Widok

Wątek młodych mężatek vol. III

Ciąg dalszy naszych codziennych zmagań, radości, smutki, wątpliwości.
W grupie raźniej.

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-mezatki-laczmy-sie-Na-kazdy-temat-vol-II-t263551,1,130.html

Meldować się! :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
stokrotka, ze sie wtrące bo w tym temacie siedzie długo.

panuje pewne pomieszanei z poplątaniem...brzuszki nie zrzucą brzuszka, te cwiczenia, mają na celu rozrost mieśni (to wiemy, cwiczenie danej partii ją powiększa...) brzuch ma wiele róznych mięsni i robienie brzuszków, czy to skosnych czy zwyklych czy na dolne czy górne, powoduje TYLKO I WYŁACZNIE poprawę jakosci mieśnia i tzw. definicji mięsnia, czyli jednym słowem rośnie ;) co u kobiet przeklada sie na.....jeszcze większy brzuch...bo tłuszcz jest a mięsnie rosną i brzuch jeswt wiekszy. do zrzucania brzucha to aeroby, niestety moja droga, rowerek bieznia, jogging, stepper albo - hula hop-dlaczego??bo sie namachasz i spalasz:) o to chodzi :)

oczywiscie brzuszki sa bardzo dobre i bardzo efektywne, ale jak rownoczesnie cwiczy sie aeroby, same brzuszki pogorszą sytuację. nam kobietom pierw chodzi o spalenie tłuszczu, w drugiej kolejnosci o jakosc masy mięsniowej...:):)

Polecam hula hop, taki 1,2kg na początek (bedzie bolało, oj bedzie....10 min na początek, codzinnie, dojdz do 25, a pozniej dwa razy dziennie) albo aeroby...na silowni albo dookola bloku, i wbrew pozorom, kazda pora roku jest odpowiednia, zima jesien deszcz nei deszcz....nie boj, organizm sie przyzwyczai-najwazniejsze to rozsądnie zacząc ;) powodzenia !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też lubię słodycze i też muszę mieć coś schowane na czarną godzinę. Przeważnie biorę jak mi cukier spada - boli mnie wtedy głowa, jestem senna, a że nie pije kawy, wystarczy jedno ciastko i już mi lepiej.

Wróciłam z osiedlowej przychodni.
Jestem wkurzona. Mam skierowanie z Moreny (przychodnia NFZ) na usg brzucha i d-dimery. Nie zrobię w swojej przychodni, bo zapłacę za oba badania w sumie 150 zł. To chore jest jakieś! Skierowanie to skierowanie, nfz to nfz. Na mózg im padło!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiem,ze wysilek jest potrzebny by rozruszac miesnie, spalic kalorie..ale nie umiem byc systematyczna w tym..nie umiem wytrwac:((
kiedys biegalam naokolo osiedla,ale przez to odnowila m isie kontuzja kolana i musialam przestac..wchodzi w regule hula-hop, mam w domu kidys nawet krecilam..dwa razy dziennie po pol godziny, ale raz gdzies szlismy,drugiego wieczora cos tam robilam..kolejnego juz mi sie nie chcialo i HH lezy..:(

Bombelkowa ja tez sie wkurzylam jak dostalam skierowanie nfz na usg dowcipne ale moge je wykonac tylko w tej danej przychodni iw zadnej innej juz nie,a przeciez nfz to nfz i myslalam,ze w kazdej innej moge to zrobic://

dzisiaj podczas serialu sie wezme i zaczne krecic HH..mam z tych lzejszych,ale na poczatek dobre i takie..i mysle czy by nie isc na silownie..tam bede pod nadzorem..i jak jzu zaplace to bede chodzila..wiec jakas tam motywacja by byla:/ zle mi z moim cialem,ale nie umiem wykrzesic w sobie sily do walki:(
a ja mam na osiedlu basen i jest aerobik wodny, ale nie odpisali mi na maila z zapytaniem o cenę..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziwne sprawa z tym skierowaniem. Łaski nie robią, że Cię przyjmą. Co za różnica komu NFZ zapłaci. Czy na skierowaniu widnieje zapis, że masz wykonać badania w przychodni XY? Bo jeżeli nie moim zdaniem nie mają prawa Ci odmówić.

Ćwiczenia dobra rzecz. Też kiedyś się zastanawiałam nad siłownią, ale wiem, że nawet gdybym się zapisała nie chodziłabym. Samej mi głupio. Dobrą rzeczą i tanią jest zwyczajna skakanka. Kiedyś wyczytałam gdzieś, że poświęcając codziennie kilkanaście minut skakaniu można po pewnym czasie osiągnąc niezłe efekty. Moja niestety leży zakurzona, ale czas najwyższy ją wyjąć, bo pogoda na rower coraz gorsza, a ruszać się trzeba. Hula hop też jest dobre, no i jak wspomniała Emenems aeroby. W internecie można znaleźć mnóstwo filmików aorobowych, więc jeśli macie kawałek wolnej podłogi w domu nie trzeba nawet płacić grubych pieniędzy instruktorom i w domowym zaciszu można się napocić. Ja jakiś czas temu kupiłam z mężem wioślarza i niestety na nim też jest już pewnie spora warstwa kurzu. Wiecie co, trochę mnie motuwujecie do zabrania się za siebie :) Chyba od dziś zacznę ćwiczyć :)
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
My codziennie na zmianę jeździmy na rowerku :)

Nola, nie jest napisane, jest tylko pieczątka. Prawa może nie mają, ale odmówiły.
Wkurzyłam się na dziewczynę z pracy.. Szkoda słów..
Hejka.

Zakupy się udały:) Bombelkowa kupiliśmy kurteczkę na Matarni w sklepie kolo smyka a buciki w ccc skórzane. A przy okazji i coś dla męża się kupiło no i dla mnie oczywiście...
Ale jestem padnięta.
Idę coś zjeść papa
Witam w Waszym wątku :)
Witaj Marynial.
Opowiedz coś o sobie, skąd jesteś, ile masz lat, jak długo po ślubie, czy masz dzieci. Mamy nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej.

Kasiula gratuluję zakupów, teraz należy Ci się solidny wypoczynek.

Bombelkowa co się stało? Co nowa znowu narozrabiała? Mam nadzieję, że nie miałaś przez nią większych problemów.
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
Jestem z Sierakowic, mam 20 lat, prawie 5 miesięcy po ślubie. nie mam dzieci, ale się staramy. Znam się ze Stokrotką ze Strających się z Rodzina i Dziecko :)
Aaaa... szkoda gadać o nowej. Generalnie napsioczyła mi w słuchawkę (nawrzucała) sugerując, że się panoszę. Delikatnie mówiąc. A zupełnie tak nie jest. A jeśli nawet można odnosić takie wrażenie, to tylko dlatego że sporo ludzi z biura mnie zna i chcę aby wszystko związane z recepcją - z naszą pracą - grało jak w zegarku. Nie chcę żadnych błędów. A ona miała pretensje do mnie, że wytykam jej błędy. W sensie, jak tak mogę, skoro ona jest ode mnie 4 lata starsza...
Nie istotne, mąż poprawił mi humorek :))

Obejrzeliśmy LOST-y. Oglądał ktoś? Świetny serial, długo mnie do niego namawiał, ale po 3-ech odcinkach jestem zachwycona ;)

Apropo ćwiczeń.. to z przykrością informuje, że po msc użytkowania popsuł się nam rowerek.. Chyba za dużo i za szybko jeździliśmy :(
W pedałach coś na kształt uszczelek się powycierały tak, że popękały. Jutro muszę dzwonić do firmy od której kupiliśmy - przez allegro, ale na szczęscie z Rumii. Zobaczymy co da się z tym zrobić.

Tymczasem jutro wcześnie wstaje, na 10.10 mam usg piersi. Na 17.10 dowcipne.

Marynial witamy!
Kasiu cieszę się, że zakupy się udały :)
marynial, ja mam znajomych w sulęczynie a wiem ze to okolice sierakowic :D
To przykre z tą nową, a wiek ma tu mało istotne znaczenie. Jak trzeba komuś zwrócić uwagę to się to robi. Daleko szukać nie trzeba - mi czasem zdarza się zwracać uwagę mojemu szefowi, gdzie po pierwsze jest moim szefem, po drugie ma dwa razy tyle lat co ja :)

Właśnie zamówiłam wosk i podgrzewacz (cały zestaw) na Allegro. Teraz pozostaje mi jedynie cierpliwie czekać na przesyłkę. Uciekam spać, bo znowu rano zaśpię do pracy :D

Miłej nocki dziewczyny :)
emenems tak mam całkiem niedaleko do sulęczyna...
wiem wiem ;) w 2007 bylam tam na weselu :d znaczy nie w sulęczynie, tylko w miejscowosi ze 4 km od w cos co na T sie zaczyna, wybacz nie pameitam, ale tam taki dom weselny jest:) fajnie bylo :D

moja kolezanka z ktora sie znamy od 27 lat tam mieszka bo meza ma z suleczyna :)
Madness is the gift, that has been given to me!!
a w parchowskim młynie i amalce to nie jedna impreza byla...:) hehehe za studenta
amalka rządzi hehe. w końcu ktoś zna moje strony, bo tu przeważnie sam gdańsk i gdynia. no, ale w końcu to forum trójmiasto. ciekawe czy są tu jakieś forumki z okolic Sierakowic, Kartuz, Lęborka.
kiedys byla taka impreza, ja mialam na drugi dzien egzamin i stwierdzialam ze nie jade do amalki(znajmoego rodzice domek tam mieli) no i o 22 stwierdzialam ze nic mi do glowy nei wejdzie, wiec zabrlam jeszcze 3 kolezanki ktore konczyly prace w barze o 23 i pojechlysmy a ze nei wiedzialaysmy gdzie to, to umoowilysmy sie w suleczynie, i on biedak nietrzezwy przez te lasy do tego sulęczyna doszedl :d hahahahha

a bylo tak wesolo, ze koledze zapchal sie odpływ w lazience i zalało domek, inny kolega głowa zrobil dziure w sicanie, ja z kilkoma osobami szukalam jeziora pol nocy (po bagnach po kolana) no i chyba kolega juz wiecej nie zrobil omrezy....:) egzamin przelozym :d

oj wesole czasy wesole ;) bardzo aldne okolice, sama bym chciala miec tam domek ale o okazje trudno
no ja zawsze była dumna z tego, że urodziłam się na wsi:)
zerknij do starających się na RiD, napisałam coś do Ciebie. spadam spac, bo mąż mnie zaraz udusi heh

Inne tematy z forum Kobieta

Nerwica (7 odpowiedzi)

Witam wszystkich, pisze na tym forum ponieważ nie mam już siły, a mam nadzieję że ktoś też ma to...

Kto ma problem z sasiadami??? (295 odpowiedzi)

Dzień Dobry :) Zacznę od tego, że mieszkam w bloku 4 piętrowym i obok mnie mieszka stary dziad z...

Domowe sposoby na trądzik różowaty (5 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

do góry