Widok

Wirus HPV w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś go miał w czsie ciąży i czym to grozi?? mi wyszła 3 w cytologii a jestem w 5 miesiącu:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak z ciekawości pytam to ten wirus wychodzi w cytologii? bo ja np. robiłam sobie badanie na jego obecność, ale mi w cyt. wyszła II grupa i tam nic o tym nie było napisane, w sumie z innego powodu robiłam, dzięki bogu wyszło, że go nie mam; a co powiedział twój ginekolog który prowadzi twoją ciążę?
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.test-hpv.pl/dla_pacjentek/

Tu jest sporo na temat tego wirusa.
image
image

image
Mam skierowanie na kolposkopie zeby ustalic czy nie ma nowotworu:( lekarz niby twiedzi ze to nic nie szkodzi dziecku ale ja sie jednak obawiam... poza tym nie przepisal mi zadnych lekow przeciw temu wirusowi... wspomne ze mialam tego wirusa 2 lata temu ale go zaleczylam, lekarz twiedzi ze wroci dopiero za 10-15lat a tu taka niespodzianka jeszcze w ciazy(
upppp
Madziu nie martw się, będzie dobrze. Dziecku nic nie grozi. (konsultowałam się w tej kwestii z bardzo znanym lekarzem z Krakowa, jest on znawcą tego typu schorzeń)
Jak najszybciej zrób kolposkopie.
W szpitalu Wojewódzkim jest przesympatyczny lekarz tym się zajmujący - dr Tylicki.
Im szybciej zrobisz kolposkopie tym lepiej. Pod koniec ciąży nie jest zalecana.
Po ciąży odczekaj 6 tygodni i od razu zrób sobie krioterapie. (mimo niepochlebnych opini na forum) najtaniej wykonuje ją dr Kardzis, poza tym ma nowoczesny sprzęt. Takiego wymrażania nie wykonują na NFZ.
Nie bój się, to kompletnie nic nie boli :-)
U mnie po niej śladu po wirusie nie było i tak jest do dziś:-)
www.naszekobiece.fora.pl
wszedzie tylko nie do dr. Kardzis od niej jak najdalej...
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
nie na wizytę tylko na wymrażanie
ma najlepszy sprzęt i robi to najlepiej
www.naszekobiece.fora.pl
A tego wirusa chyba trzeba leczyć bo oprócz niego może wyst jakieś zapalenie co może zagrażać ciąży tak mi sie wydaje.. samo to nie minie
u nas w przychodni na Stogach wymrazanie jest na NFZ za darmo
image
image
Ale chodzi mi o to czy oprócz tego wirusa nie występuje jakieś zapalenie które trzeba leczy antybiotykami.. Wydaje mi sie że tak i samo czekanie aż wirus minie nie wystarczy szczególnie w ciąży.. wystarczy sama kolposkopia??
kolposkopia nie wystarczy napewno, bo kolposkopia to badanie, ktore powie nam czy sa komorki rakowe, nic poza tym....
image
image
Caroca powiedz mi wiec prosze co dalej?? Chodze do przychodni NFZ i dostałam tylko skierowanie na kolposkopie przy wyniku cytologii 3.. Jestem w ciąży i obawiam sie że lekarz powinien wypisać mi też leki.. Czy może wypisze mi je po tym badaniu kolposkopii.. Bylam w takim szoku jak dowiedzialam sie o wyniku cytologii ze nic nie wypytalam a moj nlekarz taz nic nie mowil co dalej.. pomozesz?
Karolla - niestety nie potrafie Ci pomoc, nie wiem co podpowiedziec...
skoro masz skierowanie na kolposkopie, to idz czym predzej ja wykonaj.

chodzilo mi o to, ze jesli ma sie jakies zapalenie (stan zapalny), to kolposkopia nic w tym nie pomoze - bo kolposkopia, to tylko badanie, ona nam tylko odpowie, co tam sie w srodku dzieje - nic wiecej.
takze z wynikiem, ktory otrzymasz pedz do swojego lekarza i z nim pogadaj.
image
image
wirusa hpv nie wyleczysz lekami, to nie zapalenie
dr Tylicki (szpital wojewódzki) podczas kolposkopii sprawdzi na jakim etapie jest hpv, wyznaczy kolejne badanie, porozmawia i tyle
ewentualnie zapisze globulki na lepszą florę
jedyne co możesz zrobić to wykonać krioterapię po połogu

ps: zapisz się jak najszybciej na badanie, bo są spore kolejki...
rejestracja jest (chyba) w środy do godz. 12 telefonicznie
albo na 2 piętrze w szpitalu wojewódzkim

Ja też to wszystko przerabiałam. Nie martw się, bedzie dobrze.
U mnie po hpv nie ma śladu :-) a kilka lat się z nim borykałam
www.naszekobiece.fora.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

do góry