Widok

Wmioty z rana u 3 latka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziś córka obudziła się rano z bólem brzucha. Nie zjadła śniadania i zachowywała się dziwnie. Zaczeła wymiotować:( zdziwiłam się bo wymioty nie śmierdzą i sà przezroczyste z takim jakby śluzem. Dałam jej wody do picia i za chwile znow zwymiotowała. Chwilę odcZekałam i dałam łyk herbatki miętowej i za chwilę znów wymioty:( w sumie w przeciągu godziny 3 razy wymiotowała:( nie wiem czy czekać z wizyta u lekarza dzis sobota:( pierwszy raz corka (3lata) wymiotuje i nie wiem co moge jej jeszcze podac oprocz herbaty? Czy jest jakis lek w aptece?
Najgorsze jest to ze corka ma dzis urodziny, o 16 przyjda goscie, bedzie tort, lody ciasto a mała wymiotuje:( nie ma gorączki, a wczoraj nic innego niz zwykle jej nie dawałam do jedzenia , no i w nocy spała normalnoe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas tak dwa razy zaczynało się rota(ostatni raz w święta wielkanocne :/ ) Na Twoim miejscu jeśli jeszcze raz zwymiotuje pojechałabym od razu na dyżur. U nas na takie wymioty lekarka zaleciła floridral i ścisłą dietę oraz letnie picie. A i u Syna po dniu albo dwóch doszła jeszcze gorączka to dawaliśmy coś na zbicie,bo podchodziła pod 40stopni. W każdym razie życzę aby to nie było to..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i znow 4 raz:( fakt że mało ale jednak... A czy u Was też dziecko się źle czuło ? Było ospałe? Ktoś się orientuje gdzie na dyżur mnie przyjmą na nfz ? Mieszkam na chełmie ale z tego co wiem na świetokrzyskiej juz trzeba płacic
Pewnie "jelitówka". Duże prawdopodobieństwo, że dziś wszystko- choćby w najmniejszej ilości będzie "wracało". Leku nie ma- musisz pilnować, żeby mała się nie odwodniła- czyli Smecta w ruch, elektrolity, ja podaję też Enterol- jest raczej na biegunkę, ale jest świetnym probiotykiem.
Herbata miętowa na tym etapie nie jest najlepsza- jeżeli już to zwykła, bez cukru oczywiście. I nie podawaj jedzenia- jeżeli nie chce, niech nie je- nic małej nie będzie.Musi pić. A impreza urodzinowa chyba nie będzie udana :(
Zdrówka życzę.
Mamo u nas wstał i 20min. było super aż nagle zaczął płakać, bo tak Go bolał brzuch i zaraz zwymiotował :( po wymiotach na parę/paręnaście min. brzuch przestawał boleć ale po tym czasie znowu ta sama historia..brzuch przed samymi wymiotami bolał Go tak bardzo,że nawet nie mógł siedzieć,bo od razu zjeżdżał :/ pamiętam też, że dostał śmierdzących bączków,a po 2 dniach biegunki. Ja w każdym razie dla spokoju pojechałabym na dyżur.
Mam zamiar jechać na dyżur tylko szukam gdzie najblizej chełmu jest bo teraz się pozmieniało.. Narazie skończyło się na 4 x wymioty od rana... Mała zasneła i widac że źle się czuje.
Czy przy rota boli brzuch?
Asia i co w końcu wynikło jak pojechałaś do lekarza?
Nie wiem co mam zrobić z urodzinami, córka wiadomo że nic słodkiego nie zje dziś ale jakby sie lepiej poczula to chociaz by goscie przyszli zjesc bo tort na dzis zamowiony:/
Tak jak pisałam tuż przed wymiotami bardzo Go bolał i jak zwymiotował to trochę odpuszczało(piszę też z własnego doświadczenia,bo za pierwszym razem zaraziłam się od Syna). Też spał dużo ale podczas snu wybudzał Go ból i wymiotował po czym znowu zasypiał.
Bardzo dziekuje za odp. Mam cichą nadzieje że wstanie i bedzie ok.. Ale jak nie to jade na dyzur. Czy ktoś wie gdzie mnie przyjmie lekarz? Na jasieniu dopiero ?? Czy gdzieś jeszcze w poblizu chełmu?
a mi sie chce wymiotowac na takie wątki, zamiast siedziec przed komputerem kobieto, może pojedz juz z tym dzieckiem na pogotowie co? ja bym nie usiedziała w miejscu jakby moje dziecko wymiotowało od rana i zle sie czuło i nic by nie pomagało, czekac az ktos napisze na forum gdzie jest najbliższy dyżur...masakra.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Do Pani powyżej
Pewnie Cie zasmuci wiadomosc ze moja corka sie obudzila i odzyła, nie boli jej juz brzuch i mowi ze jest glodna. Nie wiem skad takie zlosliwosci sie biora jakis sfrustrowanych osob ktore swoje niepowodzenia wyladowuja na forum
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jakby każdy zawracał głowę lekarzom na pogotowiu byle pierdołą to zabrakło by czasu aby pomóc komuś kto naprawdę jest ciężko chory.

A tu z czym sama się kiedyś spotkałam jakiekolwiek zadanie pytania,prośba o radę kończy się wysyłaniem do szpitala najlepiej jeszcze na sygnale a potem obrzucanie jaka to nieodpowiedzialna mama która pozwala sobie na klikanie w kompie a nie jedzie do lekarza.

Sama mam dziecko i troszczę się o nie ale trzeba mieć też odrobinę rozsądku.Jeśli dziecko wstało rano i wymiotuje to również czekam,obserwuje i na pewno od razu nie pędziłabym do lekarza.
Często jest tak,że coś zwyczajnie "stanie" na żołądku i samo przechodzi.

Jeśli wymioty by się nasilały, doszłaby gorączka a dziecko nie chciałoby pić to wtedy jak najbardziej wizyta u pediatry.

Nie dziwię się ,że tak trudno czasami dostać się do lek jeśli większość rozhisteryzowanych mam pędzi tam z każdym kichnięciem dziecka.

Do autorki - pilnuj aby dziecko piło - nawet po 2-3 łyżeczki ale często,nie zmuszaj do jedzenia,jak żołądek zacznie pracować sama o nie poprosi,nie dawaj surowych owoców ani soków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

do góry