wątek zablokowany

Widok

Witam ! proszę o pomoc !!!

Jestesmy już prawie rodziną chociaz młodzi bo ja mam 23 lata a mój chłopak 28 to mieszkamy w domu ktory w kazdej chwili moze się zawalic w zime jest u nas -4 stopnie a czasami -6 :( nie pisałabym gdzybym nie spodziewala sie dziecka jestem w 3 miesiącu ciąży ...mamy bardzo ciężkie życie poniewaz działka na której mieszkamy nie posiada wody musimy ją brać z hydrantu który jest parę nascie metrów dalej najgorzej jest zimą ponieważ hydrant zamarza jak nie mam wody w domu to nawet nie moge polac go na dworzu goraca wodą :( zeby odmarzł tynk nam się sypie ze scian dach przecieka podłoga składa się z desek pod którymi jest piwnica nie zasypana piach i kamienie boje sie ze mozemy wpasc poniewaz dom nie nadaje się do remontu zajmujemy w nim jedno pomieszczenie w którym mamy kuchnie sypialnie korytarz idt. wszystko obok siebie meble stoją kazde w inna strone mamy tylko 2 stare szafy łóżko stół mały i 2 krzesła ....potrzebyjemy pomocy gmina nie chce nam pomóc pisałam juz pismo do telewizji czekamy na ich przyjazd Bardzo proszę o pomoc jesli bedzie trzeba przeslę fotki naszego mieszkania badz zapraszam z całego serca można nas odwiedzic zeby samemu się przekonac jak jest nam ciężko :(:( niestety ja nie mam rodziny a rodzina od strony chłopaka nie pomaga jeszcze by nam zabrali ostatni chleb :( nie wiem co robić nie mamy dosłownie nic :( kaza pomoc się dla nas liczy nie będę tu wymieniała co potrzebuje mogą być rzeczy używane Była bym bardzo wdzięczna za jaką kolwiek pomoc czy było by to jedzenie czy ubrania czy inne rzeczy co kolwiek bo wszystko nas ratuje a najbardziej materiały budowlane bo ja mam termin porodu na kwietnia nie wiem gdzie bede mieszkac z tym dzieciatkiem :(:( łzy mi same spływają tak mi jest przykro i do tego idzie zima :( mam tyle do opisania opowiedzenia :( Proszę z całego serca i w imieniu naszego jeszcze nie narodzonego dziecka Proszę o pomoc wierzę ze są jeszcze dobrzy ludzie ...mój adres e-mail kasia20069@wp.pl więcej danych podam przy bliższym kontakcie . Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 23
Jestem w szoku po przeczytaniu tej histori co to za miejscowość ze gmina nie może pomóc??masakra...współczuję i zobaczę co mam i w czym mogę pomóc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
z jednej strony jest mi cie zal, a z drugiej to nie moge zrozumiec głupoty i braku odpowiedzialnosci. Dlaczego gmina ma wam pomagac? jestescie dorosli i sami za siebie odpowiedzialni.

Było trzeba sie pilnowac a nie dziecko robic skoro nie masz zadnych warunków. Lepiej idz z tym dzieckiem do domu samotnej matki, tam przynajmniej jest ciepło.

Mozecie mieszkanie wynajac, nawet kawalerke i mieszkac w normalnych warunkach. Chyba ze facet nie zarabia, bo leń...
To sie z takim facetem zycia nie układa i dzieci nie robi...

I co dalej? Ciągle dajcie i dajcie, bo ja nie mam? I kolejne dzieci robić?
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 9
Pracujecie? Czemu nie wynajmiecie chociaż najmniejszej kawalerki byle żyć w normalnych warunkach? Albo nie znajdziecie mieszkania w zamian za pomoc czy opiekę? Jakie macie prawo do tego domu w którym mieszkacie? Może trzeba poszukać pracy poza krajem?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4
dla mnie jest to wszystko trochę dziwne.
Niby nie mają gdzie mieszkać, dom się sypie itd ale żeby siedzieć na necie to ma jak, tak ?
I to tak z rana ? wątpie aby była w jakiejś kawiarence czy czymś takim. Do tego podaje maila czyli ma dostęp do internetu.

Coś jest tu podejrzane jak dla mnie.
Zanim pomożecie - sprawdźcie dokładnie te osoby.

Po za tym, tak jak piszecie, muszą to być po prostu lenie - trzeba pójść do pracy i wynająć jakieś malutkie mieszkanie, często są takie nawet za 500 zł.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5
Po przeczytaniu tego utwierdzam się coraz bardziej w przekonaniu ze żyjemy w kraju pandy
Wyciągać łapy mówić PAN DA a samemu nie robić nic
,jakiś czas temu oddawałam wózek za paczkę pieluch ( przynajmniej tak miało być ) zgłosiła się do mnie dziewczyna,namiary dostała od jednej forumki,wszystko fajnie ładnie,przyjechała ,ja przyniosłam wózek a ona do mnie z tekstem : A TO ZA DARMO OCZYWIŚCIE?!
zdębiałam ale nie miałam gdzie go trzymać,musiałam się szybko pozbyć i oddałam usłyszałam jeszcze pytania:czy mam jakiś chodzik i coś tam jeszcze bo też się przyda........no i oczywiście za darmo....nawet zwykłego lizaka dla dziecka nie kupiła za 20 gr.Dziewczyna miała chyba 3 i 4 w drodze czy jakoś tak,ogólnie dla mnie coś takiego trąci patologią i jakimkolwiek brakiem odpowiedzialności i rozumu wychodzą takie/tacy z założenia że : NAROBIĘ DZIECI I BĘDĘ ŻYĆ Z OPIEKI ZRESZTĄ LUDZIE DADZĄ BO PRZECIEŻ MI SIĘ NALEŻY ,
więc po co się wysilać i cokolwiek robić kiedy wystarczy założyć wątek na RiD a zawsze ktoś da,zorganizuje pomoc a osoba "potrzebująca" tylko siedzi na d*pie i czeka aż pozbierają popakują i jeszcze przywiozą .....
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 9
MartuS to samo pomyślałam o internecie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przykro kiedy sie czyta te wszystkie teksty ludzie od razu nastawiają sie na minus więc może sie nie wypowiadajcie zanim nie poznacie całej histori najlepiej jest kogos zmieszac z błotem i dobić biedaka taki mamy kraj i sasiadów właśnie ja mam takich sąsiadów !!!! dlatego nie mogę liczyć na ich pomoc i napisałam pierwszy raz w Życiu o pomoc na takim forum a ,, NETA" nie mam i nie mieliśmy tylko znajoma mi poleciła zebym napisała u nich w domu z internetu z prosbą o pomoc a mój partner pracuje tylko ze zarabia 900 zł a mieszkamy 30 km od gdańska wiec trzeba dojezdzac dobrze że pozwoliła mi przyjsc i skorzystać o 16.00 bo inaczej by mnie tu zdeptano jak smiecia ;(((( nigdy nie bylisci w takiej sytuacji i nie wiecie jak to jest ja wolałabym pomagac niż prsic o pomoc szukałam pracy ale nic nie udało mi sie znalesc czasami nie mialam na bilety zeby jechac złozyc cv chociazby ...a teraz w tym stanie nie znajdę raczej zadnej pracy . Dla tych którzy piszą że jesteśmy LENIAMI to może któraś z tych osób da mi pracę bo ja bardzo chetnie bym poszła i pracowała a do domu samotnej matki najłatwiej kogos wysłać siedząc po drugiej stronie komputera i klikajac nie pomysli nikt ze moze my jestesmy ze sobą szczęsliwi jednak los nas tak zaskoczył z dnia na dzień ciekawe czy te osoby które to napisały chciały by zostawic najblizsza jedyna osobe i isc z dzieckiem do domu samotnej matki w polsce tak własnie jest lepiej rozdzielic - rozlaczyc niz POMOC , widac nie którzy ludzie nie mają serca dziękuję tylko paru osobom które dziś do mnie napisały z miłą chęcią ich zaproszę do siebie . pozdrawiam te osoby .
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 16
rozumiem gdyby życie Cię zaskoczyło, są różne sytuacje, wiem o tym.
Ale jak sie mieszka w rozpadającej się ruderze z 2 krzesłami, a facet zarabia 900 zł to nie stało się ani nagle ani niespodziewanie. To sytuacja długofalowa i widać, że raczej mało robicie żeby swoją sytuację życiową poprawić, bo "kto mnie teraz zatrudni?".
To trwa i trwać będzie... bo taka jest wasza mentalność.

Swoje przeszłam, swoje widziałam. Uwierz mi, też nie miałam na chleb, też nie miałam na bilet żeby do Urzędu Pracy pojechać (za co mnie z resztą skreślili z listy bezrobotnych), a zasiłek żaden mi sie nie należał. Do wszystkiego musiałam dojść sama. Nikt mi nie pomógł, ale ja od nikogo pomocy nie wymagałam (w przeciwieństwie do Ciebie).
Jesteś kowalem swojego losu - mówi Ci to coś?

Prosze Cie... 900 zł? Gdzie on pracuje??? Jako pomocnik na budowie pracując 6 dni w tygodniu zarobi 1800-2200 zł na rękę. Może się nie kwapi do lepszej (czyt. cięższej) roboty, bo mu takie życie pasuje? Nie narobi się, 900 zł przyniesie i luz, przynajmniej baba truć nie bedzie, że nie zarabia. A 300 zł na fajki wyda w międzyczasie...
Jak nie potrafi Was utrzymać z tej pensji to powinien szukać innej pracy i dorabiać po godzinach. Praca jest tylko robić nie ma komu - taka prawda.

Jakbyś chciała wiedzieć to ja pracę znalazłam będąc w ciązy. Dobrych pracowników się ceni, nawet takich zaciążonych :P

A miłością proszę ciebie dzieciaka nie nakarmisz.

Może warto się obudzić i pewne sprawy przemyśleć, a nie jeszcze pretensje mieć do tych co szczerze gadają. Może sąsiedzi mają rację? Może wiedzą co za typek z tego twojego chłopaka i z ciebie.
Patologii nikomu nie jest żal. Dobrzy ludzie zawsze pomoc znajdą.

Widać, że postawa jest u Ciebie wyłącznie roszczeniowa.

Tylko dziecka żal. Przykre.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 15
przykra to ty jestes kobieto moze ty palisz bo my akurat jestesmy bez nałogów a budowlane prace juz dawno sie skonczyly i trzeba bylo szukac czegos gdzie mozna by było chociaz przez zime sie utrzymac los cię skrzywdził nikt ci nie pomógł i teraz krzywdzisz ludzi i myślisz że jak ty nie prosiłaś to my tez nie możemy prosic o pomoc?? a w wyniku jakim sie mi dom wali nie z mojej winy czytaj prosze ciebie dokladniej on sie nie nadaje do remontu nawet gdybym chciala tu zasypac piwnice polozyc płyty czy watę mineralna nic to nie da czy to takie trudne do zrozumienia ? Czy ty po prostu udajesz bohaterkę tutaj na forum i chcesz pokazac jaka to ty jestes fajna i ze tacy jak my to patologia i bóg wie co jeszcze .
Ja przynajmiej walczę o swoje szukam pracy mimo ciąży szukam pomocy a nie leżę na d...pie

wiesz że mogę ci napisac to samo gdzie byl twoj partner ?? skoro nie mialas nawet na chleb ?? tez bylas patologia a moze tak duzo palil ze wam nie starczylo ....

ciekawe jak teraz sie z tym czujesz ?

nie znasz nie oceniaj !!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 22
hehe, wtedy akurat byłam sama :P

Walczysz o swoje? Raczej czekasz aż Ci dadzą i przyniosą

A budowlane prace to są cały rok... :P Nie budowlanka typowa to remonty, zawsze coś jest. Ale tylko dla tych co chcą i co sie w branży sprawdzają, nie dla nygusów.
Kurcze jest tyle opcji żeby sobie dorobić, po godzinach, w weekendy... tylko że trzeba chcieć! I pracować rzetelnie. Wtedy sami bedą proponować pracę, bo o dobrego pracownika trudno.

Jesteś totalnie nie przystosowana do życia! Zachciało się zabawy w dom. Tylko, że nie wyszło... i sie okazało, że to nie zabawa...

Żegnam. Nic tu po mnie, bo nigdy nie zrozumie...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 13
P.S. "nie znasz nie oceniaj !!!"

Piszesz tutaj o swoich prywatnych sprawach wiec na ocenę się sama wystawiasz.
Nie chcesz być oceniania? Swoje sprawy zachowaj dla siebie i radź sobie sama (jak większość polskich rodzin)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 16
Ludzie przestancie komentowac poprostu jesli ktos chce pomóc niech pisze do dziewczyny na priv a reszta niech zamilkknie bo nigdy nie wiadomo co nas w zyciu spotka
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 4
bezsensowna dyskusja..aż żal czytać..
napisz proszę coś więcej na priva, ja też mieszkam za gdańskiem może będę mogła jakoś pomóc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
BIG powiem tak nie chcesz nie pomagaj.Są ludzie którzy maja Bardzo trudna sytuacje i nie poradzą sobie choćby nie wiem co a znalezc pracodawce ktory zatrudni dziewczyne w ciazy graniczy z cudem...masz swoje zdanie ok ale warto inaczej je wyraziec a nie zrażać do siebie i dobijać innych...Ja uważam że dziewczyna zasługuje na pomoc.Pozdrawiam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
kasia napisz do mnie na priv badz email moniass85@wp.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pracy dla męża szukam. tzn on sam też szuka, ale im więcej osób się popyta, tym większa szansa coś znaleźć.
Technik elektronik, z prawem jazdy, umie kłaść panele, malować, tapetować, kafelkować. Złota rączka. Bez nałogów, dokładny. Skoro pracy pełno, to może...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Uważam tak jak Domi. Trochę empatii co po niektórzy powinni mieć więcej, zwłaszcza jeśli piszą, że sami mieli ciężko to powinni mieć więcej zrozumienia. Ja też nie mam w życiu lekko ale naprawdę, aż strach cokolwiek pisać.BiG Ty nie miałaś widocznie aż tak źle skoro nawet pracę znalazłaś w ciąży, nic tylko gratulować i cieszyć sie, że Ci sie udało .Jesteś wyjątkiem i masz szczęście po prostu. Mogę podać tu za przykład siebie: mój pracodawca tylko czekał aż mi sie umowa skończy, aby sie mnie pozbyć, po ciąży nie przedłużył mi nawet abym była na wychowawczym mimo, że przecież on by na tym nic nie stracił, a mam sytuację taką jaką mam, los mnie nie oszczędza mąż po operacji nowotworu mózgu z niedowładem lewostronnym a starsza córka po operacji wrodzonej wady serca..
Po co dobijać ludzi ,nawet jeśli są nieodpowiedzialni, nie chcesz nie pomagaj ale i nie osądzaj. Czasem lepiej nic nie pisać
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dziewczyny zainteresowane pomocą Kasi zapraszam na prv ja jutro chcę wysłać poczta taką mała paczke ale pomyślałam że fajnie byłoby sprawić dziewczynie radość i dać troche magii świąt i przed Bożym narodzeniem pojechać do Niej z duża paka roznych nam niepotrzebnych rzeczy a dla niej to bedzie coś co pomoże przetrwać jakeis ubrania dla niej chlopaka dziecka posciel rzeczy domowe może jakaś żywność??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kasiu prosić o pomoc nie jest najprzyjemniejszą rzeczą i sądzę,że nie było Ci łatwo tu napisać ten apel.W życiu są rózne sytuację,ja podobnie jak Kasia niegdyś miałam taką sytuację ale nie byłam w ciązy,tak więc rozumiem jak to jest jak otwierasz lodówke a tam echo,czy np jak prądu niema.Dlatego więc ludzie niechcący pomóc dziewczynie niech lepiej nie wypowiadają się wcale,bo w ten sposób jeszcze bardziej ,, umilacie ,, jej życie!Po co to? Po co te durnowate komentarze?Ja nie rozumiem czy ludziom sprawia to przyjemnosc aby piętnować drugą osobę?!Piszą tak zapewne osoby,które pochodzą z lepszych sfer i tak naprawdę nigdy niczego nie dorobiły sie samę.
Dominiko jeśli bedzisz organizować wiekszą akcję przed Swiętami ja chętnie się przyłączę,Dołoże coś od siebie.A tymczasem Kasiu jesli będziesz znała płec dzieciątka odezwij sie do mnie na meila stasiu0246@wp.pl to pochodzę po lumpkach i co będę mogła kupić to kupie.Pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Oki dam znać jak coś bedę organizowała uważam że dziewczyna jest szczera i żal mi Jej i maleństwa dobrze że ma partnera który stara się i pracuje jak może...w tych czasch nie jest łatwo o pracę nam młodym niestety...Piekne jest to że mimo wszystko ich miłość trwa i sie kochaja kochają na dobre i na złe ;-) to jest idealny związek ;-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jezu po co te niepotrzebne komentarze. Dziewczyna poprosiła o pomoc, to jesli ktos ma mozliwość niech pomoże a jesli nie ma lub nie chce to niech przynajmniej nie komentuje.......

BIG skoro nikt ci nigdy nie pomógł to znaczy że tej pomocy tak naprawdę nie potrzebowałaś, widocznie autorka wątku jest w innej sytuacji.

Wiem że nie jest latwo prosic o pomoc, współczuje i równiez postaram sie pomóc.

Nigdy nie wiadomo co Nas w zyciu spotka.......
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Z jednej strony ja rozumiem ale z drugiej strony trzeba być naprawdę nieodpowiedzialnym i niemyślącym aby "pozwolić" sobie zajść w ciążę w takiej sytuacji.....Niestety taka jest prawda,możecie się obrażać i unosić,mam to gdzieś TRZEBA MYŚLEĆ CO SIĘ ROBI.
Też jest mi ciężko NIE JESTEM z wyższych sfer jak to ktoś napisał staram się jak mogę chociaż łatwo nie jest ale pilnuję się i UWAŻAM ABY NIE ZAJŚĆ W CIĄŻĘ I ZMARNOWAĆ DZIECKU ŻYCIE.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dziecko które "powstaje" z prawdziwej miłości dwojga ludzi nie bedzie mialo zmarnowanego zycia nie wiem skad takie masz mysli i stwierdzenia??To dziecko dostanie napewno mnóstwo miłości i uczucia od rodziców którzy sie starają mu zapewnić godny byt na tym świecie nie rozmawisz z Kasią na prv więc nie znasz sytuacji więc daruj sobie opinie na ten temat bo dziewczyna jest w trakcie remontu pomieszczeń które nadają się do mieszkania skromnie ale bezpiecznie i przy najbliższych a nie jak ktoś wyżej pisal dom samotnej matki...kpina dziecko ma dwoje kochajacych rodzicow a mowia zeby odizolowac od ojca i najlepiej isc sobie...Dziewczyna ma wiele sily w sobie i walczy i stara sie prosi o pomoc takie czasy niestety to nie wstyd!!!!co lepiuej wyrzucioć niż oddać potrzebującym wg Ciebie??pomagam Jej i dziś mam zamiar wysłać pierwszą paczkę.Zapewne gdyby mieszkali w centrum jakiegos miasta łatwiej byloby z praca itp...ale mieszkaja podobno na jakimś uboczu z dala od centrum...wiec to chyba samo mowi za siebie prawda brak komunikacji miejskiej itp...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ja też pisałam z "biedną" która potrzebowała pomocy tak ładnie pisała ( zostałam parę razy przez "biedne" oszukana i nie ufam za bardzo ) że uwierzyłam zrobiło mi się zal i pomogłam ,okazało się że aż taka "biedna" i "potrzebująca" nie jest,zresztą parę zdaje się już takich na forum było "biednych" i "potrzebujących" pomocy ,ale nie o tym mowa,chyba nie zrozumiałaś dokładnie o co mi chodziło jeżeli ktoś jest w takiej ciężkiej sytuacji to myśli i pilnuje się aby nie zajść w ciążę w danym momencie tylko jak się troszkę sytuacja polepszy.
Ja też nie mam łatwej sytuacji ale pilnuje się aby nie zajść w ciążę właśnie po to aby nie było takiej sytuacji że będę prosić o pomoc obcych ludzi.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
Warto pojechac zobaczyc i porozmawiac
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
chłopak stara sie jak może???
prosze cie... jakby sie starał to by przynosił do domu wiecej niż jakieś 900 zł. Co to jest 900 zł???
Jak by sie starał to by robił wszystko zeby dorobić i poprawić swój status życiowy i nie mieszkać w jakiejś budzie bez podłogi. To już jest naprawdę skrajna sytuacja mieszkaniowa, to już lepiej bezdomni bezrobotni alkoholicy mieszkają na działkach...

Też mi sie wydaje, że Ci ludzie są po prostu nieporadni życiowo.
Takim ludziom nie powinno się dawać, bo zaczną tylko czekać na gotowe. I nigdy nie zrobią nic żeby sobie pomóc. Po co pracować? Po co dorabiać? Skoro frajerzy znów dadzą, znów przyniosą, a może przelew zrobią nawet przed świętami forumki... hmmm....?
Takich ludzi trzeba motywować do działania, uświadomić że mogą żyć lepiej tylko dzieki sobie i swojej pracy.

Kurcze, oboje zdrowi, młodzi, pełnosprawni, myślący i nie potrafią zadbać o siebie??? Nie potrafią zapewnić sobie minimum?
Chyba, że mamy tu do czynienia z jakimś defektem intelektualnym...

I nie mówcie, ze tylko dzieki miłości to dziecko bedzie miało super życie. Nie bedzie miało super życia. Tak jak jego matka i jego ojciec.
Popatrzcie sobie na dzieci z patologicznych rodzin... życie usłane różami... a patologia rodzi patologię niestety (z drobnymi wyjątkami).

Empatia? Ok. Ale z pomyślunkiem. Nie wolno takich ludzi wyręczać, bo NIGDY sie nie nauczą samodzielnie żyć
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6
Zgadzam się z tobą, prace budowlane trwają cały rok z przerwą zimową ale tylko wtedy gdy jest mróz jeżeli sie załapiesz do dobrej firmy budowlanej to za przestój nie wiele ale też zapłacą,trochę się jeszcze w trójmieście buduje ,wystarczy się rozejrzeć .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dziewczyny,
a ja napiszę tak..
nie nam oceniać kto na prawdę potrzebuje pomocy a kto tylko żeruje na innych..
po co te zbędne komentarze?
skąd wiecie kim tak na prawdę są Ci ludzie?
ci co chcą pomóc niech pomagają a ci co twierdza że nie warto niech nie wchodzą na tego typu posty i nie komentują. proste i logiczne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sorki, ale mi się w głowie nie mieści jak para młodych ludzi nie jest tak zaradna życiowo i rozszczeniowo nastawiona do życia. Zawsze możan coś zrobić, jak się żyje tam gdzie nie ma pracy, komunikacji to trzeba się przenieść a nie czekać na cud i że ktoś ma mi pomóc bo mi sie należy. A już zrobienie sobie dziecka w takiej sytuacji to bezmyślność, co to dziecko jest winne? miłością się je nie nakarmi i nie zapłaci za lekarza itp.
A gadanie jak to nie ma pracy mnie śmieszy. Teściowa przez miesiąc nie mogła znaleźć nikogo do posprzątania ogrodu (zadbanego) proponowała stawkę 15 zł. W końcu wynajeła profesjonalną firmę. Jak chcieliśmy położyć tapetę i pomalować pokój dla dziecka to żaden z 5 polecanych nam fachowców nie miał wolnego terminu na najbliższe 2 miesiące! tyle mają zleceń.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5
Wiecie co niektórzy z was są naprawdę beznadziejnymi ludżmi,jeśli nie chcecie pomóc to nie róbcie tego,jak można ocenić kogoś po paru zdaniach i tylko dlatego,że prosi o pomoc,jeśli nawet są niezaradni,nie umieją sobie pomoc w realnym świecie czyt. padole,to po co tracicie czas i frustrujecie się opisując swoje spostrzeżenia,które nie zawsze muszą się sprawdzać i nie każdy jest kłamcą,leniem-jest taki czas w zyciu człowieka,że pare lat ma grubych,tłustych i parę lat cieniutkich,ci ludzie nawet nie wiedzą co to jest parę lat cieniutkich żyją jak żyją,ludzie po takich przejściach przestają funkcjonować w społeczeństwqie ponieważ zawsze wiejwie im wiatr w oczy POMÓŻMY im zamiast marnować czas na krytykowanie,ludzie polowa z nas jest chipokrytami,a tylko garstka
WIE CO TO EMPATIA
nie sądżcie,a sami nie będziecie sądzeni amen
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10
Ludzie przestańcie się kompromitować bo inaczej tego nazwać nie można dziewczyna potrzebuje pomocy a nie dobicia psychicznego nie chcecie pomóc to zapraszam na inne wątki które bardziej Was zainteresują!!!!
Dziękuję dziewczynom które zbierają rzeczy dla Kasi to jest dla niej bardzo wzruszający moment sama wysyłam paczke bo za daleko mam żeby jechać ale napewno przed Świętami chciałabym się wybrać z forumkami które też niosą Jej pomoc ;-)
To jest piękne widzieć jak jeden człowiek drugiemu niesie pomoc nigdy nie wiadomo co nas w życiu spotka i czy sami nie poprosimy o pomoc...nie można wszystkich osadzać jedną miarą ten mnie oszukał to inny też oszuka.
Wystarczy pojechać sprawdzic i już wiemy co i jak...
A do forumki która napisała że powinni sie spakować i zmienić miejsce zamieszkania hmmmm ciekawe maja mieszkać pod mostem ?? bo nie wyobrażam sobie że chlopak zostawi prace i nagle wyjada do innego miejsca i co bez dachu nad głową bez kasy bez pracy??Dziewczyno ocknij się to nie amerykański film na którym tak się dzieje to życie...w którym dwoje młodych ludzi stara się zapewnić byt dziecku które za pare m-cy przyjdzie na świat!!
A forumka ktora pisala o patologii hmmm stwierdzenie z patologi sie wywodzisz patologia jestes??nie zbyt realne spostrzeżenie wszystko zależy od samego siebie bo jeśli widzisz w domu że masz ojca alkoholika i jest na nie to właśnie starasz się aby Twoje życie było inne i masz uraz do alkoholu...może są nie liczne przypadki ale mówię nieliczne.Większość ludzi wyprowadza się i idzie zupełnie inną drogą i obiera inne wartości
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11
a można wiedzieć skad jest ta dziewczyna??moze ma ktos blisko do niej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Domi - jeśli para ludzi jest tak młoda, i żyją w tak strasznych warunkach, to trzeba podjąc samodzielnie jakieś kroki. Pewnie że nie jest łatwo. Chłopak może znaleźc pracę fizyczną w mieście i tam wynając pokój/kawalerke dla obojga. Trzeba chcieć.
Ja po prostu nie rozumiem jak można być młodym i żebrać.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak czytam coś takiego, to zawsze się zastanawiam, jak to możliwe, że ludzie w tak tragicznej sytuacji życiowej pozwalają sobie na zajście w ciążę. Jakby mnie nie było stać na antykoncepcję, to po prostu zrezygnowałabym z seksu, niezależnie od tego, jak "strasznie bym była zakochana".
Do tych wszystkich, które uważają, że do wychowania dziecka wystarczy tylko dużo miłości - jesteście w dużym błędzie. Ale niestety wiem, że spora część społeczeństwa tak sądzi, albo ma zwyczajnie ma w nosie, że trzeba umieć zarobić na swoją rodzinę, bo przecież "jakoś to będzie". Spotykam w pracy sporo takich rodzin i zawsze żal mi dzieci, bo naprawdę, wychowane w takich rodzinach mają przed sobą nieciekawą przyszłość :/
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
aż Żal was czytac, widać że zadna z Was w życiu nie zaznała prawdziwej biedy i oby nigdy nie była w takiej sytuacji jak autorka wątku.

poza tym po co komentowac jak nie chce sie pomóc? aby dobić leżącego i samemu się dowartościować?

Ja chętnie pomogę a Kasia niech się trzyma i nie czyta tych wszystkich durnych bab.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
Wiesz masz rację nie przejmuję się tymi durnowatymi komentarzami pisza to osoby które maja obok siebie babcie dziadka mamę tatę wujka itd mamusia pewnie zawsze wyprała wysprzątała i wg. . a ja nie mam nikogo nie mają pojęcia co to jest śmierc rodziców jaka mnie spotkała i że potem czekał mnie ciężki los ciekawe co by zrobiły będąc na moim miejscu jak by musiały wodę sobie przynieść z hydrantu który jest z 15 20 metrów dalej przy wichurze i mrozie -21 a w domu zimno głód bo trzeba sobie odmówic żeby chłopak np. miał na bilety bo trzeba się cieszyc że ma tą pracę ale jest i pracuje systematycznie nawet jak jest chory na grypę itd. wiadomo materialiści napiszą że heh co to jest 900 zł bo dla nich tylko kasa jest ważna a nie miłość wierność....i szacunek .Pewnie że się natkneli na oszustów bo wiadomo że ludzie którzy maja już 5 ,6, 9 dzieci to jest już tutaj coś do zastanowienia i można już coś napisac dodam jeszcze że jesli sa alkoholikami i palaczami czego osobiscie nie cierpie to juz cos ....

Dlatego NIE !!! Życzę sobie komentarzy na temat mojego maleństwa ono w niczym nie zawiniło a dla tych ciekawych hien !!! to usłyszałam 5 lat temu po operacji na tarczycę że pewnie nie bede mogła miec dzieci a jednak wyszło że mogę i cieszę sie bo nie wiem jaka będzie kolej losu a może mi bóg pozwoli chociaz urodzic to jedyne dzieciątko może wescie wiecej faktów pod uwagę a nie biegniecie jedną drogą nie znając historiii wielkie antykoncepcyjne działaczki !

Wg . nie będę już zaglądac na to forum po co mam szkodzic sobie i dziecku chciałam tylko coś przekazac i tyle a po za tym nie mam neta i muszę uciekać do domu tego co tam jest .Pozdrowienia dla dziewczyn z priv ;* Dziękuję z całego Serca ;*
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15
Kasiu,pomóc materialnie nie mogę,ale trzymam kciuki oby się wszystko ułożyło i dzieciątko było zdrowe.
Na temat Twojego maleństwa żadnych komentarzy tu nie zauważyłam, bo ono nie jest niczemu winne. Komentowany jest tylko Wasz brak odpowiedzialności i wyobraźni.
Piszesz, że masz dopiero 23 lata, więc spokojnie mogłabyś jeszcze kilka lat poczekać z powiększeniem rodziny. Może zaczęło by się wam lepiej powodzić. A teraz sama piszesz, że "kto mnie teraz zatrudni?". Jak już będziesz miała to dziecko i nie będziesz go miała z kim zostawić, to tym bardziej do pracy nie pójdziesz. Teraz dziecko już jest i trzeba je kochać i jakoś wyjść z sytuacji. Ale trzeba było myśleć, zanim dziecko się pojawiło.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5
przede wszystkim najpierw sprawdzcie co nie jest trudne nawet po adresie mailowym czy to prawda, czym zajmują się m.in. te osoby
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
"wiadomo materialiści napiszą że heh co to jest 900 zł bo dla nich tylko kasa jest ważna a nie miłość wierność....i szacunek"

- dobrze. W takim razie ubierz dziecko w miłość, wiernością opłać rachunki, a szacunkiem zapłać w sklepie.
Śmieszna jesteś i tyle.
Przede wszystkim to trzeba umieć zadbać o siebie. A dopiero potem brać się za robienie dzieci.
Jak chcesz wychować to dziecko? Jak chcesz zapewnić mu cokolwiek jak nie potrafisz zapewnić niczego nawet sobie samej.

Nosisz wodę w 20 stopniowym mrozie? Komu to zawdzięczasz? Sobie i swojemu partnerowi. Nikomu wiecej. Nikt oprócz Was nie jest temu wszystkiemu winien. Nawarzyłaś sobie piwa, to teraz je wypij.

Miałaś ciężko? Ok. Może miałaś. Wiec tym bardziej powinnaś robić wszystko żeby dziecko miało inaczej. A Ty zmierzasz w odwrotnym kierunku. Przykre.

A dlaczego w tym wątku mają się wypowiadać tylko Ci którym jest żal i ktorzy chcą pomóc? Forum jest dla wszystkich.

Mi też jest żal. Ale pomagać nie zamierzam, bo to mija się z celem. Takie pomaganie z reguły przynosi efekt odwrotny do zamierzonego.
Jakby musieli poradzić sobie sami to by sie wzieli w garść i może by sie w końcu ogarneli. Młodzi są, zdrowi są to by sobie poradzili i przynajmniej coś by z tego było, przynajmniej zmieniliby swoje życie. A tak? Będą tylko czekać na kolejne paczuszki.

A praca jest. Tylko dobrych pracowników brak na rynku.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 5
Na profilu na gadu gadu jakoś nie widać tej sypiącej się chatki:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy ktoś w ogóle wie gdzie ta dziewczyna mieszka? Chociaż nazwa miejscowości? Ktoś się tam wybiera?
"Zarejestrowany(a): 04.01.11" nie wiem czy wiesz ale mamy 2012 rok i to drugą połowę...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tak tak tak ,a cztery godziny temu była na fejsie aktywna:D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
następna oszustka i wyłudzaczka, jak mnie tacy ludzie leczą
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
no dokładnie czasem trzeba zadać sobie trochę trudu i poszukać, niestety jest wielu oszustów, wystarczy na trójmieście poczytać, Ci co na prawdę potrzebują pomocy rzadko sami o nią proszą w ten sposób
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny.
Wpisałam jej adres mail na FB i mamy nawet wspólnego znajomego hahaha
jeśli chcecie mogę zapytać czy to wszystko prawda ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Marta zrobiłam to samo co Ty i okazało sie ze mamy dwoch wspólnych znajomych;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kłamstwo ma krótkie nóżki:D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hm..zdjęcia które ma nie świadczą o tym jaka ma biede,wręcz przeciwnie,na jednym jest bardzo oplona,zrobione jest w ładnym miejscu okna platiki i wg reszta zdjec nie jest roniona w żadnej ruinie..Ech Pani Kasia poleciała w kulki
no widzicie, wszystko należy sprawdzać i nikt tu nie mówi żeby nie pomagać, ale uczciwym ludziom na prawdę
hahaha dobre sobie :D
hehe ale jazda a ja ja tak żałowałam,masakra jakaś,jeśli możesz to zapytaj się tych twoich znajomych co to za model z tej dziewuchy i wstaw tu opis,bo moze to ustrzec przed nastepnymi naciagaczami
ale klamczucha
Napisalam do znajomej na fb ktora ja zna,dam znac co odp:)
aż jestem ciekawa,wkurzają mnie tacy ludzie,bo kiedyś ktoś naprawdę będzie potrzebował pieniędzy i nikt mu nie pomoże przez takich włąsnie ludzi jak ona :((( żal
wy wstrętne wiedzmy!!
jak mozecie kogos ocenic po tym ze ma na fb zdjecia takie a nie inne ,czego sie spodzieałyscie tam zobaczyc??!! jakim prawem !
Czy któras z was była w miejscowosci w której mieszka ta dziewczyna! wielkie miastowe plotkareczki,! jesli ma konto na fb to mogła je załozyc tak jak wiele innych osób!!Jestescie wiedzmami ! Nienawidze takich ludzi ja WY ,Ja pie...le i jeszcze pytacie znajomych czy jej bieda jest dokładnie taka jaka opisuje!!!!oczywiscie nie zapomniałyscie przesłas jej wiadomosci dalej?!!!! do znajomych!!!
o qwa normalnie nie wierze !!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 21
A skąd wiesz, czy to zdjęcie nie jest przed domem sąsiadki do której chodzi na internet i spotyka się towarzysko! A co miałaby sobie w ruinie zdjęcie robić? No bez jaj. Opalona??? Dziewczyna mieszka chyba na wsi...w domu 24h/ dobę też nie siedzi a słońce świeci nie tylko na wybranych!!!!!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12
No cóż... poczekać na newsy trzeba, nie twierdzę że możecie się mylić, ale zdjęcia przy oknie z plastiku i opalenizna to jeszcze nie wszystko, co przemawia na niekorzyść tej dziewczyny. Czy jest jakaś osoba, która zna ją bliżej, albo ktokolwiek kto ją zna?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piszcie jak będziecie miały jakieś konkretne wieści, bo jeśli okaże się że na prawdę ona jest oszustką... będę mocno wkurzona. Jeszcze jej nie pomogłam... ale mało brakowało.

Ja nikogo nie oceniam po zdjęciach, a że kiedyś bardzo ciężko miałam i mieszkałam na prawdę w strasznych warunkach, zdjęcia robiłam jak już coś u koleżanek, bo wstyd było fotografować się w ruderze. Dlatego nie oceniam pohopnie. Ale byłoby to mega świńskie, gdyby na prawdę okazało się, że to oszustwo.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam ja od 5 lat nie mam kontaktu ze znajomymi facebooka mam ale nawet nie wiem od kiedy a co mnie znajomi obchodzą kiedys chodzili ze mną do szkoły i tyle a od 5 lat mieszkam z chłopakiem zdjęcia zrobione u sąsiadki a to z opalonymi nogami jak twierdza jest z pewnej stronki wiec nie wiem w czym problem ....Apeluje do dziewczyn z którymi mam kontakt na priv przyjedziecie i zobaczycie same przeciez po co bym miała komuś głowę zawracać a wiedzmy które mi chcą narobić wstydu przed znajomymi niech najpierw napiszą do nich kiedy się ostatni raz ze mną widzieli żałosne frajerki z miasta !!!!!!!!! Ja chciałabym zaznaczyć ze ta osoba która napisała ze ja byłam 4 godziny temu na facebooku !!!!! już mam twój adres IP i kieruję sprawe na drogę sądową za oczernianie ! kłamstwo pod moim adresem itd. !!! obiecuję Ci że nie ujdzie tci to płazem ja sobie pozyczę na bilet ale nikt nie będzie mnie oczerniał w ten sposób .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 24
opanuj się dziewczyno, bo teraz pokazujesz swoje prawdziwe oblicze i tylko sie kompromitujesz i pokazujesz, że na żadną pomoc nie zasługujesz.

żałosnymi frajerkami z miasta i wiedźmami nazywasz tych, którzy chcieli Ci pomóc, no ładnie....
Dobrze, że powoli wychodzi szydło z worka
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ale ktoś tylko stwierdził fakt, że byłaś na fb, a Ty to nazywasz oczernianiem? Nie pogrążaj się.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
BiG po co dalej jątrzysz? dziewczyna sie broni po prostu. Nikt by nie chciał,żeby mu włazili na głowę, i co ma siedzieć cicho kiedy się ją atakuje? wysuwa swoje argumenty, a to, że dochodzą już emocje- no cóż, też by mnie poniosło.
I nie widzę aby pisała o osobach, które chcą jej pomóc "frajerki z miasta" po co nad interpretujesz?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja tam nie oceniam jej pohopnie. Sprawa na pewno się wyjaśni. A że dziewczynę nerwy poniosły i trochę gada od rzeczy, nie znaczy że kłamie. Została zaatakowana, być może bezzasadnie... trudno teraz cokolwiek wywnioskować. W każdym razie nie ma co od razu oskarżeń rzucać w żadną stronę. Czy jest tu choć jedna osoba, która na 100% ma przynajmniej wspólnych znajomych z tą dziewczyną i takich znajomych, którzy na prawdę cokolwiek mogą powiedzieć o niej?
trzeba było zrobić profil tylko dla znajomych , wówczas nikt by nie wchodził, a tak to chyba każdy może, paranoja jakaś hehe
To nie paranoja, tylko takie szopki wychodzą jak się wnioski na czyjś temat po zdjęciach wyciąga. A kto normalny chciałby zamieścić na portalu społecznościowym zdjęcia w ruderze i z sypiącym się tynkiem?
A że dziewczyna umalowana, o matko... przecież tusz do rzęs i kredka do oczu to nie wydatek rzędu kilkuset złotych, ale za kilkadziesiąt złotych można mieć podstawowe przybory do malowania. A co, że jak ktoś biedny to znaczy że już nie chce ładnie wyglądać? hmmm...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Żeby komuś założyć sprawę nie wystarczy mieć tylko na bilet. Zamiast bawić się i zakładać sprawy sądowe ( na to chcesz marnować kasę?) lepiej przeznacz ją na dziecko!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
śmieszne prace budowlane sa człowieku przestan bredzić zaczyna sie zima i jest przest oj tak było i jest a pozatym wiadomo ze w okresie jesiennym i zimowym nie robi sie remontów mam duzo znajomych z tej branzy i tak własnie jest ...................................ale zaczał sie sezon na marchewki 4 ziko za h stawka super .....zaraz napisza zadna praca nie chańbi jasne pod warunkiem ze zarobisz chociasz na chleb .....wyrazaja opinie same madralki siedzace w biurach i d*py grzejace przy grzejniku ....idzcie na pole w listopadzie na 8 h i pochodzcie na kolanach ,,,nie wytrzymacie ani sekundy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zal.. Trzeba było się uczyć a nie mieć teraz pretensje że inni siedzą w biurach. A tak pozostaje jedynie tyrać na budowie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najprościej jest krytykować kogoś, gdy samemu ma się kilka kroków do kranu z bieżącą wodą, siedzi się w ciepełku i daje się upust frustracji przed monitorem.
Nie każdemu dane było przeżyć w miarę bezproblemowe dzieciństwo i nie każdy posiada rodzinę. Nie każdy otrzymuje wsparcie choćby słowne od rodziców i nie każdy ma w miarę normalny dom. Są ludzie, którym nadzwyczaj ciężko wyjść na prostą, bo nie mają znikąd wsparcia i chociaż sami wciąż próbują, postępy wloką się w żółwim tempie.

Dlaczego moim zdaniem warto pomóc tej dziewczynie? Choćby dlatego, że nie siedzi wraz z chłopakiem pod sklepem i nie chleje jakiegoś taniego mułka, ale starają się robić cokolwiek, aby wyjść na prostą. Chłopak pracuje tam gdzie pracuje, mało zarabia, ale pracuje. Dziewczyna próbuje wszystko jakoś ogarnąć i dlatego, że na razie niewielkie ma szanse na pracę poprosiła o pomoc.
Czytając ten wątek nie zauważyłam, aby miała jakkolwiek postawę roszczeniową, po prostu poprosiła o cokolwiek, co innym zbywa. Nie prosi o pieniądze, nie prosi o niewiadomo co, a po prostu o cokolwiek, bo nie ma nic.

Tym, którzy tak tu po niej jadą najwidoczniej prawdziwa nędza w oczy nie spojrzała... Ja widziałam nędzę na własne oczy, doświadczyłam jej i wiem jak trudno wyjść na prostą mimo wysiłku. Założę się, że nikt z was nie staną oko w oko z nędzą całkowicie sam bez choćby psychicznego oparcia w najbliższych. W tarapatach zawsze ktoś w ramie poklepie, ale nie każdego, bo nie każdy kogoś ma.
Dla tej dziewczyny jej chłopak to jedyna bliska osoba i razem próbują się dźwignąć na miarę ich aktualnych możliwości.

Ale cóż tam, życie bywa bardzo przewrotne... w jednej chwili każdy może się przekonać i poczuć to, co czuje ta dziewczyna. W kosmosie nic nie ginie, na wszystko przyjdzie czas ;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13
Ja mimo wszystko uwazam,ze dziewczyna kreci.
Po 1 chłopak zarabia 900 zł-dlaczego nie znajdzie czegos bardziej opłacalnego?Dlaczego nie wezmie dodatkowych fuszek?Znam wielu ludzi ktorzy pensje maja male,ale dodatkwo łapią się wszystkiego co jest możliwe.Pracy jest pełni,ofert nie brakuje,brakuje za to rąk do pracy.Ty jesteś ww niezaawansowanej ciąży,jakies drobne prace tez mogłabyś wykonywać,wiele moich kolezanek w ciazy ale pracuje,ciążą nie choroba.
Ktoś wspomnial,zeby chłopak szukał pracy w miescie,wynjąl kawalerkę,a ktos inny ze co pod most ma pojsc??Nie ...firmy budowlane oferują jakies kwatery,wiem bo brat z tego korzysta.Chłopak moglby za lepsze pieniadze pracowac,Ty mialabys na bilety imoglabys poszukac czegokolwiek.
Pomoc społeczna w takim przypadku musi pomóc i nie uwierze w to,że zaproponowali Ci tylko pure ?Albo kłamiesz,albo po prostu nie byłas sie dowiadywac.Jest wiele róznych rozwiązań,moze mogłabys z chłopakiem pomoc komus na wsi za drobna odpłatą.Zawsze cos.
Mi też się nie przelewa ale kombinuje jak mogę.I dodam,ze mam dziecko.
Takich sytuacji jest mnostwo,ale prawda jest taka,ze ludzie się tak nauczyli,i tak robic bedą.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja tylko zapytam... Czy rozmawiałaś z tą dziewczyną? Wymieniałaś maile? Wiesz dokładnie dlaczego jej chłopak nie bierze prac dodatkowych? Wiesz gdzie mieszka dokładnie i że tam nie ma problemu bezrobocia wcale? To tylko jedne z pytań które mi się nasuwają.
Ciąża to nie choroba, ale skoro masz tyle opcji rozwiązujących jej sytuację, zamiast pisać o tym na forum, napisz do niej maila, podaj może linki, adresy do pracodawców którzy tak dobrze płacą i do tych, którzy zatrudniają ciężarne. Dlaczego nie? Przecież to tylko kilka kliknięć w klawiaturę. Nie każdy jest tak bystry, aby wiedzieć od czego zacząć i nie każdy ma znajomych, którzy mają takie idealne wyjścia, dlatego podsuń jej coś z czego może skorzystać :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
a już chciałam podesłać linki do pracy dodatkowej dla chłopaka, np rozłądowywanie tirów za 2 h pracy 50 zł, widziałam że potrzebują pracowników produkcji , paraca dodatkowa, także chłopak może pracować i dorabiać cały dzień, od rana do wieczora, poszukaj dobrze w ogłoszeniach na trójmiasto, pełno jest ogłoszeń, najlepiej się ujawnij i udowodnij swoją sytuacje, nie denerwuj się na ludzi, pełno tu było oszustów i ludzie są przewrażliwieni i ostrożni, nie wyzywaj ludzi, nie zniżaj się do poziomu płytkiego i niszowego
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Olcia podeślij te linki... może ktoś skorzysta.
i jeszcze kilkanaście by się znalazło
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie kumam za co kciuka w dół dostałam , za dodanie ogłoszeń? i weź tu pomóż
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
olcia, ja też nie wiem czasem za co kciuki w dół dostaje, hehe.
Ktoś po prostu jest forumowym hejterem ;)

Dla równowagi dałam kciuka w górę :D hahaha
'nie kumam za co kciuka w dół dostałam , za dodanie ogłoszeń? i weź tu pomóż'

hmm, czyzby od panny -zalozycielki (watku)?:)
wiesz, ona potrzebuje tak naprawde kasy, paczuszek itp. a nie jakis ofert, sama przeciez wiesz, ze ty znalazlas je bez zadnego problemu na publicznym portalu ogloszeniowym, gdyby osoba zainteresowana poszukiwala pracy naprawde to rowniez bez problemu by je znalazla:)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
>niezalogowana:
"hmm, czyzby od panny -zalozycielki (watku)?:)
wiesz, ona potrzebuje tak naprawde kasy, paczuszek itp. a nie jakis ofert, sama przeciez wiesz, ze ty znalazlas je bez zadnego problemu na publicznym portalu ogloszeniowym, gdyby osoba zainteresowana poszukiwala pracy naprawde to rowniez bez problemu by je znalazla:)"

Hmmm... nie każdy wszystko bez problemu znajduje ;) Tak bywa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
jest takie madre powiedzenie:"kto che szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu"

prosze cię, nie badz naiwna i nie tłumacz kogokolwiek w taki sposób, panna smiga po necie, siedzi na jakis FB i innych portalach , tutaj tez wiedziala gdzie prosbe napisac na forum, a nie potrafiłaby znaleźć ogoloszen o prace na tym samym portalu?? wszystko jest mega czytelne i bardzo latwo dostępne na trójmiasto.pl

nie mówimy przecież o 70letniej staruszce z Pcimia Dolnego , która w zyciu przed kompem nie siedziała
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
>niezalogowana:
"prosze cię, nie badz naiwna i nie tłumacz kogokolwiek w taki sposób, panna smiga po necie, siedzi na jakis FB i innych portalach , tutaj tez wiedziala gdzie prosbe napisac na forum, a nie potrafiłaby znaleźć ogoloszen o prace na tym samym portalu?? wszystko jest mega czytelne i bardzo latwo dostępne na trójmiasto.pl

nie mówimy przecież o 70letniej staruszce z Pcimia Dolnego , która w zyciu przed kompem nie siedziała"

Ja nie tłumaczę nikogo, ale podsuwam wątpliwości. Ja po prostu jestem takim człowiekiem, że póki nie wiem na 100% nie osądzę ani w jedną, ani w drugą stronę. Oczywiście mogę wypowiedzieć swoje zdanie na jakiś temat i tak samo na temat autorki tematu, ale co mi to da? Większość może mieć wątpliwości w jedną stronę, a ja mogę mieć w drugą. Po to jest polemika :)
Naiwność moja nie sięga zenitu, ale nie wiesz tego, między innymi dlatego, że właśnie mnie nie znasz, a myślisz już że jestem naiwna :)
Olcia, wysłać te linki dla niej było można. Jak dotąd nikt jeszcze nie udowodnił, że ona kłamie.
Ale pewnie tu zaglądnie, to zobaczy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jegomościu/Jegomościanko Hejterze/Hejterko Forumowy/a ;)
Zamiast klikać bez sensu w kciuka w dół, uzasadnij pisemnie swoją niechęć... Będzie łatwiej się każdemu zrozumieć, hahaha :D

P.S. Oczywiście czekam na hejtowego kciuka w dół :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dziękuję :D
Kocham forumowych hejterów :d ahahaha
Gdyby ogłoszenia na portalu trójmiasto były takie świetne to nie byłoby bezrobocia w Gdańsku;)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
jezu,ta dziewucha chyba już nigdy nie poprosi o pomoc:(przeczytałam to wszystko i jakos mi tak smutno:(
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
>kkasia1:
"Gdyby ogłoszenia na portalu trójmiasto były takie świetne to nie byłoby bezrobocia w Gdańsku;)"

No może nie byłoby tak, że bezrobocie spadłoby do zera, bo zawsze znajdą się leniuchy, ale na pewno utrzymywałoby się w przyzwoitej stopie procentowej ;)
Poza tym należy też znać realia totalnych nędzarzy (nie mam na myśli alkoholików i innych w nałogu)... Nie kupują gazet, bo te kilka złociszy to chleb i pasztet, internet okazjonalnie... pantoflowa poczta nie zawsze zdaje egzamin na czas. Taka prawda i nie tylko polska prawda, bo pewien odsetek ludzi żyjących na skraju nędzy istnieje nawet w krajach, gdzie wydaje się ogólnie iż są mlekiem i miodem płynące, a kwestia tego, że tych ludzi dotyka nie raz po prostu totalna życiowa tragedia i różnie ich losy się toczą.
co do ogłoszeń: mąż dawał ogłoszenia w różnych gazetach i nawet kilka razy wstawiałam tu na trójmieście, ze szuka pomocnika na budowę i NIKT się nie zgłosił. NIKT! Więc gdzie są Ci poszukujący pracy?

Szybciej znajduje pracowników wśród znajomych przez pocztę pantoflową, a czesto zgłaszają się totalni leserzy. Myślą, że przyjdą, posiedzą, zgarną kilka stówek i tyle. Pierwszą wypłatę dostaną to już ich nie ma, albo kilka dni sie nie odzywają, telefonu nie odbierają, a jak sie pieniadze skończą to nagle znów do pracy chcą przyjść. A w pracy tylko kombinują żeby jak najmniej zrobić, papieroska spalić, piwko wypić gdzieś po kryjomu, zaliczkę wydębić i zniknąć.
Albo mówią, że każdą pracę przyjmą, każdą! A jak mąż mówi, że tym razem chodzi o sprzątanie na budowie to nagle sie okazuje, że on nie ma czasu.

Dałam ogłoszenie (tu na trójmieście i w Kauflandzie wywiesiłam), ze wynajmę kogoś do przekopania i uprzątnięcia działki ogrodowej. Nikt nie zadzwonił.

No więc gdzie Ci bezrobotni?
Czasami mam wrazenie, że bez pracy sa ci którzy faktycznie do żadnej roboty się nie nadają, albo tak naprawdę im sie nie chce pracować.
No i do tej pory (po 3 latach prowadzenia działalności) mąż nie znalazł pracownika na stałe, godnego zaufania i rzetelnego. A przewinęło ich się naprawdę wielu.

Więc Kasia (autorko wątku), jeżeli Twój partner chce dorobić sobie na budowie (po południu albo rano + soboty, czasami niedziele) w Gdańsku (bo z tego co pisałaś to pracuje w Gdańsku, wiec miałby blisko zaraz po pracy albo przed pracą) to napisz tu na watku to podam Ci namiary.
Kilka złotych dziennie zarobi na pewno (10 zł na ręke na poczatku).
No i sie okaże czy to faktycznie brak ofert pracy tego pana ogranicza czy po prostu niechęć do pracy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja tylko tak z ciekawości zapytam ;) te dziesięć złoty to za ile godzin pracy? To tylko moja osobista ciekawość :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bimka - dokładnie tak jest jak piszesz!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no za godzinę oczywiście ;)
może stawka nie powalająca, ale to na poczatek dla sprawdzenia.
Nawet jakby przyszedł na 4 godziny 5 dni w tygodniu + 8 godzin w sobotę to by miał 280 zł tygodniowo. To chyba nie jest mało. A jak by sie sprawdził i nie zawalał to na pewno mąż by dał więcej.
Także czekam na info.
Bimka, jeśli to aktualne i byłaby możlowość pracy tylko w sobotę to poproszę o info na maila a_szymans@o2.pl (chodzi o miejsce i mniej więcej co by się robiło).
kasia, wysłałam maila :)
Nie dostałam :( spróbujesz jeszcze raz? :)
no teraz
Ok, mam. Dzięki! :)
Ej Bimka, może stawka nie powalająca, ale na polskie realia całkiem do rzeczy.
280h super stawka sama sobie kop ........jeszcze c,v trzeba napisac ja tobie dam 280 zł i sobie zyj i dojezdzaj do pracy ludzie co wy piszecie za brednie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
talulah- proszę ale tylko dlatego,że chciałaś :P
my też szukaliśmy jakiś czas temu osoby do pracy akurat trafiła na dostawę i natłok klientów- od 14 rozbolała ją już głowa a następnego dnia nie przyszła hehe tacy są właśnie dziś bezrobotni nic od siebie
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/dodatkowe-dochody-chalupnicze-ogl5341948.html może parac chałupnicza? ja składałam koperty w domu dużo kasy z tego nie ma ale zawsze coś +/- 300-400zł. zalezy od ilosci zrobionych rzeczy(ja musialam złożyc pare tyś kartek w 3,4dni zeby miec z 300zł.) troche to monotonne ale...kasa jest.
no bo oni pracy nie szukaja tylko frajera co im zapłaci za nic nie robienie ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
KASIA dlaczego nie odpisujesz na maile co??
ja kiedys próbowałam z tym chałupnictwem to trafiłam na same ściemy, miałam płacić ponad 40 zł za jakieś katalogi w których były oferty i kontakt do pracodawców a Ci pracodawcy znów przysyłali katalogi (nie za darmo).
I sie okazywało że ta praca to znów wstawianie ogłoszeń o pracy chałupniczej i wysyłanie tychże katalogów do kolejnych naiwnych. Taka piramidka.
A długopisów i kopert ni widu nie słychu. Pewnie w ogóle ich nie ma ;)
Wszystko polega na wysyłaniu tych katalogów z fikcyjnymi ofertami pracy za 40 zł
SzafaPoli... a co ja chciałam? :D bo jakoś wypadłam z kontekstu, hehe.
Na chałupniczą trzeba strasznie uważać, bo 90% to poważnie naciągacze i jeszcze żerują na tych, którzy z biedy chwytają się wszystkiego. Ale na poważne oferty można trafić, ale zanim trafisz, to się nadziubiesz jak ślepa kura.
Jakiś czas temu oglądałam takie video, jak ci uczciwi, którzy oferują pracę chałupniczą byli wkurzeni na naciągaczy, bo przez naciągaczy ludzie są nieufni, a tym samym oni mają problem z doborem pracowników. Ciekawe to było, ale nie mam linka, bo bym wam podała, a trafiłam na to przypadkiem po prostu.
to przecież normalne że trzeba omijać na oferty pracy chałup.szczególnie takie gdzie trzeba jeszcze wkładac swoje pieniądze,co dziewczyna ma do roboty,jest w ciąży siedzi w domu to sobie moze podziubać i jakies pare set zł bedzie miala
Nie chodziło mi o autorkę tematu, ale o Bimkę :)
A jak mówiłam o dziubaniu... chodziło mi o to, że zanim wydziubiesz uczciwą ofertę pracy chałupniczej wśród zalewu oszustów, to dziubie się jak ślepa kura... a nóż widelec trafi w końcu na ziarno :)
ahaha!xD mi składanie kartek do kopert przypominało dziubanie i dlatego tak zrozumiałam:)
hahahaha, jak by nie patrzeć... to też dziubanie :D
no tak, trzeba trafić, ja nie trafiłam :(
ale sąsiadka kiedyś robiła gumki do włosów, musiała je obracać na prawą stronę ;) Nie pamiętam ile dostawała za te gumki, ale kiedyś z nią siedziałam i dziubałam, skubana miała już niezłą wprawę ;)
No ale sie skończyło :(
Sama bym sobie teraz poobracała te gumki. Dziecko przy cycku a gumki mogłabym obracać ;)

fajny artykuł o składaniu długopisow:

http://like-a-geek.jogger.pl/2011/02/07/skrecanie-dlugopisow-praca-w-domu-wyglada-inaczej/#

Potem ta sąsiadka od gumek chciała wejść w długopisy i trafiła na taki myk, że faktycznie dostała długopisy do składania (musiała za nie zapłacić, a potem mieli jej te pieniądze oddać + zarobek, takie niby zabezpieczenie przed nieuczciwym pracownikiem). A sie okazało, że ona ma te długopisy sama sprzedawać :P Dobrze, że sie w porę zorientowała ;)
Było to około 8 lat temu, moja znajoma sama wymyśliła sobie pracę chałupniczą. Po prostu miała w domu drukarkę laserową, no miała tonery, jakieś tam rodzaje papierów i tak sobie drukowała głównie na potrzeby własne i domowników. Pewnego dnia zaświtał jej w głowie pomysł, że siedząc w domu może drukować coś w większej ilości dla firm (wizytówki, ulotki), no i poświęciła trochę czasu, obliczyła koszty jakie będzie z początku ponosiła w stosunku do jakiejś tam ilości druku, wyszło jej, że na początek nie zarobi dużo, ale zarobi i będzie na plus, a dodatkowo jej usługi będą tańsze niż drukarni.
No to zaczęła szukać firm i znalazła chyba ze 4 po jakimś tam czasie, kupiła sobie też gilotynę do cięcia arkuszy papieru i zaczęła przygodę z drukowaniem na zlecenie, hehe. Po roku kupiła już lepszą i większą drukarkę do masowego drukowania, a po 5 latach otworzyła już małą drukarnie.

Nie wiem jak by się to miało na polskie realia, bo znajoma nie mieszka w Polsce, tam się to kalkulowało, ale jak by to miało funkcjonować w Polsce tego nie wiem. W każdym razie siedząc w domu z małym dzieckiem znalazła sama rozwiązanie na poprawę budżetu domowego.
no i pięknie :)
najważniejszy pomysł
dziewczyny wy tu gadu, gadu, a co z autorką watku?? przepadła ??
Zastanawiam się czego miała by tu szukać po tym jak została zjechana od góry do dołu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
co chciałaś? :) no jak co? kciuka w dół gdzieś w połowie wątku :P a ja lubie uszczęśliwiac ludzi hehe, pozdrawiam ;)
Ahaaa, hahahaha :D Dzięki za uszczęśliwienie :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
trochę śmiechu tej ponurej jesieni :P ktoś dodał 2 ciekawe czy złośliwie hehe matko co tu się dzieje ludzie siedzą w pracy i głupieją ;)
A co robić w taki ponury dzien?;D
Jak szaleć to szaleć - poproszę 10 kciuków w dół :D ahahahaha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15
wchodze dzisiaj aby zobaczyc jak sie sprawy potoczyły i co ja widze ? rozbawione towarzystwo :):)
talulah dałam kciuka w dół jak prosiłas

-KOchanie wyrzuc smieci!
-ku*wa dopiero usiadłem!
-a co robiłes do tej pory?
- Lezałem!
:D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
I co dziewczyny tak sadziłyście na Kasie i teraz cisza chciałyście sprawdzić ja miałyście napisać i zero tematu już a może okazało się że nie miałyście racji??A dziewczyny które organizują pomoc dla Kasi słuchajcie może zrzucimy się na kuriera i wszystko razem wyślemy niż kazda z osobna ma to robic??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dziwne jest to że ta potrzebująca nagle zamilkła nawet do tych którzy pomimo co się tutaj pisało i tak się zaoferowali z pomocą ......
sprawa dziwna..
nie wiem co myśleć bo autorka wątku się nie odzywa..
a i dziewczyny, które miały rzekomo wspólnych znajomych podpytać o sytuację nic tu nie napisały
No ja tez dostalam ostatniego maila w sob ale to byl mail wogle bez tresci wiec nie wiemc o i jak napisalam do niej ale jeszcze nic w weekend miala szkole wiec moze nie miala czasu isc do sasiadki na kompa zobaczymy ale ciekawe czemu dziewczyny ktore tak pisaly zle na Nia nagle zamilkly tak chcialy napisac o Niej jak sie dowiedza i sprawdza Ja i co ?? moze teraz im glupio bo nie mialy racji co do tej dziewczyny??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dominika-dowiedziałam się o Kasi i wszystko co mówiłysmy się potwierdziło.
Kasia nawet nie będąc w ciązy nie chodziła do pracy,ponieważ trafiła na chłopaka który dawał z sieie robic jelenia,a może gdyby tak nie było to nie musialaby pisac tutaj.Sporo o niej się dowiedziałam,ale tutaj tego pisać nie będę,jedno jest pewne ściemniała równo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro masz informacje to napisz TUTAJ nie tylko ja chce Jej pomoc wiec zapewne wiele dziewczyn chce Jej pomóc
Nie chcę pisać tutaj,ponieważ Kasia może pózniej mieć pretensje.
Znojoma powiedziała sporo ale przytocze tylko kilka zdan .Słowa owej znajomej.
Miala mieszkanie socjalne,Wychowywala sie w patologicznej rodzinie,najprawdopodobniej byla w rodzinie zastepczej,ma młodsze rodzeństwo,była za.rąbistą ściemniarą,nie pracowała nigdy,była na utrzymaniu chłopaka ktory zawsze po nia przyjezdzac,chodzila super ubrana,była agresywną dziewczynom .
Tyle powinno wystraczyc,ja dowiedzialam się tak jak mówiłam,podjęłam decyzję,że ode mnie pomocy nie uzyska a jak Wy dalej posąpicie to wasza sprawa.
hmm, to faktycznie piękny obrazek się maluje
niestety kolejny przykład wyuczonej bezradności skutkującej postępującym lenistwem, roszczeniowością,cwaniactwem i bezczelnością

takim osobom daje się wędkę , a nie rybę, bo otrzymując z free co rusz a to kasę(czy od osob prywatnych czy od instytucji) a to rozne prezenty utwierdzają się jedynie co do swoich przekonan i umacniają jedynie na swojej pozycji

dlatego propozycja pracy , dach nad głową(pokoj) za np. opiekę to najlepsze propozycje pomocy w tego typu przypadkach
Dziwna sprawa...ale uważam że takie rzeczy każdy może napisać za mało danych...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
mama korzystalas z tej pracy chalupniczej z tej stronki?sama bym z chęcia wziela ale musi byc sprawdzone?
no tak tam trzeba wplacic 30 zl to pewnie sciema
Dominika ja nie mam zamiaru Cie tu przekonywać,danych jest wiele więcej,ale tak jak mówiłam nie bedę tego publicznie pisac.Napisałam to co chciałyście wiedzieć,i na tym koniec.Jesli chcesz to pomogaj i dawaj się w balona robić,ja nie zamierzam.Tyle w temacie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
matko po co to drążyć dalej, poszukaj lepiej tych, którym na prawdę potrzebna jest pomoc
Ziuzik -to samo chcę wytłumaczyć Dominice;]
Piszę tutaj ostatni raz już chyba :) ale tym razem z dobrymi informacjami :) więc dla tych dziewczyn które chciały mi pomoc i dla tych ktore maja wątpliwości :) nie było mnie co prawda parę dni ale w koncu udało mi się znaleść pracę :) jestem zadowolona i mój partner także robi nadgodziny co daje większe premie i zarobki :) więc nie śmiem prosic o pomoc jakąkolwiek w każdym badz razie jest coraz lepiej co mnie cieszy i wiem że sytuacja nabiera innych form .Pozdrawiam wszystkie dziewczyny nawet te które zle o mnie myślą ale w koncu każdy ma swoje zdanie przecież :)

a dla osoby ktora napisała że podobno byłam w rodz. patologicznej itp. :) założę nowy wątek :)))) pt. ,, Moja historia i prywatne Życie " :) ponieważ jestem ciekawa co napiszą na mój temat skoro ona ma tyyyyyle wiadomości :) pewnie powstaną śmieszne historie ale rozumiem cię kochana pewnie nie wiedziałas co napisac i wymysliłas albo ta twoja znajoma jest oszustką bo te info nie zgadza się z moją historią wiesz ja nie mam rodziców , i rodziny , mój chłopak nigdy po mnie nie przyjezdzał chyba że samolotem he :) sorki ale ta historia jest śmieszna którą napisałas :) i ciekawa jestem gdzie jest to socjalne o ktorym mówiłas :)

ale mniejsza z tym najważniejsze że mi sie układa i jest dobrze myślę że wynajmę coś w najblizszym czasie hm moze luty koniec stycznia :)) jakos damy radę :))) to tyle dziewczyny juz uciekam ale jak tylko będę miałą własny internet to moze jeszcze zerknę na forum :) może mi sie uda :) od jutra zaczynam pracę więc idę odpoczywac :) i dzięki za linki przydały się znajomej :) podrawiam cieplutko ;* :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 18
Co za ściema....taaak nagle zrobiło się lepiej i sytuacja się tak poprawiła i się dziewczyna tak wzieła w obroty i jej chłopak też hehehe
Nie rób juz lepiej z ludzi idiotów! Zrobiło się gorąco, okazało się że nie tak łatwo nabrać ludzi co?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
dokładnie, ja szukam pracy, nie jestem w ciąży i jakoś od dłuższego czasu nie mogę nic znaleść, a tu proszę , nic tylko pogratulować hehehe
cóż trzeba było jakoś wyjść z twarzą, w końcu tyle osób ją rozszyfrowało, więc napisała co napisała, żeby ze świetym spokojem siedzieć sobie na FB i c by nikt się nie czepiał :))))))
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ha ha ha dobre sobie,nagle wszystko jest ok,mieszkanie praca dla ciężarnej,nadgodziny dla chłopaka.
jeżeli sama wierzysz w to co napisałaś to jesteś albo naiwna albo głupia

a co do pomocy to może takie coś da do myślenia,można to sprawdzić i nie mieć wątpliwości tak jak w przypadku potrzebujących anonimowych oszustów których tu dużo i z miejsc które łatwo sprawdzić
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme/prosze-o-pomoc-ogl5633322.html
'i z miejsc które łatwo sprawdzić --które nie łatwo sprawdzić
Racja jest wiele osob ktore potrzebuja pomocy i wszystko jest napisane czarno na białym mamy niepelnosprawnego synka zbieramy pieniazki przez fundacje na jego leczenie i rehabilitacje nie dostajemy nic do ręki rozliczamy sie poprzez faktury i niestety jest malo chętnych zeby pomóc jedynie co uzbieramy to z 1 procentu z podatku i nie kazdy chce go oddac bo mysli ze to z jego kieszeni niestety taka jest rzeczywistosc a ludzie ktorzy naciagaja oszusci pomoc uzyskuja....
Jest całe mnóstwo osób, które potrzebują pomocy, ale największy problem w zalewie próśb o pomoc, to uzyskanie potwierdzenia ciężkiej sytuacji. O ile niektórzy ludzie wspierani są przez jakieś organizacje czy fundacje, parafie o tyle można się czegoś dowiedzieć, ale zdarza się, że są ludzie, którzy potrzebują pomocy, a nie potrafią w żaden sposób udowodnić swojej sytuacji i oczywiście nie mam tu na myśli oszustów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no widzisz ja będę rozdawac ulotki i do tego prace chałupnicze wziełam to co dziewczyny mi poleciły bo ciężko jest znalesc co kolwiek a nie juz otrzymałam pomoc od kilku osob co prawda musze mieszkac tu gdzie mieszkam w tych warunkach ale za to będę pracowac chociaz w taki sposób a co zle? zawsze cos sie przyda więc nie wiem o co wam chodzi . Ja nie rozumiem was ludzie jak prosiłam o pomoc jakąkolwiek to zle jak znalazłam pracę przy ulotkach dodam i chałupniczą to jeszcze gorzej ???
wyżej koleżanka wysłała chyba kilka linków czy macie problem ze wzrokiem więc skorzystałam ...a co dalej to nie wasza sprawa jak nie macie juz co pisac to piszcie z tą ktora mnie dalej oczernia i kłamie na mój temat no czemu się nie spytała jak prosiłam cytuje ,,spytaj tej znajomej która tyle wie o mnie KIEDY OSTATNI RAZ SIĘ Z NIĄ WIDZIAŁAM " ! i co ja od 5 lat nie spotykam znajomych wczesniej jak pracowałam na gildii to owszem ktos mi przemkną ale to było co u ciebie wszystko ok i tyle a teraz co próbują tu coś udowadniac tak jak pisałam założę dla ciebie dziewczyno wątek specjalny bo sama jestem ciekawa :)

a może ktos ma lepsze propozycje pracy ? niż ulotki tak jak wyżej zaproponowali i prace chałupnicze .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
Piszesz,że nie masz rodziny,a brat i siostra to nie rodzina? Tak się nimi chwaliłaś na naszej klasie.
NIe wiem dziewczyny są zdania podzielone ale cóż...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kasia żle trafiłas tu są ludzie którzy nie znaja takiego życia i widzisz jakie opinie ....ciekawe jak ich by spotkała taka sytuacja .proste wynajmij cos ,internet ma a niby taka biedna bez serca ludzie...... a morze poprostu pisze od kolezanki jest taka znieczulica ze sama chyba z tym zostaniesz zycze ci abys na swoje drodze spotkała kogos kto ci pomoze ,,,,,,szkoda ze wszystkich ocenia sie tak samo
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13
I na tym widze że koniec tematu jedna z kilku dziewczyn napisala kilka słów odnośnie tego co sie dowiedziala i tyle a gdzie reszta??może warto wyja,snić sytuacje tej dziewczyny??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja mam kilka kompletów pościeli do oddania używana ale wyprana i wyprasowana bo zmieniłam kołdrę na większy rozmiar
domi ja nie będę pisała do koleżanki.
Jeśli faktycznie ma ciężko - w co ja osobiście słabo wierzę - to nie chcę aby znajomi ze szkoły o tym wiedzieli, pewnie ona sobie tego nie życzy.
Dziewczyny które chcecie pomagać lepiej umówcie się z nią na miejscu niż dawać coś w ciemno.
Sorki Kaśka ale myślę że ściemniasz, po prostu myślałaś że znajdziesz frajerów, którzy zasponsorują Wam życie, jedni dadzą to drudzy tamto.
Jak chciałaś robić z siebie sierotkę to trzeba było chociaż ogłoszenia wstawiać w normalnych porach, bo raczej nikt nie uwierzy że byłaś u koleżanki o 1 w nocy. http://ww.w.podajdalej.pl/wazne__prosimy_o_pomoc__-prosba-48745-strona-2

I przez takie panny jak Ty potem nie chce się pomagać naprawdę potrzebującym. Żal mi Cię, ale mimo wszystko życzę Ci wszystkiego dobrego.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hehe jak wy ją na tym fb znalazłyście??:D
To może ktoś pojedzie na miejsce, popyta sąsiadów co to za parka i sam zobaczy jak żyją? Bo mi się nie chce wierzyć, że można żyć w tak okropnych warunkach, a pomoc społeczna, ksiądz itd. nic nie pomagają(może mają powód?). Może tylko zajeli pustostan na potrzeby wyłudzenia pomocy?
Ciekawe, że u koleżanki korzysta z neta, zakłada tu wątek nie znając tego forum i płacze jak to im ciężko - a w ogłoszenia z pracą nie łaska wejść. Trzeba pod nos linki podać na srebrnej tacy. I niby od razu pracę znalazła dla siebie i dodatkową robotę dla faceta?
Ściemniać to ja a nie mnie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
~Monika, ten link co podałaś do jej innego ogłoszenia był dodany o 10:00 rano, a ważność ma do 9 listopada 2012 do godz. 00:59. Tam pod całym postem jest data i godzina dodania.
Ale jakkolwiek, zwracam na to uwagę tylko, ale nie wypowiadam się kto naciąga a kto nie, bo takiej wiedzy jakkolwiek nie posiadam jeszcze.
Ciekawe na ilu portalach dała jeszcze to ogłoszenie, ilu ludzi zdążyła już naciągnąć ...
dajcie już spokój, znalazła pracę i ma się dobrze , a że ściemniara cóż sama się wrobiła hehe, o boziu żebym ja tak łatwo pracę znalazła :)))
A mi Kasia napisała że już kilka forumek u niej było że wiziały jak mieszka i wogle znają Jej sytuacje...szkoda że nie chca napisać na forum o tym bo może skończyły by się durne dopowiedzenia co to nie ona i jak jest...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
To niech te stałe forumki potwierdzą, że były i widziały. Pod swoimi zalogowanymi nikami. Może wtedy rozwieją chociaż część wątpliwości. Bo sama Kasia może pisać co chce.
No mogłyby napisać...
Domi nie doczekasz się, bo załozycielka wątku po prostu stale ściemnia.
Trzeba pomagać, ale tam gdzie ludzie naprawdę są potrzebujący, i nie są śmierdzącymi leniami i cwaniakami.
Novia 8 skad Twoje zdanie na Jej temat??
Z jej postów. Jak młodzi, zdrowi ludzie mogą żebrać? praca jest, tylko trzeba mieć chęci i działać. Zresztą nie wierzę w te jej opisane warunki bytowe. Szkoda że nie napisała, że jeszcze ognisko pali żeby zrobić sobie herbatę i chodzą przyodziani w liście.
Wiesz co może zanim ocenisz w taki sposób kogoś wybierz się i zobacz czy się nie mylisz...może i jest młoda ale to że mieszka na wsi to nie jej wina jak moze rzucic wszystko i nagle zaczac zycie od nowa gdzies gdzie nikogo nie zna nie ma kasy na mieszkanie na nic??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Domi - ja po prostu nie jestem aż tak naiwna żeby wierzyć w takie opowieści typu: mój partner zarabia 900 zł na ręke, nie mam wody, w zimę mam -6 stopni itd. I sąsiedzi, gmina nam nie pomagają. No bez jaj. Jak młody facet może tyle zarabiać? i co nie szuka czegoś lepszego? nie wnikam w ich wykształcenie, ale pracę fizyczną dla mężczyzny można łatwo znaleźć, a nie wyciagać łapę i mieć pretnesje bo nie chcą mi dać.
Piszesz że nie można rzucić wszytskiego, ale halo, ona pisała że nie mają nic. Więc partner powinien poszukać pracy w mieście i wynająć pokój, kawalerke. Koszt wynajecia pokoju to 400-500 zł.
Pewnie że nie jest prosto, ale trzeba chcieć i działać. A takim sposobem jak oni żyją, to całe życie będą żebrać, a i mieć jeszcze pretensje do całego świata, że mają cięzko i mało osób chce im pomóc, bo to jest przecież obowiązek.
Zresztą jeśli wogóle jest cokolwiek prawdą to co autorka wątku pisze.
domi ale po co ciągniesz ten temat, jedni ją ocenili tak a nie inaczej, mają prawo i koniec, chcesz to pomagaj, przecież nikt nikomu nie broni, a ta gatka tutaj do niczego nie prowadzi
Byłam ciekawa tego czego dowiedziały sie dziewczyny ktore u Niej byly i te które tak bardzo chciały wypytać znajomych ale widze że temat ucichł i nie mają już nic do powiedzenia jeszcze nie wysłałam paczki....
myślę że gdyby rzeczywiście zastały taką sytuacje jak była opisana, to same by tutaj pisały, ze potrzebna jest ta pomoc
Kurcze Nie poddawaj się, mnie tez nie jest łatwo, jedyne co mogę zaoferować to pomoc w rzeczach dla dzidziusia, mianowicie ja mam termin na luty, więc to z czego wyrośnie mój bąbelek przekżę Tobię jeśli jeszcze będziesz potrzebowała. :)
Głowa do góry! Życie jest piękne! I wokoło ludzie dobrzy nas otaczają!
Bóg na pewno nie da Ci zginąć!
Chwała! :)
:*
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Domi ja nie bardzo rozumiem twoje wypowiedzi sory... Bez przerwy drążysz ten sam temat a może sama spotkaj się z autorką i się dowiedz. Pytasz wszystkich dookoła a sama nie robisz nic. Jak chcesz tak bardzo pomóc zbierz i wyślij albo zawieź i daj już na luz albo znajdź kogoś na prawdę potrzebującego.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia dobrze to ujęłaś:)))
Dobra dobra dajmy już temu wszystkiemu spokój nie ma sensu drąży tematu jak mówi Agusia.Każdy ma swoje zdanie i niech tak pozostanie ;-) czasami bywa że chcąc pomóc możemy się przejechać na oszustwie...cóż życie...
a ja powiem tak. jest praca na szadolkach na wysypisku, nie pisze tego zlosliwie tylko wiem bo moj maz tam pracuje. zarabia srednio 1700zl moze i smierdzi i jest nie przyjemnie grzebac w smieciach ale zawsze cos. moj maz tam pracuje ponad 2 lata wiec da sie wytrzymac a kasia niech idzie do urzedu pracy i sie stara bo moja znajoma dostala z tamtad prace jak byla w ciazy u krawca przyszywala guziki. i do mopsu niech idzie tam jej napewno jakos pomoga. pozdrawiam
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byłam dziś u Kasi zawieźć trochę rzeczy dla niej. No oględnie mówiąc współczuję jej życia w takich warunkach, zwłaszcza będąc w ciąży. Nie wiem jaka jest jej przeszłość, ale wiem, że na pewno jeśli tylko będę w stanie jeszcze jej pomogę, bo myślę, że nikt nie chciałby znaleźć się w takiej sytuacji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
hmmm mam dziwne wrażenie że napisała to Kasia, wcześniej pod tym samym IP była jakaś anika, a teraz marta?? To wszystko jakimiś grubymi nićmi szyte, ale ja nie mam ochoty pomagać, bo wiem że to nie ma sensu tacy ludzie się po prostu rozleniwiają i zawsze wyciągają rękę po jeszcze. A poza tym jak oddałam pewnej bardzo potrzebującej dziewczynie ubranka i wózek to później widziałam ją na rynku na przymorzu z tym, a ona udawała ze mnie nie zna...
Więc mierzę wszystkich jedną miarą, może to i źle, ale cóż...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pierwszy raz odezwałąm się na tym forum , a zalogowana jestem często od ponad dwóch lat i od razu ktoś stwierdza, że też jestem oszustką. No cóż, przynajmniej wiem, że więcej się już udzielać nie będę, a co do pomocy dla Kasi, pomaga ten kto chce nikt nikogo do niczego nie zmusza.

Dziękuję Marta :*

Dziękuję Marta :** Bardzo mi się te wszystkie rzeczy przydadzą ..jestem zaskoczona że aż tyle tego no ale cóż dla niektórych to mało a dla mnie ogromnie dużo ..
Jestem Ci bardzo wdzięczna naprawdę brak mi słów .. Jeszcze raz dziękuję ;** ucałuj maluszka :)))

p.s jak zobaczyłam te malutkie skarpetki i reszte to sie rozpłakałam z wzruszenia :) dopiero do mnie tak mocniej dotarło jaki skarb ja noszę pod sercem :))) malutki ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
w końcu się udzielę...pisałam na maila do kasi, na początku jak napisała. powiedziałam,ze mogę zebrać trochę rzeczy,nawet drewno na opał.prosiłam kilka razy żeby podała adres to umówimy się i przywiozę rzeczy.jakoś do tej pory nie odpowiedziała.normalne?dla mnie bardzoooo dziwne...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlaczego podpisujesz się moi nikiem i podajesz za mnie?
;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Monika przestań pomawiać ludzi twoja wiedza na temat technologii internetowej jest zerowa, więc nie powinnaś w ogóle wypisywać tu swoich przemyśleń skoro nie masz podstawowej wiedzy na przykład, że nie każdy ma stały adres IP
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja również pisałam do autorki i też nie dostałam odpowiedzi,ale jakoś nie uważam, żeby było to jakoś szczególnie podejrzane, może to i lepiej że nie" rzuca sie na wszystko".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Tak jasne podejrzane ,kręcie aferę ,inwigilujcie bo autorka poprosiła o parę używanych rzeczy dla dziecka ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Przyszła mi do głowy tylko jedna myśl - jak można, bądź co bądź będąc już dorosłym (23 i 28 lat) decydować się na maluszka, wiedząc w jakich warunkach przyjdzie maluchowi mieszkać, a nadto mając tak niewielkie dochody. To jest krańcowa nieodpowiedzialność.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4
Forumki znowu w swoim żywiole,co?Temat dla Was,aj jak Wy to lubicie.
Nie czytalam wszystkiego ale wystarczająco by wyciągnąć wnioski.

Do BIG nie znasz się na rynku budowlanym więc nie pisz głupot,zimą budowlanka stoi tylko nieliczne firmy pracują,te które mają dobrych pracowników.
Sama wziełam teraz pracowników z lęborka którzy za 4,50 robili za godzine,zdziwiona?Takie są fakty,sama jak to uslyszłam to się za głowę złapałam,ale tak pracowali bo nie mieli wyjścia.
Więc wyzysk w biały dzień.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
tak,ja........
my też z Lęborka i mój M robi za 6,5zł/h i to na czarno,bo co ma robić?..
szuka i szuka..........na okrągło CV roznosi,rozsyła a przez tą robotę na czarno świadectw pracy brak,ale jeść trzeba...........
co roku zimą przestój bynajmniej tu....moze większe firmy mają robotę,bo mają zlecenia dużo na przód.......
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja, co ty pierniczysz?
mąż ma firmę budowlaną i pracuje przez cały rok. Fakt, zimą idzie słabiej/wolniej, ale idzie. Może domy się nie budują, ale ludzie remonty robią przez cały rok.
I nie jest tak źle żeby musiał dawać ludziom 4,50 zł za godzinę. Z resztą gdzie są ludzie, którzy pracują za 4,50 skoro nie chcą przyjść nawet za 10 zł? I te 10 zł dla ludzi bez żadnego doświadczenia, dla ludzi do mieszania kleju i trzymania drabiny. 6,50? Też mi sie wierzyć nie chce, że ktoś pracuje za tyle, bo kręcą nosem nawet na te 10 zł. Jeszcze żeby faktycznie mieli fach w ręku to mogliby kręcić, a oni nie potrafią nic a wymagają bóg wie czego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Panie Halewicz pierwszy raz przyznaję w 100 % racji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja do tej założycielki pisałam maila, oferowałam pomoc (jako nauczyciel mam możl. zorganizowania akcji w szkole), chciałam przyjechać, i nic, cisza. Mam też dużą torbę z Ikei do oddania ciuszków i zabawek dla malucha i też nie ma chętnych. Czy zatem warto w każdej sytuacji pomagać??
Przepraszam ale ja nie mam dostępu do internetu za bardzo
i na wiadomość jak najszybciej postaram sie odpisac jeszcze dzis. Weszłam na chwilę . Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Śmiechu warte, ja tez dalam się nabrać jak wszyscy. Kogoś fantazja ponosi...
wygląda na to że szkoda własnych nerwów żeby się tu rozwodzić na ten temat.

A jeśli chodzi o temat budowlanki, to akurat mogę coś powiedzieć, bo mój ojciec przez 10lat pracował w tym zawodzie, prowadził różne budowy i ile razy szukał pracowników to zgłaszali się tacy co to nie mieli nawet za co dojechać, brali zaliczkę a nawet się nie pojawili, nie mówiąc o takich co popracowali 2dni, też chcieli zaliczkę, nachlali się i trzeciego dnia już do roboty nie przyszli. Legalnie zatrudniani, z całym pakietem ubezpieczeń itp. Chłopaki mieli stawkę godzinową nawet i 15zł na rękę, ale woleli chlać. Akurat mój ojciec który się do pracy baaaardzo przykłada przez przeboje z pracownikami wylądował w szpitalu z zawałem najgorszego stopnia. Teraz jest na emeryturze, dzięki Bogu nie ma nic do czynienia z budowlanką.
więc wiesz consuela o czym piszę... eh...
no pewnie!! każdy w budowlance ma nawet do 15 zł na godzine !! ciekawe gdzie!!
Bo jak mój ojciec szedł do pracy to wiecznie tylko słyszał albo 8 albo 10zł i że więcej nigdzie nie dają!!!!!!!!!
więc przestańcie pieprzyć głupoty i dajcie już spokój temu wątkowi bo bez sensu sie rozkręcacie ;/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Consuela nie Ty jedna nie dostałaś odpowiedzi ja wczoraj maila wysłałam i jeszcze nioc zero odp a widzę że Kasia na forum była...od początku pisałyśmy i było oki jednak przez pewien czas nie miałam jak do Niej isac to mam wrażenie że sie obraziła tylko nie wiem na co bo każdy z nas ma przecież również swoje sprawy...no nic poczekam może się odezwie jak nie to rzeczy przekaże komuś innemu...
Czytając wypowiedzi niektórych osób na tym forum, odnoszę wrażenie że piszą tutaj osoby bardzo nieszczęśliwe i nie spełnione w życiu, ile w waszych sercach musi być jadu, żeby"uwziąć" się na kobietę która tylko opisała swoją sytuację i prosiła o pomoc. Jeżeli zaoferowałyście jej pomoc a ona nie odpisała, to widocznie miała jakiś powód np. ktoś jej pomógł na tyle że nie musi już więcej od nikogo brać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
cz/p - możesz do mnie napisać prywatnie, chętnie wskażę Ci firmy w których w budowlance można zarobić naprawdę dobre pieniądze, gdybym nie miała pojęcia o czym piszę to bym nie wypowiadała się na ten temat. Wystarczy chcieć, ale jak chłopaki wolą popracować dw\a dni i iść se pochlać i przez kolejny tydzień dochodzić do siebie - to pewnie że nie zarobią.
Graszka, pelni jadu mowisz...a moze zyciowi, nauczeni doświadczeniem( negatywnym niestety najczęściej, rowniez na forum)realnie patrzacy na swiat?
albo nieuwaznie czytałaś ten wątek, albo masz powazne problemy ze zrozumieniem, dziewczyna ewidentnie kręci, miota się, nikt rozsądny , szczegolnie osoby ktore same ciezko pracuja na wszystko nie chca byc traktowani jak pospolity frajer do wydojenia, tak ciezko to zrozumiec?

takie osoby robia tylko krecią robotę osobom naprawdę potrzebujacym
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
To podaj mocne dowody że ta kobieta jest oszustką, mnie też życie trochę nauczyło, nieraz osądziłam kogoś niesprawiedliwie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Do kasi20069- autorki wątku.
Kasiu, dlaczego nie piszesz gdzie mieszkasz?!
Wielu osobom, które chcą Cię wesprzeć w jakiś sposób bardzo pomoże podanie miejscowości. Być może niektóre z nas ma do Ciebie blisko. Przyjedzie i zobaczy w czym mogłaby Ci pomóc, inni natomiast przejeżdżając- wstąpią i coś zostawią.
Jeżeli podajesz adres mailowy to odpowiedz nadawcy!! Sama niedawno uczestniczyłam w pomocy dla dziewczyny, która niedługo rodzi i na pewno będzie chciała przekazać rzeczy, których już nie będzie potrzebować następnej rodzinie będącej w trudnej sytuacji.
Jeżeli tak stawiasz sprawę to nie oczekuj wsparcia. W ten sposób sobie nie pomożesz.
zabawne...ja, dowody:):) nie o mnie tu chodzi, niech autorka uwiarygodni się, a nie robi uniki

kochanie:)nie muszę i nie zamierzam niczego, nikomu udowadniać, chcesz "pomóc" Twoja sprawa, nic mi do tego, jak dla mnie mozesz jej nawet notarialnie przepisać wszystko co masz:P
Ja nie jestem w stanie jej pomóc bo spłacam kredyt za dom który niedawno wybudowaliśmy z mężem, a rzeczy po moim synku oddałam koleżance która lada dzień ma rodzić. Fakt, że Kasia nie podała wszystkich danych, ale mogła zrobić to z kilku powodów: być może byłoby jej wstyd gdyby ktoś ze znajomych albo z rodziny zobaczył ten wątek, albo rzeczywiście jest oszustką. Ja jednak nie czuję się upoważniona do tego, żeby jednoznacznie stwierdzić czy jest oszustką czy nie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wiesz ~bafija rozumiem cię i wiem o co chodzi ale ja nie muszę podawac więcej danych bo to nie potrzebne na forum zostały tylko te osoby które cały czas mnie albo krytykują albo mają własne zdania typu ,,oszustka ....itd."
więc nie korzystam z forum np. weszłam dzis zeby odpisac dominice i jeszcze innej osobie ..ja juz dawno tu nie zaglądam a raczej moze raz na 3 tygodnie wazniejsze jest dla mnie moje dziecko i zdrowie nie będę się nikomu tłumaczyc ani zwierzac bo historię mam długą i smutną ..to co zamiesciłam w wątku to jest pryszcz ... w stosunku do mojego całego zycia ale tu nie o to chodzi bo ja poprosiłam o to jesli ktos ma uzywane nie potrzebne rzeczy dla maluszka to jeśli ich nie potrzebuje to może mi je ofiarowac badz nie a to całe forum po ptrzeczytaniu zamieniło się w cos okropnego to tak ja bym chciała cos nowego czy jak ?? bo nie rozumiem po za tym nie posiadam internetu i ciezko jest co dzien odpisywac no jak sprzatam u sasiadki to mogę skorzystac ale to jest 2 razy w tygodniu .więc najpierw były pretensje że poprosiłam WG o pomoc a teraz ze nie odpisuje a zaraz pewnie będą że wg żyje ! Ci ludzie nie znaja ciężkiego życia i są bohaterami przed własnym komputerem byc moze gdyby pszeszli to samo to by rozumieli i to ze ich ktos oszukał to nie znaczy że kazdy jest oszustem widzisz była u mnie dziewczyna wczesniej pare innych ale ona tez została nazwwana oszustką za to pewnie ze u mnie była i że napisała że mam ciężko i mi wspołczuje więc jaki to ma sens :) pisac tutaj do tych którzy zostali niech sobie robią tu co chcą ja od nich nic nie chce jak będzie u nas emisja programu bo przyjedzie do mnie telewizja pokaze to forum i niech zobaczą jakie ja mam warunki i jak mnie społeczenstwo potraktowało i zdeptało z błotem ale cóż to będzie niedługo jak na razie to jeśli ktoś będzie mi chciał pomóc w formie że ma coś używanego i chce oddac chętnie przyjmę zawsze się przyda ...a mi to juz wg . to tyle nie będę dalej się rozpisywac uciekam juz ... niestety pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Kasia ja na samym początku chciałam pomóc prosiłam abyś odezwała sie do mnie na priva.. nie dostałam żadnej wiadomości do dziś.
życzę Ci wszystkiego dobrego! mam nadzieję że się ułoży- powodzenia!
http://www.zlecenia.przez.net/ to adres stronki gdzie można znaleść pracę którą można wykonywać w domu, lub wystarczy wpisać w google freelancing praca. Może któraś z dziewczyn znajdzie coś dla siebie:)
Jestem samotną matką odeszłam od męża mam tylko alimenty i dprażną pomoc z opieki gdzie muszę opłacić kawalerkę którą wynajmuje.Jest mi bardzo ciężko ale moim zdaniem powinnaś podać więcej danych bo faktycznie mogą być ludzi blisko Ciebie jak to było u mnie ja nikogo nie prosiłam o pomoc poszło to pocztą pantoflową i staram się sobie jakoś radzić głowa do góry dasz rade ale jeśli chcesz nabrać lub oszukać tych dobrych ludzi to potem możesz mieć problem z uzyskaniem pomocy .Napisałam tak w skrócie a opieka powinna wam pomóc ale muszą zrobić tylko najpierw wywiad rodzinny , ja szukam pracy i ciężko mi znaleźć ale nie tracę nadzieji mam tylko 5 godzin bo potem muszę odebrać dzieci z przedszkola i zerówki .TRZEBA UWIERZYĆ W CIEBIE WTEDY PÓJDZIE DO PRZODU I CHCIEĆ DZIAŁAĆ A NIE LICZYĆ TYLKO NA POMOC INNYCH.
Do pracy się weźcie dziecioroby! To skrajna niodpowiedzialność decydować się na dziecko nie mając warunków.
Gdyby rozmnażać się mieli tylko ci, których stać na dzieci, na przykład na jakąkolwiek emeryturę nie miałbyś co liczyć, wszakże nie wiem czy wiesz, że młodsze pokolenie pracuje na starsze i tak zawsze było a przynajmniej od najmniej stu lat. Niedawno wiek emerytalny podniesiono, bo Polacy od kilku lat intensywnie emigrują i na emigracji rodzą dzieci, tym samym tam się osiedlając. Więc... każdy kij ma dwa końce, bo jeśli nie będzie dzieci, w naszym systemie aktualnym nie będzie miał kto zapracować na emerytury naszych dziadków czy rodziców, później na nasze, a następnie na emerytury naszych dzieci i wnuków.
Nieco smutne, ale prawdziwe.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry