Widok

Wspomnień czar

Cofnąłem się w lekturze forum do czasów kiedy na pisał tu Halewicz. I mimo że nie brakowało sporów i konfliktów sama dyskusja odbywała się na zupełnie innym poziomie niż obecnie.
Ja sam dodam ze skruchą że niepotrzebnie dałem się wciągnąć w bezsensowne pyskówki. Na swoją obronę napiszę że bardzo nie podobało mi się to że jeden forumowicz był atakowany przez grupę innych forumowiczów a brak reakcji ogółu powodował rozzuchwalenie się agresorów.
Nadal mi się to nie podoba ale mam dość kopania się z końmi.
A swoją drogą pomysł posprzątania pierwszej strony był bardzo dobry. Niestety uważam że takiego stanu rzeczy nie da się długo utrzymać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kolejny zmarnowany talent. A winien zły świat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pijany był przecież gdy to pisał. Dołączył nawet Crossa do grona " trzody"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co Ty masz do mnie? Dlaczego łączysz mnie z kimkolwiek?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak się zapisać do "swoich"?
Mógłbyś mi wyłuszczyć kto tutaj jest "swój" a kto "nieswój"?
Zastanawia mnie czy te łapki w dół dali mi "wasi" czy "nasi"?
Czy "nieswój" może być "prawdziwym polakiem"?
Czy wszyscy Polacy to jedna rodzina?
Takie i inne dylematy mną wstrząsają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

> Zostanę zaproszony?

Raczej nie.
Albo robimy ognisko w formule zamkniętej, dla "swoich" (bez informacji na Forum), gdzie (chyba) nikt cię nie zaprosi, albo robimy formułę otwartą, dla wszystkich, gdzie zaproszeń po prostu nie ma. Przychodzi, kto chce.
Choć zważywszy na obecną sytuację na Forum, nawet z uwzględnieniem zzakrzowców, wobec formuły otwartej jestem nastawiony dość sceptycznie. Choć nie wykluczam.
Jakoś mam przeczucie, że Cross jest podobnego zdania. Kwestia do rozważenia. Pytanko tylko, czy akurat tutaj, czy w osobnym wątku?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z hakiem.
Znaczy że ognisko będzie :)
Zostanę zaproszony?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Przemyślenia pijaka są prawie tak samo ciekawe jak starego menela.
Zresztą dwa menele - jeden bardzo stary a drugi podstarzały - zawsze będą trzymać się razem.
Brawo chłopaki:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aaaaaaaa.. i jeszcze jedno:

@Cross:

Mam na chodzie auto z hakiem.
O sensowności można pomyśleć, ale potencjał technicznej realizacji jest.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

> Cofnąłem się w lekturze forum

Ja dzisiaj też.
Wróciłem do chaty, wysikałem sukę, nastawiłem słoiki z leczo do pasteryzacji (tyndalizacji)... i padłem.
Ocyknąłem się koło 1 AM, W jednym garze woda się wygotowała i słoiki zaczeły się przypalać ;) Zwalczyłem, pożaru i szczególnego smrodu nie ma,
Nie potrafię odtworzyć ścieżki, jaką pobiegły moje myśli, kiedy chciałem sprawdzić dokładną datę ogniska na którym wbiłem sobie kiełbaskowe widełki prawie że w oko.
Zrobiłem se drinka (na szczęście, nie musze siadać rano za kółko), siadłem do kompa i pokopałem:
24/08/13
Przeczytałem cały watek. Nazajutrz, w niedzielę, wyjechałem do Wawki na bodaj 3 tygodnie. Po powrocie zrobiliśmy kolejne, 18/09/14
Z rozpędu i nostalgii przeczytałem oba wątki, od dechy do dechy.
I parę uwag:
Po sierpniowym ognisku ujawniła się spora grupka Forumów-dinozaurów, którzy pamiętają Forum, jak BMt, sprzed kilkunastu lat.
Pojawiłą się też spora ilość "czytaczy", którzy nie biorą udziału w dyskusjach i na Forum ich nie widać.
Dużej części nie pamiętam, ale trzy Agnieszki są tego znakomitym przykładem. (btw: pierwsza od prawej, ma szczególne miejsce w moim sercu) :D

Jak bardzo różniły się te wątki od obecnych. Kilkaset wpisów i zero hejtu.
Zetjot był w tym czasie obecny na Forum. Tyle, że się nie wcinał w wątki na których jego przemyślenia zostaną olane.
Ale nie było trzody, powstałej w miejsce Hydranta. Jaq-ów, Skydiver-ów, i ich klonów typy Prawda, Max, Gdynianin, Anka, Bajka czy innych.

Trzoda rozpiżyła Forum. Nie zetjot.

Takie przemyślenia po trzecim drinku ;) Czas lulać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

>A ja, z kolei, lubię wsadzić kij w takie nieprzewietrzone mrowisko i przyglądać się tym mrówom, internetowym władcom śmietnika.

Spróbuj ten kij wsadzić se gdzieś indziej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Starcze, ty miałeś okazję się przyjrzeć, miałeś też okazję "skopać tyłki" o czym tyle razy tak ochoczo pisałeś.
Miałeś termin miejsce i czas. Nie przyszedłeś bo jesteś starą c*otą.
Z kolei na dziesiątki pytań dlaczego się na spotkaniu nie pojawiłeś nie odpowiedziałeś.
Dlatego jesteś błaznem i to w dodatku starym i niedołężnym błaznem.
Może więc teraz odpowiesz dlaczego tak się zbłaźniłeś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gwidon

Tu żeś trafił w dziesiątkę. Nie ma sensu dyskusja z faciami, którzy wchodzą na forum dla hecy i hejtu, bo coś mają nie po kolei w mentalu. A ja, z kolei, lubię wsadzić kij w takie nieprzewietrzone mrowisko i przyglądać się tym mrówom, internetowym władcom śmietnika.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Stary cap nie prowadzi dyskusji, tylko żałosne, pozbawione sensu monologi.
Gdyby zabrać mu internet to poszukałby jakiejś gałęzi i zrobił to co nieuniknione.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

~jaq

ty piszesz zeby co kolwiek napisac,duzo slow ale zero tresci (konkretow,argumetow)...
Mi łowca ujme to po mlodziezowemu, "lata" Mysle ze Łowca ma niezlu ubaw z tych co wdaja sie z nim w "dyskusje"

To ze Łowca konczy watek swiadczy tylko o tym ze, chlop wyczerpal sens prowadzenia dalszej dyskusji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie nie ogladam, nie mam urzadzenia na ktorym mozna ogladac TV. Taki kaprys....

" głosuję na ludzi poważnych"

bbbbuuuuuuaaaaahhhhhaaaaaahhhhhhhaaaaa

raven
Polityka polega na tym że przedstawiasz program, który mają albo zaakceptować albo odrzucić wyborcy. Jeśli chcesz program relaizować, musisz zdobyć władzę, a żeby zdobyć władzę, kluczowa okazuje się rola wyborcy. Czyli Twoja lub moja, bo i ty i ja jesteśmy wyborcami. Ja nie mam kłopotów z głosowaniem - głosuję na ludzi poważnych, którzy programy realizują. Czego inego mozna oczekiwać ? Poza tym nie należy być maksymalistą i oczekiwać utopijnej realizacji pełnego programu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dla Wałęsy to ja miałem tylko jedno do powedzenia. To samo zresztą do posła Pięty. Ludzie się oburzają, ze oni tak sięz religijnością obnoszą. A przecież powinni upatrywać w tym wielką dla nich szansę. Warunków jest 5. Spełniają je i jadą dalej. Ja z dobrą wolą wkleiłem me te warunki na fb bez żadnych złośliwości i dalszych komentarzy. Ale się zdenerwował, skasował i zablokował jakieś moje fake'owe konto.
1. Rachunek sumienia
2. Żal za grzechy
3. Mocne postanowienie poprawy
4. Szczera spowiedź
5. Zadość uczynienie Panu Bogu i Bliźniemu.
W ogóle nie jestem demokratą tylko monarchistą więc spory polityczne ze mną są jałowe. Sam już nie wiem na kogo zagłosuję, bo skoro jakies ustawy powstają w placówkach najlepszego na świecie wywiadu, a u nas są przepychane w kilka godzin od sejmu do prezydenta, to coś mi tu śmierdzi. W dodatku z lekka paranoi dostaję bo nawet nie chce mi się wymieniać nazwy tego wywiadu ani tego państwa. Jeszcze jakieś algorytmy zadziałają i jakiaś sztuczna inteligencja spakuje moje posty i przekaże je na jakiś serwer. Nie mogą w tym samym tempie zakazać terminacji życia nienarodzonych dzieci z Downem? Straszny syf ta polityka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz przykład Gwidonie tej narracji łowcy. Wyręczył mnie w tłumaczeniu ci jak to z nim jest.

raven
Okładka jak najbardziej na miejscu, szczególnie jeśli zestawisz to z wrzaskami Wałęsy, o którym piszę w nowym wątku, wzywającego do przemocy i użycia broni. Bierz pod uwagę pełny kontekst i nie dawaj się wpuścić w maliny.

Moje tekst są z reguły poświęcane kwestiom długofalowych tendencji cywilizacyjnych i tylko w wyjątkowych wypadkach takich bzdur jak zakaz noszenia kiecek czy szaleństwa Wałęsy zajmuję się jednodniówkami, bo szkoda na to czasu. Są to przecież tylko konkretne ilustracje pewnych tendencji ogólnych.

A sferą prywatną innych ldzi i ich dolegliwosciami natury medycznejsię z pewnośćią nie będę zamował i spekulował.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (10 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

muza na dziś (779 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry