy z nim do chirurga.
Mnie też się to zdjęcie podoba- jestem w nim zakochana. I pomyśleć, że pstryknęłam je tak po prostu telefonem, nawet nie sądziłam że będzie takie "kochane".
to dziwne ze jest mokry nasz byl suchy wycinalam lekkie otworki w pampersie zeby nie dotykaly pepuszka tak mi mowila pediatra w szpitalu po urodzeniu im mniej zaslania tym szybciej sie goi
lisiczka napisał(a):

> była położna, na ten jej pępek nic nie pomaga, uparcie się
> trzyma i poci, tzn. cały czas jest mokry. Na szczęście nie
> wydziela brzydkiego zapachu. Jutro jedziemy z nim do chirurga.
> Mnie też się to zdjęcie podoba- jestem w nim zakochana. I
> pomyśleć, że pstryknęłam je tak po prostu telefonem, nawet nie
> sądziłam że będzie takie "kochane".

czesc lisiczka jak tam po wizycie u doktorka:) z pepuszkiem ok??
image

Uploaded with ImageShack.us
cześć
wczorajsza wizyta to był koszmar, najpierw chirurg zajęła się pępuszkiem - miał być podwiązany- a został dosłownie ukręcony, potem przyłożyła lapis żeby to zasuszyć. Powiedziała, że za dwa dni mam go przemyć wodą utlenioną a jak będzie się coś działo to w poniedziałek podjechać. No i się dzieje...przebieram Kasię po nocy, a tam opatrunek cały mokry!!!! Szok, pępek się sączy nie ma śladu po strupku. Jutro zrobię jej tą wodą utlenioną, ale coś czuję, że w poniedziałek pojadę znowu.
TEN PĘPEK TO NASZ KOSZMAR!!!
Potem rozcinała Kasieńce błonkę pod języczkiem bo miała przyrośnięty, płakałam razem z nią, aż obie zanosiłyśmy się od płaczu.Ale wiem że musiałam to zrobić, żeby mogła normalnie mówić i już widzę poprawę, bo karmienie jest mniej bolesne dla mnie, a Kasieńka już od rana się uśmiecha i chętnie pokazuje czubek języczka.
Córeczka tak płakała jakby ją ze skóry obdzierano, SZOK!
jejus wspolczuje ci ja tak plakalam jak moje dziecko bylo w szpitalu ostatnio i nie moglo oddychac ani kaszlec dusilo sie a ja nie moglam mu pomoc to jest strasze ale wiesz co jedz z tym pepuszkiem do lekarza bo to nie za wesolo w sumie to mozesz nawet dzisij pojechac do szpitala napewno ci pomoga bo to raczej nie jest blacha sprawa pozdrawiam i buziaczki dla malej
image

Majowy bal dla Mam i Dzieci
Świat Dziecka pamięta o wszystkich i wszystkim, również o tym że,
Maj to miesiąc Mam.
Właśnie dlatego dnia 26 maja (sobota) o godzinie 11, zapraszamy wszystkie mamy i dzieci na wiosenny bal.
W programie przewidziane liczne zabawy, gry, wspólne tańce,
konkursy z nagrodami, malowanie twarzy i niezapomniana zabawa.
Bal potrwa 1,5 godziny i w tym czasie naprawdę nikt nie będzie się nudził. Wszystkie mamy będą mogły brać udział we wspólnej zabawie lub popijając kawę swobodnie porozmawiać z koleżankami i poobserwować jak ich pociechy świętują Dzień Mamy!!
Bo przecież największym prezentem dla Mamy jest UŚMIECH DZIECKA!!

Wstęp 20 zł, przewidziany drobny poczęstunek.
Osoby zainteresowane prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny bądź mailowy!!
Liczba miejsc ograniczona!!!

Świat Dziecka
ul Cieszyńskiego 12
Gdańsk Chełm

0504634813
0609362558
swiatdziecka5@wp.pl
www.akademiadziecka.webpark.pl
Jutro jadę do pani chirurg z tym nieszczęsnym pępkiem. Mój mąż twierdzi, że panikję ale jak na mój gust to coś jest nie halo. Pępek jest mokry, cały czas się coś sączy i na moje oko to wygląda tak jakby się rozwiązał.Jutro wejdziemy razem do gabinetu i będzie wiadomo czy ja się czepiam pępka czy faktycznie coś jest nie tak.
Trzymajcie za nas kciuki, ten pępek to moja "zmora"
i jak tam lisiczko z pepuszkiem malej??
image

Hejka
Pępek Kasi to moja zmora.
Byliśmy wczoraj u Pani chirurg, była bardzo zdziwiona, że nadal jest mokry.
Po wyczyszczeniu z tej wydzieliny, przyłożyła jakieś dwa różne specyfiki i pępek momentalnie się zasuszył. Na drugi dzień mam przemyć wodą utlenioną.Jednak na wszelki wypadek zapytałam co robić jak znów będzie mokry, odpowiedziała, że przyjechać po dwóch dniach. I co..... zgroza. Tym razem już nie po nocy, ale już przy zmianie pampersa po powrocie do domu, pępek znów mokry. Jestem załamana!!!!
Dzisiaj rano przewijam Kasię, a pępek mokry i w dwóch miejscach sączy się krewka. A dodatkowo wygląda tak jakby w jednym miejscu miała popaloną skórę. Aż się popłakałam na ten widok.
Dziewczyny błagam, może jest wśród Was chirurg dziecięcy, albo pediatra. Pomóżcie, bo nie wiem co robić, a Kasi pępek staję się naprawdę brzydki.
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
siedzę w necie i szukam czegoś o tym pępku, zobaczcie co znalazłam. Mam nadzieję że nas to nie dotyczy. Skopiowany tekst jest z jakiegoś forum na stronie: noworodek.pl i muszę przyznać że mocno mnie przestraszył.

"pępek mojej córki został obcięty skalpelem po dwóch miesiącach przez pedriatrę gdyż sam nie odpadł(był pielęgnowany wg wskazówek lekarza)po obcięciu nadal był przemywany spirytusem lecz niestety nie był suchy tak jak powinno to byc, zostałam skierowana do szpitala i tam stwierdzono ZIARNINIAK PĘPKA"

Czy wiecie coś o tym ziarniaku?
Lisiczka, Ty nie szukaj lepeij takich tekstów, tylko lepiej pojedź z maleństwem do lekarza, jak nie do tego, co cały czas chodzisz to do innego-będziesz się czuła lepiej

image

jedz do szpitala!!!!!!!!!
image

Nie przyjmą mnie do szpitala bez skierowania> Jutro jadę do tej samej chirurg w między czasie podejdę do przychodni po skierowanie do szpitala.
Boję się.......... Co z tym pępkiem
przyjma cie bez skierowania jak bys pojechala kolo 16 ja ze soba tez bylam kilka razy nawet mi laryngolog malego powidzial ze jak by sie z nim cos dzialo to mam jechac do szpitala
image

I co lisiczka bylas z mala u tej pani chirurg??
image

byliśmy u pani chirurg, nie myliłam się: Kasia ma tego ziarniniaka pępka. Leczy to naświetleniami lasera, niby ma pomóc, ale nie wierzę tej lekarce. W szpitalu mnie nie przyjęli, chociaż płakałam.

Jutro idę do naszej pediatry po skierowanie do szpitala (lekarka jest młoda i myślę że da nam to "z****ne" ( przepraszam za słowo)skierowanie), potem pójdę jeszcze prywatnie do chirurga.

Załamka. Szukam w necie co to jest ten ziarniniak dokładnie i nie mogę znaleźć, ani o leczeniu ani o powikłaniach. Jedyne informacje o tym że takie coś jest wyczytałam na dziecięcych forach.

Dzięki z a zainteresowanie
to sa gnoje w tych szpitalach a ja myslalamze jak pojdziesz na izbe przyjec to musza ci pomoc ja bym bardziej klnela:)ale racja lepiej zawsze konsultowac sie z dwoma lekarzami mojemu malemu powiedziala doktor ze ma poczatki przepukliny jaderek a okazalo sie ze ma wedrujace jadreka trzymajcie sie dziewczyny czekam na dalsze wiadomosci :)
image

byliśmy u lekarza dostaliśmy neomycynę, teraz mam wrażenie że jakoś to leczymy. W końcu podziałamy na tego ziarnianiaka antybiotykiem i pójdzie sobie od nas mam nadzieję. Bo samo naświetlanie laserem jak na mój gust wydawało się mało skuteczne. Niby wygląda lepiej, zobaczymy jutro.
trzymam kciuki napewno bedzie ok zyczymy wami milego weekendu buzka
nareszcie cos konkretnego! zycze powodzenia ;)
Pępuś psikamy neomycyną dwa razy dziennie i w sobotę wyglądał ładnie, co nas bardzo ucieszyło. Niestety nie na długo, bo dzisiaj rano na pępusiu byłoa ropka i znów załąmka.
Zobaczymy o lekarz powie jutro. Mam nadzieję że w końcu zapomnimy o tej walce z pępkiem.
Odkąd walczę z tym uprzedzam wszystkich, którzy mają takie małe bąble żeby szybko reagowali na nieodpadający pępek, bo mi mówili że widocznie jest uparty aż się narobiło i teraz musimy się martwić.
Dam znać jak jutro będziemy po wizycie.
P.S.
Piękna pogoda....
Dzięki temu mogliśmy wietrzyć pępek może szybciej się zagoi.
oj lisiczko to fakt nie ma co czekac az bedzie zle ale tak jest z tymi lekazami czasami kaza czekac
hejka, nareszcie jakieś pozytywne wieści. Według chirurga pępuś wygląda ładnie, musimy poczekać aż wszystko się wygoi i złapie normalny kolor.Nadal mamy stosować neomycynę i do kontroli we wtorek.
Na moje oko to jeszcze jest mokrawy, ale może jestem już przewrażliwiona.
Mam wreszcie jakieś info o tym ziarniniaku:
ziarniniak pępka - po odpadnięciu pępowiny przez wiele dni lub tygodni może utrzymywać się na pępku zapalna ziarnina. wydziela ona płyn surowiczy czasami nieco krwawi. dookoła pępka skóra ulega maceracji i zapaleniu.
leczenie zachowawcze: polega na stosowaniu lapisu lub innych wysuszająco - odkażająch płynów (np betadina). ziarninę można też podwiazać . po paru dniach odpada wraz z nitką.
Tylko że u nas nie było lapisowania. Oby to był koniec walki z pępkiem.
Dzięki za zainteresowanie naszym przypadkiem.
A to miałaś perypetie, lisiczko. Nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że juz będzie dobrze. I oby twoja córcia juz nie miała żadnych kłopotów, nie tylko z pępkiem.
teraz to juz napewno bedzie wszystko dobrze buziaczki dla was
image

Dzięki dziękidzięki. Pępuś jeszcze trochę ropieje, ale widać poprawę.
nie chcac robic kolejnego zamieszania nie bede otwierałanowego wątku:)ale mam pytanie: czy w okresie ciązy miewałyści kłucia w boku (ja miałam w lewym) które mniej więcej na wysokosci jajnika sie pojawiaja ?(dzwoniłam już do lekarza bo bałam sie czy to nie jest jakis symptom ze dzieje sie cos złego ale on powiedział ze jak przeszło to mogło byc cos z jelitem(hmm?)i zebym nastepnym razem wzieła nospe,nie ma powodów do obaw...)czytałam w necie że niektóre dziewczyny w ciązy miały takie kłucia(podobne to jest do kolki)ale w późniejszych juz miesiacach ciązy..bede wdzieczna za kazda rade ,opinie
poobserwuj siebie i zwróć uwagę gdzie masz te kłócia. Ja miałam takie coś właśnie podobnego do kolki.Odczuwałam to w boku i później z bardziej z tyłu. Wzięłam no-spe, ale nie pomagała i co...wylądowałam w szpitalu na 10 dni z kolką nerkową. Lekarz tłumaczył mi, że bierze się o stąd: wraz ze wzrostem dziecka zajmuje ono coraz więcej miejsca w brzuchu i co za tym idzie nasz moczowód skręca w prawo a powiększająca się macica uciska na niego- stąd ten ból. Zatem jeśli kłuje Cię po prawej stronie dużo pij wody (tylko nie zimnej a letniej)pomaga.Bo pobudzasz nerki do pracy.
ból był jak pisałam po lewej stronie a ciąża słabo zaawansowana bo to koniec 5 tygodnia dopiero...
Też miałam takie kłucia....w 3 mc....też się martwiłam ale lekarze powiedzieli, że tak to jest u niektórych przyszłych mam jak powiększa się macica.....kazali brac nospe i tyle....teraz jest już ok...

Kamiś jeszcze trafimy do tego samego szpitala i się spotkamy?? :)

image

image

śliczne te wasze dzieciaczi - i jakie duże - A nasz pieciomiesięczniak w profilu :)

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
wejdz na forum www.noworodek.pl - tam chyba było do oddania łóżeczko lub kupienia za symboliczna kaskę
A jak sie czujesz w te upały?? Pij dużo wody!!!! Maluszek kopie pewnie nieźle??

monia. napisał(a):

> nie chcac robic kolejnego zamieszania nie bede otwierałanowego
> wątku:)ale mam pytanie: czy w okresie ciązy miewałyści kłucia w
> boku (ja miałam w lewym)

ja miałam - powiedziano mi ze to nic groźnego, ale jesli masz czesto to lec do ginekologa sprawdzic wszytko

Dziewczynki - podesłałam wam maile z infoo konkursie dzieciaczkowym - warto wrzucić foto - mzoe coś wygra któras z nas :)

Dori, poproszę też na maila info o konkursie dla dzieciaczków.Pozdrawiam
lisiczka - podaj maila to wysle

Ja na chwilę,żeby się pochwalić:)będę miała a właściwie będziemy mieli bliźniaki:)

image

ale super!!!!!!!!!!!!

Aleksad, gratulacje :)))))

image
image
dziękuję WIper:)

image

super gratulacje zyczymy parki:)
image

hehe Elfik bardzo możliwe ;-) a wybrałaś już szpital?

Wow Aleksad gratuluje. Podwójne szczęscie:))

gratulacje:)cudownie
OLU :) Gratulacje :) Wspaniale!!!
Aleksad, ale super! Podwójne gratulacje!
SUPER _ GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!
To ja już teraz polecam ci zakup poduszki do karmienia dla bliźniąt - sa na allegro Ja mia łam pojedynczą i rwwelacja - twardośc "T"

dziękuję za dobre rady,na pewno skorzystam:)

image

dziękuję:)cieszę się,ale i też troszkę boję
aleksad gratuluje! i zycze duzo cierpliwosci jak sie maluchy pojawia....
aleksad GRATULUJĘ podwójnego szczęścia :-)

image
image
Pora odświeżyć wątek :)
dobry pomysl jak tam lisiczko pepuszek malej
image

wygląda lepiej ale wciaz naswietlamy bo jeszcze pojawia sie surowica czyli ten śluz. mam lampę bioptron z zeptera i tym też robimy nie wiem czy pomoże na pewno nie zaszkodzi
no to dobrze ale macie przeprawe z tym pepuszkiem szkoda ze sie teraz taka brzydka pogoda zrobila tak mogla bys wietrzyc jej ten brzuszek
image

Dori jeśli konkurs o dzieciaczkach jeszcze trwa to podaję mój adres: annalis10@wp.pl
sorki, że dopiero teraz. Wcześniej nie było mnie w domu, nie miałam dostępu do neta no i mnóstwo nowych problemów.
Pępuś Kasi idealny suchy zdrowy i piękny.
Teraz drżę o mojego tatusia... mam nadzieję, że diagnoza lekarzy się nie potwierdzi, ale o tym napiszę więcej jak tylko będę wiedziała na 100%.
Pozdrawiam wszystkiem mamuśki i forumowiczki, chyba się uzależniłam od tego forum ha ha
Trzymamy kciuki zeby z tatusiem bylo wszystko ok super ze wszystko ok z pepuszkiem malej
image

Ja też trzymam kciuki!
hej hej...
My tez sie z pepkiem meczylismy 2 miesiace.
Chodzilismy do chirurga mial przypalany pepek lapisem i w koncu na ktores wizycie zostal w rekach lekarza :-)

A dziewczyny z forum mi napisaly, ze im pooznej pepek odpadnie tym pozniej dziecko z domu wyfronie. Przepowiedziqly mi wloski model rodziny, Olafrek bedzie mieszkal z nami do 35 roku zycia hihihi

Pozdrawiam...

Trzymam kciuki za tate...

image
kurcze to moj synek wyfrunie szybko z domowego gniazdka:)
image

Dziewczyny dzięki za wsparcie w temacie taty zdrowia. Jest mi to teraz potrzebne. Wisi nad nim wizja przeszczepu serca a to w naszym kraju jest równe z wyrokiem...... .Na razie robią badania i czekamy. Tatuś jest po 3 zawałach i teraz nie pracuje lewa komora + blok lewej odnogi Hisa.Ma spuchniętą wątrobę przez złą pracę serca i .......ee szkoda słów ... musimy czekać. Oby diagnoza była inna niż rokowania wstępne!!!!!!!!!!
Życie jest niesprawiedliwe
Ssylwia a czy powiedzieli Ci czemu Wasz pępek nie odpadał?
Lisiczko, nadzieja nigdy nie umiera. Moja ciocia miała przeszczep serca 18 lat temu (jej życie wisiało na włosku) i byłą pierwszą kobietą z przeszczepem w Polsce. Jak na razie ma się całkiem dobrze.
teraz to chyba wazniejsze zeby znalezc dawce
image

Na razie czekamy na wyniki badań i ostateczną diagnozę. Tatko jest już po kolejnych badaniach i po woli wraca nam dobry nastrój. Musimy poczekać na inne wyniki, ale pojawiło się światełko w tunelu.
to supermoze sie jednak rozejdzie po kosciach buziaki trzymajcie sie
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry