Widok

Wiocha i wiochmeni

Za wsią przepadam, od dziecka, mam na wsi wspaniałych znajomych a zapach tradycyjnego gnoju nie tylko mnie nie odstrasza, lecz wręcz kojarzy mi się pozytywnie.
Wiochy za to i wiochmenów nie cierpię. Wiocha zamieszkała w miastach i czuje się tu bezkarnie, bo przykład szedł z góry, a tu nie ma sąsiada z zagrody obok, który by zwrócił ci uwagę, i z którego zdaniem trzeba by się liczyć , a w miejskim tłoku proboszcz nie zauważy braku wiochmena w kościele. Wiocha jeszcze się nie zdążyła zurbanizować, utraciła wiejskie zalety, ale nie straciła wad, wręcz je hołubiła.

Wiocha chce spokoju, możliwości konsumowania miejskiego dobrobytu i poczucia niezależności, podziwia tych co się dorobili i obnoszą z tym dorobkiem w mediach czy na ulicy, zazdroszcząc im i wierząc, że im też się coś takiego uda osiągnąć. Stąd ze złością reagują na tych co im publicznie spokój ten zakłócają jakąś polityką. Polityka precz!

Wiocha książęk nie lubi i nie ceni tych, którzy książki piszą, czytają, mówią książkowym językiem i się wywyższają, a przecież wszyscy mają być równi. Dziwolągi to jakieś. Wariatem trzeba być, żeby siedzieć cicho i literki do kupy składać zamiast wypić piwko z kumplami i porechotać czy obejrzeć serial z psiapsiółkami i poplotkować. Kto to wymyślił? I po co ?

W efekcie, wiochman potrafi stwierdzić, że matematyka istnieje od zawsze, ale Pan Bóg to już nie. Co to, to nie. Możecie to Państwo przeczytać na forum.

Do niedawna wiocha się panoszyła, bo miała zielone światło od swoich na górze. Trójmiejska wiocha nawet wycięła kawał lasu na Ujeścisku, no bo kto to widział, żeby w środku miasta rósł sobie las i do tego dziki. Parę lat temu miałem ostre spięcia z lokalną wiochą, na tle kwestii porządkowych, ale nie popuściłem. Więc wkrótce odczułem ciche poparcie otoczenia, a wiochę potraktowałem, nie licząc paru drobnych naturalnych dla mnie usług, jak powietrze. Od pewnego czasu, pewnie pod wpływem zmiany klimatu społecznego i za sprawą najmłodszych pokoleń, wiocha zaczęła ewoluować, a ostatnio, ku mojemu zdziwieniu, nawet przypomniała sobie o istnieniu zwrotu Dzień dobry. Nie do wiary. Idzie dobra zmiana ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
>I nie napisał nic na tyle odpychającego żebym odczuwał jakąś personalną niechęć ;] Wręcz przeciwnie, często się zgadzam z tym co pisze - wtedy się nie odzywam, bo po co?

Pamięć mam dobrą... Tobie najwyraźniej dziś szwankuje ;)

>Tylko, że ja klikam tematy tylko jeśli tytuł mnie zainteresuje ;)
A mam wrażenie, że Wy wszyscy przeglądacie wszystko jak leci :D

Np. temat na suwaczkach o karmieniu piersią? ;P
Mylisz się, nie wszędzie zaglądam... Ale na Rowery czasem też ;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko, że ja klikam tematy tylko jeśli tytuł mnie zainteresuje ;)

A mam wrażenie, że Wy wszyscy przeglądacie wszystko jak leci :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
@Mikronezja
Mylisz się, jak się zgadzam to plusuje - minusów nie daje wcale.

Praktyczne nie znam człowieka. Z mojej perspektywy Anty zaczął się udzielać na forum ze ~2 miesiące temu - wymieniliśmy może ze 20 zdań... I nie napisał nic na tyle odpychającego żebym odczuwał jakąś personalną niechęć ;]
Wręcz przeciwnie, często się zgadzam z tym co pisze - wtedy się nie odzywam, bo po co?
Co mam napisać? "Ja też."? ;)
Po Waszych niedawnych polemikach tylko idiota by wymyślił, że Aradash plusuje Antyspołecznego :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo moje posty mają zero plusów i minusów, a nie mogę klikać w swoich :D
Ale to i tak lepiej - bo ostatnio ktoś (mam chyba jednego zapalonego fana) szuka moich postów na całym forum i wszędzie daje 1 minusa :D

Chwała panu jest zbyt tępy, żeby wpaść na to jak dać więcej :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A skąd pomysł, że jak ktoś mnie plusuje to musisz być to Ty?:D
Ja się łudzę, że to jakaś kobieta:D
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale komuś się ostro nudzi ;)

Ktoś minusuje i plusuje posty tak żeby wyglądało że to ja :D
Mój boże niektórzy tu mają umysłowo chyba po 12 lat ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Ja widzę, że zabawy w piaskownicy to twój ulubiony sport.
Ale "zasady" to pojęcie oznaczające zbiór wskazówek dla użytkowników, ustalone przez producenta, a nie byty realne .

Relacje fizyczne między obiektami realnymi to jest świat realny.

Do szkoły, dobrej szkoły."

:d
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ antyspoleczny

Kto czyta, ty czy się ? Ładnie to tak kimś się wyręczać, nie dziwię się, że nie wiesz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Żadnego, bo nie wiedział, że królik to królik ;)"
"Widzę,ze znalazłeś lepszą odpowiedź dla sadyla niż ja."

Faktycznie nie humanista... humanista zrozumiał by żart ;)
>Co brałeś zanim ujrzałeś owe kropki i symbole ?
>Teraz rozumiem dlaczego ja nie widziałem

Trochę się tych naukowych publikacji czyta:)
Tobie też polecam.
@ antyspoleczny

Co brałeś zanim ujrzałeś owe kropki i symbole ?

Teraz rozumiem dlaczego ja nie widziałem
> Widzę,ze znalazłeś lepszą odpowiedź dla sadyla niż ja. Może to do niego dotrze, bo do Aradasha nic nie dociera.

Dotarło. Aradash ma rację, choć z 90 to cię chyba przeszacował :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
> do polowania nie potrzebna była żadna mattematyka tylko dzida

Do polowania nie, ale jak chciał się pochwalić sąsiadowi łowami, to już tak.

Z drugiej strony: z pewnością o balistyce nie słyszał, ale musiał się nauczyć tak rzucać dzidą, żeby królika trafić - a zatem musiał ją stosować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
>Gdzie były zasady matematyki 10 000 lat temu ? Możesz pokazać ?

Malowidła na ścianach jaskiń prócz dobrze wszystkim znanych przedstawień zwierząt i ludzi zawierają powtarzające się na całym świecie symbole oraz ciągi kropek. Nie trzeba być specjalnie bystrym, by zrozumieć, czym one są;)
@ z głową...

Widzę,ze znalazłeś lepszą odpowiedź dla sadyla niż ja. Może to do niego dotrze, bo do Aradasha nic nie dociera.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
@ Sadyl

Czy ci IQ nagle poleciał w dół ?

Czy rozmawiamy o facecie sprzed 10 000 lat, polującym na króliki, któremu do polowania nie potrzebna była żadna mattematyka tylko dzida czy o tobie liczącym króliki, które upolował facet 10000 lat temu przy pomocy dzidy, a nie matematyki ?

Na litość Boską, o czym ty nawijasz, zaraziłeś się od Aradasha wiarą w platońskie idealne byty pojęciowe ?
@ Sadyl:
>Jeśli człek 10 tys lat temu upolował dwa króliki a nazajutrz następne dwa, to ile upolował przez te dwa dni?
Siedem, bo nie znał zasad matematyki?

Żadnego, bo nie wiedział, że królik to królik ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
> Gdzie były zasady matematyki 10 000 lat temu ?

Nie wiem, czemu to robię? Może mam dzień dobroci wszelakiej? ;]

Wytłumaczę na naprzykładzie.

Jeśli człek 10 tys lat temu upolował dwa króliki a nazajutrz następne dwa, to ile upolował przez te dwa dni?
Siedem, bo nie znał zasad matematyki?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
@ Aradash

Tobie Platon to pewnie kojarzy się z psem z komedii Disneya?

1."Zasady matematyki" to zbiór pojęć matematycznych w głowie matematyka lub w książce,
2. Korelacje między obiektami jak przyciąganie czy odpychanie czy rozbijanie lub łączenie związków chemicznych to nie są pojęcia, to są wydarzenia w świecie realnym polegające na interakcji między elementami świata materialnego.

A Tobie wszystko się pomerdało - kosmici, zasady. Zapisz się do jakiejś porządnej szkoły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

Klimatyzacja w biurze (67 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Trójmiasto do bani (387 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

Własna firma? (55 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

do góry