Widok

***Wiosenne Mamusie 45:) ***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to kolejny wąteczek:)
I mam nadzieję aktualna lista:

Lista:
MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
daguś 05. 03 / synek Maksymilian
yecath 07.03/ dziewczynka ANTONINA/ Wejherowo
skarlet 07.03 /dziewczynka MAGDALENA/Kliniczna
Gugiś 09.03 /dziewczynka NIKOLA
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec
marta82 17.03 /chłopiec JAŚ / Elbląg -Królewiecka
parma 20.03 / dziewczynka NINA-KRISTIN
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03 / dziewczynka KINGA
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
Mini Mini 26.03 /chłopiec JAŚ / swissmed
helenka 27.03 / dziewczynka

KWIECIEN:
liski 05.04 / dziewczynka
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
anulka28 15.04 / chłopiec
różyczka 17.04 / chłopiec
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04 / chłopiec JAŚ
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec :)
na.cia 4.05 - ponoc dziewczynka :)
geoida 07.05
wesolka 20.05 dziewczynka/ WIKTORIA
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
neneczka 28.05 dziewczynka??? / wejherowo
bemaz 31.05 dziewczynka/ LENA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pozdrowienia śniadaniowe :)

zaraz na zakupy jedziemy, kupić pieluszki, materacyk, pościel, przewijak, fridę, sudocrem i inne cuda... :) Nie mogę się już doczekać używania tych cudów :)

Tak się martwiłam, że Tosia mało co się rusza, ale jak wczoraj mi urządziła mecz piłki nożnej w brzuchu... ;P I czkawkę miała bidula. Chciałam jej kołysanki pośpiewać, ale zapomniałam tekstów! Musimy sobie teraz koniecznie przypomnieć teksty kołysanek, bajek, piosenek dziecięcych, zabaw typu kosi-kosi-łapci czy idzie rak-nieborak :)
Cześć:)
Już wstałyśmy choć padam z nóg-spałam może z 3 godz, myślałam że pod koniec ciąży dzidzia się bedzie mniej ruszać a moja Madzia od 11 do 04 szalała, a do tego Mąż chrapał- trudno może uda mi sie zdrzemnąć po południu.
Yecath-udanych zakupów!! My jutro planujemy jechać na większe zakupy i po odbiór wózka i fotelika-choć to jeszcze nie jest pewne bo nie wiemy czy Mąż dostanie wolne:(
anka gartulacje corci :) u mnei tez niby ma byc coreczka no i jeszcze na nastepnym usg bedziemy potwierdzac :) a ciuszki rozowiutkie tez juz kupilam - a co tam, najwyzej sprzedam :)
Mój małż też chrapie czasami. Nie wiem, jak to działa, ale mówię mu "Paweł, nie chrap!" i przestaje. A potem w ogóle nie pamięta, że mu coś takiego mówiłam.

A jutro zabieramy się za przemeblowanie w pokoju. Bo przez jakieś 2-3 miesiące będziemy gnieździć się w 1 małym pokoiku u teściowej, zdecydowaliśmy się u niej przemieszkać, bo ja już się trochę gorzej czuje (ten nieszczęsny Cordafen), no i potem pomoc też się przyda- będę mogła pisać pracę, a teściowa np. wyjdzie z Tosieńką na spacer.

