Widok

Wstydliwy problem z przedszkola..

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Moja 3letnia corka poszla od wrzesnia do przedszkola, oststnio zauwazylam ze obrzydliwie mowiac zjada gile z nosa, nic nie jest w stanie ja przekonac zeby tego nie lubila. Dzisaij bylam sklepie patrze a ona znowu to samo, wstyd mi bylo jak nie wiem. Musiala gdzies podpatrzec w przedszkolu, nie mam pomyslu jak zlikwidowac ten nawyk?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
spoko mój zaczał wycierać je w ściane i w rekaw czad :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mój wyciąga z nosa babochy i je zjada, także nie przejmuj się, Twoja to luzik :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jednym to przeszkadza innym nie

mojej szwagierki syn tak wiecznie robi, ale ona wcale nie widzi w tym nic zlego nawet mu uwagi nie zwraca, wrecz uwaza ze to "normalne" i "ktoz tego nie robil";/

a generalnie sama nie wiem jakbym miala to wyperswadowac mojemu dziecku, hmm no nie wiem, moze samo przejdzie?kiedys sie znudzi?

kiedys byl gorzki lakier na obgryzanie paznokci,moze jak "jedzac" liznie i tego lakieru to to go oduczy?:)
u nas ten sam problem,mała poprostu ciagle upominam dodatkowy problem to rozbieranie sie do naga i tak bieeganie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
może pójść do lekarza i nie naopowiada,że to niezdrowe itd trzeba by się z lekarzem ugadać- niektóre dzieci zmieniają nawyki dopiero jak im ktoś obcy powie albo jakieś starsze dziecko narobi obciachu- niestety taka trauma działa najszybciej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W szkole gile i dlubanie w nosie to norma. plaga jakas ;/
Siostrzenica wyciąga i ogląda...
CZasami w darze "ofiaruje" moim chłopakom.

siostra sto razy jej tłumaczyła, nic nie daje.
Minie jej pewnie.

Ogólnie-koszmarne to;(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tez mialam ten problem i na szczescie sie skonczylo, a jak do tego doszłam? codziennie mowilam dziecku ze jak bedzie zjadał babochy to w brzuszku od tego zrobia sie robaki i beda go zjadac i bedzie bardzo balał go brzuszek i tak codziennie, a moj mąz proponowal mu jeszcze swoje ;) ale oczywiscie nie dawal mu tylko proponował no i przeszlo :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Niestety moje dziecko nie uwierzy w żadne robaki.

W dodatku twierdzi, że gile smakują jak galaretka.....

Dzień w dzień zgarnia kazanie na ten temat. ;/
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiscie ze na poczatku u mnie tez to nie dzialalo dopoki nie zjadl za duzo sodyczy i rozbolal go brzuszke wiec wykorzystałam sytuacje i powiedziaam ze sie zaczyna i robaki sie odzywaja :P spokojnie to przejdzie ;) moje dziecko raz zagielo mnie tekstem kiedy jechalam z nim auten na tylnim siedzeniu i widze ze kopalnia poszla w ruch i mowie do niego ''ja wszystko widze co Ty robisz'' a moje dziecko mi na to ''to sie odwroc do szyby i nie patrz'' poplakalam sie ze smiechu ale tez ze nie widzial no i odwrocilam sie do tej szyby :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas to samo. Teraz chodzi drugi rok do przedszkola i powoli mu to przechodzi. Cały rok z mężem go upominaliśmy. Uszy do góry kiedyś dzieci z tego wyrosną :) i zacznie się coś innego :)
Tinker hahahahaah poszczałam się :)
Jak galaretka :p

No cóż... Ja też gadam o robakach i skutkuje pozytywnie :)

Ale jak świeca i katar to jęzorem zamiatają obie hehehe :)

No ale widzę że wyrastają i wzajemnie mówią sobie fuj :D
U nas też po tygodniu w przedszkolu zjada gile no juz powoli odchodzi od tego ale czasem mu się zdarza,
Wiecie nie oszukujmy się my też tak robiłyśmy i snieg jadłysmy itd hehe
Śnieg jadłam - oprócz tego żółtego;)

Ale gluty zawsze były bleeeeeee.

Przeraża mnie to, ponieważ mój dzieć już nie taki mały. Oczywiście twierdzi, że w szkole wszyscy tak robią....
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Martuchowata - popłakałam się że śmiechu :)

Dziwię się, że część z Was uważa takie zachowanie za normalne a nawet śmieszne !
Dla mnie to jest tak obrzydliwe, że jak mój syn nie daj boże wpadnie na taki pomysł to będzie cały dzień chodził w tak grubych rękawiczkach, żeby mu się palec do nosa nie zmieścił  to jest masakra jakaś !!! bleeeee
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
megiii mój też się rozbierał, ale mu przeszło
He
poradziłysmy sobie w miare z gilami i rozbieraniem to znowu zaczęło sie coś nowego PLUCIE
Wymiekam co jeszcze dzieciaki wymysla????????
O, plucie! Mojej przeszło po jakichś dwóch miesiącach. Chyba dzieciakom w przedszkolu się znudziło.
Teraz zaczęto grzać więc powietrze bardziej suche, trwają też katary, więc gile są na topie. Moja na szczęście tylko usuwa palcem i wyrzuca ale pamiętam jak na początku powiedziała ze słodkim uśmiechem "mam coś dla ciebie" i wcisnęła mi palec w dłoń a tam wielki gil.
:D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry