Widok

Wątek młodych mężatek vol. III

Ciąg dalszy naszych codziennych zmagań, radości, smutki, wątpliwości.
W grupie raźniej.

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-mezatki-laczmy-sie-Na-kazdy-temat-vol-II-t263551,1,130.html

Meldować się! :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bombelkowa! dostalam dzisiaj Twoja paczke. Przed chwila sasiadka przyniosla bo u nas nikogo w odmu nie bylo..zamierzam zaczacczytac..chyba zaczne od kawa z muchami.pl choc kazda zapowiada sie interesujaci:-) Dzieki

pozdrawiam,dobrej nocki..ide czytac:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stokrotko to się cieszę że już doszła :)

Ja dopiero wróciłam ze szkolenia.. Padam, więc jutro nadrobię Wasze wypowiedzi.
Spokojnej nocki :*
Witam Was Serdecznie,
Apropo pezentow to widze że macie sporo pomysłów ... ja w dalszym ciagu tylko jeden zaporzyczony mam ;]

Wczoraj jak wieczorem wróviłam z pracy to padlam jak zabita, rano cieżko mi było wstać .. ;]
Bombelkowa jak na szkoleniu ?

Pozdrawiam i Miłego Dnia
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.
Hej dziewczyny!

Stokrotko dziękuję :) Na pewno zrobię i to nie jedną :D

Przypomniało mi się jeszcze odnośnie prezentów. Mężowi 2 lata temu kupiłam komplet okularów do samochodu. Jedne słoneczne, drugie do jazdy nocą (kierowca mając je nie jest aż tak mocno oślepiany przez innych kierowców, trochę lepiej się widzi). Więc jeśli macie kierowców w rodzinie może coś takiego.

Ja uciekam do pracy. Miłego dnia!
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
No właśnie Bombelkowa, pochwal się szkoleniem :)
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
hey:-))

Bombelkowa moze jeszcze spi?;-)

Nola no ja te choinki nauczylam sie robic jak mialam staz w podstawowce i dzieciaczki w swietlicy robily..

a co do prezentow..wlasnie wpadlam na pomysl,ze kupie mezowi porftel bo ten ,ktory ma to mu sie rozsypuje i taki prezent bedzie chyba trafiony:-))

natomiast mam problem bo moja kolezanka zostala zaproszona do przyszywanego syna swojego brata na 18stke i nie wie co mu kupic, najlepiej to by chciala dac kase ale jakos fajnie zapakowana-macie jakies pomysly? doradzicie cos?;-)

wczoraj ogladalam z mezem fajny film na tvn.."zdobycz" a lecail chyba do polnocy,zanim zasnealam bylo grubo po polnocy a o 5.30 pobudka..ale jakos nie chce mi sie spac..:-)

zyje tym,ze teraz 4dni wolnego..cudnie..a potem tylko 3 dni i i znowu 3 dni wolnego i 3dni pracy i 3 dni wolnego i bedzie juz 14.11:-)-mam nadzieje,ze bede juz wtedy ciocia:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, hej. Nie śpię już od 9.
Zdążyłam się wkurzyć na męża.. Ech, Jego złe spanie staje się destrukcyjne.. Nie można się nic zapytać, nic powiedzieć, nic zrobić, bo jest strasznie nerwowy... Ech :(

Co do szkolenia.. było nużące.. Początek, owszem bardzo ciekawy, pomocny i wiele wyjaśniający.. Ale koło 19 nastąpiło przesilenie i wszystkim wyłączyły się mózgi. Było 16 osób, dwie panie które szkoliły.
Najpierw były zajęcia mające na celu zapoznanie nas ze sobą. Potem kształtujące system działania Stowarzyszenia. Czyli jak radzić sobie z dzieckiem, jak zachęcać do wspomagania rozwoju i do zdobywania sukcesów (małych i dużych).
Dostałam vademecum tutora, sporo informacji. Nie wiem jeszcze jakiemu dzieciaczkowi będę pomagać.
Wiem, że będzie to dziecko z rodzinnego domu dziecka.

Dzisiaj mam sporo zajęć.
Koncze jeść śniadanko, potem muszę umyć głowę, posprzątać a następnie jadę załadować bilet, muszę kupić mężowi kapcie, bo mu się rozpadają.

A chyba nie poradzę sobie z choinkami stokrotki.. Ale myślę poważnie nad decoupage :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja spróbuję zrobić te choinki. Jeśli wyjdą będę się cieszyć, jak nie to trudno. Wczoraj też instensywnie myślałam, czy nie zacząć czegoś robić ręcznie. Czas szybciej upłynie, a później będzie niesamowita satysfakcja, że coś się samemu zrobiło. Moja mama na przykład uwielbia robić na szydełku. Kiedyś robiła serwetki - pół rodziny nimi obdarowała (śliczne są), teraz robi chusty na zimę. Zrobiła dla siebie, dla cioci i jej córki, ja też dziś swoją od niej dostanę :D

Z tym portfelem dobry pomysł. Też mężowi kupię, bo mu się jego obecny rozpada. Namawiałam go ostatnio na zakup, ale nie chciał. Teraz przyniesie mu Mikołaj :)

Stokrotko ja na 18 mojego brata dałam mu aparat cyfrowy (kupiliśmy, wprawdzie powystawowy, ale w idealnym stanie na Allegro na nieduże pieniądze). Ostatnio jak byłam na poczcie widziałam eleganckie torebki i koperty na pieniądze. Może właśnie na poczcie coś znajdziesz, albo w papierniczym. W sumie to jedyne, co mi przyszło do głowy, by zapakować pieniądze.

Ja uciekam do pracy, ciężki dzień mnie czeka - same papierki, których nie lubię. A że poniedziałek wzięłam wolny, to teraz muszę go nadrobić. Cóż, takie uroki brania dni wolnych od pracy. Heheheh, ale na szczęście jak skończę, czeka mnie błogie lenistwo.

A! A propos (tak to się chyba pisze) wiązanek na groby. W zeszłym roku też same z mamą robiłyśmy. Wychodzi taniej niż zakup gotowej i jest cudowna satyskakcja, ajk rodzina je chwali i mówi że ładne :D

Miłego dnia dziewczyny. Gdybym się już nie odzywała dzisiaj życzę Wam udanego, spokojnego weekendu. Buźka!
Acha. Bombelkowa odnośnie szkolenia. Fajna inicjatywa. Dobrze, że są ludzie, którzy pomagają szczególnie dzieciom, których los źle obdarzył. Takie dzieciaczki wówczas mają poczucie, że mimo przeciwności losu któś się nimi interesuje, chce pomagać. A to bardzo ważne jest.
halo? ;-))
jeszcze godzinka i koniec pracy:-))) juz nie mgoe sie doczekac:D
Stokrotka ja nie wiem gdzie Ty pracujesz ale straaaasznie Ci zazdroszcze !
ja jeszcze 3h Ehh...
Dziewczyny, mam do Was sprawę :)

Wyobraźcie sobie że jesteście dzieckiem w wieku 10-16 lat. O czym chcielibyście porozmawiać, co by Was nurtowało. Zakładając że nie bardzo chcecie podjąc temat z rodzicami/opiekunami.

Mam już listę między innymi : uczucia, szkoła, sport, przyszłość(praca), media, zainteresowania.

Może Wam coś wpadnie fajnego do głowy to dopiszę.
Tworzę sobie właśnie pierwsze notatki do Akademii. Potem muszę dokończyć artykuł na maliturysci.pl

Powycierałam kurze, zrobiłam zakupy.
Dziwnie się dziś czuję.. Chyba jakieś przesilenie :)
Bombelkowa a może
- akceptacja rówieśników
- dom
- rywalizacja

?? ;]

Ja też sie jakoś nijak czuje może byc jakies przesilenie albo inne cholerstwo
Też Stokrotce zazdroszczę godzin pracy :) Ja pracuję od 8 do 16 od poniedziałku do piątku. Często zostaję po godzinach i pracuję w każdą sobotę (chyba, że jadę do rodziców).

Bombelkowa jedyne co mi do głowy przychodzi to przede wszystkim pierwsze miłości szkolne :) Wiadomo, że o nich raczej z rodzicami się nie rozmawia. Ogólnie problemy w szkole (nie koniecznie z nauką), z rówieśnikami, akceptacja swojej osoby oraz osób np. niepełnosprawnych, z jakimiś upośledzeniami. Często dzieci w szkołach wyśmiewają się z tych biedniejszych, mniej zdolnych, grubych, chudych 0 o tym też warto (nawet trzeba) rozmawiać.

Jak się źle czujesz połóż się na godzinkę, odpocznij, zrobi Ci się lepiej, zobaczysz :D
Pozdrawiam
Nola
ja tez pon-pt od 8-16.15
strasznie się ciesze że za niedługo do domu...
Jestem strasznie zmęczona a to jeszcze nie koniec tego dnia,jeszcze mnie sporo czeka dzis ;]
nie bedzie mnie juz póżniej więc już teraz wam życze udanego weekendu, jak najmnniej pracowitego !!

Buziaki laski ,pa !
Widzę, że wszystkie wyjeżdżają. To szerokiej drogi!
Buziaki!
Nie mogę nic dziś pisac. Włącza mi się blokada antyspamowa
o teraz poszło. dziwne
ja pracuje od 7 do 15 a w pt od 7 do 14..bo jak szef mowi-niech sobie ludzie w pt zrobia zakupy a nie w sb czy nd..weekend lda rodziny ma byc:-) no to korzystamy:-))

co do Bombelkowej - ja to bym chciala porozmawiac o seksie:P, o sposobach zabezpieczania, o roznych chorobach, o narkotykach, braku akceptacji, naduzywaniu alkoholu, przemocy w domu, braku kasy na jakeis wycieczki szkolne...o pracy wakacyjnej..

bylam dzisiaj na cmentarzu znowu tym razem u mojego taty,dziadkow,wujka..i sie napracowalam...oczywiscie na cmentarz jezdze srednio raz,2 razy na 2tyg zalezy od pogody i czasu..no ale przed wszystkimi swietymi chcialam posprzatac na tip tiop.mialam dzisiaj w zamiarze robic stroiki na groby,ale jestem padnieta...takze teraz kapiel i z ksiazeczka do lozeczka..a jutro przed poludniem to zrobie:-))

milego wieczorku:*
Stokrotko nie wiem czy temat sexu nie jest jednak za dotkliwy.. Też o nim myślałam, ale mam takie odczucie, że jednak o tym powinno się porozmawiać z rodzicem..

A co zamierzasz czytać?
Ja dziś od 16.30 spałam.. zimno mi było, głowa bolała..

Teraz oglądamy Lostów, potem chyba też poczytam.

4.11 mam wizytę u ginekologa :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (43 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry