Widok
Super, super - zgoda. Z jednym malenkim "ale" - zaintrygowaly mnie slowa - "Mieszkania mają mieć po ok. 50 m kw., więc będą dostępne nie tylko dla bogaczy.". Tak sobie szybko przeliczylem i wyszlo mi, ze mieszkanko kosztowac powinno w granicach 400 000 - czyli faktycznie na wyciagniecie reki przecietnego zjadacza chleba.
Wieżowce Manhattanu we Wrzeszczu
Opinie do artykułu: Wieżowce Manhattanu we Wrzeszczu.
Dwa najstarsze centra handlowe we Wrzeszczu - Sukces i Sukces Bis - znikną z powierzchni ziemi, a w ich miejsce być może pojawią się trzy szesnastokondygnacyjne wieżowce z 250 mieszkaniami. Inwestycja ma być warta 100 mln zł.
Od czasu, gdy powstawały centra Sukces i Sukces Bis, polski handel zmienił się całkowicie. Nowoczesne kiedyś obiekty przestały być atrakcyjne dla kupujących. Ich właściciel - spółka Gdańskie Centrum Handlowe Manhattan - znalazła nowe zastosowanie dla ...
Dwa najstarsze centra handlowe we Wrzeszczu - Sukces i Sukces Bis - znikną z powierzchni ziemi, a w ich miejsce być może pojawią się trzy szesnastokondygnacyjne wieżowce z 250 mieszkaniami. Inwestycja ma być warta 100 mln zł.
Od czasu, gdy powstawały centra Sukces i Sukces Bis, polski handel zmienił się całkowicie. Nowoczesne kiedyś obiekty przestały być atrakcyjne dla kupujących. Ich właściciel - spółka Gdańskie Centrum Handlowe Manhattan - znalazła nowe zastosowanie dla ...
wszystko dobrze tylko..
jest jedno ale - w tej okolicy brakuje dramatycznie miejsc parkingowych - garaż w CH manhattan nie rozwiązuje problemu. W godzinach wieczornego szczytu gdy ludzie wracają z pracy zatrzymując się na zakupy w takich miejscach jak centrum wrzeszcza samochody są zaparkowane wszędzie. Dodatkowo powstają tam zatory na drogach - szczególnie na Jaśkowej i w okolicach skrzyżowania Grunw./Jaśkowa. Ciekawy jestem czy pojawienie się tam 250 mieszkań dodatkowo i dodatkowych sklepów nie spowoduje zupełnego zakorkowania tego fragmentu miasta.
elegancja francja
jak dla mnie bomba pomysl, jestem pewien ze mieszkania w takiej miejscowie sprzedadza sie jak cieple buleczki, tylko czy nie sparalizuje to znowu ruchu drogowego na rok czy dwa? jak juz zaczna budowac wiezowce to moze i tunel pod grunwaldzka by poprowadzic? i poprowadzic metro zamiast skm-ki do gdanska glownego!
hehe jeszcze pare takich inwestycji a terrorysci sie zaczna wrzeszczem interesowac :D
hehe jeszcze pare takich inwestycji a terrorysci sie zaczna wrzeszczem interesowac :D