Widok

Wózek zastępczy! Szok

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kupiłam dokładnie miesiąc temu wózek spacerowy dla mojego szkraba. Kierowałąm się wygodą i bezpieczeństwem dziecka więc wybrałam taki który spełniał wszystkie moje wymagania. Był on z dość wysokiej półki ( nie podaje marki bo nie o to tu chodzi). Oddałam dziś do reklamacji niestety wada konstrukcji. Wcześniej będąc w owym sklepie pytałam się o wózek zastępszy. "Oczywiście jak najbardziej bęsdzie" usłyszałam. Tak więc reklamacja spisana i nagle szok, Pani przyniosła mi wózek zastępczy CAŁY BRUDNY, W PLAMACH, KOŁA OD BŁOTA JAKBY KTOŚ NIM WCZESNIEJ PO POLU JEZDZIŁ! Przetarła go przy mnie szmatką i powiedziała miło proszę to wózczek dla Pani. Oczywiście powinnam się cieszyć że wogóle jakikolwiek dostałąm ale same powiedzcie czy wyszły byście takim z dzieckiem na spacer?? Co byście zrobiły na moim miejscu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
trzeba było poprosić o inny model no sory w takim brudzie dziecka bym nie woziła
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Poprosiłam, niestety usłyszałam że w tej chwili tylko taki mają na stanie. Wózek jest mi niezbędny odbieram drugie dziecko ze szkoły mam spory kawałek.Dlatego byłam zmuszona go zabrać. Nie rozumiem jak ktoś kto dostaje taki wózek nie dba o niego mówie tu o osobach które go użytkowały przede mną. A slep prosi abuy do reklamacji oddać czyściutki a w zamian daje brudny :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cóż, widać jak niektórzy szanują cudzą własność.
Przejmując po kimś służbowy samochód doświadczysz tego samego...
skoro dostałaś brudny to trzeba było im powiedzieć ze nie mogę od ciebie wymagać ze będzie czysty jak ty go oddasz to chyba proste? a swoja droga jeśli twój wózek miał wadę konstrukcyjna to powinni wymienić go na nowy co dostaniesz skręcony śrubkami ?
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Muminka tak właśnie im powiedziałąm. Podpiełam to pod wadę konstrukcji bo gdyby nie blokady to złożył by mi się 2 razy sam z dzieckiem w środku. To to nie dopuszczalne!
Zgodnie z prawem nie zawsze można domagać się wymiany na nowy - jeśli wada jest możliwa do usunięcia (np. wymiana wadliwej części).
Tu mogą wymienić stelaż, a resztę (koła, siedzisko itd ) zostawić stare bo dobre.

A tak z ciekawości jaki to model i marka spacerówki?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie tak mi powiedziano, że zapewne wymienią stelaż. Coneco Juupi. I powiem wam kobiety że po takiej przygodzie żałuje że go kupiłam, mimo wielu pozytywów. Fakt jest wygodny dla dziecka, obszerny, i dobrze się go prowadzi. Może po prostu miałam pecha :(
Miałaś pecha widocznie . U nas już drugie dziecko jeżdzi w wózku tego modelu i nadal jest idealny. Szczerze mówiąc i wiem jak może się on sam składać.
Moja koleżanka otrzymała też delikatnie ujmując brudny wózek, wstyd było do domu wracać komunikacją miejską...
W sklepie na A ;)
Ania chyba mamy na myśli ten sam sklep.
Ja kupiłam wózek w mmija i też dostałam tragiczny wózek zastępczy jak poszedł do naprawy. Ale to nie wina sklepu tylko ludzi którzy używają .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coneco wózek z wysokiej półki ....to co mają powiedzieć użytkujące chociażby Mutsy,Stokke czy Silver Cross... padłam ze smiechu:))))))
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Nie rozumiem co Cię tak rozbawiło, Sama mam ten model wózka i nie uważam że jest on byle jaki. Jeżeli stać Cię na wózek Musty Stokke czy Silver Cros, to twoja sprawa. Jeśli nie zauważyłaś to autorka założyła wątek odnośnie wózka zastępczego i tego do jakiego stanu ludzie je doprowadzają. Każdy kupuje taki na jaki go stać. 6 stówek za spacerówke to nie mało, przynajmniej dla Mnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no tak ale jeśli dają wózek w dobrym stanie to wypadało coś by zrobić z osoba która doprowadziła do stanu nagannego wózka kurcze ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji .nie ich wina no nie jestem tego pewna a co do wymiany na nowy to sa na to przepisy albo wymiana albo zwrot pieniążków http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C4%99kojmia dlaczego nie skorzystać z rekojmy?
image
Korzysta się albo z rękojmii (sprzedawcy), albo z gwarancji (producenta).
Tutaj skorzystano z gwarancji i dlatego.
z gwarancji mam wrażenie ze je na kupującym wymuszona autorka chciał nowy wózek
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry