Re: Wątek ogrodniczy 2014
Jeśli chodzi o fasolkę to polecam mamuta niskiego i wysokiego :) pyszna jest też "czarna" wysoka - surowe strąki są ciemnofioletowe, a po ugotowaniu robią się zielone :)
Dla wysokich...
rozwiń
Jeśli chodzi o fasolkę to polecam mamuta niskiego i wysokiego :) pyszna jest też "czarna" wysoka - surowe strąki są ciemnofioletowe, a po ugotowaniu robią się zielone :)
Dla wysokich fasolek nie mamy tradycyjnych tyczek, tylko "szubienicę" stalową ;) przyspawane do rurki dwie obręcze- u góry mniejsza, na dole większa. W obreczach są otworki i między obręczami przeciągamy sznurki dla fasolek :) wygląda to ładniej niż zwykłe kije ;) w sezonie całość pokryta liśćmi fasoli :)
Zioła - kupujemy sadzonki, z nasion mało które u nas wychodzą.
zobacz wątek