Widok
Tak, też zauważyłam już wcześniej, że masz problem z uważnym czytaniem i kojarzeniem. Jaki żal? Do kogo? Do jakigoś wirtualnego bytu, bo ja nikogo stąd nie znam osobiście-nie wiem jak ty. O czym mówisz? Jaka bizantyjskość (tzn przepych-ale ja nie używam okrągłych, ociekających jadem słów). Majestatyczność? To o mojej wypowiedzi? No, no...
@Karmina:
Ewidentnie masz jakiś problem, który cedujesz na innych.
Jaki jad? Jakie chamstwo? Jakie dogryzanie? Gdzie ty to widzisz?
Zdziwiło mnie twoje stwierdzenie, że puryzm językowy jest błędem, z powołaniem się na Masłowską, która wg mojej wiedzy językoznawcą nie jest.
Wystarczyło wyjaśnić punkt widzenia, jaki przedstawił ci ten profesor, a nie od razu odsądzać innych od czci i wiary.
Ewidentnie masz jakiś problem, który cedujesz na innych.
Jaki jad? Jakie chamstwo? Jakie dogryzanie? Gdzie ty to widzisz?
Zdziwiło mnie twoje stwierdzenie, że puryzm językowy jest błędem, z powołaniem się na Masłowską, która wg mojej wiedzy językoznawcą nie jest.
Wystarczyło wyjaśnić punkt widzenia, jaki przedstawił ci ten profesor, a nie od razu odsądzać innych od czci i wiary.
@Karmina
Nie do kogo tylko do czego , żal do braku akceptacji przez interpelatorów twojego punktu widzenia ;P - to rozwiązuje też kwestię kto ma ewentualny problem z czytaniem i kojarzeniem zatem zamiast robić wycieczki personalne pozostańmy przy temacie głównym czyli życzeniach świątecznych. ;]
@sadyl
to może przedświąteczne zaburzenia gospodarki hormonalnej ;]
Nie do kogo tylko do czego , żal do braku akceptacji przez interpelatorów twojego punktu widzenia ;P - to rozwiązuje też kwestię kto ma ewentualny problem z czytaniem i kojarzeniem zatem zamiast robić wycieczki personalne pozostańmy przy temacie głównym czyli życzeniach świątecznych. ;]
@sadyl
to może przedświąteczne zaburzenia gospodarki hormonalnej ;]
No, po prostu skrętu kiszek dostaję, bo jakiemuś facecikowi lub kobiecinie o nicku wdr lub sadyl coś nie pasuje a raczej bo nie potrafią odczytać prostych słów. Np takich, że wylgaryzmy nie są błędem a przesadna poprawność już tak. Czy wdr w moich postach zobaczył zdanie, którego nie napisałam że czystość językowa jest błędem? Gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem. To nie jest prostactwo? Ładniej brzm np "niedostatek umysłu" ale osoba o moim nicku tak nigdy nie powie. A stwierdzenie, że Masłowska to twórczo wykorzystała, nie jest odwołaniem i powołaniem na jej autorytet-bo są inne autorytety od tego. Masłowska, wdr, to autorka nie krytyk ani językoznawca. Ta różnica...
Raczej zabolały cie moje opinie na t w ó j temat niż to co powiedziałam o języku. Po co bić pianę, toczyć boje i tupać nogami. Przedszkolak jesteś? Ja mam nie robić prywatnych wycieczek ale jakaś obca osoba ~wdr, o mnie może?
Raczej zabolały cie moje opinie na t w ó j temat niż to co powiedziałam o języku. Po co bić pianę, toczyć boje i tupać nogami. Przedszkolak jesteś? Ja mam nie robić prywatnych wycieczek ale jakaś obca osoba ~wdr, o mnie może?
Święta z tobą przy stole muszą być niezapomnianym przeżyciem dla współbiesiadników :D Bijesz pianę o każde słowo z wypowiedzi , a nie potrafisz dostrzec całości, przeczytaj jeszcze raz dialog i dostrzeż w końcu że nie odnoszę się do tematu tylko do sposobu twoich wypowiedzi i twojej reakcji na forumowe wpisy, każdy wpis przeżywasz jak stonka wykopki , może na te kilka trudnych dni warto zamienić forum na mniej interaktywną rozrywkę (szydełkowanie, gotowanie , oglądanie tv), bo inaczej to zejdziesz nam tu na zawał albo na ten skręt kiszek ;P
Poza paroma wpisami merytorycznie odnoszącymi się do tytułu wątku, całość nadaje się do usunięcia. Sympatyczny skąd inąd ( czy dobrze napisałem the raven ?) wątek zepsuliście swoją paplaniną. Czy tak trudno wam jest powstrzymać się od pierdzielenia o niczym zamiast jak nakazuje dobre wychowanie i tradycja, złożyć nam świąteczne życzenia ?
Obiektywnie rzecz ujmując masz rację , pragnę tylko zauważyć iż to nie my przeskoczyliśmy z życzeń na humor i nie nam zabrakło tegoż humoru , ale przyznajemy się do pociągnięcia tematu w celu scharakteryzowania osobowości nowego członka forum i tym samym obsr*nia wątku - ale kto mógł przypuszczać że druga strona tak nam się zaprezentuje.
Mam jeszcze zastrzeżenia co do "złożyć nam świąteczne życzenia" - rozumiem że miło się otrzymuje , ale "dawanie" też może być przyjemne... ;P
Mam jeszcze zastrzeżenia co do "złożyć nam świąteczne życzenia" - rozumiem że miło się otrzymuje , ale "dawanie" też może być przyjemne... ;P
Szykujmy Mu miejsce gdyż... "proroctwo Jego zgonu już się w świecie szerzy"
http://youtu.be/17ZDSRFhxHA
http://youtu.be/17ZDSRFhxHA