Widok

Wiejski stół-zamawiac czy nie?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Mam pytanie odnośnie wiejskiego stołu jako dodatku do wesela. Najtańszy kosztuję 600zł czy opłaca się kupować? Ludzie jedzą swojskie wyroby czy raczej zostać przy standardowym menu bez dodatków?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja sobie nie wyobrażam wesela bez wiejskiego stołu. Sama zawsze rzucam się na smalec z ogóraskiem i u mnie też będą:)
planowalismy stół wiejski, ale przy 50 osobach nie bylismy pewni czy będzie to "ekonomiczne/zjedzone" - ile osób bedzie chetnych, szczegolnie, ze zdecydowalismy sie na stol owocowy oferowany przez Restaurację , mielismy tez swoje 2 fontanny czekoladowe na mleczna i bialą czekoladę, dużo ciast ( u mnie rodzina jest raczej słodka:)), wiec było tego sporo.

Stół pasuje do wiekszosci sal o sielskim klimacie, ale warto pomyslec przede wszystkim co lubi Twoja Rodzina - czy podczas spotkan rodzinnych nawet w mniejszym gronie bardziej "idą" swojskie, domowe dania...

ma zapewne znaczenie czy zorganizowaniem stołu zajmujecie sie sami czy placicie sali za jego przygotowanie dla Wasych gości.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Stół fajna sprawa na poprawiny jak nie ma nowego menu, tylko pozostalosci z wesela
My mamy niewielkie wesele,na ok 40 osób i zdecydujemy się na stół wiejski. W naszej restauracji jest fajna opcja,że płaci się daną stawkę na osobę doliczaną do kwoty menu a nie np. 1000zł za cały stół :-)
My również planujemy stół wiejski :-)
image
podczas oglądania tej sali natknelam sie na informację, że właściciel sam przygotowuje taki stół. w opisie na stronie jest napisane, że jest możliwość zamówienia nie tylko na wesele, które się tam odbywa.

http://www.restauracjaorzel.pl/Wędzarnia.html
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Nie, troche oklepane chyba:)
TROCHĘ WIEŚ
może i oklepane i wieś, ale z reguły smaczne i sprawdzone :) my planujemy, tylko jeszcze nie wiemy skąd, bo całą konstrukcję nasza sala ma, ale trzeba ją wyposażyć :) wiecie może gdzie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na tych weselach na których ja taki stół widziałam, to nigdy nie cieszył się specjalną popularnością. Raz miałam taki za plecami i jakoś niespecjalnie ktoś się nim interesował. Tylko z naszego stolika braliśmy sobie stamtąd ogórki kiszone ;), z innych rzeczy raczej niewiele znikło. U jednej koleżanki na weselu taki stół stał w rogu sali i praktycznie nikt się nim nie interesował. To chyba chodzi o to, że na weselach jest tyle wymyślnego jedzenia na stolach, że już mało komu chce się chodzić gdzieś i odrywać sobie pęta kiełbasy ;) To się moim zdaniem lepiej mogłoby sprawdzić na imprezach takich bardziej na imprezach w stylu "piwko w dłoń i chodzimy po sali", a nie kiedy do stołu co chwilę donoszone są kolejne restauracyjne dania i pije się raczej wino czy jakieś drinki.
Myślę, że wiejski stół to dobry pomysł. Nie tylko jesli chodzi o pyszności (myślę, że to takie "wujkowe" miejsce, żeby można było sobie pod wódkę zakąsić czymś swojskim), ale też skłania do wstawania od stołu i może być miejscem pogawędek osób z różnych stolików/różnych końców sali. Na naszym będą dodatkowo nalewki babci, może inny samorobny alkohol. Myślę, że warto :)
Pewnie że na każdym weselu taki stół może cieszyć się różną popularnością i to zależy co się generalnie je w rodzinie/rodzinach i co ludzie lubią. Myślę że większość naszych gości lubi takie klimaty i dlatego się na to decydujemy.
my mamy wesele u RYCHERTÓW i oni zaproponowali nam stół :)
My mieliśmy stół wiejski który okazał się hitem wśród gości praktycznie przez całe wesele ktoś podchodził coś brał a ci bardziej pomysłowi przysiadali się. Jedzenie było świeże a nie każdy lubi pod wódkę kotlety i sałatki. Myślę że to rzecz upodobania kto co lubi a nadmiar który zostanie zawsze można zapakować i rozdać
Ja mam do sprzedania taki stół

http://allegro.pl/stol-wiejski-i3156693987.html

Jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam
Moim zdaniem wiejski stol musi pasowac do wystroju sali i stylu wesela. U mnie na przyklad tak sobie by to wygladalo, ale kazdy musi wybrac patrzac na gosci itp
image
zapraszamy . http://www.tamarillo.pl
taki stół sprawdza się przede wszystkim latem, wtedy to jest tam ogromny tłok.... Same muchy;)
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
image[/url]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ogólnie rzecz biorąc - wiejski stół to fajna rzecz:)
Rzeczywiście można znaleźć najtańszy może i jest za 600 zł, ale należy zwrócić uwagę na ilość gości, żeby nie zdarzyła się sytuacja, że po kilku godzinach jedzenie z wiejskiego stołu zniknie i będzie stał pusty, co pod względem estetyki nie będzie ładnie wyglądało...
I tak jak napisał, ktoś wcześniej czy taki stół będzie pasował np. do eleganckiego wystroju sali?
image
Stol wiejski to jedzenie a nie wystrój sali czy pasuper. A czy schabowy tez będzie pasował jak jest na każdym stole i pasuje do każdego wystroju.

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry