Widok

Wózek X-lander XA

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy macie problem z przednimi kółkami? Mam wózek x-lander xa na stelażu z 2009 (nie szprychowe) i niestety te koła podczas szybszej jazdy (jak nie są zablokowane) - strasznie "wibrują" tzn. wygląda to tak jakby stelaż był źle wyważony i przednie koła były za mało obciążone a co za tym idzie - wpadają w drgania. Pytam, bo nie wiem czy to taka uroda wózka czy może powinnam oddać go do reklamacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasze może nie wibrują, ale odkąd jeździmy spacerówką to są jakby słabiej skrętne. Też wydaje mi się, że przód jest za mało dociążony.
image image
nie mam żadnych problemów
u mnie też nie ma problemu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
problem był przy korzystaniu z gondoli w spacerówce tego juz nie ma ale powiem szczerze jak jeździłam gondolą doprowadzało mnie to do szału tym bardziej że drgało tylko jedno koło...reklamacje w tej firmie ok załatwiane są szybko ale panie przyjmujące do reklamacji wózek poinformowały mnie że kółka przednie na wybojach (mieszkam w dość nowej okolicy czyli poza centrum handlowym wszędzie są wyboje;)) powinny być zablokowane i podobno jest to ujęte w karcie gwarancyjnej więc wydaje mi się że zawsze mogą zwalić to na nieprawidłowe użytkowanie wózka....chociaż ja też odnosiłam wrażenie że jest to złe wyważenie wózka lub moje dziecko było za lekkie;)
u mnie nie ma problemu,ale zgadzam sie,ze na nierownej powierzchni kola powinny byc zablokowane-my zawsze tak robimy w glebokim sniegu, blocie, czy na "wybojach"
u mnie wszystko jest ok jestem mega zadowolona z wózka. ale na wybojach nie blukuje kółek.. wolę omijac dziury :)
niestety u mnie problem pojawia się nawet kiedy idę po bardzo równej powierzchni. Wszystko jest ok póki jest to krok spacerowy, ale jak tylko przyspieszam to kółka zaczynają "wariować" po zdjęciu gondoli i założeniu spacerówki jest jeszcze gorzej :( nic, będę próbować reklamować. Dzięki za opinie.
ja z kolei mam problem ze skrętnością przednich kółek, wózka używam od około 6 mies. i wszystko było w porządku, ale teraz wózek, jakby ściągał na jedną stronę i kółka nie skręcają za każdym razem równolegle, tylko jedno się blokuje, co całkowicie wytrąca z jazdy i trzeba bardzo mocno pchać lub wręcz przestawiać wózek na nowy kierunek jazdy
Meggi to o czym piszesz to częsty problem z tego co dowiedziałam się w serwisie :/ koła wpadają w wibrację(podobno na przednie koła działa często za duży nacisk i tak się dzieje) i wózek cały drga podczas jazdy...my tak mieliśmy pół roku temu. Wózek pojechał do Częstochowy do serwisu gdzie zostały wymienione całe koła,a teraz historia się powtarza niestety i wózek znowu jedzie do serwisu :/
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tego nie mam, choc widzialam u innych, moze to tez kwestia napompowania kół ze tylnie lzej przednie mocniej? pozatym przeczyszczalismy gniazda itp i nasmarowalismy i wszystko git. jezdze na plaze nim i czesto sie zapiaszcza.
a mi sciagalo wozek jak pinezka sie wbila :) i powietrze zeszlo i okazalo sie ze we wszystkich kolach trzeba wyrownac powietrze i zaczał mi znowu duzo lepiej jezdzic(az sie zdziwilam bo nie mialam problemow z prowadzeniem)
Witam,

U nas jest bardzo podobnie.
Po pierwszym kontakcie i zachwycie wyglądam teraz oceniam że ten wózek i problem z kółkami to sprawa, która definitywnie u mnie go przekreśla. Że też daliśmy "kupić się" internetowi i opinii o super sprzęcie
my reklamowaliśmy "wibrację" 3 razy.
w koncu olaliśmy sprawę.
jednak nie jestm do końca zadowolona z siedziska, bo bardziej leży niż siedzi. ale ...może tak ma być
jeśli chodzi o siedzisko to u nas problem,bo mały nie chce tak bardzo na leżąco i ciągle się podpiera albo podciąga,a jak się opuści podnóżek to siedzonko na dupcie jest strasznie małe i wisi na szelkach,bo zjeżdża :/ jedynie to mi chyba tylko duża budka pasuje..
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (34 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

do góry