Widok

Wózki Camarelo - proszę o opinię

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Drogie Mamusie!
Proszę o opinię na temat wózków firmy Camarelo - modele Carmela,Carera i Sevilla.
Każdy głos będzie dla mnie ważny.
Liczę na Wasze obszerne wypowiedzi :)
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam sevillę i polecam :D super zwrotne, szybko się składają, baaaaaardzo duża gondola - największa na rynku :D piękna kolorystyka :) ja mam turkusowy :D tak intensywny piękny kolor że ach!! :) jedyne ale to jak sie jeździ po błotach to później stelaż sam sie nie myje ;P
image image

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki! a nie jest za duży?
mnie trochę przestraszyły jego gabaryty, nie wiem, czy nie będzie dla mnie za wielki - gondolę będę musiała wnosić dosyć wąską klatką na trzecie piętro, będę też jeździć tramwajami, autobusami - nie przeszkadzają w takim codziennym życiu jego wymiary?
a jak oceniasz jego wagę? wydaje się lekki (i producent podaje, że waży tylko 11,5 kg - lżejszego nic nie znalazłam!)
co do designu i kolorków to są rzeczywiście boskie! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w gondoli wnosiłam dziecko - stelaż trzymałam w wózkarni, od niedawna trzymam też gondolę, moje dziecko podrosło, więc nie daje rady ;) ja jeżdżę tylko zkm i nie mam najmniejszych problemów :D będąc w ciąży wiedziałam że urodze dużego chłopaka więc zależało mi na jak największej gondoli :) na zakrętach np wchodząc do windy, zakręcając na schodach, czy na wejściu do mieszkania (wąski pzredpokój) dawałam radę - bo musiałam choć łatwo nie było :)
jesli chodzi o wagę to powiem tak, na początku musiałam cały wózek do domu wnosić (zanim dorobiłąm klucz do wózkarni) i sam stelaż jest ok, sama gondola też, gondola z małym lekkim dzieckiem też ujdzie - ale jak dziecko ma przeszło 7kg to już nie jest łatwo :P
image image

no tak, z cięższym dzieckiem to z żadną gondolą nie będzie łatwo:) dlatego bardziej pytam o te gabaryty. Wydaje się też mega wysoki ten wózeczek, ja mam 166 i boje się, że będzie dla mnie za duży... a tak mi się podoba! ale wiem, że wygląd to nie wszystko ;) rozumiem, że spacerówki jeszcze nie używasz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam 168 więc 2 cm ;P
a wysoko jest ułożona gondola to fakt i właśnie dobrze! po 1. jak będziesz po porodzie (obojętnie sn czy cc) nie musisz się schylać do dziecka, czy go z dużego schylenia podnosić, niby nic, ale docenisz później ;P a po 2. dziecko jest powyżej poziomu rur wydechowych samochodów (większości samochodów na naszych drogach), więc spaliny nie idą bezpośrednio w dziecko ;) a jak gondola czy spaceówka są niżej, ten cały szsajs wali dziecku prosto w twarz :)
image image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
same części gondola czy spacerówka są leciutkie :) ja byłam w szoku jak mi w sklepie pani dała do sprawdzenia :)
gabaryty mi nie przeszkadzają, po kilku dniach nabiera sie wprawy w obracaniu i noszeniu :D
image image

Dzięki 1985Sloneczko! Twoje rady bardzo mi pomogą, jestem bliska zdecydowania się na któryś z modeli camarelo, pozostanie mi tylko dylemat co do koloru, ale to już przyjemniejszy aspekt do roztrząsania :D

Drogie Panie, czekam na więcej opinii o camarelo!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Eh, nie przyszłoby mi też nigdy do głowy to, że w wysokim wózku dziecko będzie powyżej poziomu spalin! Nie ma to jak głos doświadczonej Mamy :) :)
Jeszcze jakieś głosy, opinie w sprawie wózków Camarelo?
POLECAM POLECAM nie mam porównania z innymi wózkami ale sevilla jest cudowna. Używamy ją już prawie 8 miesięcy i cały czas utwierdzam się w przekonaniu, ze to dobry wybór jak nie najlepszy :) jedynym minusikiem jest mała i nie wygodna do wkladania torba pod wózkiem np żeby włożyc jakies zakupy lub cos innego ale za to ma taki bajer ze mozna calkiem ja odpiąc i mieć dodatkową przenośną torbę :) gondola chyba najwieksza ze wszystkich jakie widziałam.budka gondoli na zimę jest perfekcyjna bo jest duża także zakrywa dużo.wraz z pokrowcem na nożki ma "oslonke" ktora dodatkowo oslania przed wlatywaniem zimna do gondoli.duza budka w spacerówce jest również super bo dobrze i duzo oslania.duży atut tego wozka to zwrotność,wygoda prowadzenia,w sumie sam jedzie:)w razie pytań służe pomocą :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Lusia dzięki za założenie tematu! Bo ja też rozważam zakup Camarelo ale baaardzo podoba mi się Carera, poród mam w sierpniu więc chciałam dużą gondolę aby Maluch przejeździł w niej do wiosny.
Ale czytając opinie za które bardzo dziękuję tylko utwierdzam się w przekonaniu, że to dobry wybór :)
image
Ja z kolei wybiorę pewnie coś z Carmeli albo Sevilli, chociaż w gruncie rzeczy te trzy modele (czyli Sevilla, Carera, Carmela) to to samo, różnice dotyczą tylko kolorów, tkanin. Mi od początku też podobała się Carera, ale te kropeczki, które są na większości modeli są to takie pseudo-brylanciki, nie podobają mi się, zwłaszcza, że spodziewam się synka :)
Jakbym miała córeczkę to by mi pewnie tak nie przeszkadzały, ale wolę coś bardziej unisexowego ;)
Beata, która Carera Ci się podoba? :)
Lusia ja chcę ten ciemny z żółtymi wstawkami na stelażu i kołach, te kropki przy tym ciemnym szarym chyba mi nie przeszkadzają, ale bardzo chciałabym zobaczyć wózek na żywo, a podobno w Gdyni można je sobie obejrzeć :)
image
my mamy seville jasny szary kolor jest super i odziwo brudu na nim nie widac ;) dziewczyny żarówiaste kolory są śliczne ale weźcie pod uwage ze przyciagaja owady :/ w gdyni w MAPU można obejrzeć mają po kilka kolorów :)
Kaja, a jak oceniasz tą wielkość? nie przeszkadza? jak np. z mieszczeniem się w bagażniku?

one wszystkie są śliczne, zadecydować o kolorze to będzie najtrudniejsze!

tak, to prawda, dzwoniłam też do tego sklepu i mają tam i Seville i Carerę i Carmelę, czekam jeszcze na Carmelę z tkaniną żakardową (ma być pod koniec tygodnia jakby co), bo to mnie interesuje
Kaja, a kiedy widziałaś te wózki w Mapu? Bo mieli wyprzedaż i pare tygodni temu mieli tylko jeden carmelo :( a chciałabym popatrzeć :)
Acha Lusia dzwonilaś i obecnie są te wózeczki wszystkie super wiadomość :)))
ja mam turkusowy i mam owady gdzieś ;P po prawdzie na każdy kolor co leci - też się "bałam" że na żarowiaste polecą owady, ale ktoś mi coś powiedział i dałam sobie spokój z paniką o owady (tylko nie pamietam co, ale musiało to być coś przekonującego ;P).
A poza tym dziecko nie będzie na czarno ubierane węc jak nie do wózka to do dziecka owady poleca...
Mnie, a raczej wózek widać z daleka - przynajmniej kierowcy już wcześniej mnie widzą na przejsciu ;)
image image

Zerko - tzn. wiem, że mają wszystkie modele ale nie wszystkie kolory. ja pytałam konkretnie o carmele i mieli chyba 2 albo 3 kolory (na razie tylko z tkanin standardowych, nie żakardowych). nie wiem, jak z sevillą i carerą - wiem tylko, że są, ale ile kolorów i jakie to nie.

Czyli co, Słoneczko, owady się nie zlatują? :) (czy nie miałaś jeszcze okazji w lecie pojeździć?) :) btw...turkusowy mówisz? mi te wózeczki na zdjęciach bardziej na niebieskie wyglądały ale jak mówisz, że on turkusowy to tym lepiej, bo właśnie na te niebieskie/turkusowe się pewnie będę decydować...
byliśmy dziś w Mapu obejrzeć wózki, bylismy zdecydowani na jakis jedo. wyszliśmy ze sklepu z carmela szara, materiał zakardowy. przywiezli go chwile wczesniej. obecnie w sklepie jest tylko jedna carmela brazowa-mat.standardowy; sevilli i carery nie bylo. dodam tylko ze maja teraz promocje 3w1 z fotelikiem maxi cosi (do końca tygodnia)
taki turkus :D
http://alaias.istore.pl/pl/27-posciel-3el-zyrafka-afryka-90x120-turkus.html
czyli niebieski aletaki soczysty i w ogole!!:D

npo mój ma 5 miesiecy wiec jeszcze nie jezdzilam w sezonie owadow :P

ja kupilam w mapu kurierem do domu, bo po 1. nie mam samochodu, 2. i tak z przesykla wyszlo mi taniej niz w sklepie w Gdansku w ktorym mi pokazano i polecano tego producenta :)
a poza tym w mapu maja wózki zastepcze czylijeśli cos i na gwarancji wózek idzie do producenta to dostaniesz wózek zastepczy :D

i w jednym i drugim sklepie maja tez inne wózki innych producentów - czesto drozsze a i tak i w jednym i w drugim sklepie polecali mi tego producenta :) i w kazdym z tych sklepow ani razu nie bylo reklamacji na tego producenta, a np. na xlandera maja co rusz ;)
image image

osz Ty, Feniks ! to Ty nam sprzątnęłaś Carmelę! dzwonili dziś do nas z MAPU, ze już jest żakard do obejrzenia po czym za kilka godzin, że już nie bo sprzedany! to Twoja sprawka:)
i jak pierwsze wrażenia? ładny jest ten wózeczek? jak ta tkanina żakardowa? opowiadaj :)

Słoneczko - czyli Ty masz tą seville?
http://www.ceneo.pl/25701417
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak to my jestesmy winowajcami calego zamieszania, ale wcale nie załujemy:D
no jakby ladny nie byl to bym go nie kupila;) a tak serio:
mysle ze wszystko zalezy od tego czego sie oczekuje od materialu. Ten zakard to takie "esy floresy" szare, matowy (mi troche sie kojarzy z takim zakardem z garsonek, malo on wozkowy -hihi).na budce i srodkowy pas gondoli to ekoskora biala.dol-plastikowy. u nas akurat stelaz jest do tego bialy. my stwierdzilismy ze nawet gdyby jakas plamka byla to na tym wzorzystym materiale nie bedzie tak widac, lepszy niz taki sam, ale jednolity.
i gondola i spacerowka maja piekne duze zabudowane budki z okienkami wentylacyjnymi i "wizjerami". carmela ma dluzszą budke z przodu niz sevilla i carera wg sprzedawcy.
na pewno jest lzejszy od jedo (z nim porownywalismy), super latwo wypinana sie gondola, zwrotny i ogolnie wg mnie bardzo przyjazna obsluga wozka dla kobiety, duza gondola, no i torba do wozka taka bardziej kobieca jest niz w innych wozkach.
nie mam doswiadczenia, ale budka od spacerowki ma cienszą "scianke" od gondoli i nie wiem czy nie bedzie zima przy duzym wietrze przewiewac - to jak na razie jedyna watpiwosc, ale zycie pokaze czy to rzecz istotna:)
to takie pierwsze wrazenie:)
Lusia tok to mój :)
image image

super, zazdroszczę Feniks, że już macie wózeczek :) ja chciałam najpierw obejrzeć ten żakard, ale skoro tak trudno z jego dostępnością, to nie wiem, czy się nie będę w ciemno zamawiać, zwłaszcza, że termin się zbliża...
dzięki za Twoją opinię:)

Słoneczko - dzięki za info!
Lusia jeśli chcesz podaj maila, zrobie zdjecia jak na zywo wyglada ten material i Ci wyślę.
Feniks a mogłabyś przesłać mi też zdjęcia na maila?
biwancio@wp.pl
image
Na stronie Camarelo chyba dobre zrobili zbliżenie na te szlaczki? Jakby co w Gdyni w Bobowozkach jest szara Sevilla i granatowo-czerwona Carrera :) też mi się marzy ten wózek, ale już mamy eyelashes do innego :]
poproszę, nerekai@o2.pl
:)
wysłane
Feniks jeszcze raz bardzo dziękuję! Wybrałaś naprawdę świetny kolor wózka :)
image
dziękuję i ja!
dziewczeta, ja sie ciagle waham i mam juz dosc meki, chyba kupie te camarelę (carera, szary). jestem z warszawy i widzialam tu ten wozek "na zywo". dajcie tylko znac prosze, czy on na pewno nie wydaje wam sie za duzy? oczekuje pierwszego dziecka i nie znam sie na wozkach, chcialam jakis maly, zwrotny, ale z tego co czytam to jednak duze wozki sa lepsze dla dziecka. no i ta camarela jest tez w miare lekka. jutro zamierzam jechac do sklepu i ja zamowic... jak zdazycie dajcie znac. zastanawiam sie jeszcze nad baby seka (dostepny na allegro), ale nigdzie nie moge znalezc opinii na temat modelu vegas.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oglądałam dziś Carmelę i Sevillę. Podobnie jak Ty, oczekuję pierwszego dziecka i podobnie - najbardziej się obawiałam dużych gabarytów tych wózków. Jednak po dzisiejszych oględzinach przekonałam się, że chyba przesadzałam i nie przeszkadza mi to - obejrzałam sporo innych wózków i na ich tle nie wydaje mi się jakiś wielki a fajne jest to, że jest wysoki. Ale wiesz, to tylko moje wrażenia, sama jeszcze nie mam ani wózka, ani dziecka, ani się nie zdecydowałam do końca :)
Ja za to po oględzinach na żywo mam wątpliwości co do amortyzatorów i wyważenia wózka .
Chciałam więc dopytać dziewczyny, które już go mają i używają, jak oceniacie amortyzację i wyważenie? Bo jak go próbowałam "pobujać", od razu podnosił mi się cały przód zamiast uginać się na samych resorach... nie umiem tego lepiej opisać :) Z Jak oceniacie amortyzatory?
No i kupilam camarelę, dostarcza za tydzien :) klamka zapadla i koniec, dam znac za jakis czas, jak sie sprawuje. generalnie doszlam do wniosku, ze nie ma wozka idealnego, a ten spelnia wiekszosc moich wymagan. jego gabaryty troche mnie przerazaja, ale kilka doswiadczonych mam mi mowilo, ze wlasnie im wiekszy tym lepszy i wygodniejszy. dziecko szybko rosnie, a do gondoli na jesien trzeba tez zmiescic kombinezon, jakis kocyk... no zobaczymy :) co do amortyzacji - na pewno testowalam wozki z lepsza (wspomniana wyzej seka ma niesamowicie mieciutka amortyzacje, glownie ze wzgledu na to bardzo sie nad ta seka zastanawialam), ale coz, tamte nie odpowiadaly mi pod innymi wzgledami. ale amortyzacje tez sie ustawia, wiec moze w camareli kiedy ja Lusia ogladalas miala akurat zablokowana? a co do wywazenia... nie zauwazylam, zeby w camareli bylo cos nie tak.
mój Mąż jak się "bawił" w sklepie naszą sevillą, to później testując inne wózki (m.in. fyn) powiedział że najlepiej pracowały amortyzatory w sevilli :) więc może w sklepie był wyrobiony, albo coś ;) powiem tak, po płaskim i gładkim terenie sunie jak po lodzie, po zaspach śnieżnych chodzi lekko - po prostu idealna terenówka na każdy teren:D w sklepikach z wąskimi "alejkami" (w małych sklepikach słowo alejka to zdecydowanie za dużo:P) świetnie zakręca :)
fajne w gondoli w budce jest możliwość odpięcia części materiału i zostaje siateczka, dziecko osłania ale nie zasłania :)
image image

my w sklepie testowaliśmy wózek z zablokowanymi amortyzatorami i odblokowanymi i była duuuuuża różnica. porównując z innymi wózkami które mają amortyzatory ten był najbardziej miękki. mąż w ramach testów poświęcił się i kazał przejeżdżać po swojej nodze;)
oczywiście jeśli chodzi o typowe "bujanie" to jednak wózki na paskach lub wahaczach takie klasyczne, z czterema dużymi nieskrętnymi kołami lepiej dają sobie radę.
i tak jak pisze Sloneczko bardzo skrętny, można w miejscu zawrócić. i budka na lato z dużym okienkiem z moskitierą - bajka:)
mi właśnie o takie typowe "bujanie" chodziło - że jak bujałam, to od razu cały przód się unosił do góry... (amortyzatory były odblokowane)

Zizianka, jaki kolor wybrałaś? :)
CA-14, czyli odcienie szarosci, nie lubie jaskrawych kolorow, a ta kombinacja wydawala mi sie najbardziej stonowana i elegancka :) jeszcze podobal mi sie wozek w odcieniach kremowych, ale wystraszylam sie, ze bedzie sie bardzo brudzil.
widziałam ten kolor na żywo, fajnie wygląda bardzo:)
mi też się podobają jasne, białe, kremowe. np. CA 12 z tą krateczką jest wg. mnie boski, ale też się boję, że się będzie za bardzo brudził, dlatego wybiorę coś żywszego i ciemniejszego.
Kupiłam w końcu Carmelę !:)
na jaki kolor się zdecydowałaś?
CR-25 , ale w rzeczywistości odcień jest dużo bardziej zielony niż na zdjęciu. Taka morsko-turkusowa zieleń.
na stronie faktycznie taki mocno niebieski jest. oby dobrze służył:)
zapowiada się, że będzie, mam nadzieję:)

mam jeszcze pytanie - feniks prałaś już tą wyściółkę ze środka oraz pokrowiec materacyka? w ilu st.? nic się z tym nie stało? chcę wyprać przed pierwszym użyciem bo wózeczek rzeczywiście dość mocno pachnie nowością, ale się boję, że coś poniszczę. W instrukcji nic nie piszą o praniu tej wyściółki, metki też nie ma żadnej.
a kolorem też się mocno zdziwiłam (choć na szczęście mi się podoba, mimo, że jest inny niż na foto) więc radzę nie brać w ciemno!
wozka nie pralam i w sumie nie mialam tego w planach. na materacyku bedzie przescieradelko i kocyk,czyli analogicznie jak w lozeczku - tam tez materaca nie piore tylko przescieraedlko i posciel. a co do zapachu to moja gondola w srodku nie pachnie "nowoscia", zapach jest glownie od kol, ale i one z czasem sa mniej wyczuwalne.
to racja, że chyba głównie od kół taki zapach
Dziewczyny lada chwila też planuje kupić ten wózek- jednak ostatnio wśród wielu pozytywnych opinii pojawiła się jedna mocno negatywna, że tapicerka po krotkim czasie użytkowania wygląda jak po 7 dzieciach, zmechacona. Czy Wam też coś takiego sie przytrafiło? Czy znajdujecie jeszcze jakieś wady wózeczka? Bo mocno mnie to zmartwiło :(
nic mi się nie stało z żadną tapicerką - ani na zewnątrz ani wewnątrz ;)

co do prania - ja nie prałam, kupiłam ok miesiąc wcześniej i rozstawiłam do wietrzenia - fakt jak wszystko nowe miało swój zapach, ale na tyle delikatny że stojąc w pokoju samo "wyszło" :) aaa tylko tą wyściółkę i materacyk wystawiałam na balkon :)
image image

stelaż mieści się do bagażnika Colta (a jest mały) - resztę upycha się po aucie - nie jest tak źle:)
A w którym sklepie w Gdańsku można kupić te wózki?
Wózki Camarelo przynajmniej 2 tygodnie temu można było obejrzeć w BoboWózkach w Gdańsku.
image
Mapu w Gdyni i Bobo wózki na Łostowickiej w Gdańsku. Ja kupiłam w końcu w Bobo wózkach właśnie - nie mieli co prawda Carmeli na stanie (tylko Seville), ale mi zamówili do salonu żebym sobie mogła obejrzeć i jak mi się spodoba, kupić. Zdaje się też, że komis Słoneczko na Trakcie Św. Wojciecha współpracuje z tą firmą - kiedyś jeszcze dawno oglądałam u nich Carerę, ale nie wiem, czy mają inne modele tego producenta i czy można jakoś zamówić.
Tyle wiem.
Byłam dziś w Bobo wózkach po fotelik. Mają brązową Seville i fioletową Carerę.
Podbijam :)
powiedzcie, Kochane. czy gondolę da się złożyć na płasko i czy to mega trudne jest? I jak z włożeniem wózka do samochodu? mieści się do zwykłego, czy tylko kombi?
ostatnie pyt. odnośnie spacerówki, czytałam opinię, że mała i na krótko starcza ogólnie ten wózek. to prawda?
z góry dziękuję :)
image

Piszę o Carmeli.
Gondolę owszem się składa - ale nie tak "hop-siup" (troszkę z tym trzeba pokombinować - na pewno nie do składania na co dzień) i nie aż tak wiele się w sumie na tym zyskuje. Co do włożenia do samochodu - oczywiście zależy jaki samochód, ale stelaż składa się bardzo kompaktowo, na płasko do na prawdę niewielkich rozmiarów, koła zdejmuje się jednym przyciskiem. Musiałabyś sobie to zobaczyć, żeby ocenić, czy do Twojego auta wejdzie, jeżeli masz obawy.
Co do spacerówki zaś to jakaś bzdura - jest wręcz przeciwnie. Te wózki są największymi, jakie widziałam, więc myślę, że starczą na stosunkowo długo. I gondola i spacerówka są duże.
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli chodzi o Sevillę odpowiedź dziewczyny z góry tu też pasuje - gondolę składasz, ale ja ją raz składałam jadąc na działkę :P stelaż wchodzi do bagażnika toyoty yaris :P niedługo przetestuję do kia picanto :D bo do samochodu znajomej bez problemu ale Ona ma coś tak wielkiego że do bagażnika stelaż nieskładany wchodzi razem ze wszystkimi częściami wózka :P
image image

kurczę. strasznie podoba mi się ten wózek, ale ja chyba będę składać gondolę codziennie :P
chyba po prostu zobacz w sklepie, niech Ci pokażą, jak to wygląda złożone i ocenisz, czy Ci się zmieści. Może inne wózki mają jakieś super proste systemy składania gondolek? Chociaż wydaje mi się, że tego raczej się używa okazjonalnie.
tylko my mamy mały pokoik i musimy się zmieścić ze wszystkim :( z wózkiem też... maxi cosi mają składane na płasko "na klik". właśnie jak mi kiedyś przedstawiciel to pokazał to "zakochałam" się w tym patencie, bo np. elea po złożeniu stelaża i gondoli spokojnie zmieści się pod łóżeczko, ale za to nie podoba mi się design wózka i w ogóle ciężko mi się go prowadzi :P jak nie urok to ... :P i teraz szukam zastępstwa :D
image

Do zizianka : I jak kolorek na żywo? Ja jadę za 2 tygodnie kupić właśnie ten model ale nie mogę się zdecydować czy kupić ten szary jasny CA-14 czy może CA-20. Tylko boję się, że ten z kolei będzie za ciemny (za czarny).
ja też mam mały pokoik,stelaż się składa opieram o ścianę,a gondolę kładę obok jak potrzebuję więcej miejsca to budkę robię na płasko i gondolę kładę na meble,wózek jest super na prawdę (piszę o carerra jakby co)
Witam, tez jestem zainteresowana tym wózkiem.... wszystkie Wasze opinie tylko przybliżają mnie do decyzji :) zaznaczam ze to moja druga ciąża, więc mam jakieś porównanie jeśli chodzi o wózek i ten naprawdę wydaje się być super.... proszę o głosy osób z Warszawy, gdzie można wózeczki obejrzeć na żywo????
Dzięki za wszystkie opinie bo są bardzo ale to bardzo pomocne....
czekam na info...
Dziewczyny, super, że tu trafiłam, bo też poważnie rozważam zakup tego wózka :-) czy osoby z Warszawy mogą mi podpowiedzieć, gdzie w stolicy można go obejrzeć na żywo?
w sklepie Calineczka na ul. Grochowskiej 180 obok ronda Wiatraczna
Hej Lusia :) Zastanawiam się nad kupnem wózka Camarelo Carmela w kolorystyce turkusowy żakard,a z tego co przeczytałam to ty kupiłaś taki wózek i miałabym prośbę czy mogłabyś przesłać zdj na maila(eszurabik@wp.pl)jak wygląda ten wózek i opisać w paru zdaniach jak się wózek sprawuje i czy warto go kupić.Pozdrawiam
gdzie w warszawie można obejrzeć te wózki ?
i jak ta tkanina żakardowa ???? ja jestem juz w 99% przekonana na carmele wlasnie żakardowa ale niestety u nas nie ma gdzie jej dotknac, zobaczyc i nie wiem co robic, czy zamawiac w ciemno??? gorzej jak mi sie nie spodoba
natalia jesli chcesz podaj swojego maila to wysle Ci zdjecia mojego zakardu, mam grafitowy
hej czy moglabym rowniez prosic o opinie tego wozeczka i fotki na adres afreodyta@gmail.com pozdrawiam
Witam,

Czy mogłabyś napisać conieco ad. spacerówki? Czytałam na forum, że uskarżają się, że spacerówka ma słabe pasy i dziecko ześlizguje się, bo jest za małe.
Witam ,

ja mam carerę różowo szarą, budka różowa spód szary w różowe jasne kropki,mam córeczkę.Mieszkam w małym miasteczku wózek robi furorę, każdy o nim mówi wózek wygląda jakby kosztował conajmniej 3 tys a tu 3 w 1 tak tanio,polecam w każdym calu, piękny,lekki, jeździ się tak jak ktoś napisał :jak po lodzie" gładko,dopasowuje się do każdego terenu, swietnie się podbija pod krawężnik, koła można zblokować ale mi lepiej jak się obracają, torba pod wózkiem pakowna odpinana z tyłu i na górze,gondolę czy nosidełko odczepiasz od stelaża dwoma r******i,stelaż się elegancko składa jest lekki ,kola się odczepia i w najmniejszym bagażniku się mieści,mieszkam na 1 piętrze w bloku i radze sobie doskonale z tym wózkiem nie zamieniłabym go na żaden inny całą ciążę nie dawał mi spać temat wózka analizowalam czytałam pytałam i nie żałuję polecam i jeszcze raz polecam,wady to sa takie że hamulec był dosyc toporny mąż musiał go poluźnić i nitki gdzieniegdzie wystawały musialam poobcinac bo raziły w oczy i w niektórych miejscach te szycia są niedokładne tzn nierówno ale to zauważy tylko matka po wielkich przygladaniach się :) rączka się opuszcza i podwyższa jak sie chce, jak dla dziewczynki te kropki super wyglądają dzieki nim nie jest to tylko różowy wózek bo takich pełno, jak tego kupywałam w Poznaniu to był jeszcze niby taki beż niby kawa z mlekiem ta budka i jak dla chłopca to bardzo mi sie podobał był taki elegancki exlusive jak dla księcia ten kolor był boski choc z drugiej strony jak dla chłopca to bym chciała turkusowy, super jest to że kolor kolpakow jest taki jaki jest kolor budki to super wygląda i właśnie swietnie się sprawdza to że wózek jest wysoki to naprawde wygoda,ważę 49kg jestem niska mieszkam na 1piętrze i ten wózek jest idealny jak dla mnie użytkuję go 5 miesiecy i polecam na prawdę jak tylko dostaniecie go w ręce od razu poczujecie tą lekkość to cos :) pozdrawiam
Witajcie,

I ja bardzo poważnie rozważałam zakup tego wózka. Zwłaszcza po tych wszystkich peanach, które można znaleźć na jego temat w sieci. Widziałam kilka wersji kolorystycznych w sklepie - jest z czego wybierać i te wózki są naprawdę ładne.
Niestety, jak dla mnie jest zbyt duży i za ciężki :-(. Próbowałam podnieść stelaż najlżejszej Carrery i niestety poległam :/. Zdecydowałam się w końcu na inną firmę (duuużo lżejszy) ale niestety z bardziej ubogą i "ponurą" kolorystyką. Nie można mieć wszystkiego...
Pozdrawiam!
właśnie zamieniłąm gondolę na spacerówkę :P Młody trochę podejrzliwy - ale przyzwyczai się :P

co do małego mieszkania i braku miejsca - sama gondola to nie problem - ale mam małe mieszkanie i największy problem to gdzie schować pozostałe częsci wózka jak są nieużywane i czekaja na swoja kolej :P
image image

dziś się pierwszy raz przejechaliśmy Carmelą - jest boska! nie żałuję tego wyboru ani trochę, a te amortyzatory i wyważenie, o które się martwiłam też okazały się doskonałe. z obciążeniem w postaci dziecka wózek pracuje idealnie. Na pewno są jakieś wózki z lżejszymi stelażami, ale ten na prawdę jest jednym z lżejszych - a mi na wadze zależało przede wszystkim i na to zwracałam uwagę i szukałam jak najlżejszego i stelaża i gondoli.
a ma ktos camarele eos?
Moglabys wysłać mi na maila zdjęcia swojego wózka? Też bym ten kolor chciała. antod@op.pl i jakbyś mogła zrobić zdjęcie żeby dobrze te wzięli było widać
Jeżeli to było do mnie to wysłałam :)
Hej dziewczyny,
Czy któraś już może testuje spacerówkę? Przekonałyście mnie do tego wózka, bo rozważałam wybór pomiędzy nim a baby design lupo comfort, po przeczytaniu opinii wygrał camarelo, ale chciałabym się jeszcze upewnić, że spacerówka jest równie funkcjonalna i niezawodna :)
używam spacerówki od 1,5-2miesięcy i jestem zadowolona, co prawda moje dziecię na razie nie siedzi więc nie rozkładam i składam oparcia, powiem tak: spacerówka jest duża - bardzo!! moje dziecko ma lekko nad głową z 30cm :P jak nie więcej :P póki co trzymam tam zabawki, jak było zimniej to i kocyk :)
image image

Muszę powiedzieć, że z wózka jestem dalej bardzo zadowolona (miesiąc używania), jeździ rzeczywiście jak złoto po każdym terenie, wszyscy są nim zachwyceni, ale niestety muszę uczciwie powiedzieć o minusie, który zauważyłam - chodzi mianowicie o miejscami niedbałe wykończenie - a to strzępi się nitka, a to nie dopina się nap z jednej strony, paski od torby przeszyte troszkę krzywo... To jednej strony na prawdę szczególiki, które zauważam tylko ja :) a z drugiej strony boję się, że po dłuższym czasie zacznie się bardziej "sypać"... oby nie!
Czy ja też mogłabym prosić o wysłanie zdjęcia na maila? Poważnie zastanawiam się nad tym kolorkiem :) justi235@wp.pl Z góry dziękuję ! :)
Prośba o zdjęcie do Lusi :)
witam,
mnie też po obejrzeniu w sklepie zmartwiło wyważenie, podbijanie kółek do góry... mówisz, że z dzieckiem wszystko działa idealnie? minęło już parę miesięcy Twojego użytkowania, ciekawi mnie czy Twoja opinia co do tej kwestii się nie zmieniła. To jedyna rzecz która mnie tak naprawdę martwi przy tym wózeczku... też zależy mi na w miarę lekkim wózeczku a jednocześnie na pompowanych kołach... Z góry dziękuję za odpowiedź.
Witam,
właśnie zastanawiam się nad zakupem takiego wózeczka. Carera CA-19
Termin mam na początek listopada. Będzie córeczka :) Maże mogłabyś przesłać mi zdjęcia tego wózeczka, ponieważ chyba ten róż :) Podaję adres: magdalenatarwacka@poczta.onet.pl
Witam ja uzywam wozka sevilli od stycznia.
ma duzo zalet jak i wad. Mimo sporej gondoli jest bardzo zwinny , wszedzie sie nim wcisne , wnosze go codziennie na 2 pietro z dzieckiem 7,5kg:) minusem jest to ze gdy chce podniesc troche "lezanke" gondoli tp jest bardzo nie stabilna spada przy kazdym drobnym wyboju, wsadzilam tam kocyk aby corka nie musiala jezdzic calkiem plasko. Pol roku jezdze i hamulec nada tragedia , zablokowac bez problemu ale odblokowuje go reka:) spacerowka .hmmm jest ogromna moje dziecko w niej znika , w gondoli juz nie chce bo nic nie widzi a w spacerowce jeszcze nie moze.
Ja też od lutego jestem użytkownikiem carera różowej w groszki . Super wózek. koleżanki które ze mną rodziły już narzekają na wózki że małe, że nie wygodne a mają normalne dzieci. moja córka skończyła 4miesiąc i waży 8kg więc duża dziewczyna i jak na razie mieści się w gondoli. Hamulec super - nadal odblokowuję go ręką bo trzyma bardzo mocno:)
Spacerówka również jedna z większych jeżeli chodzi o wózki 3w1
GORĄCO POLECAM i nie bójcie się kolorów!!
mamusie, mam pytanie co do w/w wózka. Macie parasolkę od słońca do tego wózka ?? Jaką?? bo ja mam uniwersalną i non stop mi spada.
Ja mam parasolkę też uniwersalną - może spróbuj mocniej przykręcić śrubę żeby się nie luzowała?
ja też mam uniwersalną. trzyma bez zarzutu. tak jak pisze Lusia - spróbuj mocniej przykręcić
Do Lusia: Czy ja też mogłabym prosić o wysłanie zdjęcia na maila? Poważnie zastanawiam się nad tym kolorkiem :) justi235@wp.pl Z góry dziękuję ! :)
Jasne, już wysyłam :)
image
Witam drogie Mamy;)
Mam pytanie jestem zainteresowana kupnem Carmela CR 23 biało szary jedyna rzecz która mnie martwi to czy ta ekoskora nie zzolknie ? Proszę o pomoc czy macie jakieś doświadczenie lub opinie na ten temat .. Zwłaszcza ze wozek chciałabym zostawić dla 2 dziecka

Justyna
Justyna, ja mam dokładnie ten kolor. kupiony 4 miesiace temu. jak na razie z kolorem nic sie nie dzieje.
obecnie mam stelaz w reklamacji - pekl jeden plastikowy element. sprzedawca w mapu powiedzial ze pierwszy raz takie cos sie zdarzylo. taki sam element ma wiekszosc wozkow, moze to wada fabryczna?
tak poza tym faktem to jestem z wozka baaaardzo zadowolona.dam znac czy nadal bede po naprawie:)
uzywam obecnie jedo fyn jako wozek zastepczy (dostalam w sklepie) i nie moge sie doczekac powrotu swojego. zdecydowanie bardziej zwrotny i stabliny oraz lepiej zamortyzowany, a jezdze nim po wejskich nieutwardzonych drogach wysypanych tluczniem:)
z drobiazgow ktorych mi brakowalo to nie ma prawie odblaskow wiec dorobilam swoje. no i budka (szara) zauwazylam ze ma szew jaskrawozielony. normalnie tego nie widac, u mnie prze koncu lekko rozszedl sie wiec zauwazylam.
Dziękuje za odpowiedz ;)
My zastanawialiśmy sie właśnie nad jedo fyn ale przekonuje sie coraz bardziej do camarelo;)
Pozdrawiam serdecznie
czy ja rowniez moge poprosic o te zdjecia? :)
nasiunia@wp.pl

bede bardzo wdzieczna
pozdrawiam
Ja zdecydowałam się ostatecznie na Sevillę turkusową. Wczoraj przyszła - jest piękna i jestem strasznie zadowolona :) Lepiej ocenić będę mogła dopiero we wrześniu, bo wtedy będzie dzidzia :)
Justine czyli dokładnie taki jak nasz ;) turkusowa sevilla - to strzał w 10 :D

Jedyny minus dla mnie to ciężki dostęp do torby jak jest spacerówka (przynajmniej jak jest spacerówka w moim kierunku, nie wiem jak to będzie jak odwrócę Młodego:P) Byliśmy w sklepie obejrzeć inne wózki które miałąm wypisane i Pnai w sklepie poleciła nam ten wózek - Mąż sobie nim pojeździł, a gdy pojechaliśmy do Mama i ja właśnie z bliska obejrzeć jedo fyn to Mąż jak się nim pobawił stwierdził że o wiele lepiej prowadzi się sevilla i padło na nią ;) co prawda Mąż nie tyle porównywał zwrotność co "wybicia" przy naciskaniu na rączkę by przód podnieść - np przy wjeździe na krawężnik :) i na pewno nie zamieniłabym przednich obrotowych kółek na takie tradycyjne tylko do jazdy na wprost :P to jak ja w sklepie między półkami wywijam :D bajka :D
image image

Witajcie dziewczyny,
co prawda nie jestem z Trójmiasta. Ale mam do Was wazne dla mie pytanie, tym bardziej, ze nie mieszkam nawet w PL, ale przyjadę tutaj za 1,5 tyg. i oczywiście zamierzam obejrzeć Camarelo Carerę i Sevillę, i ewentualnie kupic już teraz lub we wreśniu jak tutaj znowu będę. Wreszcie moj problem: jestem niska (155cm) i już kilka razy ktoś napisał mi ze jestem za niska na te wózek, ze on mnie przytłoczy gabarytami. Czy on jest faktycznie taki wielki? Jestem przerażona bo to jest póki co jedyny wózek który mi sie podoba, moze poza jednym z Tako ale on jest 1000zł droższy. Czy może nie przejmowac się tymi opiniami...myśle, ze nawet jak jest wysoki to dam radę ze spacerówką (ma 122 cm wysokości, więc będę ponad nią wystawać, a spacerówka jest już chyba ciut niższa. Może jest tutaj jakas niska mama tak jak ja? Dodam jeszcze, ze mam nadwagę, więc nie jestem jakąś tam pchełką, zebym popchać wózka nie dała rady. Za ok. 2tyg. będe widzieć ten wózek, ale prosze Was napiszcie mi szczerą opinię.

Aha i jeszcze jedno - czy któraś z Was oglądała może kolor zielony Carery, jak się Wam wydaje? I czy ta farba ze stelaża nie odpryskuje?

Pozdrawiam Was i Wasze maluchy.
Monika
A co myslicie o camarelo q sport?
odebralam wozek z reklamacji - wymieniono czesc na nowa. jestem bardzo zadowolona z obslugi.
dodatkowo dodam ze obecnie w mapu jest carmela zielona gdyby ktos chcial zobaczyc. no i mapu bedzie istnialo stacjonarnie do konca sierpnia.
Ja sie podlaczam pod pytanie Moniki. Jestem tego samego wzrostu i raczej drobnej postury i czuje ze ten wozek troche za duzy jak na mnie. Maz jest nim zachwycony bo duza gondola i spacerowka, dobrze wykonany ale wydaje mi sie ze moze byc mi ciezko wozek prowadzic.
Podoba mi sie rowniez Tutek Tirso i Tambero. Jutro jedziemy go obejrzec. Jest troche nizszy niz Camarello ale tez mniejszy.
Pozdrawiam :)
Cieżko powiedzieć...Camarelo prowadzi się jak po lodzie, na prawdę można to robić jednym palcem i jest lekki, dziecko może go spokojnie prowadzić - przetestowane - drobniutka siedmiolatka dawała radę :) jednak jest duży i bardzo wysoki. Chyba największy i najwyższy jaki widziałam. Moja rada jest taka, żebyście się do tego wózeczka "przymierzyły". Obejrzyjcie w sklepie, stańcie obok niego, pochodźcie, pooglądajcie się w lustrze jak będzie taka możliwość i same oceńcie czy Was wizualnie nie przytłacza (bo trochę rzeczywiście może, ale jak będziecie się z nim dobrze czuły to bieżcie, bo jest fajny!)Z drugiej strony jak patrze nieraz na te malutkie i niskie wózeczki gdzie dno gondoli jest niemalże na wysokości kolan i prowadzi je wysoki facet czy nawet wysoka babka to to wygląda moim zdaniem śmiesznie. Wysokie wózki są fajniejsze :)
image
Hej, mam sevilkę i faktycznie jest dość wysoka. Ja mam 173 cm i gondole na wysokości bioder, wózek sam w sobie też jest sporawy. Jak rozpakowałam go w pokoju to byłam w szoku, w sklepie wśród innych wózków wydawał się mniejszy. Teraz już się przyzwyczaiłam i mnie nie przeraża :). Także wydaje mi się że najlepiej będzie jak go zobaczysz i staniesz obok, czy będzie Ci wygodnie z niego korzystać. Myśle że z pchaniem nie miałabyś problemu bo prowadzi się leciutko, ale co do wysokości może być problem.
Po raz kolejny ogladalam Camarello i jednak z niego rezygnuje. Gdyby gondola miala wysokosc spacerowki to od razu bym kupila. Prowadzi sie lekko ale dziwnie sie przy nim czuje, za wysoki dla mnie. Decydujemy sie na Tutka Grandera lub Tambero. Tutek Tirso bardzo mi sie podoba ale tez za wysoki.
Pozdrawiam
to prawda nie nadaje sie dla niskich osob;p my go mamy bo jestesmy wysocy ja mam 173 i jest super:)
Witam wszystkie posiadaczki wozka carmela :) ja równiez chce zakupic ten wozek w kolorze turkusowym czytalam gdzies ze kilka dziewczyn go posiada niestety nie ma nigdzie w sklepie pokazanego tego koloru czy moze ktoras z was moglaby mi przesłac takie bardziej rzeczywiste zdjecie ? bylabym bardzo wdzieczna :) Ja równiez nie naleze do osob wysokich mam 162 ale ja patrze raczej na to ze to dziecku ma byc wygodnie a nie ja mam ladnie wygladac z wozkiem ( maz ma 190 dlatego mi akurat zalezalo na dosc wysokim wozku :P )
Czy ktoś tu jeszcze zagląda?? :) dziewczyny prosze was bardzo o te fotki jak nie sprawie tym nikomu problemu, bede bardzo wdzieczna
aukcje.wroclaw@wp.pl
Wysłałam
image
dziekuje Ci serdecznie :) wózek jest sliczny :) a jak z utrzymaniem czystosci wózka?
Jest śliczny to prawda. Z zewnątrz nic mi się nie brudzi (nie czyściłam go ani razu a używamy już prawie 4 mce), ale wyściółka ta ze środka, biała, trochę zżółkła czy się po prostu przybrudziła i się odrobinę zmechaciła, ale tylko tam, gdzie jest na zewnątrz - to ,co schowane pod budą jest nadal idealnie białe. Troszkę też się przybrudziła torba, bo ją non stop odpinam, kładę nie raz na ziemi itd. Więc po prostu - od intensywnego użytkowania jest odrobinę przybrudzona. O torbę z resztą martwię się najbardziej, czy przetrwa, bo jest tak sobie pozszywana.
image
ale to co ci sie przybrudziło/ zżółkło to chyba mozna odpiac i wyprac ? czy nie koniecznie?
Używam przeszło 10miesięcy, gondolkę używałam 6-7 m-cy (jest tak długa że mój mimo że mega długi tyle czasu w niej jeździł i nie obijał głową :P) i nic mi nie zżółkło ani się nie pobrudziło :/ poza 2 razami kiedy raz ptak "naptakał" na okrycie gondoli i sama osobiście w rybnym tłuste pudełko z rybkami położyłam na wspomniane przykrycie gondoli :P wszytsko ładnie poschodziło a kolor niezmieniony :D
image image

Dzieki dziewczyny jestem juz w 100 procentach zdecydowana na ten wózek i ten kolor bo jest naprawde sliczny :D
tak, wewnętrzna wyściółka jest odpinana i można ją prać

cieszę się, że kupiliśmy ten wózek - z chyba najdłuższą gondolą- bo mój synek okazał się mega długi. W x-landerze już się nie mieści w gondoli a ma 3,5 mca. w camarelo jeszcze spokojnie pojeździ.
image
Słoneczko - Ty używałaś gondoli głównie z przykryciem czy bez?
image
Drogie mamusie! planuje kupić carerę w jasnych beżowych kolorach. Zachorowałam na punkcie kolorów ca-18 i ca-28. Bardzo obawiam się jak będą się sprawować podczas użytkowania. Może macie jakieś doświadczenia z jasnymi kolorami w carerach? Proszę podzielcie się swoim doświadczeniem bo nie wiem co robić! Brudzą się te beże czy mogę zaryzykować? pomóżcie, plisss.... :)
o kurcze ten 28 jest boski, też bym zachorowała, jak wybierałam kolor to tego nie było. tez podobał mi się jakiś jasny w szarosciach, ale w końcu zrezygnowałam, bo się bałam, że będzie się bardzo brudził :(
image
no właśnie jest boski i nie wiem co robić... :( z jednej strony jest piękny i bardzo elegancki, z drugiej strony jak będzie cały brudny to raczej z jego urody i elegancji niewiele zostanie...
Dziewczyny użytkujące mam pytanie, bo byłam nastawiona na ten wózek a sprzedawca mi odradził bo:
Padają łożyska w kołach i wózek nie jedzie równym torem w sensie kółko przednie za tylnym i dziecko telepie przez to. Miałyście taki problem?
wiesz, ja też jeszcze nie kupiłam camarelo ale co najmniej od dwóch miesięcy poważnie się interesuję tymi wózkami. Zgłebiam temat na wszystkie sposoby jak się da i gdzie się da. Pytałam już wielu sprzedawców i przedstawicieli handlowych o reklamacje. Mam też Panią w sklepie dziecięcym, do której mam zaufanie. Do tej pory nikt mi nie mówił o żadnych reklamacjach związanych ze zużyciem łożysk w kołach. dowiaduję się tego od ciebie po raz pierwszy....
No właśnie ja się dowiedziałam od sprzedawcy w jednym sklepie. Ale sprzedawca dziwnie polecał cały czas Tutka. Drugi sprzedawca w tym samym sklepie innej pani tez widziałam tego samego Tutka polecał. I moje Camarelo po prostu ocenił że ma właśnie takie reklamacje...
Bo pewnie byłaś w Tygrysku i dlatego nie polecali
Mi się z łożyskami w kołach nic nie działo, to jedna z największych zalet tego wózka - że cudownie, gładko jeździ.

Ja nie do końca ufam sprzedawcom, którzy bardzo wciskają jakiś jeden konkretny produkt.

Natomiast mi się zepsuła regulacja oparcia w gondoli - przy pierwszym użyciu od razu, więc jestem bardzo zła i mam nadzieję, że uda się nam to zareklamować (jeszcze nie byłam z reklamacją).
image
hej, witajcie

ja tez duzo wozkow przesledzilam...dajcie znac jak sie sprawuja..moj synus przyjdzie na swiat końcem stycznia, ale juz bym wolała wiedziec, ktory wozek wybrac

typow bylo kilka:
seria Camarelo
Bebetto
Lupo Comfort
Jedo Memo Fyn

i chyba wybierzemy Camarelo carmela wzór CR 23 żakard

czy myslicie ze jest to wersja damska?? czy dla małego mezczyzny rowniez??
ja mam CR23 i moj maly mezczyzna w nim jezdzi od kilku miesiecy, na razie nic nie mowi ze damski;)
Emka ja rowniez spodziewam sie synka :) i tez zastanawiałąm sie nad tymi wozkami co ty :) byłam zdecydowana na lupo comfort do momentu kiedy zobaczyłąm carmele :) w ostatecznosci zdecydowałam sie na camarelo carmela cr-25 zakard bo cr-23 właśnie wydaje mi sie bardziej dziewczecy ale to oczywiscie kwestia gustu ;)
powiem wam, ze mozna zwariować:P
narazie wozek uplanowany, czekam jeszcze na jakas obnizke moze;p gdzies moze w grudniu kupimy, oby nic nowego nie weszło i w glowie nie zawróciło...

Feniks i jak sie go uzytkuje?? zadowoleni jestescie? nie brudzi sie chyba ten kolor tak bardzo jak te jasne??
chcialam jasny kolorek, ale stwierdzilam, ze on przeciez dla małego dziecka jest...wiec czuje ze wszystko mogłoby być upaćkane....

to moje pierwsze dziecko.... ale tyle zakupów nas czeka wszystkie :P
jakos moze damy rade;)

problem jeszcze jest z lozeczkiem.... bo chcialabym lozeczko z szuflada... i do tego moze komode z przewijakiem... komoda potrzebna, bo nie bede miała gdzie wlozyc rzeczy małego, a chcialabym miec pod reka i odzież i srodki do pielegnacji...

moze ktos ma jakis pomysł na niedrogi zestaw??
pozdrawiam:)
emka podaj swojego maila to wysle Ci fotki wozka po kilku miesiacach uzytkowania:)
medicalna2@gmail.com

czy ta eko skóra nie żółknie czy cuś??
nie chce wtopić kasy...
dzieki Feniks;)
Jak dla mnie ten kolor spokojnie może być dla chłopca :) (mówie o żakardowym 23)
image
no ale co z tymi kolorami beżowymi? czynie ma ani jednej mamusi, która miałaby carerę w jasnym kolorze? kurczę, zależy mi na Waszej opinii czy ten wózek będzie się brudził, czy materiał jest na tyle odporny na zabrudzenia, że można zaryzykować i kupić taki jaśniutki... :)
emka -jeszcze co do wózków nad którymi się zastanawiasz, powiem tak: moja koleżanka ma ten jedo i to jest baaardzo do camarelo podobny wózeczek,ma tylko chyba ciut krótszą gondole i nie tak głęboką budkę w gondoli - czyli tu na plus camarelo. lupo oglądałam i jak dla mnie nie umywają się jeżeli chodzi o wygląd, design, kolory ani do camarelo ani do jedo (ale to wiadomo - kwestia gustu). bebetto nie znam.
image
emka wyslane
witam, tez pięknie poproszę zdjęcia turkusowej i zielonej carameli anitkapiekarska@wp.pl albowiem nad tymi kolorami sie zastanawiam, a pisałyscie ze kolory są zywsze niz na stronie
Witam, tez poprosze o zdjecia kolorow :-) taki trudny wybor :-) ursiulka89@o2.pl
Dziewczyny powiedzcie mi jak wyglada po dluzszym uzytkowaniu gondola ktora ma bialy plastik jako dno?? Rysuje sie, brudzi przy uzytkowaniu?
Nie, mi zupełnie się nie brudzi.
image
do Lusia i feniks:
czy mogłabym prosić o przesłanie fotek Waszych wózków, albowiem mam dylemat z podjęciem decyzji co do koloru...
spodziewam sie dziewczynki i nie wiem czy ten turkus będzie odpowiedni.
Generalnie to raczej chciałabym żeby ten wózek był raczej uniwersalny, ponieważ bede tez planowała drugie dziecko i w razie synka, żeby nie było konieczności kupowania drugiego wózka. :-)
z góry dziękuje bardzo za fotki anitkapiekarska@wp.pl
a, jeszcze jedną kwestia, czy ten materiał zakardowy sie nie brudzí, czy jest to materiał raczej śliski, łatwy do utrzymania czystości?
Uważam, że oba te wózeczki są uniwersalne jeżeli chodzi o płeć, ja mam ten morski dla chłopca, ale uważam, że dziewczynka też spokojnie mogłanby w nim jeździć. tak samo jest moim zdaniem z zielonymi, czerwonymi, brązowymi, szarymi itp. tylko róż jest wg. mnie jednoznacznie dziewczęcy, nawet błękit już nie.
zdjecie zaraz wyśle
image
raczej tez jestem tego zdania, ze obecnie to tylko róż jest ewidentnie przeznaczony dla dziewczynki, a pozostale kolory sa raczej unisex :)
fotki niestety nie dolecialy... :(
podaje jeszcze raz maila anitkapiekarska@wp.pl

co do materialu tego zakardowego, to jak sadzisz jest latwy do utrzymania w czystosci, nic sie w niego nie wżera? material jest raczej sliski czy taki "tapczanowy" w sensie jak obicia tapicerki na sofach :P

pozdrawiam
nie jest śliski, ale też nie tapczanowy do końca ;) może się trochę brudzić, ja bym się jasnego bała jednak, przynajmniej jeśli chodzi o żakard, mi się przybrudziła tylko troszkę torba, ciągle ją odpinam, przypinam, kładę na ziemi itp. więc pewnie dlatego. tapicerka żakardowa wierzchnia czysta :)
zdjecie przed chwilą dopiero wysłałam wcześniej dziecię mi nie pozwoliło ;)
daj znać, co w końcu wybierzesz! wiem jaka to trudna decyzja!
pozdrawiam :)
image
Ja tez jeszcze raz prosze o fotki :-)
ursiulka89@o2.pl pozdrawiam
Dziewczyny ja też poproszę zdjęcia Waszych Camarelo - loreley9@poczta.onet.pl
Z góry dziękuję! :)
Zdecydowana jestem na Seville albo Carmele, ale obejrzeć kolory na żywo w 3city to jakaś tragedia.
Ja kupowałam w Bobowózkach na Łostowickiej i i polecam bardzo. Mieli na stanie jakiś tylko jeden kolor i model, ale niezobowiązująco sprowadzili dla mnie kolor który chciałam. Jakby mi się spodobał - czekał na mnie - a jak nie, to nie musiałam go brać. Najlepiej jednak zobaczyć na żywo, bo zdjęcia tego nie oddają. Ja się bardzo zdziwiłam.
image
Fotkę wysłałam
image
Lusia a czy mogę również prosić o fotkę?

iwonus117@o2.pl

Ostatnio zobaczyłam na ulicy jeden z kolorów Camarelo to się baaaardzo zdziwiłam jak bardzo odbiega od katalogowego;p My w przyszłym tygodniu chcemy zamówić i planujemy w Bobowózki (właśnie na łostowickiej:) bo tam wynegocjowaliśmy najlepszą cenę:))
image
Od jakiś 3 tygodni użytkuję sevillę i jestem mega zadowolona! świetnie się prowadzi, Maluszek uwielbia spacerki w tym wózku :)
Dziewczyny działa Wam bezawaryjnie podnoszenie oparcia w gondoli?
image
Mi dziala,ale jest glosne,wiec nie uzywam pokretla. Mam ustawione najwyzsze,a jak maly zasypia to skladam na plasko. Tak samo w druga strone jak sie obudzi.
Ale jak składasz jak nie pokrętłem?
image
Podnosze zaglowek i ten metalowy palak jakby wyjmuje z tego uchwytu na dole i rozkladam na plasko kladac rownoczesnie zaglowek
Aha, czyli tak "ręcznie"
No mi nawet tak nie chce to działać, zepsute na amen. Na chwilę naprawili i pod ciężarem dziecka znowu się od razu popsuło.Mam nadzieję, że mi tym razem wymienią cały mechanizm.
Dam znać.
image
Witam,
pisałaś wcześniej o tym, że w sklepie wydawało Ci się, że wózek jest źle wyważony (podbijanie przednich kółek do góry) ale w praktyce wszystko okazało się być ok. Interesuje mnie czy po kilku miesiącach użytkowania dalej tak uważasz, że nie ma z tym problemu, przy obecności dziecka w wózku. Mi się ten wózek też bardzo podoba, ale właśnie w sklepie też zwróciłam uwagę na to, że tak łatwo tył wózka podnosi się do góry przy nacisku rączki - i bardzo mnie to zmartwiło. Napisz proszę czy nie ma z tym problemu w codziennym użytkowaniu wózeczka. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Tak, miałam co do tego wielkie wątpliwości, zwłaszcza,że inne wózki się tak nie zachowywały. ale z dzieckiem jest już zupełnie inaczej, wszystko gra, znika to "podbijanie" przodu, wyważenie jest prawidłowe i cudownie pracują amortyzatory. było tak na początku z 3,5 kg dzieckiem i jest nadal z 8 kg :)
Proszę :)
image
Hej dziewczyny!

Chcialabym prosic o pomoc - czy Sevilla badz Carmelo nada sie dla 158cm niskiej kobietki?;)
Sonia ja mam 155 cm i pomimo ze wozek mi sie podoba zdecydowalam sie na inny.w camarelo budka jest jak dla mnie za wysoko. Camarello rzeczywiscie ma duza gondole i spacerowke, jest lekki ale kilka razy sie do niego przymierzalam w sklepie i zrezygnowalam. Taka jest moja opinia :)
image
Już wyżej były na ten temat wypowiedzi. Moja rada: przymierz się w sklepie i zadecyduj sama jak Ci jest z tym dość wysokim wózkiem. Mi trudno powiedzieć, ale chyba bym poszukała czegoś innego.
Pozdrawiam! :)
image
Dzieki dziewczyny za pomoc, w moich rejonach troche jest problem zeby zmierzyc sie z tym wozkiem, chyba najblizej mam 115km do tego wozka bo jakos moich rejonach nikt go nie posiada i nie zamawia itd.. :/
ale dziekuje Wam :):*

Anuka a mozesz powiedziec na jaki sie zdecydowalas?
Sonia zdecydowalam sie na tutek tambero. Problem w tym ze w 3 miescie jest dostepny tylko w akpolu i to na zamowienie, w bobowozki tez na zamwienie.jest jeszcze tygrysek w wejherowie irumi i tam wybieram sie go po raz kolejny obejrzec oraz koscierzyna bo w kartuzach tez na zamowienie. Ogladalam ten wozek kilka razy przy okazji szukania i bardzo mi sie spodobal. jakis czas temu pojechalam do akpola bo akurat byl na stanie.chcialam jeszcze raz go obejrzec i juz konkretnie zdecydowac sie na zakup. Gdybym mogla to od razu bym go kupila.zastanowilo mnie jedno ze w katalogu i w tygrysku jak go widzialam gondola byla wsuwana a w akpolu byla na klik.w srodku byla instrukcja uzytkowania ale nie tambero a grandera.wygladalo na to ze dwa modele sa " wymieszane ".wysokosc wozka byla dla mnie idealna ale wydawalo mi sie ze poprzednie tambera ktore ogladalam byly troche wyzsze.dlatego zamierzam podjechac i jeszcze raz go obejrzec.a kupujemy wozek dopiero po porodzie.
Pozdrawiam :)
image
Witam wszystkich,

Zakupiłam wózek we wrześniu dokładnie Camarello Carmela (potrzebuje go od listopada ) i od zakupu byl u Ns w domu całą jedną noc.. Dlaczego? Okazało się ze spacerówka sie nie wpina.. Zareklamowaliśmy i po tygodniu szczęśliwi pojechaliśmy odebrać przy odbiorze spacerówka super sie wpina ale uwaga stelaż cały porysowany. I radość legła w gruzach wiec reklam na nr 2. Po tygodniu odbiór wózka stelaż nowiutki i co? Znowu spacerówka się nie wpina...!!!! Po prostu żenada.. To reklamacja nr 3.. Znowu wózek wysłany po tygodniu odbiór i uwaga powtórka z rozrywki... Stelaż znowu porysowany.. Jak dla mnie totalne nie porozumienie. Po raz czwarty reklamujemy calkiem nowy wózek... Jak naprawdę ma wiele zalet tak taktowanie sprzętu na reklamacji rowna sie zeru....
moze w transporcie porysowal sie? ja oddawalam stelaz do reklamacji i nie mial ani jednej nowej ryski jak wrocil (tylko te ktore sama wczesniej zrobilam).
A gdzie kupowałaś?
image
Witam,
Podpinam się pod temat, również szukam opinii na temat wózków
Camarelo, sprzedawca pokazał mi wózek uszkodzony w miejscu gdzie stelaż aluminiowy łączy się z plastikowym elementem mocującym koło, wyglądało to jak pękniecie-chodzi o koła tylne. Powiedział też, że koła są niełożyskowane, i że mają dużo zwrotów tych wózków. Nie znajduje jednak potwierdzenia tego w opiniach, które znalazłam w int. Proszę napiszcie jak to wygląda u Was, jeżeli miałyście reklamacje to czego dotyczyły.
Pozdrawiam
Ja rekalamowałam - mechanizm podnoszenia oparcia w gondoli.
image
Dzieki Lusia
ja użytkuję sevillę jakieś 1,5 miesiąca. na razie wszystko super, wózek sprawuje się perfekcyjnie, a tarabanię go prawie codziennie po schodach. Mam nadzieję, że dalej tak będzie. :)
ja mam carmele, reklamowalam plastik na stelazu taki na srodku, w miejscu skladania stelaza. pekl wzdluz.
Nie mam porównania, ale to chyba nie jest najsolidniejszy z wózków... Choć nadal jestem z niego bardzo zadowolona, bo przede wszystkim świetnie leciutko się prowadzi, moim zdaniem camarelo są najładniejsze ;) no i duże - dla mojego wielkoludzika w sam raz. Zobaczymy, jak dalej się będzie sprawował.
image
Dzieki dziewczyny. Jak widac nie ma wozka idealnego :-)
Hej dziewczyny. My również jesteśmy prawie zdecydowani na zakup wózka camarelo. Zastanawiam się nad zakupem carmeli kolor cr03. Czy ktoś może cokolwiek napisać jak sprawują się tak jasne kolory w przypadku tych wózków ?
Hej,

my odebraliśmy nasz wózek ;) póki co jeździł sobie po tylko po pokoju ale jest wszystko dobrze)
Jedno co na pewno mogę doradzić - jeśli tylko macie gdzie - oglądajcie na żywo kolory. Niestety mega odbiegają od kolorów z katalogu.
image
To prawda, mój kolor też bardzo odbiegał od tego na stronie czy na ulotkach.
image
do Feniks i Lusi
czy ja rowniez moge poprosic o zdjecia tego wozka z tkanina zakardowa???? jestem juz prawie przekonana, brakuje mi tylko dotknac zobaczyc na zywo ale niestety u nas w miescie nie mam mozliwosci
nasiunia@wp.pl
Zapraszam do Rumi. Można obejrzeć np. żakard 23
Natalio - tkaniny żakardowe świetnie widać na zdjęciach na stronie - jeżeli chodzi o wzór, bo kolory są przekłamane.
image
Witam, przymierzam się do kupna tez sevilli albo turkusowej albo czerwonej, jeszcze nie wiem, ale oba kolory mi się podobają, niestety mieszkam w takim miescie ze do Gdyni czy do Warszawy mam bardzo ale to bardzo daleko, dlatego jeśli ktoś ma w tym kolorze seville to bardzo proszę o przeslanie zdjęć na misio1849@poczta.onet.pl Jeśli ktoś ma 173cm wzrostu czy moglby zrobić zdjecie swoje przy wozku jak stoi? bo chciałabym zobaczyć na jakiej wysokości jest gondola czy jest ona na wystarczającej wysokości. Z góry bardzo dziekuje. Ja będę zamawiac wozek przez internet dlatego zależy mi na tych zdjęciach, gdyż na własne oczy nie mam możliwości go ocenic, ani dotknąć.
Justys, ja jestem niższa więc zdjęcia nie zrobię, ale chyba nie znajdziesz wyższego wózka. To są chyba jedne z najwyższych na rynku więc jeżeli chodzi o wzrost to spokojnie :)
image
Lusia a Ty jaki masz kolor wozka? Wyslalabys mi na maila?
ja mam carmele żakardową kolor cr 25, meila wysyłam :)
image
cześć dziewczyny. Bardzo się cieszę że na Was trafiłam. Termin mam na 23 stycznia. Wózek wybrany, tylko podobnie jak Was męczy mnie, że nie widziałam koloru na żywo, bardzo proszę o zdjęcie cr23 bo można zwariować:). mój e-mail: alisa82@op.pl
pozdrawiam
witam
zastanawiam sie nad wozkiem camarelo carera a wozkiem baby merc faster . na poczatku bylam zachwycona carmelo tylko ze jak zaczelam jeździc po sklepach to w 2 miejscach mi go odradzano ze wzgledu na reklamacje na plastik przy resorach podobno od nowego roku mieli 3 reklamacje ( w jednym ze sklepow) i na problem z przyjeciem reklamacji przez producenta. Tutaj tez u jednej z mam ten problem wystapil czy jest wiec ktos na tym forum kto uzytkuje ten wozek ponad rok? ile czasu macie gwarancje ? rok czy dwa? pozdrawiam
Witam wszystkie Mamy!
Zastanawiamy się z mężem nad zakupem wózka Camarelo Carmela CR12 albo Camarelo Carera CA13 lub ewentualnie Camarelo Sevilla SE15. Jeżeli ktoś jest posiadaczem, któregoś z wymienionych wózków, proszę o pomoc :) czy jesteście zadowolone z wyboru, jakie są Wasze opinie? Czekam z niecierpliwością.
Witam my akurat mamy Carmele CR11 ale siostra ma CR12 oba w żakardzie, jak dla mnie to każdy kolor jest piękny, w katalogu ten CR 11 nie wydawał się ładny ale jak go zobaczyłam na sklepie to był przepiękny i chciałam go mieć, żakard na żywo jest piękny, CR12 też jest śliczny taki mocny granat. Wózki bardzo dobre, są masywne przez co wydają się ciężkie i każdy dziwi się jaki jest lekki i jak płynnie jedzie. Koła są bardzo zwrotne i bardzo dobrze się go prowadzi, można jednym palcem pchać wózek. Ja ze swojej strony polecam, jestem bardzo zadowolona, mała w nim ma dobre spanie i bardz go lubi. Bałam się na początku że gondola jest za duża bo taka ogromna ale dziecko tak szybko rośnie że mniejszej nie ma co kupować, żeby potem nie było problemu że będzie za mała, a przecież głównie chodzi o to żeby dziecku było wygodnie. Trzeba tylko pamiętać że jak się składa stelaż to koła mają być tyłem do kierunku jazdy, żeby nie popsuć konstrukcji wózka. Jest to dobre zabezpieczenie przed samozłożeniem stelaża podczas jazdy z dzieckiem.
Dziękuję za pomoc:) Jesteśmy w sumie w 90% zdecydowani właśnie na CR12, ale zastanawiam się jeszcze jak to jest z czyszczeniem wózka/pokrowca? I czy lakier z ramy nie odpryskuje, bo przyznam że tego boję się chyba najbardziej...
U nas jak narazie nic z ramą się nie dzieje, jest gładka, nie ma rys ani nic nie odpryskuje, ale to różnie bywa, jak Pani kupi wózek lepiej go obejrzeć bo jedna osoba kupi i będzie w porządku a druga będzie mieć problem. W gondoli materacyk jest wyciągany i w środku to materiałowe zabezpieczenie jest na zamek. Z fotelika samochodowego można całość zdjąć. Dużo elementów jest odpinanych czy łatwo ściąganych że można wyczyścić. Najlepiej przed zakupem wypisać pytania do sprzedawcy i popytać, nam w sklepie wszystko wyjaśniono od pokazania jak się wpina gondola, spacerówka po składanie wózka, sprzedawca omówił każdy element także warto to zrobić w sklepie żeby potem się w domu nie okazało że coś jest nie tak. Życzę udanych zakupów:) pozdrawiam
użytkuję od 15miesięcy i nic nie odpryskuje, a nieraz zajechałam w narożnik stelażem :P
image image

sa jakieś nowe opinie o tym wózeczku ??
Super, naprawdę dziękuję za pomoc ;) zawsze lepiej zapytać bardziej doświadczonych.
Dziewczyny, czy ktoś z Was ma Carmele CR-23 lub CR-11, oba mi się podobają, ale nie wiem który byłby lepszy dla chłopca. Mogłabym poprosić o zdjęcia na: k.rajkowska@gmail.com ??
Mam do Was pytanie odnośnie spacerowki w wózku Camarelo Sevilla, na zdjęciach wydaje się być dość nisko osadzona, mamy z mężem po 187 cm wzrostu i nie chciałabym wyglądać z tym wózkiem po prostu śmiesznie. Jakie są Wasze wrażenia? Proszę o opinie.
Fakt spacerówka jest niżej niż gondola, ale porównując z innymi wózkami jest jak u innych, poprostu gondola jest wyżej niż w innych wózkach :)
image image

spacerówka jest na tej samej wysokości co gondola po prostu sama gondola ma wysokość około 30 cm od podstawy i jest to takie wrazenie ze nizej czy wyżej obie czesi sa montowane na takiej samej wysokości bo stelaz jest ten sam niezmienny osobiście polecam Carmele 04
tez polecam Carmelę ale zakard granatowy śliczny kupiłam w Komisie Słoneczko w Gdansku bardzo tanio jak się ich polubi na FB daja rabat 5% gotówkowy ja tak zrobiłam i faktycznie tak jest
Mam wózek sevila od września 2014 roku... wózek dobrze się prowadzi amortyzacja jest ok gondola duża ale.....
1. zagłówek jest fatalny to kawałek plastiku, który podtrzymuje również kawałek plastiku Zosia podrosła zaczeła się bardziej ruszać i zagłówek już się popsuł ....
2. w gondoli po pobokach są cztery druty (pod pokrowcem) dwa na wysokości główki zosi nieraz w nie uderzyła, te na wysokości nóżek, wkłada tam stópki i sie zapiera przez co skrzywia sobie sylwetke gdy lezy w wozku

3. wózek jest bardzo cięzki!!!!!!!!! ja mieszkam w domu jednorodzinnym inie wyobrażam sobie go gdzieś go wnosić jak go wkładam do samochodu to jest tragedia!!!!!!!!
4. fotelik..... POWIEM TYLE BOJE SIĘ MOJĄ ZOSIĘ W NIM NOSIC NIESTABILNY, ŹLE WYPROFILOWANY, OGÓLNIE PORAŻKA

NIE KUPIŁABYM TEGO WÓZKA DRUGI RAZA NIE BYŁ NAJTAŃSZY
Rzeczywiście, wózek nie jest najstaranniej zrobiony, ale NA PEWNO NIE JEST CIĘŻKI (stosunkowo). To jeden z najlżejszych modeli na rynku a jednocześnie z największą gondolą, no i wysoki.
image
Mam carerę od lutego zeszłego roku. Owszem wózek jest duży i o ile w gondoli byłam z tego zadowolona o tyle w spacerówce już nie do końca. Mam wrażenie, że jest źle wyprofilowana, córka niechętnie w niej jeździ, nawet w pozycji najbardziej wyprostowanej wygląda jakby leżała. Poza tym w gondoli zagłówek woła o pomste do nieba, kawałek plastiku, który nie trzyma głowki dziecka, no i druty schowane pod kawałkiem materiału... Wykonanie wózka pozostawia wiele do życzenia. Gdybym miała wybór, na pewno bym go drugi raz nie kupiła.
Mamo, a masz porównanie z innymi spacerówkami?
Może we wszystkich tak jest?
Dziewczyny, zastanawiam sie miedzy carera 13 a 14, boje sie, ze szary taki ponury, a z drugiej strony przy tym granatowym dol gondoli jest taki jasny i obawiam sie, ze bedzie sie brudzil...
Ma ktoras Carere 13 albo 14 i wyslalaby fotki na sandrulka13@tlen.pl?
Bede wdzieczna, bo sama nie wiem...
Spodziewamy sie coreczki, ale myslimy o tym, zeby miec drugie dziecko, moze sie okazac przeciwnej plci, chcialabym, zeby jeszcze drugiemu maluszkowi posluzyl...
Ktory kolor radzicie?
Ja mam 14 i też ją wzięłam ze względu na to, że owszem i perwsza pojawiła się córeczka, ale drugi może być chłopiec i co wtedy...I powiem Ci, że chyba następnym razem wzięłabym żywszy kolor. Gondola ma jeszcze odrobinę jasnego, ale spacerówka jest po prostu szara od stóp do głow, w środku wsad ma czarny, także trochę dużo tej szarości. Poza tym, widać na materiale każdą plamkę mimo tej szarości, na szczęście dobrze się pierze.
Mam na sprzedaż nowa Carera ca 14 w cenie 1050 zł. Zdjęcia na olx
ja też zastanawiałam się nad 13-na żywo jest przepiękny ten wózek, ale jeśli często wozisz wózek w aucie to dół gondoli się momentalnie pobrudzi od kół stelaża, więc to kwestia wyboru, ja wzięłam 14 bo bardziej praktyczna kolorystyka, ale czasem żałuję, bo jednak 13 jest cudowna! :)
Mam porównanie z jednym wózkiem, w którym niestety nazwy nie pamiętam spacerówka była dużo mniejsza, ale i gondola również...

Edit, wsad w spacerówce nie jest czarny, tylko szary, to osłonka pod stópkami jest czarna
Witam,
ja jestem zdecydowana na wózek Camarelo, 1 z tych 3 modeli, który - zależy na jaką kolorystykę się zdecydujemy :)
zastanawiam się tylko czy brać 2w1 czy 3w1 - jakie macie opinie o tych fotelikach/nosidełkach z zestawu? Warto czy lepiej od razu zainwestować w coś lepszego?
My mamy 3w1, ale jak kupowaliśmy wózek nie mieliśmy samochodu, zatem fotelik był nam potrzebny na powrót ze szpitala i 2 przejazdy taxi w święta ;)
Teraz gdy mamy autko kupiliśmy używany z bazą isofix na gwarancji porządny fotelik :) tzn teraz myślimy o kolejnym bo ten robi się przymały :P
Przypominam że fotelik jest dobry tak długo jak zagłówek zabezpiecza główkę dziecka - nie jak nogi zaczną wystawać ;) i najbezpieczniejsze dla dziecka jest jazda tyłem do kierunku jazdy - zatem jeśli już kolejny fotelik to tzw. RWF :)
image image

Używam wózka Camarello Sevilla od kilku miesięcy. Początkowo byłam zachwycona-przeogromna gondola, która pomieściła mojego klopsa aż do 9 miesiąca co przy zimowej aurze było super (w poprzednim wózku Xlander XA nie mieścił się już w 4 miesiącu). Mechanizm regulacji materaca w gondoli zepsuł się po miesiącu, ale szybko go wymieniono. Torba podręczna jest mała, mało przegródek, brak podszewki powoduje, że przy lekkim deszczu zawartość torby jest momentalnie mokra. Torba na zakupy jest baaaardzo mała, a przy zamontowanej spacerówce korzystanie z niej jest niemal niemożliwe. Spacerówka to właśnie największy minus tego wózka. Pasy bardzo źle trzymają, pas krokowy jest za daleko od dziecka, trudne są w regulacji. Pałąk bez regulacji, zamontowany bardzo nisko, w nóżkach i daleko od dziecka, a mocowanie jest słabe. Ustawienie pochylenia jedną ręką jest super, jednak boję się że za chwilę się zepsuje...Do tego zepsuło się koło przednie-lata, obkręca się wokół własnej osi do tego stopnia, że cały wózek wpada w rotacje. Niestety nie otrzymam nowego koła bez wysłania stelaża wózka do producenta, a na wózek zastępczy z Bobowózków czekam już 3 tygodnie...
W Carmeli torba jest zaś duża i ma podszewkę i mnóstwo przegródek. Z dolnej torby na zakupy ja korzystam bez problemu, a wydaje mi się, że jest to podobnie zrobione jak w Sevilli. Co do pałąka to się zgadzam - jest fatalny, ja go zupełnie odmontowałam i używam tylko pasów. Odchylanie na razie, odpukać, się nie zepsuło a używam spacerówki już parę miesięcy.
image
nie znam zupelnie tej firmy... my zdecydowalismy sie na murę- z maxi cosi. zreszta tej marki wybralismy rowniez fotelik- ma wszelkie testy bezpieczenstwa, wiec bez wahania postanowilismy rowniez wybrac wozek z tej firmy i nie zalujemy :)
johanka- a czemu akurat murę? czy bralas pod uwage rowniez eleę z maxi cosi? bo ja sie nadal waham i nie wiem ktory wybrac, chociaz wiem, ze oba wozeczki sa porzadne
hej inez, patrzylam na maxi cosi, elea rowniez jets super wozkiem, ale my zdecydowalismy sie jednak na murę- mieszkamy na wsi, a mura jest okreslana mianem wozka terenowego, ktory poradzi sobie na nawet najtrudniejszym terenie :) ale uwierz mi, czy wybeirzesz murę czy eleę- na pewno bedizesz zadowolona :))
dzieki za odpowiedz. my jestesmy 'miastowi', chyba jednak pozostanę przy wozku Elea, tak czy inaczej to jest bardzo wysoka jakosc, wiec mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok :)
przyszedł mi wczoraj wózek - Carmela, model niebieski - kolor jest cudowny, o wiele ładniej się prezentuje niż na zdjęciach producenta :)

mam pytanie do użytkowniczek - jaki macie patent na bezpieczne wyciągnięcie gondoli z dzieckiem ze stelaża i to samo w drugą stronę...???

ja próbowałam na razie na sucho (tp za miesiąc) i albo źle się za to zabieram albo nie wiem, bo za każdym razem gondolka się niebezpiecznie przekrzywia albo zjeżdza, a wypinać ją zamierzam praktycznie codziennie bo na 3 piętro nie będę wnosić całego wózka... możecie coś doradzić??

fotelik kupiłam z maxi cosi i tutaj wpinanie i wypinanie to rzeczywiście czysta przyjemność bo dzięki przyciskom na foteliku można łatwo zdjąć fotelik stabilnie go trzymając jednocześnie... :)
Ja wypinałam gondolę przez jakiś czas i wnosiłam po schodach (stelaż zostawał w wózkarni), ale że dziecko wagę urodzeniową miał 4300g - to nie było lekkie z gondolą, i szybko zaprzestała, gondola ze stelazem zostawa w wózkarni, brałam tylko dziecko :P
image image

Witam wszystkie mamy i przyszłe mamy :)

Mam pytanie odnośnie wózka Camarelo Carmela. Będę pierwszy raz mamą, termin ma na 26.07.2015 więc to już tuż tuż :) będę miała córęczkę :) też dużo oglądałam wózków i czytałam opinie i najbardziej mi przypadł do gustu właśnie ten wózek ze wględu na dużą gondolę, lekką wagę i spacerówką no i rzecz jasna te kolory mmmm... :) Czy jest możliwość abyście dziewczyny, które posiadacie ten o to wózek i ten model przesłały mi zdjęcia wózka w kolorach jakie posiadacie? chciałabym zobaczyć jak te kolory na żywo wyglądają, bo niekiedy różnią się.
Mój e-mail : sandrus_88@wp.pl bede wdzieczna za pomoc :)
Użytkuję wózek Camarelo Carera od kilku miesięcy i napisałam na jego temat dość wyczerpującą recenzję. Może komuś pomoże - http://freelancemama.pl/2015/05/wozek-camarelo-carera-recenzja-cz1-gondola/ :)
Pozdrawiam!
nie polecam! mamy ten wózek od 4 miesięcy i jesteśmy z niego bardzo niezadowoleni. Przy pierwszym dziecku mieliśmy JEDO i był super teraz żałujemy że przy drugim dziecku też nie kupiliśmy z tej firmy. Camarelo ma ładny wygląd, lekko się prowadzi i ma dużą gondolę ale na tym kończą się jego zalety. Środek gondoli do niczego- szybko się brudzi i strasznie kuleczkuje (w zasadzie już po 2 tygodniach użytkowania było widoczne skuleczkowane wnętrze), w połowie długości gondoli wyczuwa się metalowe pręty po obu stronach (w tych miejscach materiał żółknie pod wpływem słońca), ciężko chodzi mechanizm do podnoszenia podgłówka (praktycznie nie można tego zrobić jak już dziecko leży w gondoli), po złożeniu wózek zajmuje bardzo dużo miejsca w bagażniku (trzeba rozmontować gondolę i osobno wkładać gondolę i stelaż żeby włożyć wózek do bagażnika). ogólnie jakość wykonania tego wózka jest słaba. budka nie ma możliwości stopniowania otwarcia- można albo mieć ją rozłożoną albo złożoną.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Uzywam wozka tej firmy od 6 mcy dzien w dzien! po chodniku,piasku,przewoze w bagazniku,w samolocie i jak dla Nas rewelacja.Technicznie wykonany bdb ! material nie odbarwia sie w upały,szybki i łatwy w montazu i przede wszystkim lekki !Posiada wiecej plusow niz minusow.Minusy? jak w wiekszosci wozkow material -pokrowiec na materacyk po bardzo intensywnym uzytkowaniu i praniu lekko sie zmechacił.Szczegolnie polecam kobieta,ktore tak jak ja zostaja same z maluszkiem i trzeba zniesc i wniesc wozek do klatki schodowej,zlozyc i ulokowac w bagazniku a przede wszystkim ,gdy trzeba prowadzic wozek 1 reka :) bardzo lekki,zwinny,kołka bardzo rzadko sie blokuja.Dla mnie rewelacja! Gdybym miala kupic kolejny wozek ... tez wybrałabym te solidna firme.
recenzja na blogu,zapraszam
http://ciazaiforma.blogspot.com/2016/02/wozek-camarelo-sevilla-recenzja.html
Wózki Camarelo można obejrzeć w sklepie Bobo Raj na Szarej 39
Po przeszlo 2latach użytkowania sprzedałam nasza seville i powiem szczerze - kocham ten wózek! Jesli w końcu nam sie uda i będzie drugie dziecko to tylko i wyłącznie sevilla - tyle ze tym razem zielona :D Synuś ma i miał wszystko niebieskie, następne dziecko zielone ;)
image image

Nie mogę znaleźć tego wózka. Mam nadzieję, że znajdę coś równie dobrego. Mam w końcu namiar na ten https://colibro.eu/ sklep z wózkami i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Moje dzieci muszą być bezpieczne i dobrze się czuć.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

do góry