Widok

Waga 4-miesiecznego Bobaska

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej Dziewczyny.

Moja corcia ma dokladnie 4 m-ce i 10 dni. Wazy 6500. Obawiam sie czy oby nie za malo...
Ile waza Wasze Maluchy w tym wieku ?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój Marek parę dni temu ważył 6750
mój synek ważyl 7400, ale urodzil sie 3810
nie porównujcie wagi chlopcow z waga dziewczynki - sa zupelnie inne normy
Aneta, zapoznaj sie z siatkami centylowymi
wg waga twpjego dziecka jest jak najbardziej prawidlowa
MiA ma rację ;) Mój Tomek też ma 4 miesiące urodził się 3265, a waży teraz 8300 ;)
prawda,prawda, nie ma co dzieciaczkow porownywac, bo potem sie tylko mamy wzajemnie nakrecaja.Jak pediatra nic nie mowi, to nie nalezy sie martwic, pozdrawiam
4 miesiące i 8300?Ładnie.Mój syn skończył 10 miesięcy i waży 9 kg.Ktoś mógły powiedzieć że chudzielec niedożywiony hehe
Ania - efekt karmienia na żądanie ;) Przez długi czas jedzenie co godzinę, a teraz dochodzi jeszcze karmienie w nocy, ok 5-6 karmień nocnych ;)
Liwia dwa tyg temu wazyla 6700.karmiona na zadanie piersia.
waga twojej corki jest wporzadku
Sara ma prawie 12 miesiecy i wazy prawie 12 kg.wyglada normalnie.majac 4 miesiace wazyla 6900.
jednak tak jak pisza dziewczyny waga chlopca i dziewczynki w tym samym wieku raczej sie rozni.
Waga dziecka zalezy tez od wagi urodzeniowej wiec bez sensu porywnywac dzieci skoro kazde urodzilo sie z inna waga.
moja córcia ma teraz 2,5 roku i waży 11kg,starsza córka niby tak jak Twoja wazyła podobnie,tez wygladała normalnie teraz ma 13 lat i niestety spora nadwagę (20kg).piszę to bo wszystkim w rodzinie zawsze sie wydawalo że wyglada normalnie,że wyrosnie,ale niestety stało się inaczej,teraz walczymy z nadwagą,nikomu tego nie życzę
2,5 roku i 11 kg?
ojej,to chyba straszna niedowaga?
Do nadwagi natomiast w przyszlosci przyczynia sie wiele czynników,np.sklonnosci genetyczne,mało ruchu,jakas choroba(nie daj Boze),złe żywienie,zbyt duze ilosci jedzenia...itd itd.To sie nie bierze znikąd...
Moj bratanek ma w tej chwili prawie 2 latka.Jak był niermowlakiem zawsze mial nadwage i naprawde bylo to widoczne.Jak tylko zaczal biegac zeszlo wszystko:)
Ja sama bylam tez grubym dzieckiem mniej wiecej do 3 roku zycia.Zawsze mialam 4-5 kg nadwagi.Sara przy mnie to chudzinka;D.Zreszta wazy dobrze jak na swoj wiek.

Jednak
Jakies dwa miesiace temu spotkalam kolezanke.w wozku lezala jej coreczka.miala wtedy 4 miesiace i wazyla prawie 10kg:P
Fakt,wygladala jak male sumo ,jak dziecko ktore ma z 7 miesiecy a nie 4.
Kolezanka mowila,ze kazdy lekarz ją uspokajał,ze wszystko wporządku,bo dla dziecka karmionego wylacznie piersią i do tego z duza waga urodzeniowa(4600 i 61cm) nie ma strikte zadnych norm wagowych.Dzi coreczka kolezanki zaczyna jadac inne pokarmy,wiecej sie rusza i zaczyna wygladac duzo normalniej:)
córka mimo nadwagi jest i była bardzo ruchliwym dzieckiem,jeszcze w podstawówce zaczęła grać w piłkę ręczną,ale fakt faktem że wakacje spędzane u babci zrobiły swoje,jak to babcie karmia ile wlezie tylko potem pretensje sa do rodziców,iestety.z kolei ta młodsza-rzeczywiście ma troche niedowagi,ale nie wiem juz teraz co lepsze....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmmm...napewno i w jedna i w druga strone niedobrze...
Pozostaje chyba cos robic w tym kierunku i sie nie poddawac.
Życze duzo siły:)
fakt że ta młodsza urodziła sie z wagą 2700 i była b.malutka,więć może taka jej uroda
hmmm....no fakt malusia waga,ale wydaje mi sie,ze przez 2,5 roku dziecko spokojnie moze dojsc do normalnej wagi swojego wieku
A czy ona ma anemie?
Co wogole mowi Jej lekarz ?
moj ma 2 miesiace i wazy juz ponad 6 kg;]
anemi nie ma,a lekarz nigdy nie twierdził że stanowczo za mało waży,owszem mówiono że mogłaby więcej ale to wszystko...może ma to po mamusi,zawsze byłam mała,chuda.póki co mam dwie córcie i każda inna,jakos damy radę:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry