Widok

Wspomnień czar

Cofnąłem się w lekturze forum do czasów kiedy na pisał tu Halewicz. I mimo że nie brakowało sporów i konfliktów sama dyskusja odbywała się na zupełnie innym poziomie niż obecnie.
Ja sam dodam ze skruchą że niepotrzebnie dałem się wciągnąć w bezsensowne pyskówki. Na swoją obronę napiszę że bardzo nie podobało mi się to że jeden forumowicz był atakowany przez grupę innych forumowiczów a brak reakcji ogółu powodował rozzuchwalenie się agresorów.
Nadal mi się to nie podoba ale mam dość kopania się z końmi.
A swoją drogą pomysł posprzątania pierwszej strony był bardzo dobry. Niestety uważam że takiego stanu rzeczy nie da się długo utrzymać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dokładnie tak
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mówić co się myśli i polemizować z innymi, a uprawiać propagandę polityczną powielajac kłamstwa i pomówienia to drugie. Gdy czytasz że jesteś noworuskim, postkomuna a w najlepszym przypadku n iedouczonym lemingiem, a jedyną prawdą są pseudo felietony w salonie24 , DoRzeczy i innych podobnej orientacji publikatorach do których codziennie rozsyla ci linki, to wybacz Cross, ze nie pozostaje to bez echa. Od lat ten człowiek wciska tą swoją propagandę po portalach. Wielokrotnie obnazano jego kłamstwa które z uporem powtarza. Łowca nie jest zwykłym użytkownikiem portalu i forum. Jest tubą propagandową najgorszej dla Polski formacji politycznej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli chodzi o rolę kłamstwa i prawdy oraz zawartość tychże w propagandzie zwolenników tzw. iii rp, to polecam analizę wzorcowych przypadków Tomasza Komendy i Iwony Cygan w moim nowym wątku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Mówić co się myśli i polemizować z innymi, a uprawiać propagandę polityczną..."

Nie wiem co cię tak oburza w tym że łowca uprawia propagandę polityczną. Przecież sam robisz dokładnie to samo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nagle odezwał się pijak, który do tej pory siedział cicho:
– Przepraszam państwa bardzo, ale czy ma ktoś z was może kieliszeczek wódki?
– A na co ci, pijaku, kieliszeczek wódki?
– Bo jak was słucham i jak na was patrzę, to się boję wytrzeźwieć.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest pewna różnca w propagandzie.

Można propagować rzeczy dobre, pożyteczne, ale można też propagawać kłamstwo, oszustwo i złodziejstwo. Nie trudno, kierując się zdrowym rozsądkiem, zorientować się, która strona uprawia to pierwsze, a która to drugie. Po owocach ich poznacie, zarówno realnych jak i werbalnych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Nie trudno, kierując się zdrowym rozsądkiem, zorientować się, która strona uprawia to pierwsze, a która to drugie"

Dobijasz mnie powoli i systematycznie.

"Po owocach ich poznacie, zarówno realnych jak i werbalnych. "

Domagam się (słusznego) sprostowania lub czytelnej wykładni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jakiż to element tego wpisu wymaga doprecyzowania ? Chyba precyzyjniej już nie można.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co jest gorsze? Rządzenie na fundamentach "kłamstwa, oszustwa i złodziejstwa", czy na fundamentach jednowektorowej i bezalternatywnej polityki zagranicznej, skrajnej naiwności i uważania najbardziej niebezpiecznych wrogów za serdecznych przyjaciół?

edit. No ja już szczerze mówiąc nie mogę patrzeć, jak ordynarni bandyci chlapią twarze naszych włodarzy śmierdzącą kupą, a ci oblizują się i mówią:"Hmmm, jaka pyszna wedlowska czekolada". No więc wychodzę, bo mi tak po ludzku ich szkoda. Idę kibicować ruskim, paaa

Oni to piszą na trzeźwo??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

raven

Parę godzin temu, na innym forum, wszedłem w polemikę z osobami, które traktują procesy społeczno-polityczne jakby to były narracje z kreskówek dla dzieciaków. Oni tych procesów w ogóle nie dostrzegają, każde wydarzenie widzą, jak owi straszni mieszczanie opisywani przez Tuwima, osobno i próbują je interpretować osobno, w oderwaniu od procesu i kontekstu. To się nazywa bieżąćzka polityczna, wywołana specyfiką mediów elektronicznych, której ofiarą padają tacy niezborni komentatorzy. Popełniasz ten sam błąd. A przecież są w necie ludzi, którym nawet na takim ułomnym interpretowaniu wydarzeń nie zależy, im zależy na zadymie, takie dzieciaki z piaskownicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Beżączka-rzerzącka. Jak nie lubisz bieżącki, to nie włączaj tv jak będą obchodzić rocznicę prowokacji kieleckiej, pogromem zwanej. Spodziewam się wielkich peanów na cześć czekolady, którą raczą nas ostatnio z gorliwością godną wyższej sprawy. Posłuchałbyś czasem redaktora Michalkiewicza. To i tak lajcik w porównaniu z tym, czego ja słucham kiedy mam jazdę na politykowanie. Co coraz rzadziej się zdarza bo teologia naprawdę jest ciekawsza

Ahaahaha. ¿Qué pasó?

https://www.youtube.com/watch?v=0Rdg6GUv-wQ

raven

Ja tam nie mam żadnych jazd , nawet na politykowanie, bo to nie jazda lecz normalna życiowa konieczność dbania o własne życie i życie własnej wspólnoty. Jazda..., no nie, ty tak na poważnie ? A nie, chwileczkę, widzę teraz, że też mam jazdę, kiedy czytam niektóre komentarze i wyobrażąm sobie jak komentatorom w głowie kisiel buzuje albo iinny budyń.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Więcej czadu hombre ... rumba ... baila...
http://youtu.be/E2tMV96xULk

a ja dalej się cofnę .Kto pamieta Galluxa. Bola, Moby Dick, Czarna Żmije, Szarego i innych

Cross ,wspominajac dawne czasy nalezy poinformowac mlodziez ze, czat byl one line a teraz jak widac pisza wysylaja i wydaje im sie ze,sa bezkarni. Wielu z tych "pyskaczy" to, bohaterowie klawiatury bo,w realu nikt ich nie zauwaza.

Lowca jaki jest to widac ale chlop nikogo nie obraza. Dzieki niemu to forum jeszcze zyje.

Ciekawe jaka fala nienawisci teraz sie zacznie po tym poscie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lowca jaki jest to widac ale chlop nikogo nie obraza.

Czy z Tobą wszystko ok? Bo to taki absurd jak to, że Franz strzelał do papieża. Ta gnida obraża wszystkich.

Gwidon : jeżeli według Ciebie lowca nikogo nie obraża, to dlaczego gdziekolwiek pisuje spotyka się z powszechną krytyką i herbem. Pisanie że on nikogo nie obraża jest brakiem szacunku dla czytelników jego propagandy.

No i sie zaczelo....

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Grajdołki (243 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry