Widok

Wieczny katar

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziecko 4 lata, ma ciągły katar. W tej chwili borykmy się od lipca bez dnia przerwy. W nosie mieliśmy już chyba wszystko.... Hitaxe i fenistil w międzyczasie też.... Macie jakieś doświadczenia w temacie radzenia sobie z katarem u dzieci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

prawdopodobnie alergia na coś, z czym ma codzienny kontakt. Kurz? Środki czystościowe? Sierść zwierzaka? Dobrze byłoby do alergologa i zrobić testy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieliśmy testy i nic nie wyszło. A tak jak pisałam, stosowaliśmy też hitaxe a to już typowo na alergię

A co testowaliście? W sensie, jakie alergeny? Katar jest wodnisty (kapie z nosa) czy gęsty? Jeśli gęsty, to może być jakieś przewlekłe zapalenie zatok (trzeba do laryngologa). Jeśli wodnisty to na 99% alergia (niektórzy słabo reagują na desloratadynę a lepiej na cetyryzynę /np.zyrtec/).

No właśnie a co na to otolaryngolog ?A migdały sprawdzał czy nie przerośnięte?U mojego dziecka przyczyną wiecznych katarów nie była alergia tylko jak się okazało po usunięciu 3 migdał.

Laryngolog zakłada wycięcie migdału, mimo że nie są przerośnięte. Jednak trochę si boję dawać go pod nóż z powodu kataru. laryngolog przepisała memester i sinupret i tyle ...

Moj synek w okresie grzewczym mial ciagle katary i kaszel bo mu splywalo do gardla. Laryngolog przepisal nasometin i zyrtec. Bral to przez dluzszy czas i pomagalo. Robilismy tez inhalacje z soli fizjologicznej.

Wycina się tylko trzeci migdał,boczne się przycina.U mojego nie było potrzeby przycinania bocznych,został usunięty tylko trzeci migdał.

moze to od zatok? trzebaby przeswietlenie zatok zrobic. spróbuj tez nebulizacji solą nebudose.

Może alergiczny nieżyt nosa? Dobrego pediatre i ogarnie. U na nas katar rupafin oraz flixonase i spokój A tak to był z nami cały rok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może trzeba zrobić wymaz z nosa? Córka kiedyś miała katar przez kilka miesięcy. Laryngolog zrobił wymaz. Okazało się, że córka ma bakterie i dostała antybiotyk. Katar się skończył.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

do góry