Widok
Ifka
Pytasz dlaczego ... odpowiem ; zakładasz myślowo, że wszyscy ludzie myślą !, a to nie prawda , znakomita większość nie myśli i można nią sterować dowolnie.
Tak się dzieje na całym świecie i u nas też (popatrz na jakiś mecz piłkarski). Powiedz swoim dzieciom , że nawet w cywilizowanej Europie jedynie 5% populacji to ludzie jako tako myślący reszta to zwierzęta , naucz je jak w takich warunkach żyć. To najlepsze co możesz dla nich zrobić aby nie były bezbronne i potrafiły w tej dżungli poruszać, nie dać sie zniszczyć a osiągnąć to co chcesz aby osiągneły. pozdrawiam Cię
Tak się dzieje na całym świecie i u nas też (popatrz na jakiś mecz piłkarski). Powiedz swoim dzieciom , że nawet w cywilizowanej Europie jedynie 5% populacji to ludzie jako tako myślący reszta to zwierzęta , naucz je jak w takich warunkach żyć. To najlepsze co możesz dla nich zrobić aby nie były bezbronne i potrafiły w tej dżungli poruszać, nie dać sie zniszczyć a osiągnąć to co chcesz aby osiągneły. pozdrawiam Cię
Zastanówmy się...
Jestem w szoku...Co się dzieje??? Wiecie co? Zastanawiam się jak mam wychowywać dzieci, moje córeczki 8 i 10 lat obserwowały i śledziływraz ze mną bardzo uważnie to, co się dzieje w Stanach - na świecie! Następnie miałyśmy długą "pogadankę" na temat terroryzmu... Dlaczego ludzie są tak głupi i niszczą swój świat, przecież tworzą go dla siebie, swoich dzieci- to słowa mojej starszej córki. Chyba jest dojrzalsza i mądrzejsza od zidiociałych ludzi działających w imię swojej religii, przekonań...Mam tylko nadzieję, że teraz mądrzy ludzie będą podejmowali decyzje w sprawach tzw. "odwetu"- szukania winnych zaistniałych sytuacji - bo to jest nieuniknione....oby nie było jeszcze gorzej!!!
KRABATE
Nie gniewaj sie tylko, ze nie pisze od Ciebie. To dlatego, ze dzieje sie strasznie duzo i gdybym miala opisywac wszystko, to chyba by mi rece odpadly. Norwegia jest cudowna, tylko nie wszyscy ludzie tutaj warci sa tego pieknego kraju. BArdzo nie lubia obcokrajowcow, a szczegolnie Europy Wschodniej- w tym Polski. Zdarzylo nam sie nawet, ze wyproszono nas ze sklepu, bo sprzedawca dowiedzial sie, ze jestesmy Polkami. To naprawde okropne. Ale jest tez wielu fajnych ludzi- np. fotograf w Porsgrunn (miasteczko w ktorym mieszkam) naprawil mi aparat za darmo i do tego dolozyl film gratis. Nie moglam w to uwierzyc! W szkole tez jest roznie, jedni wydaja sie w porzadku od innych lepiej trzymac sie z daleka. nie zaluje ze tu jestem, ale myslalam, z e bedzie ciut lepiej. Chociaz juz sie poprawia. To naprawde dziwny narod, ale ani odrobine interesujacy (choc przystojny;). O tak, kolesie sa naprawde niczego sobie, szkoda ze ich tak malo... i z nimi mamy dobry kontatkt, o wiele lepszy niz z norweskimi dziewczynami. Trzymaj sie slonko! mozliwe, z e za miesiac wpadne do Polski jako tlumacz(ale w Gdansku bede tylko kilka godzin- na uniwerku na humanie, bo celem jest KRakow). Pozdrow Aspis.