Widok
Wiązanka.
Hej Hej Foremki:) Bardzo podoba mi się wiązanka ktora jest na okładce nowego weselnika. Czy może ktoś wie jaka kwiaciarnia robiła ta wiązankę. Buziaczki Kochane:)) My jutro z moim Misiem mamy naszą 3-cią rocznicę:)) I własnie romantycznie spedzamy czas przy pysznej kolacyjce przygotowanej przez mojego ukochanego.......Boże ale on cudownie gotuje:)))
ja bym polecała jednak zdrojewskich
z racji pracy kupuję kwiaty tonami służbowo i to jest jedyne miejsce, gdzie sie nigdy nie zawiodlam
w parku ceny sa moim zdaniem wywindowane, a ta awangarda czasem jest tak awangardowa, że zwykłym kiczem zalatuje
u zdrojewskich najlepiej zeby ukladala mlodsza szefowa
a co do kalii, to ja uwielbiam, ale chyab bym sie nie odważyła, bo jednak w Polsce to sa super pogrzebowe kwaity
z racji pracy kupuję kwiaty tonami służbowo i to jest jedyne miejsce, gdzie sie nigdy nie zawiodlam
w parku ceny sa moim zdaniem wywindowane, a ta awangarda czasem jest tak awangardowa, że zwykłym kiczem zalatuje
u zdrojewskich najlepiej zeby ukladala mlodsza szefowa
a co do kalii, to ja uwielbiam, ale chyab bym sie nie odważyła, bo jednak w Polsce to sa super pogrzebowe kwaity
Witch! Ja zgasilam rozmowy na temat cwietów prostym tekstem. Zapytalam mame jakie ona kwiatostany miala do slubu? Odpowiedziala , ze jakies gozdziki czy cos. No wiec ja na to, ze jej kalle kojarza sie z cmentarzem, a mi gozdziki z czasami ciezkiego PRL-u, kiczem i pochodami pierwszomajowymi ;))) I na tym sie skonczylo gadanie ! Mamulka zmiekla , bo ponad wszystko chce, zeby to byl moj dzien i to najwazniejsze :)))
Wiesz, nie chcę wklejać fotki :) to już wybrana, ale poprosze oto link
:)
:)
hhhhmmm dzięki Witch...mi się wydaje, że do Twojej sukni to masz oszałamiająco duży wybór bukiecików, dlatego wybór głównie pewnie bedzie zależał od Ciebie. Jesteś wysoka więc nie musisz sie martwić, że bukiet Cię poszerzy. Ja nie jestem akurat pewna, co do tego, żeby wybrać śniżno biały bukiet, jedynie z dodatkami zieleni, martwiłabym się, że mogłoby być za...mdło i mógłby się zlać z suknią. A jakie Tobie nakbardziej wiązanki sie podobają?
witch,
ja też mam duze pole do popisu jeśli chodzi o wybór wiązanki.
a wybór bedzie zależał od tego jaką mój narzeczony bedzie miał akmizelke i krawatkę, aby wszystko ładnie zgrać, gdyz nie musimy dopasowac jego stroju do mojej sukienki. Jest ona jak wiesz cała z falbanek i nie musi się wpasowywać ze swoim strojem w moją sukinusie :o))))
buzi
meg
ja też mam duze pole do popisu jeśli chodzi o wybór wiązanki.
a wybór bedzie zależał od tego jaką mój narzeczony bedzie miał akmizelke i krawatkę, aby wszystko ładnie zgrać, gdyz nie musimy dopasowac jego stroju do mojej sukienki. Jest ona jak wiesz cała z falbanek i nie musi się wpasowywać ze swoim strojem w moją sukinusie :o))))
buzi
meg
jak narazie najbardziej podoba mi sie ta wklejona przed Delle :) ale piekna !! :)
Dellowa_wizanka_ktora_mi_sie_podoba
czy roze moga miec taki naturalny kolor?;)
Dellowa_wizanka_ktora_mi_sie_podoba
czy roze moga miec taki naturalny kolor?;)
Dziewczyny a jakie kwiatki byście zalecily do ecru sukienki?
Podobają mi się jasne kalie ale tak zastanawiam się czy nie "zginął" one na tle sukienki. Podobają mi się również rude kalie, czy macie może w swoich zbiorach jakąś ładniutką wiązankę z rudych kalii?
Witch w szczehólności licze na Twoją super kreatywność!
z góry dzięki.
Podobają mi się jasne kalie ale tak zastanawiam się czy nie "zginął" one na tle sukienki. Podobają mi się również rude kalie, czy macie może w swoich zbiorach jakąś ładniutką wiązankę z rudych kalii?
Witch w szczehólności licze na Twoją super kreatywność!
z góry dzięki.
butonierkę wykonuje się najczesciej z pojedynczego kwiata z dodatkami ktore są w wiązance , więc to jest łączący akcent, krawatu wcale nie trzeba dopasowywac do wiązanki, to wierutna bzdura!!! bo by wychodziło ze pan mlody bedzie musiał mieć rozowy krawat!! Krawat dopasowuje się pod kolor koszuli i garnituru a wiązanke pod styl, kolor i zdobienia sukni slubnej.
Też o tym myślałam ale przysięgam, że nie widziałam ani jednej wiązanki z czerwonych kwiatów, która by mi się podobała. Jak na złośc podobają mi się różowe - ale różowe kwiaty i czerwona kamizelka to masakra- nawet ja to wiem :) Może macie jakieś ładne zdjęcia czerwonych wiązanek. Jak nic nie znajdę to skończy się na białych kwiatkach...
faktycznie - kopalnia pomyslow :)
a jak myslicie - ja mam sukienke w kolorze "kawa z mlekiem" z wstawka "lekki bez" i elementami "stare zloto" - jaki kolor kwiatow do tego by pasowal? chyba najbezpieczniejsze bylyby kwiaty kremowe/ecru/biale, ale moze intensywniejsze kolory tez? cholerka.. niestety nie umiem sobie tego wyobrazic bez zobaczenia..
Jeziorko :)
a jak myslicie - ja mam sukienke w kolorze "kawa z mlekiem" z wstawka "lekki bez" i elementami "stare zloto" - jaki kolor kwiatow do tego by pasowal? chyba najbezpieczniejsze bylyby kwiaty kremowe/ecru/biale, ale moze intensywniejsze kolory tez? cholerka.. niestety nie umiem sobie tego wyobrazic bez zobaczenia..
Jeziorko :)
Jeziorko napisał(a):
> faktycznie - kopalnia pomyslow :)
> a jak myslicie - ja mam sukienke w kolorze "kawa z mlekiem" z
> wstawka "lekki bez" i elementami "stare zloto" - jaki kolor
> kwiatow do tego by pasowal? chyba najbezpieczniejsze bylyby
> kwiaty kremowe/ecru/biale, ale moze intensywniejsze kolory tez?
> cholerka.. niestety nie umiem sobie tego wyobrazic bez
> zobaczenia..
>
> Jeziorko :)
Mysle, ze moglabys przejrzec bukiety z kolorem herbacianym, mogloby sie pieknie komponowac, oczywiscie mozna herbaciany polaczyc np. z kremowym, waniliowym.
Pozdrawiam
> faktycznie - kopalnia pomyslow :)
> a jak myslicie - ja mam sukienke w kolorze "kawa z mlekiem" z
> wstawka "lekki bez" i elementami "stare zloto" - jaki kolor
> kwiatow do tego by pasowal? chyba najbezpieczniejsze bylyby
> kwiaty kremowe/ecru/biale, ale moze intensywniejsze kolory tez?
> cholerka.. niestety nie umiem sobie tego wyobrazic bez
> zobaczenia..
>
> Jeziorko :)
Mysle, ze moglabys przejrzec bukiety z kolorem herbacianym, mogloby sie pieknie komponowac, oczywiscie mozna herbaciany polaczyc np. z kremowym, waniliowym.
Pozdrawiam
Jasne, ze nie ma sensu ograniczac sie tylko do roz). O rozach myslalam raczej, jako o pewnym elemencie, np. z kremowymi kaliami (jesli lubisz), storczykami, czy innymi. Jest szereg pieknych kwiatow "dodatkowych". Zajrzyj pod link, o ktorym pisalam, watek "zolte i pomaranczowe",sa tez tam herbaciane:). Obejrzyj ciekawe polaczenia,w ktorych wykorzystano ten kolor, naprawde warto).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
With,kiedyś idealnie moim zdaniem zaproponowałaś wiązankę do Cosmobella. Bardzo proszę pomóżcie dobrać do mojej sukni DEMETRIOS 2701 http://www.lisaferrera.pl/product_info.php?products_id=6&osCsid=c9e9c8772116c7f67b33b44a12a7793c. Kolor identyczny co na zdjęciu, to odcień złoty, złote hafry, róża z boku.
Prosze o propozycje (odpadają zwisające wiązaki)
Prosze o propozycje (odpadają zwisające wiązaki)
To jeszcze raz..tak szukam pomysłów na wiążankę i już wariuję...wiecie co..Uwielbiam słoneczniki..te miniaturowe sa przecudowne..Jak myślicie,czy do mojej sukni (DEMETRIOS 2701 link wcześniej juz dawalam)by pasował..Suknia jest złota (w rzeczywistości ciemniejsze ecru,mój luby ma ciemny granat garnitur..A słoneczniki są złote :))
W sumie do mojej sukni raczej pasowałyby róże (bo te 3 róże w sukni) ale..choć kocham róże,jakos nie jestem przekonana na wiązankę ślubną..Jak myślicie? Proszę o radę
W sumie do mojej sukni raczej pasowałyby róże (bo te 3 róże w sukni) ale..choć kocham róże,jakos nie jestem przekonana na wiązankę ślubną..Jak myślicie? Proszę o radę
to udało mi się dowiedzieć od koleżanki koleżanki :), że zrobiona była w kwiaciarni Złocień na Morenie.

ta by pasowała do sukni którą kiedys wklejała meggi z kolekcji cymbeline :)