Widok

Wieczorna kąpiel

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny. Mam już dość noszenia tej wanienki ... Od kiedy zaczęłyście kąpać maluchy pod prysznicem ?

Ja od dwóch dni próbuje ją tak myć ale oczywiście zawsze kończy się płaczem... Nie chce jej wystraszyć może macie jakieś sposoby ?
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
posadź w wannie i polewaj gąbką, albo wiadereczkiem do zabawy
a gdzie nosisz wanienkę? Ja mam ją w dużej wannie, tudzież w brodziku.
Filip miał chyba z 6 m-cy jak zaczęłam myć Go w dużej wannie. Nie mamy prysznica, więc tu nie pomogę :(
image
image
Ja od ok. miesiąca kąpię synka pod prysznicem. Dokładnie od momentu, w którym zaczął wstawać z wanienki (ta leżała na dnie dużej wanny) i próbował z niej uciec ;) teraz go po prostu sadzam/stawiam na matę antypoślizgową i myję. Żadnych awantur nie ma i ni było, ale ja mam wyjątkowo mało wymagające dziecko ;)
image image
Może myj córeczkę w dużej misce pod prysznicem ?
image
image
Ja dominika kapie od grudnia w wannie :) oj niewyobrazam z wanienka biegac,no mata antyposlizgowa i wsadzaj mala do prysznica
image[/url]
image[/url]
Zawsze noszę ją do jej pokoju .. bo tam było mi najwygodniej. Mamy małą łazienkę to dlatego ... w poprzednim mieszkaniu była jeszcze mniejsza ;/ a jeśli miałabym wstawiać wanienkę do brodzika to raczej nie dałabym rady kąpać małej ...
image

No właśnie stawiam ją w brodziku a ona zaczyna płakać jak tylko otwieram wodę. ;/
Nawet weszłam specjalnie z nią ... ale to nic nie dało ...
image

moja znajoma kupiła taki mały basen dmuchany i wkłada go do brodzika i tam kąpie dziecko
Myśmy zaczęli kąpać małego w dużej wannie jak miał jakieś 7mc
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
Taki basenik też mam ;) a nawet dwa ... może dziś spróbuje
image

Jak miałabym wannę nie byłoby pewnie problemu ...
image

może ona się boi tego prysznica - w sensie lecącej wody
wiesz, to jest w sumie szum, hałas...

ja bym spróbowała wstawić wanienkę do środka, albo jeśli w miarę głęboki brodzik, to brodzik zamienić na wannę, a córę zaprosić do łazienki, jak już nalana woda będzie
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas Filip w prezencie z okazji 5 m-cy przeniosł się do naszego brodzika z prysznicem:)
my od ponad 1,5 roku mamy wanienkę w wannie :) (w tym czasie kupiliśmy większą wanienkę)

nigdzie nie biegam z wodą ;) to było niewygodne, ciężkie :)

w wanience ma matę antypoślizgową :] siedzi sobie elegancko, bawi się, wstaje jak trzeba :)
My też mamy małą łazienkę i tylko kabinę prysznicową. Kupiliśmy głęboką owalną miskę i w niej kąpiemy młodą - od jakiś 3 miesięcy.
imageimage
Ja odkąd córka stabilnie sama siedziała kąpię ją w głębokim brodziku prysznicowym.
image
Miałam z Zosią ten sam problem ale z wanną.. jak tylko ją widziała to płakała:( i chyba najbardziej bała się puszczania wody;/
robiliśmy tak, że nalałam wody do wanny a Zosia w tym czasie w innym pokoju, tam ja rozbierałam i zabawnie biegając/ podskakując wsadzaliśmy do wanny pełnej zabawek i piłeczek
przez kilka dni ryk a teraz już zaczyna przychodzić do łazienki jak napuszczam wodę, mimo że kąpiel w wannie nie jest jeszcze dla niej przyjemnością a w wanience była

z wanienki na wanne przenieśliśmy się jak Zosia miała rok
imageimage
ale jak spłukuję ją za pomoca słuchawki prysznicowej to ryk:( wiec mam dzbanek i w nim ciepłą wode do spłukania:)
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry