Widok

Wesele samemu,ile czego?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy macie może jakieś doświadczenia z wyprawiania wesela samemu?
Pytam ponieważ my nie robimy w restauracji,tylko wynajęliśmy sale z używalnością kuchni i sami chcemy wszystko zorganizować oczywiście z pomocą rodziców i dziadków ponieważ bardzo dobrze wspominamy sobie dwa takie wesela organizowane przez znajomych.
Będzie u nas 65max70 osób głównie chodzi mi ile porcji mięsa na osobę oraz ile alkoholu? Zaznaczam,że z tego ok 15 osób to dzieciaczki;)
Chcę,żeby wypadło dobrze i nikt nie chodził głodny i niedopity dlatego proszę o jakieś rady.
Dziękuję z góry.
Ksawciu-31.03.2009
Milan-09.07.2013
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli o alkohol chodzi to się liczy litr wódki na osobę a jeśli o jedzenie to zapytaj swojej kucharki , bo wszystko zależy od tego co właściwie chcesz mieć na stołach :)
litr wodki na osobe?! o ludzie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas było 0,5 l wódki na osobę i duzo zostało
kupilismy też wina - najlepiej zeszły półsłodkie, słodkim i wytrawnych prawie nikt nie pił
rewelacyjnie schodził poncz - tego mogłoby być przynajmniej 10-15 litrów a nie tak jak zamówilismy 5 litrów ( wesele było na ok. 50 osób)
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ja liczyłam tak pół litra na osobę,wiadomo nie każdy będzie pił wódkę.
planuje też wino dlatego pytam ile i co... pomóżcie;)
Ksawciu-31.03.2009
Milan-09.07.2013
image
chyba nie zrozumiałam do końca, czy masz zamiar z rdziną sama wszystko gotować i piec???przecież na weselu wszyscy będą tak umęczeni, ze nie będą mieli ochoty na zabawę, moze jednak warto wynająć jaką obsługę, chyba nie masz zamiaru w dniu wesela postawić mamy albo babci w kuchni przy garnkach??
Litr wódki na osobę?! Oszalałaś?:|
Toż takiej ilości żaden człowiek nie przeżyje!
jezli chcesz robic sama- to lepiej wez kucharza
My organizowaliśmy wesele w lokalu, ale braliśmy 4 sztuki mięsa na osobę, uważam, że 3 by wystarczyły, ale wyszliśmy z założenia, że lepiej żeby było za dużo, niż gdyby goście mieli spoglądać na siebie i zastanawiać się, kto ile zjadł.

No i popieram wypowiedzi wyżej - kucharka/kucharz i tyle. Wtedy będzie Ci o wiele łatwiej, bo zazwyczaj takie osoby mają doświadczenie w organizacji weselnego menu.

Powodzenia!
Oczywiście,że będzie też kucharz,chodzi mi o rodzinę,że dodatkowo chcą pomóc w kuchni
Ksawciu-31.03.2009
Milan-09.07.2013
image
myślę, że będą zajęci innymi sprawami, rękodzieło niech zostawią fachowcom
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Po takiej imprezie jedzenie chyba zawsze zostaje. My mielismy tylko przyjecie do polnocy, jedzenia bylo wiele za duzo. Zamowilismy tak po 1,5 porcji miesa na osobe i z tego tez sporo zostalo. Po obiedzie zimnych przekasek malo komu sie juz chcialo ruszac, chociaz byly naprawde dobre. A mocnego alkoholu mielismy o,25 litra na osobe i tez duzo zostalo. Wiekszosc wolala raczej wina saczyc. Aha, tez bylo sporo dzieci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jesli chodzi o mięsko to zawsze się liczy 1 sztukę na osobe..nie wazne czy dorosłą, czy dzieciaczka a na pewno na poprawiny tez starczy :0 wódka 0.5 litra na osobe..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dużo też zależy od pogody, jak jest gorąco, goście mało jedzą, ale dużo piją i niekoniecznie alkoholu ;-). Gdy chłodniej, jest oczywiście odwrotnie :-) Tortu liczy się 100g na osobę.
to jak mam 100 osób to tortu powinno być 10 kg ?? sporo tego
10 kg tortu na 100 osob to i tak nieduzo.
hej,
kolega dał mi rozpiskę z zeszłego roku jaką przygotowali mu organizatorzy jego wesela i miał takie dane:
ciasto - 0,15 kg na osobę ( 5 rodzajów)
owoce - 0,15 kg /osobę
2, 5 l napojów na osobę (latem, 1 litr soku, 1 litr coli, 0,25 niezgazowanej wody i 0,25 gazowanej)
tort -100 g/osobę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
to zależy jaką masz rodzinę jak chcesz to skontaktuj się ze mną to ci szystko podam zmienna10interia.pl 664427659

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry