Widok

Wino na wesele

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Które wino na wesele polecacie??? Oczywiście dobre i niezbyt drogie - najlepiej półwytrawne (zarówno białe i czerwone).

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Carlo Rossi jest dość popularne ma delikatny smak i wielu osobom smakuje...

ja lubię najbardziej chilijskie wina (moje ukochane to takie z diabełkiem na butelce ale ono jest dość drogie...)
ale generalnie chilijskich jest spory wybór w sklepach w granicach 15-20 zł/butelka.

tz. nie też, tylko zamiast 15/15 kupimy 20/10 :)

My mamy wesele na ok. 80 osób, ale alkoholi kupilismy z nadmiarem - w razie czego rozdamy gościom na odchodnym po butelce :) Co do win, byliśmy w Selgrosie i kupiliśmy z pół-wytrawnych Tschergę, Carlo Rossi i zdaje się El Sol :) Cena butelki nie przekraczała 24 zł :)

Tak sobie właśnie pomyślałam, że ilość wina chyba uzależnić trzeba od tego ile będzie kobiet, a ile mężczyzn. Wiadomo, że faceci na pewno wódkę będą pili, a kobiety, to różnie... Moja przyszła teściowa np tylko winko pije.

my też planujemy 30 butelek na 60 osób, 15 czerwonego i 15 białego, oba półwytrawne, może też 20 czerwonego i 10 białego, bo chyba więcej osób pije czerwone...

Z tą ilością, to nie wiem.
Kobieta w restauracji powiedziała, że do samego obiadu powinnam liczyć 8 butelek (wesele na 65 osób). Myślałam, żeby zakupić 30 butelek łącznie...

Ja nie wiem konkretnie jakie, ale ja mysle, ze my kupimy połsłodkie. Nie mam pojecia ile. Mysle 15 butelek bialego i 15 czerwonego na okolo 100osob, ale nie wiem. Ktos moze nam doradzi??
do góry