Na początku chciałam wszystko sama, taka Zosia Samosia, ale zrezygnowałam jednak. Potem przyjdzie czas totalnej samodzielności :) A teściowa jest bardzo w porządku (no, pomijając incydent z kluczem :P).
Cze Mamuśki! u mnie dziś nocka w miarę... dziś znowu jestem w domku sama do 22 bo mąż w pracy; jutro przyjeżdżają rodzice na obiado-kolację, więc już dziś trzeba zacząć przygotowania.
W związku z tym, że mąż w pracy idę dziś sama do USC na ślub psiapsiółki z pracy- to będzie już 6 ślub Jaśka odkąd jest w moim brzuszku.
Aura beznadziejna:(odwołałam wszystkie sprawy na dziś i siedzę w domu, mi też należy się "Dzień Dziecka".
Marta może takie bywanie na uroczystościach ślubnych zainspiruje potem Twojego Maluszka do szybkiego ożenku:) My mamy za sobą w ciąży dwa śluby a jeden przed nami. Ale to dlatego, że mam już swoje lata :) i koleżanki już zamężne.
Miłego dnia Dziewczynki:)
Nasze maleństwo póki co było na jednym ślubie i weselu, zobaczymy czy na drugi się załapie w brzuszku czy już po drugiej jego stronie, bo coś się szwagier nie kwapi do ożenku a planował ;P
Co do wstawania, dziś taka pogoda, że ledwo się zwlekłam z łózka i wygoniłam męża do pracy. Zaraz siadam do pracy, na szczęście już pracuję w domu i nie muszę jechać do siedziby, więc nikt mi nie ględzi że pracuję od 11-tej :D
a mamuski co porabiaja ze taka cisza? :)
Byłam przez chwilę w BOBO-RAJU, bo mam tam bardzo blisko. Ale lipa! Ceny wcale nie hurtowe, duży wybór to tylko wśród ubranek :(
hej :)
pisalam ostatnio ale chyba na trojmiejskich mamach, ze lipa w tym boboraju...to jest male i nic tam nie ma, wiec jak sie ktoras jeszcze wybiera to mozecie sobie odpuscic :)
Do tego świetna obsługa: na dole państwo znudzeni życiem, a pan na pięterku nawija przez telefon i klientów ma w poważaniu.
obsluga to wszedzie jest do d...., panie w mama i ja kompletnie nie maja pojecia na temat wozkow...np jedna wmawiala nam ze do x-landera nie mozna przyczepic fotelika... a inna podala calkiem inna cene niz wisiala na wozku...
a ja gorąco polecam hurtownię dziecięcą TYGRYSEK w Wejherowie na ul. Wałowej. Dobry wybór, miła obsługa i przede wszystkim- niskie ceny.
Najpierw byliśmy w Auchan w Rumi, ale w Tygrysku jest taniej.
Kupiliśmy materac do łóżeczka kokos-gryka, kocyk polarowy, pampersy NewBorn, pieluszki tetrowe, flanelowe, pościel, kołderkę, prześcieradło, fridę, wkładki lakt., chusteczki nawilżone, ręczniczek kąpielowy, przewijak, nożyczki do paznokci, szczoteczkę do włosów, żel do kąpieli, proszek do prania ii inne cuda. I uważam, że jak na takie zakupy to nie wydaliśmy aż tak wiele- ok. 300 zł. Jeśli któraś z Was jest zainteresowana cenami, to pytajcie śmiało :) Bo mają naprawdę fajne ceny!
Fajnie że zakupy się udały;), mój M ma jednak wolne jutro więc raczej pojedziemy do Akpolu-yeyeyeye!!!!!!
Yecath, a mają tam wózki i przewijaki?
yecath czy często masz skurcze przepowiadające? i czy czujesz mocny nacisk główki maleństwa na dół brzucha? ja czasami czuję jakby Jasiek za chwilę chciał wyskoczyć-tak napiera:)
Gosia- tak, duży wybór niedrogich wózków polskich firm.
Przewijaki są w cenie 43 zł za taki z ograniczeniami z dwóch stron i 47 zł z dodatkowym zagłówkiem. We wtorek będzie dostawa tych z zagłówkiem (bo ja dzisiaj wzięłam przedostatni).

Marta, właśnie teraz w ogóle nie mam skurczy. Przez to, że biorę Cordafen- on temu zapobiega. I nacisku główki też raczej nie czuję, także jestem spokojniejsza :) Bo wcześniej się martwiłam, że jak teraz rodzić, to troszkę za wcześnie, niech jeszcze w brzuchu posiedzi Mała i da mi chociaż sesję zakończyć :D
A ja dziś byłam w mama i ja, bo mam tam upatrzona pościel. Chciałam jeszcze raz się upewnić, że jest najpiękniejsza ze wszytskich jakich widzialam. Na następne zakupy ide za tydzień. Ostatnio kupiłam, proszek i płyn do prania, smoczulki x2, butelkę, szczoteczkę i nożyczki. Oczywiście mam całą masę ciuszków, nie mieszczą mi sie w komodzie Nikolki.
Wózek i fotelik będą, mam nadzieje, za 2 tyg. Muszę jechać po łóżeczko- mam już wybrane. No i pościel, taka piękniutka... :-)
yecath to faktycznie tanio w tej hurtowni, ja te przewijaki z zagłówkiem to widziałam w sklepie za ponad 60zł... szkoda że mam tak daleko bo po resztę zakupów tam pojechała
a "jak" daleko masz?
W razie czego mogę Ci kupić i dowieźć do Gdyni albo Gdańska, bo często jeździmy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry