Widok

Wiocha i wiochmeni

Za wsią przepadam, od dziecka, mam na wsi wspaniałych znajomych a zapach tradycyjnego gnoju nie tylko mnie nie odstrasza, lecz wręcz kojarzy mi się pozytywnie.
Wiochy za to i wiochmenów nie cierpię. Wiocha zamieszkała w miastach i czuje się tu bezkarnie, bo przykład szedł z góry, a tu nie ma sąsiada z zagrody obok, który by zwrócił ci uwagę, i z którego zdaniem trzeba by się liczyć , a w miejskim tłoku proboszcz nie zauważy braku wiochmena w kościele. Wiocha jeszcze się nie zdążyła zurbanizować, utraciła wiejskie zalety, ale nie straciła wad, wręcz je hołubiła.

Wiocha chce spokoju, możliwości konsumowania miejskiego dobrobytu i poczucia niezależności, podziwia tych co się dorobili i obnoszą z tym dorobkiem w mediach czy na ulicy, zazdroszcząc im i wierząc, że im też się coś takiego uda osiągnąć. Stąd ze złością reagują na tych co im publicznie spokój ten zakłócają jakąś polityką. Polityka precz!

Wiocha książęk nie lubi i nie ceni tych, którzy książki piszą, czytają, mówią książkowym językiem i się wywyższają, a przecież wszyscy mają być równi. Dziwolągi to jakieś. Wariatem trzeba być, żeby siedzieć cicho i literki do kupy składać zamiast wypić piwko z kumplami i porechotać czy obejrzeć serial z psiapsiółkami i poplotkować. Kto to wymyślił? I po co ?

W efekcie, wiochman potrafi stwierdzić, że matematyka istnieje od zawsze, ale Pan Bóg to już nie. Co to, to nie. Możecie to Państwo przeczytać na forum.

Do niedawna wiocha się panoszyła, bo miała zielone światło od swoich na górze. Trójmiejska wiocha nawet wycięła kawał lasu na Ujeścisku, no bo kto to widział, żeby w środku miasta rósł sobie las i do tego dziki. Parę lat temu miałem ostre spięcia z lokalną wiochą, na tle kwestii porządkowych, ale nie popuściłem. Więc wkrótce odczułem ciche poparcie otoczenia, a wiochę potraktowałem, nie licząc paru drobnych naturalnych dla mnie usług, jak powietrze. Od pewnego czasu, pewnie pod wpływem zmiany klimatu społecznego i za sprawą najmłodszych pokoleń, wiocha zaczęła ewoluować, a ostatnio, ku mojemu zdziwieniu, nawet przypomniała sobie o istnieniu zwrotu Dzień dobry. Nie do wiary. Idzie dobra zmiana ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
@ fotoikon

Lokalni wiochmeni, którzy mieli ze mną zatargi, po paru latach nauczyli się mówić "dzień dobry".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie wiedziałbyś czym jest wiocha i wiochman gdybyś choć raz tej emocji nie odczuł w sobie. Słowa: 'dzień dobry' nic nie znaczą . W kilku wiochmeńskich ludach ( jakbyś ich zapewne nazwał i ocenił na pierwszy rzut okiem) ludzie ci mówią na powitanie : WIDZĘ CIĘ a odpowiedź brzmi : JESTEM TU .Ja nie mówię niektórym 'dzień dobry' bo działają na mnie jak płachta na byka; zresztą po takim spotkaniu mam ciśnienie wiec z powodów zdrowotnych zwyczajnie nie mówię 'dzień dobry' .Jak mnie nazwą : cóż urażone EGO może się domagać tego, co jak sadzą- SŁUSZNIE IM SIĘ NALEŻY :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Aradash

Ty mi niewątpliwie pochlebiasz i piszę to jak najbardziej serio. Pokaż mi swojego przeciwnika a powiem ci kim jesteś.
nie wiocha osiadła w mieście, tylko przybysze w poszukiwaniu pracy z różnych regionów kraju ze wskazaniem na kujawy, warmię i mazury
Łowca, Nurek

Przestańcie się ze sobą niezgadzać bo i tak ciężko ocenić który jest większym idiotą...
W tym wypadku w cuglach wygrywa Łowca :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ty sie nie wtrancaj, jak nie rozumiesz o co biega.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
> Obiekty zawsze muszą mieć swoje miejsce w przestrzeni, w ramach fizyki makro.

Ja sądziłem ze ty niemądrego tylko udajesz. Bylem jednak w błędzie.

Jezeli matematyka jest obiektem w ramach fizyki makro jak twierdzisz, to powiedz lepiej kiedy sie zaczęła.
@ fotoikon

Nie pływaj w tym kisielu interpretacyjnym..
Powiedz dokładnie gdzie ta matemtyka była od zawsze. Nie wykręcaj się sianem, podaj konkretną lokalizację matematyki. Obiekty zawsze muszą mieć swoje miejsce w przestrzeni, w ramach fizyki makro.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To fakt że matematyka była od zawsze bo inaczej planety i inne ciała niebieskie poszły by na kolizję .Prawda jest tylko taka że to człowiek dzięki cyfrom i liniom pokazał innym czym jest świat . Proste?
Przeczytałem cały wątek , dawno się tak nie ubawiłem ! :)
> Raz dawno temu próbowałem to czytać - ale nie szło...

Zapewne znasz teorię, że ciężarówkom hormony blokują czasowo pewne funkcje mózgu. W ten sposób organizm dostosowuje poziom komunikacji matki do poziomu komunikacji dziecka, dzięki czemu matka lepiej rozpoznaje potrzeby brzdąca.

To diabelnie widać na suwaczkach :D

Po jakimś czasie to ustępuje, dzięki czemu np. wesoły rondelek coraz częściej mówi ludzkim głosem ;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mnie tam te plusy i minusy nie grzeją i nie ziębią.
Sam w to klikam sporadycznie - może raz na tydzień. Zwykle, gdy nie chce mi się pisać, że ktoś ma rację i to w takim stopniu, że nie mam nic do dodania:d

Przeglądam Towarzyskie z sentymentu, oraz Poznajmy się, bo to odrost od poprzedniego (moim zdaniem całkiem niepotrzebny).
Na HP zaglądam, gdy na tamtych nic się nie dzieje. Reszta mnie nie interesuje (a właściwie interesuje, ale nie mam czasu tak skakać pomiędzy tyloma działami).
Jak dla mnie, lepsza była dawna forma forum, albo nawet ta późniejsza, gdzie były tylko trzy działy: Towarzyskie, Hydepark i Weselnik.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
"Zgadnij, jak bardzo z tego powodu cierpię? ;>"
Podejrzewam, że dokładnie tak bardzo jak ja :D

Skoro już to poruszyłyście...
O JAKI CIUL chodzi z tymi tematami "mamusie cośtam cośtam"?!

Raz dawno temu próbowałem to czytać - ale nie szło...
>A ja myślałam, że suwaczki, to te, co w ciąży

A one siedzą gdzie? W dziale Rodzina i dziecko. Sporo ich jest np. tutaj (kolorowe, bardziej lub mniej ozdobne):

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2016-4-t683871,1,160.html
> ostatnio ktoś (mam chyba jednego zapalonego fana) szuka moich postów na całym forum i wszędzie daje 1 minusa

Mam tak od wielu miesięcy.
Zgadnij, jak bardzo z tego powodu cierpię? ;>

No cóż.. taki koszt popularności.
Jak to kiedyś Ince² pisałem: na własnego, prywatnego, antyfana (lepiej brzmi niż "hejtera") trza zapracować i zasłużyć. Nie każdego spotyka taki zaszczyt :D
A ja myślałam, że suwaczki, to te, co w ciąży :-D znaczy też bywam na suwaczkach :-D
Też kiedyż nie wiedziałam, ale się dowiedziałam.
A ja myślałem, że to:
image

W każdym razie tu znajduje tematy tematy :)
Suwaczki czyli dział Rodzina i dziecko :)

>Szwankuje bo?
Muszę zacytować jeszcze raz: "Wręcz przeciwnie, często się zgadzam z tym co pisze"
Polemizowałabym z tym "często" ;)
Nie wiem co to są suwaczki, nie wiem co mają do tego rowery, nie pamiętam też nawet o czym rozmawiałem z Antyspołecznym...

Tak, karmienie mlekiem jest ciekawe, ze zbliżonych powodów co szczepionki ;)

"Pamięć mam dobrą... Tobie najwyraźniej dziś szwankuje ;)"
Szwankuje bo?
Jeśli się z kimś zgadzam to po co mam się odzywać - chyba, że chce coś dodać :D

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (114 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry