Widok

Własny punkt przedszkolny

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Od półtora roku prowadzę prywatny punkt przedszkolny. Staram się zapewnić dzieciom jak najlepsza opiekę, atrakcyjne zajęcia itp. Na codzień słyszę dużo pochwał od rodziców. Mówią, że są zadowoleni, widzą postępy w rozwoju swoich dzieci i w ciagu dnia są spokojni, bo wiedzą, że ich dzieci są pod dobrą opieką. Dzieci też są zadowolone, chętnie przychodzą do przedszkola, nie płaczą żegnajac się z rodzicami. Brzmi dobrze prawda? Tylko od tego roku mam bardzo mało dzieci :( większość przeszło do przedszkoli państwowych ze względu na koszty... Przy tym rodzice chcieliby zapisać młodsze rodzeństwo do nas. Niestety nie mogę przyjmować tak małych dzieci... Cieszę się, że moja placówka jest tak dobrze odbierana przez rodziców, jednak nie przekłada się to nowe zgłoszenia. Nie mam szans konkurować z państwowymi placówkami cenowo. Sama już nie wiem co mam robić... Jak przekonać rodziców żeby zapisali do mnie swoje dziecko. Zaczynam zastanawiać się nad zamknięciem placówki, jednak szkoda mi ogrodu pracy jaki w nią włożyłam oraz dzieci, które jeszcze są z nami. W tym miesiącu odchodzi kolejne dziecko, ponieważ rodzina przeprowadza się poza Trójmiasto :( ta wiadomość naprawdę mnie zasmuciła i zaczęłam widzieć przyszłość w ciemnych barwach...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to może zaproponuj jakąś promocję, tylu pierwszy miesiąc 50 %, można by też wprowadzić opiekę na godziny - dla dzieci które nie uczęszczają do przedszkola, może opieka weekendowa?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po tym jak teraz wygląda sprawa przedszkoli państwowych i brak zajęć dodatkowych myślę że niektórzy rodzice przeniosą swoje dzieci do prywatnych przedszkoli. Poczekaj jeszcze trochę :) Powodzenia nie poddawaj się
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
myślę że promocje i opieka na godziny to dobry pomysł. Skalkuluj sobie też, jak mogłabyś maksymalnie obniżyć ceny żeby do interesu nie dokładać. Wielu rodziców nie stać na prywatne przedszkole po prostu. Może więcej osób za niższą cenę bardziej będzie się opłacało?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może postaraj się o dofinansowanie z Unii dla dzieci np. rodzicow rozpoczynających prace lub z biednych rodzin.
Jak ja szukałam opieki dla dziecka to zetknelam się z takimi opcjami, ale nie było już miejsc...
Zetknelam się z przedszkolem dającym raz na mc bon na 50 pln dla rodzicow do restauracji-opieka nad dzieckiem w tym czasie była gratis, nawet w wiecz godzinach.
Pomyslow może być mnóstwo :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
też uważam że opieka dorywcza by pomogła.
w przedszkolach prywatnych brak pakietów godzinowych, np takie pakiety godzinowe :określona ilość do wykorzystania przez miesiąc, myślę że tacy rodzicie z miesiąca na miesiąc kupili by kolejne karnety, nawet niech rodzic przyprowadza czasami dziecko na kilka godzin, ale w sumie miesięcznie wykorzysta cały pakiet.I masz co miesiąc dodatkową gotówkę, bo karnet oczywiście płatny z góry :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Problemem może być też to, że jest to punkt przedszkolny, a nie przedszkole.... Przedszkola mają kontrole sanepidu itd, a punkty? Jako matka wybrałabym coś co jest stale kontrolowane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zaproponuje opiekę godzinowa , wprowadz karnety np biedronka to opieką 10 razy w miesiącu po 8h , wprowadz kinder bal czyli nocny bal dzieci przypeowadzaja rodzice na 20 i maluchy są do rana mają zapewnioną opiekę jedzenie atrakcje itp koszt od osoby np 30 zł. Wprowadz zniżki dla rodzeństwa, jeśli masz sporo miejsca moze raz w miesiącu tanie ciuszkowanie wstęp za 1 zł ;)
Dziekuje za słowa pocieszenia. Mamy promocje, obniżone ceny i pakiety godzinne a tu dalej nic... Dobrze jest 'wyżalić się' trochę choćby przez forum, dzięki temu trochę optymistycznej patrzę na przyszłość. Punkty przedszkolne, tak jak przedszkola podlegają pod sanepid i wydział edukacji. Tak więc są to placówki okresowo kontrolowane.
Smutna ja właśnie zamknęłam swój punkt przedszkolny :( Mieliśmy bardzo dobre opinie, rodzice byli zadowoleni....a mimo tego jak zwolniły się miejsca w państwowych placówkach, tam zapisały swoje dzieci.
Wprawdzie moze ciut niższe ceny jako promocję do konca roku. Wyjścia do parku, bale nocne. Opieka weekendowa moze, podam ci przykład cora chodzila do żłobka bez wyżywienia placilam 800 !!! Wyżywienie dzienne 8 zł a chętnych masa w grupie 27 maluchów
Może zainwestuj w dobrą reklamę? Czy oprócz Ciebie zatrudnione są inne Panie do opieki nad dziećmi? Warto zorientować się co oferują okoliczne placówki i pomyśleć nad czymś czego tam nie ma a może spodobać się dzieciom i rodzicom. Teraz takich placówek jest bardzo dużo, skąd duża konkurencja i ciężko się utrzymać na rynku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

do góry