Widok
Węzeł karwiny
Mam pytanie do policji,czy ktoś zrobi w końcu porządek przy pętli trolejbusowej na Karwinach w kierunku Gdyni od wiczlina ??!są dwa pasy jeden na Gdynię drugi w prawo w kierunku Chwaszczyno oddzielone linia ciągła?!!!!cwaniaczki jadą do skrzyżowania a następnie w lewo się wciskają!!!!a frajerzy stoją w korku,mam dość być tym frajerem cwaniaki!!!!!
więcej
więcej
Tak jestem, bo korek na jednym pasie może przyblokować nowe skrzyżowanie z obwodnicą (np. zjazd
z jezdni z kierunku Gdańska), a nawet dalsze z Rdestową.
Kiedyś na Marynarki Polskiej - auta stały w kierunku stoczni do zwężenia przy SKM Gdańsk Stocznia jedynie na lewym pasie na długości 5 km, gdy prawy był pusty. Ostatnie auta na tym pasie blokowały węzeł Kliniczna i skrzyżowanie z Reja przy stacji Lotos i Lidlu.
I wtedy byli też tacy, że "szeryfowali" tym, którzy jechali od Hallera Kliniczną - zmuszano do tego, aby nie mogli jechać pustym prawem pasem.
Kiedyś na Marynarki Polskiej - auta stały w kierunku stoczni do zwężenia przy SKM Gdańsk Stocznia jedynie na lewym pasie na długości 5 km, gdy prawy był pusty. Ostatnie auta na tym pasie blokowały węzeł Kliniczna i skrzyżowanie z Reja przy stacji Lotos i Lidlu.
I wtedy byli też tacy, że "szeryfowali" tym, którzy jechali od Hallera Kliniczną - zmuszano do tego, aby nie mogli jechać pustym prawem pasem.
Codziennie się nad tym zastanawiam
Jak trzeba mieć dużo czasu, żeby tam stać jak owieczka na tym lewym pasie... no masakra. Czasem sobie upatrzę jakiś charakterystyczny samochód na końcu tej kolejeczki, to jak wracam po odwiezieniu dziecka do szkoły na Karwiny i jadę na obwodnicę ten samochód dalej czeka, jakieś 100m bliżej... masochizm.