Widok

Wichrowe wzgórza - Chmielno

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktoś z was wyprawiał wesele w "Wichrowych wzgórzach"w Chmielnie?
co sądzicie o tym miejscu?bardzo proszę o opinie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tam mam wesele w maju.Slyszałam bardzo wiele dobrych opinii od osób, które tam miały wesele oraz od tych, które były gośćmi. Jedzonko pyszne i dużo, obsługa na medal, komunikatywna właścicielka, która ma czas,żeby się spotkać nawet kilka razy i omówić szczegóły. Jedyna wada,to,że nie jest zbyt tanio. Nie wiem jeszcze jakie będą ceny na 201o rok :-(

ps. był już tutaj wątek o Wichrowym Wzgórzu, może wyszukasz jakieś opinie
dzięki wielkie! na ile osób masz wesele? bardzo mi się to miejsce podoba i tez czytałam o nim same dobre rzeczy :-) liczyłam tez na opinie osób, które ostatnio tam sie bawiły na weselu
na 120 osób
Hej

Moja siostra organizowala tam wesele w zeszlym roku, naprawde warto bo samo miejsce jest przeslicznie, goscie zawsze moga sobie wyjsc gdy znudzi im sie tupamie nozkami, pozatym jedzonko bardzo smaczne , wszystko lanie podane, na obsluge tez nie mozna nazekac, ale tak jak kolezanka wspomniala musisz ustalic kazdy szczegol co i jak by nie bylo pozniej niespodzianek
Ale polecam bo to wyjatkowe miejsce
kunegunda81 - mam wesele na Wichorwym Wzgórzu za rok, tak więc czekam na relację z Twojego wesela :)
Jedno z najpiękniejszych i najbardziej urokliwych miejsc na Kaszubach z widokiem na jezioro Białe.
image
Natalia T masz jak w banku ;-) Byliśmy niedawno ustalać szczegóły. smaki tortu, każdą sałatkę, przystawkę, dania dla wegetarian, składniki, których nie moga używać ze względu na silną alergię gości... i inne takie. Wszystko wzięli pod uwage i zapisali/. Jesteśmy bardzo zadowoleni. zobaczymy jak to wyjdzie "w praniu"

pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No dla nas jak na razie wszystko wygląda bajkowo... Piękne miejsce, bardzo sympatyczni właściciele i do tego pyszne jedzenie, może to wygląda zbyt pięknie? :P
A mogę spytać gdzie bierzecie ślub?
Z niecierpliwością czekam na Wasz ślub i oczywiscie relację :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ślub bierzemy w Gdyni.

Jedyne czego sie boję,to to,że cała bajkowość może zostać zepsuta przez brzydką pogodę. Wedy to nici z poprawin w ogrodzie...
Musi być pięknie! Nie ma innej opcji :-)
My zdecydowalismy się na ślub w Sianowie, żeby nie trzeba było męczyć się z dojazdem z 3miasta do Chmielna, ale sama nie wiem czy to dobry pomysł. Zresztą ja już nic nie wiem :P
hej...maj to super miesiąc i będzie piękna pogoda!!!! :-)nie martw się! ja też jak Natalia czekam na twoja relację...ja mam ślub w sierpniu!
Natalia, czemu wybraliście kościół w Sianowie nie woleliście pobrac się w Chmielnie? (Kościół w Sianowie jest naprawdę klimatyczny i piękny:-)) tylko, że to jakieś 5 km od Chmielna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ponieważ pani z Wichrowych (nie pani Maria, tylko córka) odradzila nam kościół w Chmielnie. Ponoć ksiądz jest tam jakiś taki nie za bardzo i lubi robić problemy, nie dopytywałam o co chodzi dokładniej (byłam zbyt zaaferowana calą sytuacją i nie pomyślałam....). Natomiast ksiądza z Sianowa pani nam bardzo zachwalała i faktycznie jest niezwykle serdeczny i uznaliśmy, że lepiej uniknąć problemów jak jest taka możliwość.
A Ty gdzie bierzesz ślub?
Ja w Chmielnie i mam nadzieje,że wszystko będzie ok... ale mam mega stresa :-)
A Ty masz w tym roku czy przyszłym? Bo ja dopiero 30.04.2011...
Ja 26.08.2010 i już się nie mogę doczekać :-)))
Niby maj piękny,ale własnie 15 maja jest "zimna Zośka" ;-)))) Kościółki w Sianowie i Chmielnie są bardzo urokliwe,ale ja wolałam ślub w mojej własnej parafii. Zwłaszcza,że w tej samej kaplicy brali slub moi rodzice. Łatwiej też załatwiać wszelkie formalności. My byliśmy u księdza juz kilka razy. Nie wyobrażam sobie jeżdżenia do Chmielna z taką częstotliwością. Poza tym mamy swoją dekorację, swój zespół... a tak poza Trójmiastem to chyba niełatwo to wszystko pozałatwiać.

A co robicie z noclegami dla gości? Fundujecie im, czy wracają do domu, a potem przyjeżdżają sami na poprawiny?
ja funduję moim gościom nocleg...większość moich gości nie jest z trojmiasta i nie wyobrażam sobie żeby wujkowie, (którzy popiją) spali w samochodzie albo jechali do domu :-)))
my też fundujemy wszystkim. Pytam,bo jestem ciekawa,gdzie macie te noclegi? Wszystkie w Wichrowym?
do góry