Widok

Węzeł karwiny

Mam pytanie do policji,czy ktoś zrobi w końcu porządek przy pętli trolejbusowej na Karwinach w kierunku Gdyni od wiczlina ??!są dwa pasy jeden na Gdynię drugi w prawo w kierunku Chwaszczyno oddzielone linia ciągła?!!!!cwaniaczki jadą do skrzyżowania a następnie w lewo się wciskają!!!!a frajerzy stoją w korku,mam dość być tym frajerem cwaniaki!!!!!
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak mam

i co teraz?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zawsze będziesz tylko cieciem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jadąc ul. Nowowiczlińską w stronę Karwin, na skrzyżowaniu z ul. Chwaszczyńską nie ma dwóch pasów (jednego do jazdy w stronę centrum Gdyni i drugiego do jazdy w stronę Chwaszczyna), tylko jest jeden pas, z którego można pojechać zarówno w stronę centrum Gdyni, jak i w stronę Chwaszczyna. Jadąc ul. Nowowiczlińską w kierunku Karwin, do wysokości stacji benzynowej są owszem 2 pasy, ale prawy pas staje się pasem, z którego można skręcić tylko na stację benzynową lub do tych kilku budynków za nią, co w mojej ocenie jest złym rozwiązaniem i gdyby było tam normalne zwężenie do jednego pasa, to byłoby lepiej, bo obowiązywałaby wtedy jazda na suwak i ograniczyłby się problem, że ktoś kogoś zechce wpuścić, a ktoś inny nie zechce, przez co ruch mógłby stać się płynniejszy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Codziennie się nad tym zastanawiam

Jak trzeba mieć dużo czasu, żeby tam stać jak owieczka na tym lewym pasie... no masakra. Czasem sobie upatrzę jakiś charakterystyczny samochód na końcu tej kolejeczki, to jak wracam po odwiezieniu dziecka do szkoły na Karwiny i jadę na obwodnicę ten samochód dalej czeka, jakieś 100m bliżej... masochizm.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak jestem, bo korek na jednym pasie może przyblokować nowe skrzyżowanie z obwodnicą (np. zjazd

z jezdni z kierunku Gdańska), a nawet dalsze z Rdestową.

Kiedyś na Marynarki Polskiej - auta stały w kierunku stoczni do zwężenia przy SKM Gdańsk Stocznia jedynie na lewym pasie na długości 5 km, gdy prawy był pusty. Ostatnie auta na tym pasie blokowały węzeł Kliniczna i skrzyżowanie z Reja przy stacji Lotos i Lidlu.

I wtedy byli też tacy, że "szeryfowali" tym, którzy jechali od Hallera Kliniczną - zmuszano do tego, aby nie mogli jechać pustym prawem pasem.

Jak mają wyjechać kierowcy ze stacji paliw Żagiel czy z ulicy Wiczlińskiej czy dostawcy z Leroy Merlin, gdzie mają

drugi wyjazd.

To że jest ciągła linia, nie oznacza to tego, że jej namalowanie jest przemyślane ze względu na skrzyżowanie w/w przeze mnie ulicy przy stacji Żagiel.

A jak wyjechać z Wiczlińskiej czy ze stacji Żagiel mądralo ? To, że jakiś robotnik pomalował tu linię ciągłą

nie oznacza, czy dobrze to przemyślał wraz z jego szefem.

Wiczlińska to druga możliwość wyjazdu z parkingu sklepu Leroy Merlin.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13

Ale tam jest jeden pas na końcu, więc o jakiej jezdzie dwoma pasami piszesz?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pokaż mi w którym miejscu od Dąbrowy do pętli trolejbusowej jest znak informujący o organizacji ruchu? Chociaż jedna tablica. Zresztą identycznie jest w przeciwnym kierunku, mało tego znaki poziome wykluczają się z pionowymi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wystarczy żeby każdy jechał swoim pasem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo tam nikt niestety nie pomyślał.

Tam powinna być jazda na suwak i korek nie sięgałby Dąbrowy i sprawniej by szło.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

to ty sie naucz bo widze ze jestes pierwszy do wpychania sie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kierowca

Najpierw naucz się jeździć A potem krytykuj innych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skandal

Brak oznaczeń? Wymalowane na biało linia podwójna ciągłą i krawędziowa, ustawione pachołki i bariery tworzące korytarz w którym masz jechać. Czego jeszcze potrzeba?! Strach spotkać takiego kierowcę na drodze, co umie jeździć tylko po tych samych drogach, a jak coś się zmienia to paraliż...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na suwak na ciągłej?

Prawko kupiłeś?
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale tam nie ma żadnej informacji od wysokości pętli jaka jest organizacja ruchu. Ciągle coś zmieniają o oznaczeń brak.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Problem robią ci co wpuszczają
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry