Widok

Wątek dobrych książek.

Polećcie dobrą,książkę-najlepiej thrillery medyczne,ale nie pogardzę dobrym kriminałem,chętnie czytam o narkotykach,coś z rzędu "My dzieci z dworca Zoo"-dobra książka.
Na jesienne wieczory...lubię jeszcze jakieś pamiętniki np.Pamiętnik narkomanki/prostytutki.
Wieczory szare,noce bezsenne przyda się dobra książka.

Od siebie polecam dla czytaczy o mocnych nerwach thrillery medyczne Robina Cook "Oślepienie","Zabawa w Boga","Napad"
Holden Scott "Nosiciel",
Tess Gerristen "Chirurg"
Alex Kava "Trucizna".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

:):) Ten z góry Ci wynagrodzi;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
@TB: póki co - słabo się stara ;)
ChiChi jakaś taka "zniknięta"
Czyżby spełniła groźbę i poszła spac o 20:00?
Niemożliwe;)
Pewnie czyta;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Jestem...wiecie co znalazłam? Książkę Kokaina.Niezła ale bez szału.
To ostania książka autorki "Pamiętnik Narkomanki"przed popłenieniem samobójstwa.

Zaraz się zaloguję i podam Panu @
Tom Sharpe:
"Wilt", "Alternatywa według Wilta", "Odjazd według Wilta"- polecam, jeśli macie ochotę się pośmiać, ja w każdym razie nie mogłam się powstrzymać :)
Książki Joyce Carol Oates. "Córka Grabarza", albo "Moja Siostra, moja Miłość". Emocjonalnie ciężkie, mimo wszystko warto.
No i cały cykl "Pieśni Lodu i Ognia" łyknęłam ostatnio. Bardzo zacne :) Pomimo ogromnego mrowia postaci, których bez załączonej rozpiski trudno byłoby spamiętać :)
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
Jest mnóstwo takich książek, do których wracam... i takich które wryły mi się w pamięć. Zastanawiałam się...Są dwie..:) do których mam nadzwyczajny sentyment... W pewnym sensie są dla nie szczególne...
Bohdan Arct - 'Kamikadze - boski wiat' i Ethel Lilian Voynich 'Szerszeń'.
Mocno wyświechtane egzemplarze w mojej biblioteczce...wielokrotnie klejone...
Sięgnęłam po nie będąc nastolatką i...zostały ze mną do dziś.
"Dzieci z dworca ZOO" czytałam lata temu, jeszcze w podstawówce. Film oglądałam, ale zdecydowanie bardziej wolę książkę. "Pamiętnik narkomanki" pożyczyła mi kiedyś ciotka - chętnie przeczytałabym jeszcze raz. Z podobnej tematyki polecam "Ćpuna" Melvina Burgessa.

Z książek na faktach, obyczajowych, polecam "Skradzione życie" Jaycee Dugard. Książka opowiada o dziewczynie porwanej w wieku 11 lat, a przez następnych kilkanaście więzionej.

"Jeździec Miedziany" (plus dwie następne części) Paulliny Simons. Miłosna historia Amerykanina i Rosjanki. Akcja toczy się w trakcie II wojny światowej, pokazuje głód, śmierć, ludzką bezradność.

Książki lekkie, aczkolwiek wielotomowe. Trochę romanse, do tego w świecie magii, wiedźm i czarnoksiężników. Sagi Margit Sandemo: "Saga o Ludziach Lodu" (47 tomów), "Saga o Czarnoksiężniku" (15 tomów) i "Saga o Królestwie Światła" (20 tomów).

Hit mojego męża :"Achaja" - sama obecnie czytam, więc na temat tej książki wypowiadała się jeszcze nie będę.

Mój absolutny hit: "Bóg zjawia się incognito" Laurenta Gounelle'a. Książkę trudno opowiedzieć. Opowiada o młodym Amerykaninie z pasmem życiowych niepowodzeń, które stara się przezwyciężyć z pomocą zupełnie obcego mu mężczyzny. Książka zdecydowanie psychologiczna, z której można się wiele nauczyć. Obecnie poluję na drugą książkę tego autora, ale niestety w większości księgarń jest niedostępna.
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
sadyl
książka zarąbista
a film wyłączyłem po 20 min
może za duże oczekiwania
ale to kwestia gustu
Dzięki Nola :)
Jutro się przejadę do biblioteki i coś wypożyczę z polecanych przez Was.
John Grisham "Czas zabijania"
Sadyl dziękuję za książekę:)
polecam INKWIZYTOR lecz nie moge przypomniec sobie autora...
Inkwizytor - Patricio Sturlese
Zgadzam się z Vilette: "Wilt" Toma Sharpa to rzecz przetotalna i najlepsza na świecie;) Od siebie polecam " Sprawiedliwość Owiec" Leonie Swan -świetny i przezabawny kryminał filozoficzny, gdzie owce rozwiązują najbardziej zagmatwana sprawę detektywistyczną;))))))))
sprawiedliwość owiec czytalam...
Ja polecam książki Stephena Kinga. Głównie takie tytuły jak " Jak pisać i "Komórka"
"Z podobnej tematyki polecam "Ćpuna" Melvina Burgessa."

Czytałem. Uważam że książka jesz zupełnie nijaka.

Ja polecam:
Betty Mahmoody "Tylko razem z córką"

Immaculee Ilibagiza, Steve Erwin
"Ocalona, aby mówić."

Bardzo ciekawe opowieści.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
tak a propos pamiętników to polecam też " ja Ozzy" biografię Ozziego Osbourna. Rzecz kompletnie kosmiczna ;)

Inne tematy z forum Hydepark

gdzie warto studiowac (4 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Klimatyzacja w biurze (58 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (157 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

do góry