Widok
moja córcia ma teraz 2,5 roku i waży 11kg,starsza córka niby tak jak Twoja wazyła podobnie,tez wygladała normalnie teraz ma 13 lat i niestety spora nadwagę (20kg).piszę to bo wszystkim w rodzinie zawsze sie wydawalo że wyglada normalnie,że wyrosnie,ale niestety stało się inaczej,teraz walczymy z nadwagą,nikomu tego nie życzę
2,5 roku i 11 kg?
ojej,to chyba straszna niedowaga?
Do nadwagi natomiast w przyszlosci przyczynia sie wiele czynników,np.sklonnosci genetyczne,mało ruchu,jakas choroba(nie daj Boze),złe żywienie,zbyt duze ilosci jedzenia...itd itd.To sie nie bierze znikąd...
Moj bratanek ma w tej chwili prawie 2 latka.Jak był niermowlakiem zawsze mial nadwage i naprawde bylo to widoczne.Jak tylko zaczal biegac zeszlo wszystko:)
Ja sama bylam tez grubym dzieckiem mniej wiecej do 3 roku zycia.Zawsze mialam 4-5 kg nadwagi.Sara przy mnie to chudzinka;D.Zreszta wazy dobrze jak na swoj wiek.
Jednak
ojej,to chyba straszna niedowaga?
Do nadwagi natomiast w przyszlosci przyczynia sie wiele czynników,np.sklonnosci genetyczne,mało ruchu,jakas choroba(nie daj Boze),złe żywienie,zbyt duze ilosci jedzenia...itd itd.To sie nie bierze znikąd...
Moj bratanek ma w tej chwili prawie 2 latka.Jak był niermowlakiem zawsze mial nadwage i naprawde bylo to widoczne.Jak tylko zaczal biegac zeszlo wszystko:)
Ja sama bylam tez grubym dzieckiem mniej wiecej do 3 roku zycia.Zawsze mialam 4-5 kg nadwagi.Sara przy mnie to chudzinka;D.Zreszta wazy dobrze jak na swoj wiek.
Jednak
Jakies dwa miesiace temu spotkalam kolezanke.w wozku lezala jej coreczka.miala wtedy 4 miesiace i wazyla prawie 10kg:P
Fakt,wygladala jak male sumo ,jak dziecko ktore ma z 7 miesiecy a nie 4.
Kolezanka mowila,ze kazdy lekarz ją uspokajał,ze wszystko wporządku,bo dla dziecka karmionego wylacznie piersią i do tego z duza waga urodzeniowa(4600 i 61cm) nie ma strikte zadnych norm wagowych.Dzi coreczka kolezanki zaczyna jadac inne pokarmy,wiecej sie rusza i zaczyna wygladac duzo normalniej:)
Fakt,wygladala jak male sumo ,jak dziecko ktore ma z 7 miesiecy a nie 4.
Kolezanka mowila,ze kazdy lekarz ją uspokajał,ze wszystko wporządku,bo dla dziecka karmionego wylacznie piersią i do tego z duza waga urodzeniowa(4600 i 61cm) nie ma strikte zadnych norm wagowych.Dzi coreczka kolezanki zaczyna jadac inne pokarmy,wiecej sie rusza i zaczyna wygladac duzo normalniej:)
córka mimo nadwagi jest i była bardzo ruchliwym dzieckiem,jeszcze w podstawówce zaczęła grać w piłkę ręczną,ale fakt faktem że wakacje spędzane u babci zrobiły swoje,jak to babcie karmia ile wlezie tylko potem pretensje sa do rodziców,iestety.z kolei ta młodsza-rzeczywiście ma troche niedowagi,ale nie wiem juz teraz co lepsze....
mojej siostry synek ma roczek i waży 9 kg. za mało, ale jej starsza córka ( ma teraz 14 lat ) i w jego wieku była tak samo drobna i ważyła niewiele mniej niż synek - wyrosła na dużą i zdrową pannicę :) więc pewnie taka "uroda " aha no i oboje urodzili się z małą wagą, dziewczynka 2850, synek niecałe 2600