Widok

Waga 4-miesiecznego Bobaska

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej Dziewczyny.

Moja corcia ma dokladnie 4 m-ce i 10 dni. Wazy 6500. Obawiam sie czy oby nie za malo...
Ile waza Wasze Maluchy w tym wieku ?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój Marek parę dni temu ważył 6750
mój synek ważyl 7400, ale urodzil sie 3810
nie porównujcie wagi chlopcow z waga dziewczynki - sa zupelnie inne normy
Aneta, zapoznaj sie z siatkami centylowymi
wg waga twpjego dziecka jest jak najbardziej prawidlowa
MiA ma rację ;) Mój Tomek też ma 4 miesiące urodził się 3265, a waży teraz 8300 ;)
prawda,prawda, nie ma co dzieciaczkow porownywac, bo potem sie tylko mamy wzajemnie nakrecaja.Jak pediatra nic nie mowi, to nie nalezy sie martwic, pozdrawiam
4 miesiące i 8300?Ładnie.Mój syn skończył 10 miesięcy i waży 9 kg.Ktoś mógły powiedzieć że chudzielec niedożywiony hehe
Ania - efekt karmienia na żądanie ;) Przez długi czas jedzenie co godzinę, a teraz dochodzi jeszcze karmienie w nocy, ok 5-6 karmień nocnych ;)
Liwia dwa tyg temu wazyla 6700.karmiona na zadanie piersia.
waga twojej corki jest wporzadku
Sara ma prawie 12 miesiecy i wazy prawie 12 kg.wyglada normalnie.majac 4 miesiace wazyla 6900.
jednak tak jak pisza dziewczyny waga chlopca i dziewczynki w tym samym wieku raczej sie rozni.
Waga dziecka zalezy tez od wagi urodzeniowej wiec bez sensu porywnywac dzieci skoro kazde urodzilo sie z inna waga.
moja córcia ma teraz 2,5 roku i waży 11kg,starsza córka niby tak jak Twoja wazyła podobnie,tez wygladała normalnie teraz ma 13 lat i niestety spora nadwagę (20kg).piszę to bo wszystkim w rodzinie zawsze sie wydawalo że wyglada normalnie,że wyrosnie,ale niestety stało się inaczej,teraz walczymy z nadwagą,nikomu tego nie życzę
2,5 roku i 11 kg?
ojej,to chyba straszna niedowaga?
Do nadwagi natomiast w przyszlosci przyczynia sie wiele czynników,np.sklonnosci genetyczne,mało ruchu,jakas choroba(nie daj Boze),złe żywienie,zbyt duze ilosci jedzenia...itd itd.To sie nie bierze znikąd...
Moj bratanek ma w tej chwili prawie 2 latka.Jak był niermowlakiem zawsze mial nadwage i naprawde bylo to widoczne.Jak tylko zaczal biegac zeszlo wszystko:)
Ja sama bylam tez grubym dzieckiem mniej wiecej do 3 roku zycia.Zawsze mialam 4-5 kg nadwagi.Sara przy mnie to chudzinka;D.Zreszta wazy dobrze jak na swoj wiek.

Jednak
Jakies dwa miesiace temu spotkalam kolezanke.w wozku lezala jej coreczka.miala wtedy 4 miesiace i wazyla prawie 10kg:P
Fakt,wygladala jak male sumo ,jak dziecko ktore ma z 7 miesiecy a nie 4.
Kolezanka mowila,ze kazdy lekarz ją uspokajał,ze wszystko wporządku,bo dla dziecka karmionego wylacznie piersią i do tego z duza waga urodzeniowa(4600 i 61cm) nie ma strikte zadnych norm wagowych.Dzi coreczka kolezanki zaczyna jadac inne pokarmy,wiecej sie rusza i zaczyna wygladac duzo normalniej:)
córka mimo nadwagi jest i była bardzo ruchliwym dzieckiem,jeszcze w podstawówce zaczęła grać w piłkę ręczną,ale fakt faktem że wakacje spędzane u babci zrobiły swoje,jak to babcie karmia ile wlezie tylko potem pretensje sa do rodziców,iestety.z kolei ta młodsza-rzeczywiście ma troche niedowagi,ale nie wiem juz teraz co lepsze....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmmm...napewno i w jedna i w druga strone niedobrze...
Pozostaje chyba cos robic w tym kierunku i sie nie poddawac.
Życze duzo siły:)
fakt że ta młodsza urodziła sie z wagą 2700 i była b.malutka,więć może taka jej uroda
hmmm....no fakt malusia waga,ale wydaje mi sie,ze przez 2,5 roku dziecko spokojnie moze dojsc do normalnej wagi swojego wieku
A czy ona ma anemie?
Co wogole mowi Jej lekarz ?
anemi nie ma,a lekarz nigdy nie twierdził że stanowczo za mało waży,owszem mówiono że mogłaby więcej ale to wszystko...może ma to po mamusi,zawsze byłam mała,chuda.póki co mam dwie córcie i każda inna,jakos damy radę:)
moj ma 2 miesiace i wazy juz ponad 6 kg;]
dodi-nie masz wyjscia.musisz byc dobrej myśli:)
najważniejsze że dziewczyny są zdrowe:)
pozdrawiam
mojej siostry synek ma roczek i waży 9 kg. za mało, ale jej starsza córka ( ma teraz 14 lat ) i w jego wieku była tak samo drobna i ważyła niewiele mniej niż synek - wyrosła na dużą i zdrową pannicę :) więc pewnie taka "uroda " aha no i oboje urodzili się z małą wagą, dziewczynka 2850, synek niecałe 2600

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry