Widok

Witam ! proszę o pomoc !!!

Jestesmy już prawie rodziną chociaz młodzi bo ja mam 23 lata a mój chłopak 28 to mieszkamy w domu ktory w kazdej chwili moze się zawalic w zime jest u nas -4 stopnie a czasami -6 :( nie pisałabym gdzybym nie spodziewala sie dziecka jestem w 3 miesiącu ciąży ...mamy bardzo ciężkie życie poniewaz działka na której mieszkamy nie posiada wody musimy ją brać z hydrantu który jest parę nascie metrów dalej najgorzej jest zimą ponieważ hydrant zamarza jak nie mam wody w domu to nawet nie moge polac go na dworzu goraca wodą :( zeby odmarzł tynk nam się sypie ze scian dach przecieka podłoga składa się z desek pod którymi jest piwnica nie zasypana piach i kamienie boje sie ze mozemy wpasc poniewaz dom nie nadaje się do remontu zajmujemy w nim jedno pomieszczenie w którym mamy kuchnie sypialnie korytarz idt. wszystko obok siebie meble stoją kazde w inna strone mamy tylko 2 stare szafy łóżko stół mały i 2 krzesła ....potrzebyjemy pomocy gmina nie chce nam pomóc pisałam juz pismo do telewizji czekamy na ich przyjazd Bardzo proszę o pomoc jesli bedzie trzeba przeslę fotki naszego mieszkania badz zapraszam z całego serca można nas odwiedzic zeby samemu się przekonac jak jest nam ciężko :(:( niestety ja nie mam rodziny a rodzina od strony chłopaka nie pomaga jeszcze by nam zabrali ostatni chleb :( nie wiem co robić nie mamy dosłownie nic :( kaza pomoc się dla nas liczy nie będę tu wymieniała co potrzebuje mogą być rzeczy używane Była bym bardzo wdzięczna za jaką kolwiek pomoc czy było by to jedzenie czy ubrania czy inne rzeczy co kolwiek bo wszystko nas ratuje a najbardziej materiały budowlane bo ja mam termin porodu na kwietnia nie wiem gdzie bede mieszkac z tym dzieciatkiem :(:( łzy mi same spływają tak mi jest przykro i do tego idzie zima :( mam tyle do opisania opowiedzenia :( Proszę z całego serca i w imieniu naszego jeszcze nie narodzonego dziecka Proszę o pomoc wierzę ze są jeszcze dobrzy ludzie ...mój adres e-mail kasia20069@wp.pl więcej danych podam przy bliższym kontakcie . Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 23
280h super stawka sama sobie kop ........jeszcze c,v trzeba napisac ja tobie dam 280 zł i sobie zyj i dojezdzaj do pracy ludzie co wy piszecie za brednie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
śmieszne prace budowlane sa człowieku przestan bredzić zaczyna sie zima i jest przest oj tak było i jest a pozatym wiadomo ze w okresie jesiennym i zimowym nie robi sie remontów mam duzo znajomych z tej branzy i tak własnie jest ...................................ale zaczał sie sezon na marchewki 4 ziko za h stawka super .....zaraz napisza zadna praca nie chańbi jasne pod warunkiem ze zarobisz chociasz na chleb .....wyrazaja opinie same madralki siedzace w biurach i d*py grzejace przy grzejniku ....idzcie na pole w listopadzie na 8 h i pochodzcie na kolanach ,,,nie wytrzymacie ani sekundy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
kasia żle trafiłas tu są ludzie którzy nie znaja takiego życia i widzisz jakie opinie ....ciekawe jak ich by spotkała taka sytuacja .proste wynajmij cos ,internet ma a niby taka biedna bez serca ludzie...... a morze poprostu pisze od kolezanki jest taka znieczulica ze sama chyba z tym zostaniesz zycze ci abys na swoje drodze spotkała kogos kto ci pomoze ,,,,,,szkoda ze wszystkich ocenia sie tak samo
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13
NIe wiem dziewczyny są zdania podzielone ale cóż...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Piszesz,że nie masz rodziny,a brat i siostra to nie rodzina? Tak się nimi chwaliłaś na naszej klasie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
no widzisz ja będę rozdawac ulotki i do tego prace chałupnicze wziełam to co dziewczyny mi poleciły bo ciężko jest znalesc co kolwiek a nie juz otrzymałam pomoc od kilku osob co prawda musze mieszkac tu gdzie mieszkam w tych warunkach ale za to będę pracowac chociaz w taki sposób a co zle? zawsze cos sie przyda więc nie wiem o co wam chodzi . Ja nie rozumiem was ludzie jak prosiłam o pomoc jakąkolwiek to zle jak znalazłam pracę przy ulotkach dodam i chałupniczą to jeszcze gorzej ???
wyżej koleżanka wysłała chyba kilka linków czy macie problem ze wzrokiem więc skorzystałam ...a co dalej to nie wasza sprawa jak nie macie juz co pisac to piszcie z tą ktora mnie dalej oczernia i kłamie na mój temat no czemu się nie spytała jak prosiłam cytuje ,,spytaj tej znajomej która tyle wie o mnie KIEDY OSTATNI RAZ SIĘ Z NIĄ WIDZIAŁAM " ! i co ja od 5 lat nie spotykam znajomych wczesniej jak pracowałam na gildii to owszem ktos mi przemkną ale to było co u ciebie wszystko ok i tyle a teraz co próbują tu coś udowadniac tak jak pisałam założę dla ciebie dziewczyno wątek specjalny bo sama jestem ciekawa :)

a może ktos ma lepsze propozycje pracy ? niż ulotki tak jak wyżej zaproponowali i prace chałupnicze .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
Jest całe mnóstwo osób, które potrzebują pomocy, ale największy problem w zalewie próśb o pomoc, to uzyskanie potwierdzenia ciężkiej sytuacji. O ile niektórzy ludzie wspierani są przez jakieś organizacje czy fundacje, parafie o tyle można się czegoś dowiedzieć, ale zdarza się, że są ludzie, którzy potrzebują pomocy, a nie potrafią w żaden sposób udowodnić swojej sytuacji i oczywiście nie mam tu na myśli oszustów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Racja jest wiele osob ktore potrzebuja pomocy i wszystko jest napisane czarno na białym mamy niepelnosprawnego synka zbieramy pieniazki przez fundacje na jego leczenie i rehabilitacje nie dostajemy nic do ręki rozliczamy sie poprzez faktury i niestety jest malo chętnych zeby pomóc jedynie co uzbieramy to z 1 procentu z podatku i nie kazdy chce go oddac bo mysli ze to z jego kieszeni niestety taka jest rzeczywistosc a ludzie ktorzy naciagaja oszusci pomoc uzyskuja....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
'i z miejsc które łatwo sprawdzić --które nie łatwo sprawdzić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ha ha ha dobre sobie,nagle wszystko jest ok,mieszkanie praca dla ciężarnej,nadgodziny dla chłopaka.
jeżeli sama wierzysz w to co napisałaś to jesteś albo naiwna albo głupia

a co do pomocy to może takie coś da do myślenia,można to sprawdzić i nie mieć wątpliwości tak jak w przypadku potrzebujących anonimowych oszustów których tu dużo i z miejsc które łatwo sprawdzić
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme/prosze-o-pomoc-ogl5633322.html
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
dokładnie, ja szukam pracy, nie jestem w ciąży i jakoś od dłuższego czasu nie mogę nic znaleść, a tu proszę , nic tylko pogratulować hehehe
cóż trzeba było jakoś wyjść z twarzą, w końcu tyle osób ją rozszyfrowało, więc napisała co napisała, żeby ze świetym spokojem siedzieć sobie na FB i c by nikt się nie czepiał :))))))
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co za ściema....taaak nagle zrobiło się lepiej i sytuacja się tak poprawiła i się dziewczyna tak wzieła w obroty i jej chłopak też hehehe
Nie rób juz lepiej z ludzi idiotów! Zrobiło się gorąco, okazało się że nie tak łatwo nabrać ludzi co?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
Piszę tutaj ostatni raz już chyba :) ale tym razem z dobrymi informacjami :) więc dla tych dziewczyn które chciały mi pomoc i dla tych ktore maja wątpliwości :) nie było mnie co prawda parę dni ale w koncu udało mi się znaleść pracę :) jestem zadowolona i mój partner także robi nadgodziny co daje większe premie i zarobki :) więc nie śmiem prosic o pomoc jakąkolwiek w każdym badz razie jest coraz lepiej co mnie cieszy i wiem że sytuacja nabiera innych form .Pozdrawiam wszystkie dziewczyny nawet te które zle o mnie myślą ale w koncu każdy ma swoje zdanie przecież :)

a dla osoby ktora napisała że podobno byłam w rodz. patologicznej itp. :) założę nowy wątek :)))) pt. ,, Moja historia i prywatne Życie " :) ponieważ jestem ciekawa co napiszą na mój temat skoro ona ma tyyyyyle wiadomości :) pewnie powstaną śmieszne historie ale rozumiem cię kochana pewnie nie wiedziałas co napisac i wymysliłas albo ta twoja znajoma jest oszustką bo te info nie zgadza się z moją historią wiesz ja nie mam rodziców , i rodziny , mój chłopak nigdy po mnie nie przyjezdzał chyba że samolotem he :) sorki ale ta historia jest śmieszna którą napisałas :) i ciekawa jestem gdzie jest to socjalne o ktorym mówiłas :)

ale mniejsza z tym najważniejsze że mi sie układa i jest dobrze myślę że wynajmę coś w najblizszym czasie hm moze luty koniec stycznia :)) jakos damy radę :))) to tyle dziewczyny juz uciekam ale jak tylko będę miałą własny internet to moze jeszcze zerknę na forum :) może mi sie uda :) od jutra zaczynam pracę więc idę odpoczywac :) i dzięki za linki przydały się znajomej :) podrawiam cieplutko ;* :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 18
Ziuzik -to samo chcę wytłumaczyć Dominice;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
matko po co to drążyć dalej, poszukaj lepiej tych, którym na prawdę potrzebna jest pomoc
Dominika ja nie mam zamiaru Cie tu przekonywać,danych jest wiele więcej,ale tak jak mówiłam nie bedę tego publicznie pisac.Napisałam to co chciałyście wiedzieć,i na tym koniec.Jesli chcesz to pomogaj i dawaj się w balona robić,ja nie zamierzam.Tyle w temacie.
no tak tam trzeba wplacic 30 zl to pewnie sciema
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mama korzystalas z tej pracy chalupniczej z tej stronki?sama bym z chęcia wziela ale musi byc sprawdzone?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziwna sprawa...ale uważam że takie rzeczy każdy może napisać za mało danych...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
hmm, to faktycznie piękny obrazek się maluje
niestety kolejny przykład wyuczonej bezradności skutkującej postępującym lenistwem, roszczeniowością,cwaniactwem i bezczelnością

takim osobom daje się wędkę , a nie rybę, bo otrzymując z free co rusz a to kasę(czy od osob prywatnych czy od instytucji) a to rozne prezenty utwierdzają się jedynie co do swoich przekonan i umacniają jedynie na swojej pozycji

dlatego propozycja pracy , dach nad głową(pokoj) za np. opiekę to najlepsze propozycje pomocy w tego typu przypadkach
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry