Widok
Jeśli marzy Ci się kilkudniowy wypad "rybny", polecam Tleń.
Sam co prawda nie łowię, ale nigdzie indziej się tak nie obżarłem rybami z okolicznych wód.
Są prywatne łowiska. Na ile się orientuję, to płacisz za kg złowionej ryby.
No i okolica jest bajeczna. Szczególnie z perspektywy kajaka :)
A jeśli chcesz "na szybko", na parę godzin, żeby zaszczepić bakcyla Młodemu, rzuć okiem na trójmiejskie zbiorniki retencyjne.
Nie powiem Ci, czy wszystkie... ale ten, który mijam praktycznie codziennie (Małomiejska x Platynowa) ma tabliczkę z informacją o zarybieniu przez PZW i nr telefonu, gdzie zagadać w sprawie legalnego połowu.
Na ile pamiętam (wiesz.. demencja starcza...) to ten przy psychiatryku na Srebrzysku też miał takie info o sztucznym zarybieniu.
Sam co prawda nie łowię, ale nigdzie indziej się tak nie obżarłem rybami z okolicznych wód.
Są prywatne łowiska. Na ile się orientuję, to płacisz za kg złowionej ryby.
No i okolica jest bajeczna. Szczególnie z perspektywy kajaka :)
A jeśli chcesz "na szybko", na parę godzin, żeby zaszczepić bakcyla Młodemu, rzuć okiem na trójmiejskie zbiorniki retencyjne.
Nie powiem Ci, czy wszystkie... ale ten, który mijam praktycznie codziennie (Małomiejska x Platynowa) ma tabliczkę z informacją o zarybieniu przez PZW i nr telefonu, gdzie zagadać w sprawie legalnego połowu.
Na ile pamiętam (wiesz.. demencja starcza...) to ten przy psychiatryku na Srebrzysku też miał takie info o sztucznym zarybieniu.
Jak wspominałem powyżej, wędkarz ze mnie żaden.
Kiedyś znajomy mnie poprosił, żebym w ramach relaksu odrybił mu nieco jego staw hodowlany.
I powiem Ci, że żadna to atrakcja, kiedy rzucasz.. i masz, jeszcze zanim żyłka zatonie.
A weź potem przerób te kurduple. Na żadną kobietę liczyć nie możesz. Każda Cię zabije na ich widok :D
Kiedyś znajomy mnie poprosił, żebym w ramach relaksu odrybił mu nieco jego staw hodowlany.
I powiem Ci, że żadna to atrakcja, kiedy rzucasz.. i masz, jeszcze zanim żyłka zatonie.
A weź potem przerób te kurduple. Na żadną kobietę liczyć nie możesz. Każda Cię zabije na ich widok :D
Trochę poszukałam i największe zaufanie wzbudziła u mnie oferta na https://www.perchshop.com/ i myślę, że tam powinieneś znaleźć wszystko to, czego potrzebujesz. Oferta jest bogata, ceny przystępne więc myślę, że dalej szukać nie musisz.
Jeśli z wędkarstwa lubisz karpiowanie to polecam Ci również sklep https://www.rockworld.pl/ . Od wędek, aż po łódki, znajdziesz tam wszystko. Poza tym mają dobry wybór kulek proteinowych a jak dla mnie to najlepsza przynęta, ryby biorą jak szalone ;)
Cześć. Ja mam takie pytanie. Czy ktoś z Was łowi zimą ? Jeśli tak, to gdzie najczęściej jeździcie ? Gdzie najczęściej kupujecie popper ?