Widok

Wesele w piątek?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej,jak to jest z weselami w piątek,księża nie robią problemów,podobno piatki to dzień Męki Pańskiej i nie wszyscy chca dać ślub? Mam już fajne miejsce w Łegowie Hotel "Pod Lipami" (a propos polecam:duża klimatyzowana sala,jedzenie dobre i bardzo dużo) i w piątki dają alkohol za darmo i dwie beczki wina,na alkoholu mógłbym zaoszczedzić na poprawiny :)
Wiecie coś o ślubach w piątek???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my planujemy na piatek, 11.08.2006. W chłopskiej chacie na placu zebran ludowych. W weekend są tam koncerty i nie dałoby się konkurować z ich nagłosnieniem. Potem jest sobota, niedziela, poniedziałek i wtorek wolne, bo 15.08 to święto, więc będzie można poprawiać i odpoczywać.
Mam nadzieję, ze się uda rabacik wytargować, za to, ze piątek ;D Księży mamy normalnych, więc nie powinno być kłopotów. Pozdrawiam.

Sorry za podwojny post....

Cziqra!!!
Mialam u Frankow i w Rodizio!!!
Wszystko bomba (tylko kaplica nie byla otwarta do przystrojenia na czas i pojawil sie maly stres jak dzwonila kwiaciarnia spod drzwi kaplicy :-)))
Mielismy tez znajomego Franka z Wejherowa, ktory prowadzil nasza ceremonie, ale jesli chodzi o duchownych z tego kosciola (z Antoniego), to wszyscy sa trafieni w 10.
Reszte postaram sie opowiadac z czasem...

Co do Rodizio to przed chwilka opisalam w watku o knajpie...

Fryzjerka odwalila extra fryzurke (mimo, ze na fotel usiadlam z 30 min. opoznieniem... myslalam, ze z nerwow strace wszystkie wlosy)...

Wiza spisala sie na zloty medal... a nawet na krysztalowa kule... Extra makijaz, moj wymarzony, intensywny i trwaly... sprawil, ze wszyscy mowili "pieknie wygladasz" a nie " masz sliczna sukienke/wiazanke/fryzure/meza itd"... Za co z calego serca dziekuje :-*

Fotografowie: Ania i Marcin z B&W... pelen profesjonalizm... Polecam wszystkim... Juz nie moge sie doczekac zdjec... Plener przezywam bardziej niz wesele!!! Calusy i usciski dla Was by the way...

Jedynie nie moge polecic naszego kamerzysty... Nie bede pisala nazwiska, bo nie wypada, ale nie jest to nikt z firm obecnych na forum, wiec spoko...

Hmmmm... co tam jeszcze ....

Samochod taksowka londynska - tez z przebojami ale skonczylo sie pomyslnie...

Wiazanka, strojenie samochodu, kaplicy i bukiety dla Mam - kwiaciarnia ETC (wiazanka przezyla calodzienny plener i stoi do dzis) - polecam.

Pozdrawiam i trzymam kciuki, zeby Tobie wszystko sie udalo...

Cziqra!!!
Mialam u Frankow i w Rodizio!!!
Wszystko bomba (tylko kaplica nie byla otwarta do przystrojenia na czas i pojawil sie maly stres jak dzwonila kwiaciarnia spod drzwi kaplicy :-)))
Mielismy tez znajomego Franka z Wejherowa, ktory prowadzil nasza ceremonie, ale jesli chodzi o duchownych z tego kosciola (z Antoniego), to wszyscy sa trafieni w 10.
Reszte postaram sie opowiadac z czasem...

Co do Rodizio to przed chwilka opisalam w watku o knajpie...

Fryzjerka odwalila extra fryzurke (mimo, ze na fotel usiadlam z 30 min. opoznieniem... myslalam, ze z nerwow strace wszystkie wlosy)...

Wiza spisala sie na zloty medal... a nawet na krysztalowa kule... Extra makijaz, moj wymarzony, intensywny i trwaly... sprawil, ze wszyscy mowili "pieknie wygladasz" a nie " masz sliczna sukienke/wiazanke/fryzure/meza itd"... Za co z calego serca dziekuje :-*

Fotografowie: Ania i Marcin z B&W... pelen profesjonalizm... Polecam wszystkim... Juz nie moge sie doczekac zdjec... Plener przezywam bardziej niz wesele!!! Calusy i usciski dla Was by the way...

Jedynie nie moge polecic naszego kamerzysty... Nie bede pisala nazwiska, bo nie wypada, ale nie jest to nikt z firm obecnych na forum, wiec spoko...

Hmmmm... co tam jeszcze ....

Samochod taksowka londynska - tez z przebojami ale skonczylo sie pomyslnie...

Wiazanka, strojenie samochodu, kaplicy i bukiety dla Mam - kwiaciarnia ETC (wiazanka przezyla calodzienny plener i stoi do dzis) - polecam.

Pozdrawiam i trzymam kciuki, zeby Tobie wszystko sie udalo...

Ja tez mam wesele w piatek. W TEN piatek ;) Proboszcz (odnosnie dyspensy) powiedzial tylko: "A bawcie sie, bawcie..." ;)

Zgadzam sie z tobą w kwestii, ze to na pewno wybór organizatorów/ pary młodej/ ze zarcia bylo malo. Tak jest w kazdej knajpie, jesli uwazasz ze menu jest ubogie, to domawiasz i doplacasz.

nie, nie myle, no chyba ze to jakas inna sala, w kazdym razie idzie sie schodai do góry. Na sali jest wnęka dla orkiestry.

Nisia Ty chyba mylisz knajpy,jak ja ogladałem sale,podczas wesela, stoły były ustawione w podkowę (chyba że sobie zażyczysz inaczej),dwóch znajomych tam sie bawiło i na brak jedzenia nie narzekali,jeden organizował wesele dla syna na ok 90 osób (też w piatek) i jedzenia zostało na poprawiny wystarczajaco,sa do wyboru 3 zestawy cenowe które można modyfikować,jezeli ktoś jest oszczędny,to na weselu mogą być same śledzie.Np. w zajezdzie Jawor menu jest nieco za bardzo rybne jak dla mnie.. Pozatym pewnie nie wiedziałaś menu do obiadu mięso podawane jest na półmiskach i jest zaznaczone "2 porcje/os" ,pytalismy sie co to znaczy,a to znaczy że mięsa jest dwa razy wiecej i wcale nie jest wyliczone...:)
Karola, to przypadkiem nie Ty miałaś też u Franków i w Rodizio?

Ja juz jestem po piatkowym slubie. Wszyscy goscie zgodnie potwierdzaja, ze to rewelacyjny pomysl. Sobota jest na ostre poprawianie... natomiast niedziela na lagodny powrot do rzeczywistosci....
Goraco polecam.

Ja mam ślub w ten piątek u oo. Franciszkanów, którzy "załatwiają" na ten dzień dyspensę od biskupa. Słyszałam, że tylko w kościele Św. Jerzego w Sopocie kategorycznie odmówili udzielenia sakramentu, ale w większości kościołow się zgadzają. Ślub w piątek to dodatkowy plus (oprócz kwestii finansowej - ja mam np. 30 % zniżki w restauracji) - w sobotę poprawiny do późnych godzin wieczornych, a w niedzielę goście mają czas dojść do siebie i spokojnie rozjechać się po Polsce:)

Ogólnie podobalo sie, sala ladna, ale rozstawienie stołów mi ie przypadło do gustu, bo z naszych miejsc wogole nie bylo widac pary mlodej. Stól jest ustawiony w jednym ciągu, a nie w podkowe, co chyba najlepiej sprawdza sie na weselach. Kelnerzy - pelna kultura, wystrój sali z gustem ,a le zarcia.... za malo. Porcje mięsa podczas obiadu - wyliczone co do sztuki, po obiedzie byly półmiski wyczyszczone kompletnie........ Jedzenie smaczne , ale ... za malo!!!! Podczas kolacji na wielgasnych pólmisakach wiecej dekoracji i galarety niz dekoracji. Po 10 min polmiski puste.... no cóz, jak na 8-10 osób polozyli 2 wielkie pólmiski z czego 50% to dekoracja, to nie ma sie co dziwic :(

Poza tym jak podeszlismy do stolika pary mlodej, to zobaczylismy suto zastawiony stól, potrawami, których u nas w ogóle nie bylo, a unich chyba z 3 x wiecej wszystkiego.

Ale ogólnie moze byc, bez rewelacji, bo nie nastawialismy sie na zarcie, ale na zabawe.

nisia94 a czy mogłabys mi opowiedzieć o swoich wrażeniach z tego miejsca???co się podobało a co nie???
Bylam tam na weselu w sierpniu i wcale nie uwazam, ze bylo tam duzo jedzenia, wrecz przeciwnie....

O orkiestrze jeszcze nic nie wiem,ale chyba raczej skorzystam ze
swojej,tj.Romans z Tczewa ,byłem na jednym weselu na którym grali i było ok.
a co do hotelu,to w ten weekend był mój wujek na weselu i był
zachwycony,szczególnie jedzeniem przy wersji za 125zł od osoby,poza nim
wczesniej też było 2 znajomych i bardzo sobie chwalili...
hej my też urządzamy wesele w tym Hotelu niestety nie w piątek ale słyszałam,że to teraz normalne dużo osób tak robi ze względu na koszty, chciałam się jeszcze podpytać o sam hotel byłeś już tam wcześniej na weselu jakie opinie???czy będziesz korzystał z polecanej przez nich orkiestry???
do góry