Widok

Wózek MIKADO BOSTON

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, interesuje mnie wózek Mikado Boston - 4 koła, w tym przednie skrętne. Czy macie bądź miałyście z nim do czynienia? Zastanawiam się nad zakupem właśnie jego. Rozważam również zakup uzywanego wózka, więc jeśli ktoś ma na zbyciu, to zapraszam, i proszę o opinie :)
siostryzet@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chyba zdecyduję się na turkus (względnie czerwień) - ze względów merkantylnych - widzę, że jednolite kolory używek lepiej schodzą na allegro (a turkusów ogólnie jest mało, więc się cieszą dużym zainteresowaniem), a chciałabym za 8-9 miesięcy sprzedać i za odzyskaną kasę kupić Questa :)
Aga nie wiem gdzie dokładnie na śląsku mieszkasz, ale na pewno w olkuszu w sklepie przy rynku mają te wózki. Na stronie producenta w zakładce dystrybutorzy jest ten sklep i ich adres mailowy. ja do nich pisałam czy mają City Car no i mi napisali kiedy będą mieć, wtedy sobie podskoczyliśmy z Krakowa na oględziny no i warto było, bo w ciemno bałabym się zakupić, a na żywo bardzo mi spasował. Buja świetnie, nie jest wywrotny, a przednie skrętne to bajka:)
ale kupować tam nie warto, bo cena z fotelikiem ( ale bez np. parasolki, którą producent oferuje) to ok 1200 zł no i nie ma wyboru koloru za bardzo. no i np u producenta za dodatkową opłatą można domówić tackę do rączki której standardowo city car nie ma ( a taka jak ma boston)
my finalnie się na kolor B4 zdecydujemy, chyba, że coś mi znów się uwidzi tuż przed zamówieniem:)
hej:) Ma któraś z Was wózek City Car z tacką na rączce? Bardzo chciałabym zobaczyć na zdjęciu jak ta rączka wygląda, gdyż różni się kształtem od Bostonu.
I jeszcze mam pytanie, bo dużo z Was pisze o kolorze jeans, a ja nigdzie nie mogę takiego znaleźć na zdjęciach kolorów tych wózków. Prosiłabym może o jakiegoś linka, albo wklejenie zdjęcia.
Z góry dziękuję i pozdrawiam:)
hej:) Ma któraś z Was wózek City Car z tacką na rączce? Bardzo chciałabym zobaczyć na zdjęciu jak ta rączka wygląda, gdyż różni się kształtem od Bostonu.
I jeszcze mam pytanie, bo dużo z Was pisze o kolorze jeans, a ja nigdzie nie mogę takiego znaleźć na zdjęciach kolorów tych wózków. Prosiłabym może o jakiegoś linka, albo wklejenie zdjęcia.
Z góry dziękuję i pozdrawiam:)
Witam.

Trafiłam na to forum ,gdyż poszukiwałam opinii na temat Mikado Boston i szczerze mówiąc po przeczytaniu wszystkich postów tylko się umocniłam w swojej decyzji :) No i pewnie za niedługo sta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurka wodna tyle się napisałam i coś mi ucięło posta :(

No nic, mam nadzieję, ze jeszcze tu zaglądacie i że dalej jesteście zadowolone ze swojego wyboru.
Dzięki, Moniko, jestem z Katowic, więc do Olkusza mamy jakieś 40 minut drogi samochodem. Chyba jednak zrezygnujemy z wycieczki, bo city car ma tam być dopiero w przyszłym tygodniu, jak mnie poinformowała miła pani przez telefon i zamówimy bezpośrednio u producenta. wierzę waszym opiniom, trudno mi było wyobrazić sobie skrętny i bujany wózek, ale po tym co przeczytałam w waszych postach, jestem przekonana.
Niestety, nie potrafię wybrać koloru, chyba mam kiepski układ hormonów, te z wicia gniazdka już się skończyły, czy jak? Od niedzieli siedzę nad kolorami i nic mądrego nie wymysliłam
Jeszcze raz dzięki za namiary sklepu!
no! wreszcie jakiś ruch :) bo wchodziłam co jakiś czas, a tu były wakacyjne pustki :)

co do kolorów - też mam schizę. Wczoraj koleżanka ze szpitala zanabyła czarne Jedo i zaczęłam myśleć, że to chyba super opcja, przy której każdy inny wydaje mi się pstrokacizną :) jak się dołoży zawieszki, kolorowe kocyki, itd to już i tak tych kolorów jest napaćkane dość, nie musi z nimi rywalizować sam wózek. Przykładowo, jak kupię turkus to już to mocno determinuje inne kolory - błękitny kocyk będzie wyglądał słabo. Widziałyście może gdzieś live czarne Mikado?

aha, mamo, która myślisz o Bostonie - poczytaj jeszcze o City Carach! Naszym forumowym zdaniem to jeszcze fajniejsza opcja niż Boston (skórzane paski na tylnej osi)!

Gosiu ja już się tyyle naczytałam na temat tych modeli, że jednak zostanę przy bostonie. Ja aktualnie mieszkam w Anglii i producent w mailu polecił nam właśnie Bostona. Z resztą City car jakoś do mnie nie przemawia :) Mój kolor to beż w kwiatki, ale ostatnio zastanawiam się właśnie nad turkusem z czernią. a tego turkusu jest tam przecież niewiele ,więc nie wydaje mi się ,żeby rywalizował z innymi dodatkami :)
ale City jest identico, tylko lepiej buja ;-) a po pierwszym dziecku, gdzie miałam wnerwiająco twardy wózek, wiem, że to ważne... gdybym miała się zdecydować na wózek na zwykłych amortyzatorach, nie paskach, to chyba jednak bym kupiła konkurencyjny odpowiednik Bostonu, czyli Jedo Fyn - nie do zajechania, zbiera bardzo fajne noty na forach.

No właśnie nie jest identyko, bo podwozie, czyli stelaż ma inny, jakby to powiedzieć, taki jak tradycyjne wózki, a mi jakoś one nie podchodzą :) ale za to jeno jest identyczny ,tylko 500 zł droższy, więc po co mam przepłacać :)
Gosiu a Ty jesteś juz posiadaczką Mikado ?? czy jeszcze nie ?? Bo jakos nie mogę doczytać:)
nie miałam okazji wypróbować city cara :P ale jakoś nie podchodzą mi te duuużo mniejsze przednie kółka :P

zresztą jak już pisałam - zdałam się na producenta ;) poprosiłam o pomoc w wyborze modelu wózka :) napisałam gdzie i jak będzie użytkowany :) i Pan Krzysztof doradził Bostona :)

póki co stoi w pokoju - ale co jakiś czas muszę sobie kawałek nim pojeździć po pokoju ;) w dalszym ciągu jestem zadowolona z wyboru :)
heh dajcie spokój ja też mam problem z wyborem koloru:) już powoli wychodzę z kwiatkow- dokładnie tak jak Gosia pisze, obawiam się, że będzie zbyt pstrokato:) czarny wózek mi odpada z zalożenia.
chyba przestanę kombinować i zamowimy w koncu ten jeans, ktory wprawdzie nie powala, ale na żywo całkiem ładnie się prezentował. ten fiolet tez ładny ale nie wiadomo jaki na żywo i nie chce przekombinować:/ ech

co do tych modeli, to nam producent też polecił bostona na szprychowych kolach, ale mnie ten city car intrygował, dlatego chciałam koniecznie zobaczyć na żywo co to takiego.
no i jak je oba razem porównałam, to decyzja zapadła:D
znalazł się "licencjonowany przedstawiciel" Mikado :) http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-mikado-zestaw-ogl1751282.html
a do koleżanki, która myśli o kolorku beż w kwiatki- tu znalazłam dużo zdjeć tego koloru- też spacerówki:)
http://www.allegro.pl/item701766456_wozek_mikado_ox_ford_spacerowka_fotelik_dodatki.html
ech chcę skladać zamówienie tylko jeszcze ciągle te kolorki mnie dręczą.
Gosiu a jak się na żywo prezentuje ten liliowy? jaki to jest ten ciemniejszy kollor? tu na zdjęciach tak szaro wygląda....
Moniczko dziękuję za linka :) Już sama nie wiem co myśleć o tym beżu. na tych zdjęciach nie prezentuje się za ciekawie :( ... coraz bardziej myślę o czerni z turkusem :) Ale czy któraś widziała ten kolor na żywo ?? Ja niestety z racji tego, że mieszkam w Anglii nie mam możliwości porównywania tych wózków. dlatego zdaję się na Wasze i innych opnie. W ogóle tu gdzie mieszkam nie widziałam takich wózków typu Mikado Boston. Jak zauważyłam na ulicach królują Graco, a mi się one kompletnie nie podobają.
pocieszę Cię, że ja mieszkam w Krakowie, a jak na razie też nie widziałam żadnego mikado na ulicy:)
myślę, że turkus ładnie się będzie prezentował, choć nikt go na żywo nie widział:)
ja sama miałam na niego chrapkę, tylko po prostu nie chcę czarnego wózka. ale myślę, że będzie fajny:)
kwiaty mi się podobały, no ale ten beż jest dużo ciemniejszy jak widać, taki trochę brudny. generalnie ładny wózek, ale chyba jednak wolę jednolity wzór-no i o ile spodziewamy się dziewczynki, to kolor fajny, ale jakby sie trafił chłopiec, albo wózek miałby później służyć dla braciszka:D to już te kwiaty chyba tak nie bardzo:)
ech ale mamy problemy:)
hehe, ja nie myślałam, że będę miała taki problem z wyborem koloru. I szczerze mówiąc od zawsze, zanim jeszcze zaczęłam mysleć o ciąży, podobały mi się czerwone wózki. I zawsze mówiłam ,że dla swojego dziecka muszę mieć właśnie taki kolor. ale jak widać teraz ten wybor nie wydaje się taki prosty ... I w sumie to muszę podjąc decyzję dzisiaj, bo znajomy jutro wyjeżdża już na urlop i trzeba będzie już zamówić. dalej obstawiam bez+ kwiaty lub czerń z turkusem. I tak myślę, że jak mąż wróci do domu to pokaże mu tylko te dwa wzory i podejmiemy decuzję wspólnie. ale myślę, że jemu też się bardziej spodoba czerń.

Gosiu już doczytałam, że jeszcze nie macie wózeczka :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry