Widok

Wesele z 4 miesięcznym maluchem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy wybralybyscie sie na wesele z 4 miesiecznym malenstwem?Będzie ok. 100 km od domu. Będzie zapewniony nocleg w domu weselnym. Mam mieszane uczucia czy to odpowiednie miejsce dla takiego malucha (głośno, dużo ludzi) a i pewnie dla mnie "zabawa" zakonczy sie o 20:30 bo nie wyobrazam sobie zostawic spiacego malucha samego w pokoju. Z drugiej strony to slub bardzo bliskiej osoby z rodziny. Co o tym myslicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym nie zabierała malucha.

Po pierwsze- dla niego męka, głośna muzyka, w pokojach pewnie i tak będzie ja słychać, trasa do przebycia itd.

Po drugie- Wy się nie wybawicie, ciągłe bieganie do malucha, zaglądanie, a potem jak pójdzie spać- losowanie, kto zostanie:)

Bez sensu.
image

image

To prawie na zasadzie- zostań w domu z dzieckiem, mąz niech się wybawi i jedzie na weselicho- prawie to samo.

Albo odwrotnie.
image

image

ja byłam na weselu z 5 miesięcznym maluchem. Karmiłam piersią, nie mogłam za nic nauczyć małego picia z butli, a starałam się nauczyć go przez 5 tygodni i perspektywa była taka, że albo jadę z nim na wesele albo wcale. Powiem tak: samo wesele w miarę ok, tzn mały praktycznie cały czas w wynajętym pokoju na górze. Ale to my z mężem trochę posiedzieliśmy, po 20 min ciocie, a to babcia. I było fajnie, i pobawiliśmy się trochę i pojedliśmy. Ale sielanka skończyła się w nocy. Mały cały czas płakał. Na pewno nie przez to co zjadłam bo bardzo uważałam. Był poprostu tak wyprowadzony z rytmu. Nigdy nie spał poza domem. Wiadomo inne zapachy, otoczenie, dzwięki. Z samego rana pędziliśmy do domu jak opętani. A co najgorsza był taki rozbity jeszcze dwa dni. Także ja żałowałam że pojechałam. Ale może Twoja dzidzia lepiej znosi nowości
My mielismy jechac we wrześniu do kuzyna męża, ale zrezygnowaliśmy. Mała będzie miała 5 mc-y. Jak dla mnie to za mało.
ja pojechalam w ty roku na wesele z corka miala 22 msc i nie zaluje dziecko pobawilo sie potem zanioslam ja spac do pokoju >Taki maluch to nie bardzo :(
cys co chwile wiec bez sensu ja tez kilka wesel bliskich osob zrezygnowalam bo mialam mala coreczke i to byla moja decyzja szkoda zreszta jak ktos nie rozumie ze z takim maluchem nie ma zabawy to swidczy o egoizmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja uważam, że kwestia zorganizowania się. Moja dobra znajoma pojechała, z małą córeczką na ślub. Również karmi piersią. Wybawiła się, odchamiła, i co najlepsze zawsze to była jakaś odskocznia od codzienności.

Moja córcia była trochę starsza gdy jechała z nami na wesele. Ale dla niej głośna muzyka nigdy nie stanowiła problemu, ani też zasypianie w innym miejscu. Ważne by była wtedy pielucha tetrowa przy policzku i królik;)

Jeśli teraz założysz sobie, że będziesz się męczyć - to tak właśnie będzie. Pozytywne myślenie włącz;) Zawsze jest jakieś dobre rozwiązanie:)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Takie maleństwa nie są przewidywalne, szczególnie w nowym miejscu ;)Także nie zgodze się że to kwestia organizacji. Tu nie chodzi o samo wybranie się z dzieckiem, bo on akurat lubi podroze. Ale jechac zeby posiedziec pol godziny przy stole i reszte czasu spedzic w pokoju z malym to chyba lepiej we wlasnym lozku jednak ;)))
image

HappyMum :))))
Demi, my byliśmy na weselu 10-lipca w Karpaczu z miesiecznym dzidziusiem i było super! :))) Mielismy pokój w domu weselnym i nianie, wiec mała nie zostawała sama w pokoju. Nakarmiłam małą o 22:00 a potem bawiłam sie az do samego konca :))) Podróz tez mała zniosła swietnie bo samochod ja skutecznie usypia :)))
Dario, miesieczne dziecko a 4 miesieczne to jest b.duza roznica, ja jade na wesele we wrzesniu, mala bedzie miala 9.5 miesiaca i nie biore w ogole malej, ale u nas to odleglosc, lecimy z mezem na 4 dni , a mama zostaje w miejscu naszego zamieszkania i to bedzie nasza pierwsza rozlaka...nie pobawilabym sie i mecza mnie rozmowy o malej non stop przy ludziach...
ale mam ten luksus i 100 procent zaufania hihui
image

image
Z miesięcznym maluchem jechaliście z Trójmiasta do Karpacza????
Podziwiam, my na wypad do Bydgoszczy zdecydowaliśmy się dopiero jak Michał miał 3 miesiące...
my rok temu też byliśmy na weselu jak młodsza miała skończone 2 miesiące, jechaliśmy 360 km, ale trasę rozłożyliśmy na pół i wyjechaliśmy na dwa dni przed weselem. Pokój mieliśmy w hotelu gdzie odbywało się wesele, moja znajoma załatwiła nam nianie która od godziny 13 do 6 rano była z naszą córczką - trochę w pokoju trochę na spacerku, ja byłam pod telefonem, na jej sygnał szłam do pokoju na karmienie. Mała również po obiedzie weselnym była na sali przywitać się z młodą parą :) A ja z mężem wytańczyliśmy się, do dzisiaj bardzo chwalimy sobie ten wyjazd.
Bylismy na weselu znajomych jak Mloda miala 5 m-cy, nawet nie bralam pod uwage takiej opcji, ze pojedzie z nami. Zostala z babcia, nie bylo nas 2 dni (karmilam piersia, ale Mloda tolerowala tez butelke na szczescie)

na weselu byla jedna mama z dzieckiem w wieku 5-6 mcy, dziecko bylo czas na sali bo wszyscy chcieli sie bawic... Spalo w wozku normalnie na sali gdzie byla zabawa, glosna muzyka, pelno ludzi... jak dla mnie to nieporozumienie.... Wesele to nie miejsce dla dzieci...

Na Twoim miejscu jezeli mialabym jechac i siedziec z dzieckiem w hotelowym pokoiku na zmiane to jednak zrezygnowalabym z wyjazdu
Chyba, ze pomyslcie o jakiejs niani, babci, cioci na czas weselea - dzidziol spi pod opieka niani :) a Wy sie bawicie :)
image
Też uważam że niania na ten czas to dobry pomysł:)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Wiem ze to duza różnica, ale my sie nie ograniczamy, jeździmy z małą wszędzie i udowadniamy sobie i innym że z małym dzieckiem też można żyć "normalnie" a nie siedzieć w domu. Chrześniak ma już ponad rok a rodzice nie zabierają go nigdzie, nie jechał nigdy ani samochodem ani autobusem, wychodzi jedynie 100 metrów do sklepu i spowrotem. Chcieliśmy zabrać ich do zoo, ale zaraz znaleźli milion wymówek żeby nie jechać. Jak sie bedzie dziecko od poczatku przyzwyczajać do podróży, obcych miejsc i obcych ludzi to potem nie bedzie problemu zeby gdzies wyjść.

A podróż mieliśmy podzieloną na 2 etapy, w środku drogi mieszka teściowa wiec tam przenocowaliśmy a na drugi dzień jechaliśmy dalej, i tak samo było spowrotem. Tyle km w jeden dzień to byłoby za dużo.
Moja siostra miala swoja coreczke na naszym weselu jak miala 4 miesiace. Praktycznie caly czas byla z nami na sali. Jak nie rodzice, to wszyscy inni goscie dookola zajmowali sie, tzn bawili sie z nia. Jak byla zmeczona, to spala w wozeczku na sali lub obok sali. Akurat bylo dobrze, bo ten odcinek nalezal juz do hotelu, nikt tam nie chodzil, a dziecko bylo caly czas na widoku i bezpieczne. Co jakis czas ktos wyszedl i sprawdzil czy malutka dalej spi. Siostra sie wybawila.

My bylismy tez na siostry weselu :) jak nasz Oscarek mial niecale 6 miesiecy. Tzn nie. Poprawie sie. Nie bylo go z nami na weselu. Tesciowa go miala u siebie. Ale byl z nami na poprawinach. I tez i my sie wybawilismy i maly nie sprawial problemow. Tak jak u siostry, duzo gosci bawilo sie z nim i spal na sali w wozku. I muzyka wogole mu nie przeszkadzala. Siostrzenicy tez nie :).
image
image
Wesele to nie miejsce dla dzieci. Pije się tam wódkę , ludzie palą papierosy na zewnątrz a w środku jest często głośno i ciepło.
Jeśli macie spokojne dziecko poszłabym do kościoła ale stanęłabym tak żeby w razie czego nie zakłucać uroczystości ślubnej.

W najgorszym wypadku weźcie ze sobą niańke która będzie się zajmowała dzieckiem całą noc i z rana gdy wy będziecie zmęczeni. Często Panowie lubią sobie dziabnąć ciut więcej na weselach i wódkowe wyziewy w pokoju gdzie będzie maluszek to raczej nazbyt duże wyzwanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym nie pojechala.
absolutnie nie!
to stres i dla maluszka i dla rodziców...

ale na poprawiny można się zjawić na chwilę...
Idę na wesele w sobotę. Ponieważ wesele jest mojego brata i siostrzenicy mojego męża, więc obie rodziny będą na weselu, co z tym się wiąże, nie ma kto zostać z Ami, więc idzie z nami, tylko to będzie wesele na 40 osób i ja planuję max o 20stej wrócić do domu z Amelkę.

Nie wypada mi nie iść, bo to ślub brata. ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry