Widok

Współczesne demonstracje

Mam dość demonstracji z bluzgami a i niszczeniem mienia. Czy tak musi być? Czy nie można demonstrować spokojniej? Przez to nie mam ochoty brać udziału w demonstracjach, bo boję się samemu dostać przypadkowo albo dostać przez Policję mandat, bo jak im wytłumaczę, że to tłum do mnie się zbliżył a nie ja do tłumu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

sadyl

Coś ty się czepił jak pijany płota kwestii śmiertelności, kiedy realny problem, jak twierdzą fachowcy polega na nieznanej i nieprzewidywalnej naturze wirusa i jego mocy blokowania trybów służby zdrowia i relacji wszelkiego rodzaju, szczególnie tych gospodarczych. Zawsze działa się w jakimś systemie, z opracowanymi zasadami i procedurami, które w tym nowym przypadku okazują się mało skuteczne. A skoro okazują się mało skuteczne, to rząd ma ogłosić : nic się nie da zrobić, wycofujemy się z walki z pandemią ? CHyba cię pogięło. Jesteś typową ofiarą demoliberalizmu, który ludziom poplątał zdolność logicznego kojarzenia przeczyn ze skutkami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oczywiście świadomość polityczną tego wirusa to ja odnotowuję i rżę ze śmiechu od dawna. On wcale nie był groźny dla Białorusinów, co robili marsze wielotysięczne, na których maseczki nie uświadczysz.
Na największą kanalię wyrasta niejaki prof. Simon. Straszył ludzi przed pójściem na cmentarz, a teraz mówi: demonsteracje? nieee, chodźcie ludzie na demonstracje, no problemo.
To jest ciekawe, bo to częsty gość TVP, czyli idzie po linii PISu. Ameryki nikt nie odkrywa, że to PIS spuścił lewactwo i gimbazę z łańcucha. Tu nawet idą jak po sznurku Kaczyńskiego, a myślą że mu pod górkę robią. Zadaniowani albo głupi. Nie chce mi się już nawet wyjaśniać ani polemizować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

> realny problem (..) polega na (..) jego mocy blokowania trybów służby zdrowia i relacji (..) gospodarczych

No patrz pan. A ja głupi myślałem, że to skutek decyzji administracyjnych rządu.

> nic się nie da zrobić, wycofujemy się z walki z pandemią ?

Nie. Rząd zachował się przesadnie panicznie w marcu/kwietniu. Ale to można usprawiedliwić nieznajomością realnego zagrożenia.
Rząd zmarnował okres wakacyjny na pierdóły, w rodzaju czystek we własnych szeregach partyjnych i dobijanie polskiego rolnictwa. Mógł w tym czasie przygotować się do zmodyfikowanego wariantu szwedzkiego, czyli puścić zachorowania na żywioł, z ochroną grup ryzyka. Od maja zagrożenie było już dosyć dobrze znane i jasne było, kto przechodzi zakażenie "bezboleśnie", a komu wirus rzeczywiście zagraża.
Obecna niespójność i panika w działaniach rządu powodują kompletną utratę społecznego zaufania do niego. Mało kto, poza ortodoksyjnymi wyznawcami TVPis już wierzy w to, że w działaniach rządu jest jakakolwiek logika i strategia.
Szczególnie, gdy jego czołowi przedstawiciele, z Szumowskim i Kaczorem na czele, sami lekceważyli restrykcje, jakie narzucali milionom Polaków. Za to zmuszali organa Państwa do ich bolesnego egzekwowania, totalnie olewając kwestie braku ich podstawy prawnej. Teraz dopiero im się przypomniało.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Załóżmy odważnie, że testy są rzetelne. Ząłóżmy, że próby są losowe.
Jest dosyć oczywiste, że w np. kwietniu odsetek pozytywnie wymazanych był wielokrotnie niższy od obecnego. Docelowo prawie każdy się z wirusem zetknie, bo słynne rządowe DDM jedynie spowalnia jego propagację.
Zatrzymac ją można jedynie metodami totalitarnymi, jak to zrobiono w CHinach. A i to już nieaktualne, bo takie rozwiązanie było możliwe jedynie na samym początku "zarazy", gdy występowała ona punktowo a nie była juz rozwleczona po całym społeczęństwie.

Zmarło na covid młode rodzeństwo z Bytowa. Jezus miał zły dzień czy diabeł zadziałał ? Pytam poważnie, bo przecież wiesz co myśli Jezus.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sadyl

Najlepiej wychodzi ci dyskutowanie z trzódką.
Jesteś ofiarą demoliberalizmu, która nie rozumie tego systemu i tego, że informacje są dostępnie jedynie przez filitrujące je media mainstreamowe. Nie ma innego dostępu do informacji, niż te media, dlatego trzeba znać teorię i rozumieć ich działanie, ale reakcja na tę cechę mediów w postaci teorii spiskowych to też nie najlepsze wyjście. To media pokazywały trumienne pochody z Lombardii.
I to nie rząd, polski rząd popadł w panikę pod wpływem mediów, bo to była standardowa reakcja na całym świecie, oczywiście poza płaskoziemcami, którzy wiedzą swoje, jak zwykle. Wszystkie rządy na całym świecie, lewicowe i prawicowe oszukują biedny lud ? Puknnij się facet w czółko.

Dziwi mnie tylko jedno - to że nie przypisuje się tej klęski Żydom, co się stało ? Przecież za wszystkim stoją Żydzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tu rzec można jedno ...

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciacho

No to na takie dictum ja mam fragment komentarza z dyskusji na innym portalu:

Przejdżmy teraz do samego systemu -panujacego, lecz walącego się demolioberalizmu, który z przyczyn strukturalnych jest jednostronny ( liberte) a przez to kulawy i wadliwy. Doprowadził on do kompletnej anarchizacji wszystkich sfer życia i zerwania sieci bogatych relacji międzyludzkich a jedynym wspólnym mianownikiem dla ludzi pozostających w jego orbicie jest seksualność i z tym tylko ta liberte im się kojarzy, czyli życie społeczne tych osób zredukowane zostało do libertynizmu. Wystarczy do takiego postrzegania świata podłączyć emocje, pstryk i włączyć agresję w takim bezmyślnym tłumie.

A jeśli to nie wystarcza, to proponuję linki traktujące kwestię w pełnym kontekście:
https://www.salon24.pl/u/zetjot/1087502,a-kto-wyhodowal-tego-potwora
https://www.salon24.pl/u/zetjot/1086837,o-czym-swiadczy-wyp-dalaj
Naukowe podejście do sprawy wymaga zbadania pełnego kontekstu bez ulegania błędnym emocjom.

"tr: Ameryki nikt nie odkrywa, że to PIS spuścił lewactwo i gimbazę z łańcucha. Tu nawet idą jak po sznurku Kaczyńskiego, a myślą że mu pod górkę robią. Zadaniowani albo głupi. Nie chce mi się już nawet wyjaśniać ani polemizować."
Przeceniasz zarówno swoje zdolności analityczne i percepcję informacji, nie mówiąc już o przypisywaniu sterowania wszystkimi i wszystkim przez Kaczyńskiego. Doszukiwanie się błyskotliwości umysłu tego swołocza w twych opiniach jest irytująca, tym bardziej że nie można jej usprawiedliwić infantylnością.

O, myslalam, że blokada antyspamowa mi się włączyła a jednak poszło i to dwa razy :p

W dyskusję o demoliberalizmie wdawać się nie będę, nie tylko dlatego,że to twoje ulubione słowo ale dlatego,że z wiekiem przestaje mi się chcieć udowadniać swoje racje uparciuszkom :p

Pozdrawiam cieplutko i ściskam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beton Staryrzegrany i sfrustrowany.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja cierpię dolę, im kury szczać prowadzić, a nie robić politykę xD

ciacho

Widzę, że twoja ulubiona wizja świata to ta przez szparkę w telefonie ? A może nawet selfie ?
Kto by se tam głowę, pardon, d..., zaprzątał kontekstem i do tego pełnym ?
Libertynizm to jest szczyt duchowych osiągnięć tego marginesu społecznego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Skoro tak twierdzisz to się z tobą zgodzę, możesz jeszcze coś dopowiedzieć co tam ci pasuje :)

Nie to żeby coś ale z nas dwojga to ja mam swoje zycie, ciebie za to widać tu zawsze i wszędzie ;)

I kto tu ogląda świat przez szparkę ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciacho

O moim zyciu na tym portalu jest niewiele. Czasmi podaję na ten temat informacje jeżeli wymaga tego szerszy, nieosobisty kontekst. Zajmuję się w swoim życiu pełnym kontekstem, a nauka, z której dorobku korzystam, ani nie jest moja ani nie jest szparką.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czyli Julia Przylebska nie jest marionetka Kaczynskiego, lecz niezaleznym sedzia i prezesem TK? Szanuj orzeczenie zatem i bron konstytucji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

O twoim życiu, ściślej wegetacji, wiemy aż nadto. I to od ciebie. Ostatnio dowiedziałem się że jesteś uwielbiany na salonach PIS, dostajesz medale i nagrody. Opowiadałeś jakieś sny, rzekomo o swojej działalności opozycyjnej w Solidarności, jednak to co przykuwa naszą uwagę, to twoje zaangażowanie kapitałowe w developerkę .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaq

No i gdzie jest ten adres, na który miałem przesłać kopie dokumentów ? No gdzie, sieroto ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

oskarmacerat@gmail.com

Dobrze ujęte sadyl ;-)

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (330 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry