Widok

Wesołych Świąt

Wesołych Świąt forumowiczą!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wesołych Świąt forumowiczom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wesołych Świąt forómowiczom

Ludzie kulturalni unikają mówienia oczywistości;)

Do WDR to było

Wszyscy wszystkim ślą życzenia. To i ja...

Oczywistością powinno być "forowiczom". Ale nie jest. Walka o czystość mowy w internecie nudzi mnie. Tak jak kopanie zdechlego konia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Syn znajomej polonistki do kumpla: 'fakaj się of', mina mamy z gatunku bezcennych.
Najświąteczniejszego then;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Używanie wulgaryzmów w j.polskim nie jest błędem językowym-z wielu powodów. Oczywiście ich obecość musi być uzasadnina treścią, adekwatna do niej. Za to błędem językowym jest hiperpoprawność, szczególnie w mowie potocznej, mediach społecznościowych-takie dokładne i precyzyjne aż do bólu, odwzorowywanie swoich myśli. Twórczo to zintetptetowała Masłowska.
Nie wiem o co chodziło tej Teojej polonistce. Może że to język obcy. To prędzej.

Masłowska jest polonistką?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Masłowska jest polonistką?
Taka z niej polonistka jak z ciebie Janek Wiśniewski.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To nie ja wspominałem swoją martyrologię w 1970r.
Błędnie zanotowałeś.
Kiepsko się jeździ na manifestacje w wózku dziecięcym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

badyl
Wózkiem dziecięcym się wozisz? znowu żes córeczek sie doczekał?
Dla 500plus to ty sukę przez okno byś wywalił i sprawdzał czy fruwa.

PS a czytałeś posta w balladzie jak cię zetjot o**ał ? fajne to
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Studiowała psychologię na UG a później kulturoznawstwo na UW. Forumowy mądrala-smerfnie tu-nie umie dotrzeć do życiorysu osoby, która zgarnęła nagrody literackie? Czy może tak wszystko na tacy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

znaczy się językoznawstwa nie studiowała ;P

Pytanie było retoryczne. Skoro Masłowska jest autorytetem językowym, to kim jest Miodek czy Bralczyk?
Zawsze wydawało mi się, że należy podciągać "język ulicy" do poziomu języka literackiego.
A tu okazuje się, że jest odwrotnie - należy równać w dół, bo posługiwanie się poprawną polszczyzną jest błędem ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bardzo smutno się to czyta, no ale cóż jak ktoś kubi komuś dogryzać i udawać...no, powiedzmy Greka. Czasami lepiej Bazyl-Sadyl-badyl ugryźć się w język. I to przy okazji składania życzeń światecznych. Po chamsku trochę i nieco prostacko, "dojrzali" panowie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat tekst, który napisałam jest przekazem znanego profesora-takiego prawdziwego, pełną gębą-znanego onomasty i gramatyka. jezyka polskiego, którego wykładów miałam zaszczyt słuchać. Ale to był Ktoś, nie ktoś a ty kim jesteś? Zostawiłeś jakiś ślad. Pytanie retoryczne czli takie na które nie trzeba odpowiadać.

@Karmina
O co konkretnie ten żal, bo to że byłaś osobiście na wykładach bliżej nieokreślonego tu profesora nie dodaje wbrew pozorom bizantynizmu tudzież majestatyczności - twojemu punktowi widzenia ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak, też zauważyłam już wcześniej, że masz problem z uważnym czytaniem i kojarzeniem. Jaki żal? Do kogo? Do jakigoś wirtualnego bytu, bo ja nikogo stąd nie znam osobiście-nie wiem jak ty. O czym mówisz? Jaka bizantyjskość (tzn przepych-ale ja nie używam okrągłych, ociekających jadem słów). Majestatyczność? To o mojej wypowiedzi? No, no...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Karmina:

Ewidentnie masz jakiś problem, który cedujesz na innych.
Jaki jad? Jakie chamstwo? Jakie dogryzanie? Gdzie ty to widzisz?
Zdziwiło mnie twoje stwierdzenie, że puryzm językowy jest błędem, z powołaniem się na Masłowską, która wg mojej wiedzy językoznawcą nie jest.
Wystarczyło wyjaśnić punkt widzenia, jaki przedstawił ci ten profesor, a nie od razu odsądzać innych od czci i wiary.

@Karmina
Nie do kogo tylko do czego , żal do braku akceptacji przez interpelatorów twojego punktu widzenia ;P - to rozwiązuje też kwestię kto ma ewentualny problem z czytaniem i kojarzeniem zatem zamiast robić wycieczki personalne pozostańmy przy temacie głównym czyli życzeniach świątecznych. ;]

@sadyl
to może przedświąteczne zaburzenia gospodarki hormonalnej ;]

No, po prostu skrętu kiszek dostaję, bo jakiemuś facecikowi lub kobiecinie o nicku wdr lub sadyl coś nie pasuje a raczej bo nie potrafią odczytać prostych słów. Np takich, że wylgaryzmy nie są błędem a przesadna poprawność już tak. Czy wdr w moich postach zobaczył zdanie, którego nie napisałam że czystość językowa jest błędem? Gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem. To nie jest prostactwo? Ładniej brzm np "niedostatek umysłu" ale osoba o moim nicku tak nigdy nie powie. A stwierdzenie, że Masłowska to twórczo wykorzystała, nie jest odwołaniem i powołaniem na jej autorytet-bo są inne autorytety od tego. Masłowska, wdr, to autorka nie krytyk ani językoznawca. Ta różnica...
Raczej zabolały cie moje opinie na t w ó j temat niż to co powiedziałam o języku. Po co bić pianę, toczyć boje i tupać nogami. Przedszkolak jesteś? Ja mam nie robić prywatnych wycieczek ale jakaś obca osoba ~wdr, o mnie może?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Święta z tobą przy stole muszą być niezapomnianym przeżyciem dla współbiesiadników :D Bijesz pianę o każde słowo z wypowiedzi , a nie potrafisz dostrzec całości, przeczytaj jeszcze raz dialog i dostrzeż w końcu że nie odnoszę się do tematu tylko do sposobu twoich wypowiedzi i twojej reakcji na forumowe wpisy, każdy wpis przeżywasz jak stonka wykopki , może na te kilka trudnych dni warto zamienić forum na mniej interaktywną rozrywkę (szydełkowanie, gotowanie , oglądanie tv), bo inaczej to zejdziesz nam tu na zawał albo na ten skręt kiszek ;P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wara ci od mojego zdania, mojej opinii i oceniania mnie.

Trudne dni obszczymurze to chyba ty masz albo masz jakąś obsesję bo już w drugim poście coś bełkoczesz o tym. Poprzednio zbyłam milczeniem. Nabijasz posty na forum?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hora Curko - swoimi postami sama o sobie wystawiasz świadectwo , brawo !! ta elokwencja wypowiedzi , język jakim się posługujesz, wnioski jakie wyciągasz, są powalające trzymam kciuki , abyś w życiu (oprócz tego wykładu profesora na którym byłaś) jeszcze zaznała jakiegoś obcowania z kulturą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

forowicz to chyba forumowicz mający fory u administratora forum ;P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Aa wesołych wesołych, najedzonych i radosnych :)

wesołych świąt ! ;)

Poza paroma wpisami merytorycznie odnoszącymi się do tytułu wątku, całość nadaje się do usunięcia. Sympatyczny skąd inąd ( czy dobrze napisałem the raven ?) wątek zepsuliście swoją paplaniną. Czy tak trudno wam jest powstrzymać się od pierdzielenia o niczym zamiast jak nakazuje dobre wychowanie i tradycja, złożyć nam świąteczne życzenia ?

Obiektywnie rzecz ujmując masz rację , pragnę tylko zauważyć iż to nie my przeskoczyliśmy z życzeń na humor i nie nam zabrakło tegoż humoru , ale przyznajemy się do pociągnięcia tematu w celu scharakteryzowania osobowości nowego członka forum i tym samym obsr*nia wątku - ale kto mógł przypuszczać że druga strona tak nam się zaprezentuje.

Mam jeszcze zastrzeżenia co do "złożyć nam świąteczne życzenia" - rozumiem że miło się otrzymuje , ale "dawanie" też może być przyjemne... ;P

NAM należy odebrać jako : nam, forumowiczom. Bo jeżeli ktoś składa życzenia to chyba nie sobie.

Ale kto wam forumowiczom ma składać te życzenia ;D

Interesujące jak dywagacje wiejskiego listonosza : ONY.

Może uważasz że wątek powstał , aby z całego świata spływały do Jaq-a życzenia świąteczne , a on jest tylko od przyjmowania , święta krowa ?! ;D

Jak tylko powstanie prawdziwy wątek z życzeniami, będę tam ze swoimi, do WAS, CIEBIE i ICH. Czy nie pominąłem kogoś

Prawdziwy czyli założony przez Jaq-a ,Skydiver-a i Gó..o Prawdę ? Wtedy będzie można składać życzenia "IM" i "NAM" i całej reszcie co nie ? ;P

wdr : nie dam ci tej satysfakcji. Załóż proszę osobiście taki wątek. Czy jeszcze jakieś warunki ?

>Prawdziwy czyli założony przez Jaq-a ,Skydiver-a i Gó..o Prawdę ? Wtedy będzie można składać życzenia "IM" i "NAM" i całej reszcie co nie ? ;P

Nieważne kto wątek założył, ważne są intencje.
Z całego serca życzę Ci, wdr-rze, Wesołych Świat i chciałbym aby to był dla NAS WSZYSTKICH dobry czas.

@Skydiver
Choć drugi wpis w tym wątku wyraził już to co chciałem przekazać , ale skoro wymieniłeś mnie osobiście to dodam : I wzajemnie.

...a Jaq jak nie chce przymusu nie ma...
... najwyraźniej nie tylko poglądy dzielą ludzi, kultura też...
... ja bynajmniej dzielić nie zamierzam , ale widzę że przyszły czasy w których nie wszystko jest oczywiste więc do życzeń dodaję słowo "... wszystkim" forumowiczom.

wdr : przecież wczoraj złożyłem życzenia w osobnym wątku, tak jak pisałem wcześniej że to zrobię. Patrz : "życzę sobie"

I po świętach. Ale jeszcze nowy rok

Tak jak ten czas leci

Brak komunikacji

Szykujmy Mu miejsce gdyż... "proroctwo Jego zgonu już się w świecie szerzy"
http://youtu.be/17ZDSRFhxHA

Inne tematy z forum Hydepark

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (727 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Grajdołki (98 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry